OSTARINROTAT

Klaanin esittely

Miksi Ostarinrotat nimi?

Siihen voi luottaa, ettei nimi ole niin tuulesta temmattu kuin voisi luulla. Kun tarkemmin ajatellaan, se on ainoa oikea nimi klaanille.

Ensinnäkin ostarille voi saapua viemäriverkostoa pitkin, joka vilisee rottia. Ne saattavat vaikuttaa vähäpätöisiltä eläimiltä, mutta niin kuin Jack hyväksyvästi toteaa, rotat ovat älykkäitä ja viekkaita olentoja. Ne pystyvät sopeutumaan ankariinkin oloihin.

Ostarinrotat ovat turvassa ostarilla kuin Rotat piiloissaanmaan alla. Rotat puolustavat pesueensa jäseniä. Ebony halveksuvasti toteaa että rotat ovat levottomia arkoja olentoja, jotka pakenevat. Mutta joskus pakeneminen voi olla viisasta, Lexkin sen tietää. Tarpeen todella vaatiessa rotat saattavat puolustautua kuitenkin aggressiivisesti.

Toteemieläimenä Rottahenkilöillä on halu menestyä. Sanotaan että rotat pystyvät aavistamaan asioita ja tietävät asioita ennen muita. Ne esimerkiksi hylkäävät laivan ennen kuin se uppoaa tai ryntäävät pois romahtavasta rakennuksesta. Ostarinrotat hankkivat tietoa viruksesta ja vastalääkkeestä ensimmäisenä ja ovat ikään kuin askelen muita edellä.

Rotaksi saatetaan kutsua myös lurjusta. Tämä pätee esimerkiksi Lexiin, joka itse asiassa alun perin ehdotti klaanille kyseistä nimeä.

Rotat myös pariutuvat tiheään… Kaikenlaista parinmuodostusta on ostarin rottien keskuudessakin nähty…


Ostarinrottien symboli

Ostarinrottien jäsenillä on klaaninsa tunnuksena viisisakarainen ympyrän sisään piirretty tähti. Se symboloi kotia. Se on kaikilla Ostarinrotilla violetilla tai tummansinisellä musteella painettuna kämmenselkään. Klaanisymboli tuli tarpeelliseksi toisella kaudella, jolloin he olivat hyvässä maineessa vastalääkkeen myötä, jota pystyivät tarjoamaan myös muille, ja halusivat siis erottautua muusta kaupungin väestä. (Dal löysi maatilan pellolta tähdenmuotoisen amuletin, ja Ostarinrotat keksivät siirtää tähtisymbolin painatukseksi käteensä, ja siten siitä tuli Ostarinrottien symboli.) Ekalla kaudella Ostarinrotat olivat nimittäin olleet vielä aika tuntematon klaani. He esittäytyivät klaanien tapaamisessa muille klaaneille, mutta he eivät tehneet kovin suurta vaikutusta pienilukuisina ja harmittoman näköisinä ja heille naurettiin, kun tuulivoimalla käyvä turbiinikaan ei toiminut, joka oli ollut heidän ainoa toivonsa käydä vaihtokauppaa muiden kanssa. Ostarinrotat joutuivat siis käyttämään muita keinoja saadakseen lisää sananvaltaa kaupungissa. He saivatkin lisää arvostusta ensin koluttuaan kaupunkia läpi ja etsittyään aktiivisesti tietoja vastalääkkeestä ja löydettyä lopulta kaavan, ja yhden heistä(Tai-Sanin) painettua reseptin mieleensä ja onnistuttua valmistamaan toimivaa vastalääkettä. Kaikilla Ostarinrotilla on tärkeä omanlainen roolinsa. Klaanissa on vahva yhteishenki, joka on vahvistunut erilaisten koettelemusten myötä, ja klaani on siis pysynyt yhdessä vielä sen jälkeenkin. Ostarinrotissa jäsenet katsovat toistensa perään ja he yrittävät selviytyä yhdessä ja olla esimerkkinä kaupungin muille nuorille ja tehdä mahdollisuuksien mukaan kaupungin muiden klaanien kanssa yhteistyötä, esim. käymällä kauppaa heidän kanssa ja liittymällä yhteen taistelussa vihollista vastaan. Ostarinrottien jatkuvana pyrkimyksenä on rakentaa järkevästi toimivaa, oikeudenmukaista ja turvallista yhteiskuntaa. Ostarinrotissa on monia voimakkaita johtajapersoonia, ja erilaisuus on ollut heillä tärkeä voimavara, joka on vienyt heitä pitkälle.


Jäsenten roolit klaanissa

Jack: on taitava keksijä ja jatkuvasti innokas oppimaan uutta, ja on saanut klaanissa roolin jonkunlaisena nerona ja tuotekehittelijänä. Hän kehitti esimerkiksi keinon ladata pattereita uudestaan, ja puhdistaa juomavettä, sekä on taitava tietokoneiden kanssa, ( valitettavasti myös viholliset ovat useaan kertaan hyödyntäneet Jackin ohjelmointi-kykyjä kieroihin tarkoituksiinsa.)

Dal: on Jackin apuna nikkaroimassa tavaroita, ja Dal ymmärtää myös lääketieteestä jotain, sillä hänen vanhempansa olivat lääkäreitä. Dal haaveilee omasta maatilasta ja auttaa mielellään maatilan töissä.

Cloe: on yleisesti aika hyödytön klaanissa, ja aiheuttaa pikkutyttönä huolta muille kadotessaan yksin harhailemaan, mutta hän on ystävä Patsylle ja huolehtii kotieläimistä, sekä auttaa kotitöissä välillä jos jaksaa.

Salene: Salenesta on tullut klaanin äitihahmo, ja hän huolehtii pienemmistä ja osaa laittaa herkullista kotiruokaa. Parhaimmillaan Salene on klaanin tukipilari, mutta hänellä on ollut sarjassa omat ongelmansa ja heikot hetkensä. Salene on ollut ostarinrotissa alusta asti ja on pysynyt hyvin uskollisena Ostarinrotille.

Patsy: on kiinnostunut hoitamaan pikku-Bradya. Hän on puhelias ja hyväsydäminen tyttö, joka tykkää hauskanpidosta ja auttaa ostarilla kykyjensä mukaan ja on hyvä ystävä ystävälleen Cloelle.

Amber: on klaanin johtaja, joka huolehtii siitä, että kaikki hoitavat omat tehtävänsä. Hän jaksaa tarvittaessa myös saarnata. Amberilla on myös vaikutusvaltaa kaupungissa Ostarinrottien johtajana. Amber on tarpeeksi päättäväinen, luotettava ja reilu luonne, ja häneen luotetaan ostarinrotissa ja sen ulkopuolella.

Lex: huolehtii klaanin turvallisuudesta yhdessä Ryanin kanssa, hän on katuviisas, ja loistava taistelija, ja hänellä on myös kyky ajatella selkeästi vaaratilanteessa ja toimia nopeasti ja refleksinomaisesti.

Ryan: Ryan auttaa mielellään maatilalla ja muissa raskaissa ruumiillisissa töissä, sekä ostarin puolustuksessa. Ryanilla ei aina leikkaa järki kovin hyvin, ja hän on semmoinen myötäilijäluonne. Jos joku loukkaa Ryania tai hänen ystäviä niin saattaa nyrkki heilahtaa.

KC: tulee hyvin itsenäisesti toimeen, ja osaa ajatella nopeasti pelastaen Ostarinrotat parista pahasta pinteestä. KC on katuviisas ja hyvä hieromaan kauppoja, ja hänellä on myös loistava pokerinaama. KC:ltä ei puutu uskallusta ja hän pistää myös Top-Hatille kampoihin, kun tämä yrittää raiskata Zandran. KC myös piristää ystäviään tarvittaessa piloillaan.

Trudy: on kodin hengetär ja Bradyn äiti, ja pitää ostarilla yllä hyvää tuulta, jaksaen aina lohduttaa klaanin jäseniä ja valaa heihin uutta uskoa; Trudy on myös taistelijaluonne ja sanoo mielipiteensä voimakkaasti ääneen, puhuen yleensä kaikkien puolesta. Joskus Trudy on vähän hysteerinen ja hermoheikko, jolloin muiden täytyy hieman rauhoitella häntä.

Ebony: pystyy puolustamaan itseään ja on loistava katutaistelija. Silloin kun Ebony on ostarinrottien puolella, niin hänen voimakkaasta luonteesta ja puhujan lahjoista on heille suurta hyötyä, valitettavasti Ebony ajattelee usein vain itseään, eikä hänen uskollisuuteen kannata luottaa. Aina joku ostarinrotista onnistuu vuorollaan päätymään hänen kuuluisalle mustalle listalleen.

Bray: on erilainen johtaja kuin Amber, tunteellisempi, ja hän huolehtii myös kaikkia tarpeellisia asioita klaanille liikkuen nopeasti rullalaudalla. Hän taistelee vain tarvittaessa, ja on nopea piiloutumaan. Hänellä on hyvät suhteet Hurjiin ja Ebonyyn, ja Braysta yleensä pidetään kaikkialla. Bray ei koskaan ole kovin jyrkkä, eikä hänellä ole luonnostaan vihamiehiä, mikä on hyvä asia.

Ellie: ymmärtää myös Jackin tavoin tietokoneiden päälle, ja on hyvä etsimään tietoja asioista, hänessä on toimittajan ainesta, hän on sekä älyllisesti että sanallisesti lahjakas. Ellie on sanan vapauden puolesta ja toimittaa Amulet-nimistä lehteä.

May: Maylla on yhteyksiä kaupungilla ja hän pystyy hankkimaan esimerkiksi antibiootteja tai raskaustestin ystäviensä kautta tavalla tai toisella. May on selviytyjäluonne ja tulee hyvin toimeen omillaan. Joskus May osaa olla myös aika itsekäs, eikä valitettavasti osoita aina sellaista tahdonlujuutta kuin muut häneltä odottaisivat.

Pride: on hyvin moraalinen ja reilu ihminen ja muistuttaa muita moraalista ja luonnonläheisistä arvoista. Hän asuu Ekojen luona ja on taitava taistelija, pystyen päihittämään jopa Lexin.

Alice: omistaa hänen perheelleen kuuluvan maatilan, jota hän hoitaa klaaninsa Farmin tyttöjen kanssa, ja Ostarinrotat saavat sieltä hyvää tuoretta ruokaa vastineeksi työskentelystä maatilalla. Alicessa on voimaa ja tahdonlujuutta, ja hän osaa pitää huolen itsestään ja läheisistään, ja onnistui loistokkaasti toimimaan Tai-Sanin henkivartijana toisella kaudella.

Zandra: pitää hauskanpidosta ja höpöttämisestä ja sanailusta ystäviensä kesken, ja kauniista romanttisista asioista. Hän lisää viihtyisyyttä ostarille, sisustaen olohuonetta ja muita tiloja.

Tai-San: on älykäs ja itsenäinen. Hän pystyy puolustamaan itseään ja tekee niin omilla ehdoillaan. Hän kokee polkunsa johdattaneen hänet juuri Ostarinrottien luokse. Hänellä on kyky painaa resepti mieleensä ja valmistaa sen avulla vastalääkettä. Tai-Sanilla on äärimmäisen hyvä kyky keskittyä, jota hän vahvistaa meditoinnin avulla. Hän hallitsee yrttilääkintää.

Lue merkityksiä hahmojen nimien takana ja lue hahmokuvaukset. Ks. myös hahmojen tarinat ja parikuvaukset sekä kotieläimet sarjassa.


Ostarinrottien koti

Phoenix mall –niminen ostoskeskus nähdään ihan ekassa jaksossa ja se tulee meille pian tutuksi. Tämä Jackin omistama paikka tarjosi turvan muutamalle nuorelle, jotka tunsivat olonsa turvattomaksi kaduilla. Näin muodostuu Ostarinrottien klaani. Nimi sille tulee vasta myöhemmin.

Ostarista lisätietoa kartta lisäosassa!

Ostari tapahtumapaikkana

Ostari säilyy koko ohjelman ajan, kaikkiaan viiden tuotantokauden verran, Ostarinrottien kotina ja turvapaikkana. Se ei tietenkään estä ketä tahansa tunkeutumasta sinne ja rikkomasta heidän rauhaisaa yhteiseloaan (tai kuinka vaan). Näin käykin useaan kertaan. Ensimmäisellä kaudella paikan valloittaa 'Top-Hat' ja hänen Sirkus-klaaninsa. Naispuolisia Ostarinrottia hän kohteli orjinaan. Myöhemmin hän vangitsi Ostarinrotat kalteriovien väliin ja sytytti ostarin tuleen aikoen polttaa heidät rakennuksen mukana. Toisella kaudella Ostarinrotat saavat pitkään olla ihan rauhassa, koska heillä on vastalääke virusta vastaan, jota he ovat lupautuneet tarjoamaan kaikille kaupungin asukkaille. Monet aiemmat vihollisklaanit ovat nyt vastalääkkeen toivossa tehneet sovun ja Ebony värvää Hurjat vartioimaan, että kaikki sujuu ostarilla rauhaisasti.

Valitut Guardianin johdolla kuitenkin kieltäytyvät lääkkeestä. Tämä harras uskonnollinen klaani, joka palvoo Zootia, valloittaa seuraavana ostarin. Ostarilla on heille symbolinen merkitys, sillä Zoot kuoli siellä. Valitut ovat hyvin vaarallinen klaani, joka käyttää hyväkseen kaikenlaista manipulointia saadakseen tahtonsa läpi... Guardian lannistaa muita kertomalla, että heidän ystävänsä ovat kuolleet, eikä Guardian anna ostarinrotille ruokaa ennen kuin he liittyvät hänen uskoonsa. Hän puhuu viisaan oloisesti ja mahtipontisesti kuten uskonnollisen lahkon johtaja. Guardian pakottaa Jackin kehittämään ahdistavia multimediaohjelmia tarkoituksiinsa. Hän aikoo teloittaa Brayn, kun ei saa tätä kiduttamalla murrettua, ja haluaa että Trudy ts. ’Korkea Äiti’ tekee sen. Ostarinrottien klaani alkaa hajota, kun osa alkaa harkita Valittuihin liittymistä. Onhan Guardianilla puolellaan heidän aivopesty ystävänsä, ja Trudy juoniikin aktiivisesti miten saada ostarinrottia liittymään Valittuihin. Ostarinrottien mielialoja synkentää entisestään se, että Guardian näyttää olevan hullu, täysin järjiltään. Se myös hankaloittaa hänen tuomitsemistaan myöhemmin, sillä Guardian vajoaa lapsenomaiseen tilaan, kun hänet on vangittu. Ymmärtääkö hän edes, mistä häntä rangaistaan? Todellisuudessa Guardian vain teeskentelee hullua ja on hyvin paljon järjissään, tai niin paljon kuin hän on ikinä ollut, ja juonittelemalla onnistuu pääsemään pakoon vangitsijoiltaan.

Viidennellä kaudella ostarin sitten valloittaa Mega Teknoineen, jonka Ostarinrotat kuvittelivat ensin olevan heidän puolella, ja hyväuskoisuuttaan päästivät hänet valtaan, ja koska kaupunki tarvitsi järjestystä, vapauttivat myös muutamia teknoja Megan avuksi. Mega manipuloi Guardianin tavoin Ostarinrottia toimimaan niinkuin katsoi parhaaksi suunnitelmansa kannalta, kuitenkin uskonnon sijasta käyttäen tekosyynä kaupungin pitämistä järjestyksessä. Ostarinrotat huomaavat vähitellen, ettei Megan toimista koidu mitään hyvää, mutta eivät tiedä enää miten estää häntä. Mega on kerennyt asentaa ostarille pieniä huomaamattomia videokameroita tarkkaillakseen heidän toimintaa, ja tatuoinut kaupunkilaisten ranteisiin viivakoodit ja aidannut kaupungin. Ostarinrottien ja Ebonyn avulla Mega pitää kaupunkia hallussaan ja näyttää siltä että hän saa kaiken haluamansa läpi. Mega tarkkailee heitä valppaasti ja huomaa välittömästi heikkoudet joista voisi hyötyä. Hän kiristää esimerkiksi Mayta ”synkällä salaisuudella” käskien tämän vakoilemaan muita Ostarinrottia ja raportoimaan heidän kuulumisiaan hänelle.


Klaanin historiaa

Klaanin muodostuminen, ja nuorten keskinäiset suhteet ihan alussa

Ostarinrottiin kuului alussa Amber, Dal, Salene, Patsy, Paul ja Cloe. He löysivät yhdessä ostarille, etsiessään jotain turvapaikkaa Hurjilta ja muilta klaaneilta. Dal ja Amber olivat tuttuja jo ennestään ja löysivät Cloen kadulta vaeltamasta, ja ottivat hänet suojatikseen. Cloen johdattaessa Amberin ja Dalin leikkipaikalle, he tapaavat siellä sisaret Patsyn ja Paulin, sekä kultaisen noutajan Bobin, ja Salenen, joka on siellä heidän seurassaan. Amberin jutellessa Salenelle, Dal yrittää etsiä heille turvallista piilopaikkaa. Pian leikkikentälle saapuu myös Lex, Zandran ja Ryanin kanssa, ja hän uhkailee Amberia ja aikoo ryöstää heidän eväät. Hän ei kuitenkaan onnistu siinä Zootin huomatessa hänet, sillä joutuu lähtemään Hurjia pakoon. Amber ja Dal lähtevät Salenen ja nuorempien lasten kanssa myös etsimään jotain turvallisempaa paikkaa. He saapuivat ostarille parkkihallin kautta, ja se vaikuttaa heistä autiolta. He eivät tienneet, että joku tarkkaili heitä ostarilla heidän saapuessa sinne, nimittäin Jack, jonka isä omisti siellä olevan tietokonekaupan.
Lex, Ryan ja Zandra etsivät turvaa parkkihallista, ja sieltä Lex löysi Cloelta pudonneen nallekarhun, ja seurasi vaistoaan kulkien peremmälle ostarille. Lexin ilmestyessä pääovelle, Jack koki hänet uhkaavana, ja laski kalteriovet alas vangiten Lexin, Ryanin ja Zandran niiden väliin. Sitten tämä nuori hontelo nörtti esittäytyi muulle klaanille.

Lex oli raivoissaan ja meuhkaamalla ja uhkailemalla yritti päästä ulos loukosta, onnistumatta kuitenkaan siinä. Muut pähkäilivät kuumeisesti, mitä tehdä tulijoiden kanssa. Päästääkö heidät ulos, jolloin he saattaisivat saapua myöhemmin kostamaan, vai ottaa heidät sisälle klaaniin. Heidän vietettyä yön kaltereiden välissä, ja kaikkien ollessa ärtyneitä ja nälkäisiä, ja Zandra peloissaan ja nuhjuinen, Lex joutui nöyrtymään Amberin edessä ja vastahakoisesti hyväksymään, että Amber sanelisi säännöt, ainakin toistaiseksi. Heillä oli sen jälkeen jatkuvaa valtataistelua, mutta lopulta Lex näki, että muutkin kannattivat sananvapautta, eikä sitä, että yksi henkilö määräsi, ja että Amber oli parempi huolehtimaan siitä, että tehtäviä suoritettiin tasapuolisesti ja kaikkia kuultiin; Lexistä olisi enemmän hyötyä klaanin ’turvallisuuspäällikkönä’ kuin klaanin varsinaisena johtajana, hän oppisi sen kyllä vasta myöhemmin. Riidoista ja erimielisyyksistä huolimatta Lex vahti Ryanin kanssa alusta saakka, ettei ostarille saapunut ketään tunkeilijoita, sillä se oli heidän kaikkien etujen mukaista. Alussa he eivät kokeneet olevansa mikään klaani, vaan kyse oli ainoastaan selviytymisestä ja vaihtelevista keskinäisistä suhteista. Nimeä he joutuivat miettimään klaanille vasta Tai-Sanin saapuessa.

Seuraavana päivänä muuan nuorukainen Bray yritti saapua ostarille viemärin kautta, etsien turvallista paikkaa Trudylle synnyttää lapsi. Ryan ja Lex havaitsivat tunkeilijan, ja ajoivat hänet ulos viemäristä lähtien jahtaamaan häntä ulkona. Eksytettyään Lexin ja Ryanin, Bray palasi samaa reittiä ostarille, ja tapasi viemärissä Amberin, Dalin ja Jackin, vakuuttaen Amberin siitä, ettei ollut heidän klaanille mikään uhka. Bray voitti kaikkien luottamuksen ystävällisellä ja mukavalla olemuksella sekä korttitempuilla. Lex ei sen sijaan suhtautunut Brayhin suopeasti, eikä myöskään raskaana olevaan Trudyyn, kun Bray esitteli Trudyn heille myöhemmin sinä päivänä. Kun tuli hetki päättää, saisivatko Bray ja Trudy jäädä klaaniin – Salene, Patsy, Zandra ja Cloe olivat puolesta – Paul, Jack, Dal, Lex ja Amber vastaan. Kysymys kuului, että jakaisivatko he yhteisiä ruokavarojaan näille uusille tulijoille, sekä ottaisivat sen riskin, että vauva paljastaisi heidän olinpaikkansa, ja päätös oli siis kielteinen. Vauva päätti kuitenkin ruveta syntymään juuri silloin, eikä Ostarinrotille jäänyt valinnanvaraa: he tekivät yläkertaan vuoteen Trudylle, ja Bray huolehti synnytyksestä, muiden auttaessa siinä parhaansa mukaan. Kaikki olivat kuitenkin huolissaan siitä, selviäisikö lapsi ja äiti. Synnytys oli niin voimakas ja yhdistävä tapahtuma, että ostarinrotat ehtivät kiintyä Trudyyn ja lapseen ja sopeutua tilanteeseen; siihen että nämä jäisivät asumaan ostarille. Myös Brayn käyttäytymistä ihailtiin. Synnytyksen jälkeen Trudy sai korkean kuumeen ja Dal laittoi henkensä alttiiksi lähtiessään hakemaan lääkkeitä isänsä praktiikalta (se oli Demon Dogzien aluetta), Amberin jäädessä huolehtimaan siitä, että asiat sujuivat ostarilla. Kukaan ei luottanut Lexiin vielä siinä vaiheessa.

Lexin ja Brayn välinen kilpailu, sekä Zoot

Lex yritti jatkuvasti mustamaalata Brayta ja ajaa hänet ulos klaanista; hän koki varmaankin Brayn taholta asemansa uhatuksi; olihan Bray komea ja taitava mies, ja Lex olisi tahtonut olla klaanin ainoa miespuolinen johtohahmo. Häneltä ei jäänyt huomaamatta Brayn ja Amberin flirttailevat katseet ja ettei Bray ollut Trudyyn sitoutunut; Lex koki Amberin ja Brayn yhteisen mielipiderintaman uhkaavana; hän aavisteli, että yhdessä heistä muodostuisi klaanin johtajapari, jotka määräisivät aina viime kädessä kaikesta.

Myöhään eräänä iltana Zoot saapui Brayn pyynnöstä ostarille tapaamaan Trudya. Lexin nähdessä Hurjien johtajan Zootin Brayn ja Trudyn seurassa, pitelemässä harmittoman näköisenä vauvaa sylissä, Lex uskoi heti, että Bray oli johdattanut Hurjat ostarille. Todellisuudessa Zoot oli tullut ostarille yksin. Zootin päästyä pakoon Lex käytti tarjoutunutta tilaisuutta hyväksi ruveten hakkaamaan Brayta. Zoot syöksyi piilostaan puolustaakseen Brayta, mutta horjahti Lexin harhautuksen jälkeen alas ylätasanteelta ja tippui alas portaiden juureen. Heidän järjestäesssä Zootille seuraavana päivänä hautajaiset, Bray kertoi muille, että Zoot oli hänen pikkuveljensä, ja että hän itse vain Bradyn eno; Zoot oli lapsen oikea isä. Se selitti paljon Trudyn ja Brayn välistä käyttäytymistä, ja nyt Lex joutui klaanissa huonompaan valoon, sillä oli tappanut Zootin, vaikkakin tahattomasti, kaikkien sympatioiden ollessa Brayn puolella, joka oli juuri menettänyt veljensä.

Ostarinrotat saavat nimen

Tai-San saapui ostarille muita myöhemmin 15. jaksossa, Cloen lähdettyä harhailemaan ostarilta ja osuttua hänen tielleen metsässä. Tai-San uskoi, että Cloen eksyminen hänen polulle oli kohtalon sanelema juttu, ja että Cloen oli tarkoitus johdattaa hänet ostarille. Tai-San neuvoi häntä kuuntelemaan vaistoaan löytääkseen perille. Tai-Sanille oli tärkeää, että klaanilla oli nimi, ja hän halusi vahvistaa heidän klaanin sisäistä yhteishenkeä. Tai-San alkoi heti puhua ”heidän klaanista”, vaikka oli juuri saapunut ostarille. Mutta Tai-san oli kuitenkin löytänyt Cloen, joten ei kukaan hennonnut käännyttää häntä pois. Lisäksi Tai-san oli hyvin rauhanomainen ja sopuisa luonne, eikä kukaan osannut ennustaa hänen taholta hankaluuksia. Nimiasiaan varsinkin nuorimmat sanoivat innokkaina nimiehdotuksiaan, mutta lopulta Lex päätti, että heidän nimeksi tulisi ”Ostarinrotat” jos mikään, ja Jack hyväksyi sen todeten tieteellisesti: ”Oikeastaan rotat ovat erittäin älykkäitä olentoja. Hyvin järjestäytyneet pesueet.” Ja Amber myönsi hyväksyvästi: "Eli voisimme valita huonomminkin". Tai-sanin peruja on myös Ostarinrottien tapa kerääntyä piiriin ja yhdistää kätensä aina kun tapahtuu jotain erityislaatuista, niin kuin silloin, tai kun he kaipasivat muuten vaan rohkaisua. Alussa he kokoontuvat piiriin Tai-Sanin ehdottaessa sitä, mutta myöhemmin siitä tulee tapa, jonka he kaikki omaksuvat.

Bray, Trudy ja lapsi

Bray alkoi seurustella Salenen kanssa juhlien jälkeen, mitä Amber ei katsonut yhtään hyvällä, sillä näki miten rakastunut Trudy oli Brayhin, ja Trudylla meni muutenkin huonosti (Amberin oma orastava ihastus tietenkin lisäsi hänen katkeruutta Brayn käytöstä kohtaan.) Trudy oli nimennyt jopa lapsensa osoittamaan rakkaudestaan Brayta kohtaan, ja Bradyn näkeminen muistutti häntä joka päivä hänen toiveista yhteisestä perheestä ja tunteista joihin Bray ei vastannut. Yritettyään kaikkensa saadakseen Brayn vastaamaan tunteisiinsa, Trudy turvautui lopulta äärimmäiseen keinoon: hän yritti lääkkeillä itsemurhaa. Muut huomasivat sen onneksi ajoissa, ja Trudyn toivuttua pari päivää, ja suhtautuessa yhä vastentahtoisesti elämään, ja lapseensa sekä Brayn esittämään sympatiaan, Trudy ja Dal karkasivat yhdessä ostarilta. Salene joutui sen jälkeen harmikseen huomaamaan, ettei Bray loppujen lopuksi välittänyt hänestäkään tosissaan. Bray oli siis klaanissa varsinainen sydäntenmurskaaja. Trudy palasi lopulta takaisin klaanin luokse pitääkseen huolta lapsestaan, ja vaikka Salene oli kerinnyt kiintyä vahvasti Trudyn lapseen niinä muutamina päivinä Trudyn ollessa poissa, sekä huolehdittuaan Bradysta ihan lapsen syntymästä asti, niin Salene huomasi kuitenkin Trudyn vilpittömyyden, ja että tämä halusi ruveta paremmaksi äidiksi Bradylle, ja meni antamaan Trudylle takaisin tämän lapsensa. Eivätkä muut käännyttäneet Trudya pois ostarilta vaan hänet toivotettiin vähän katkerin tunnelmin takaisin klaaniin. Amber etenkin kantoi Trudylle kaunaa siitä syystä, ettei Dal ollut palannut tämän mukana takaisin.

Salene ja Ryan jakavat toisilleen ongelmansa

Ryan ja Lex olivat kavereita aluksi, mutta Ryan alkoi huomata, että Lex pomotteli häntä ja piti tyhmänä, sekä laittoi tekemään kaikki vähän vastenmieliset asiat mitä ei itse halunnut tehdä. Kun Ryan huomasi, että Zandrakin käytti häntä hyväkseen tehdäkseen Lexistä mustasukkaisen, Ryan alkoi saada ”kavereistaan” tarpeekseen ja lähti ostarilta vihaisena ulos tuulettumaan. Silloin hän päätyi Roannen ’majataloon’ satamassa ja tapasi perähuoneessa yllättäen Salenen, joka oli siellä ilmeisesti prostituoituna. Hänelle alkoi valjeta minkä ongelmien kanssa Salene oli kokoajan muiden huomaamatta painiskellut; nuorelle naiselle oli kehittynyt bulimia, ja Salene oli ostarilla kuulutettu ruokavaras. Ryanin autettua Salenen pakoon, he tekivät sopimuksen, että yrittäisivät jatkossa pitää toisiaan silmällä. Ryan ja Salene toivat mukanaan lemmikkiporsaan ”Porkyn”, jonka Ryan löysi maatilalta. Ostarilla Salene tunnusti kaikille bulimiansa Ryanin seisoessa tukena hänen vierellä.

Salenen bulimian syynä oli jatkuva ristitulessa oleminen: Trudyn jatkuva vihamielisyys Salenea kohtaan ja syyttely, Salenen yrittäessä parhaansa mukaan huolehtia Trudyn lapsesta, sekä Salenen tunteet Brayta kohtaan, joihin Bray aluksi vastasi, ja suutelivathan he muutamaan otteeseen. Salene luuli, että Bray oli etäinen häneen sen vuoksi, että oli huolissaan Trudysta, mutta tajusi lopulta, ettei Bray rakastanutkaan häntä. Vaikeneminen Trudyn itsemurhayrityksestä lisäsi syyllisyyttä ja pahaa oloa. Salene oli alusta asti ollut Bradyn lapsenvahti ja lapsen ottaminen pois, kun Trudy palasi takaisin tuntui myös pahalta Salenesta, sekä Trudyn mukavaksi muuttunut käytös lisäsi syyllisyyttä. Sen jälkeen tietysti syyllisyys ruuan varastamisesta, joka oli muutenkin vähissä ja sen ahmiminen vaan lisäsi syyllisyyskehää. Roannen luokse hän oli lähtenyt saadakseen lisää ruokaa, ja Roannella oli sitä tölkkikaupalla varastossa satamassa, ja mikäänhän ei ollut ilmaista. Salene sortui sairaalloiseen syöpöttelyyn vielä tunnustamisen jälkeenkin joskus riitojen päätteeksi. Viemärissä hän oksensi kaiken ulos ja siellä hän joutui kohtaamaan Ryanin pariin kertaan.
Kuitenkin asian tunnustaminen muille ja siitä kertominen jollekin, joka välitti ja jaksoi pitää häntä silmällä, auttoi Salenen lopulta voittamaan bulimian. Ryan katsoi Salenen perään ja tuki häntä hänen heikkoina hetkinä. Se alkoi vähitellen tuottaa tulosta ja Salene koki taas itsensä hyödylliseksi ja tulevaisuuden pelko väistyi, samoin bulimia. Salene nousi vuorostaan puolustamaan Ryania silloin, kun huomasi Zandran kohtelevan miestä epäreilusti. Ryan sai lisää itsevarmuutta uuden ystävyyden myötä, eikä enää alistunut Lexin ja Zandran oikuille. Itse asiassa Zandra tuli mustasukkaiseksi, kun Ryan ei kiinnittänyt häneen enää yhtä paljon huomiota kuin Saleneen. Myöhemmin Ryanista ja Salenesta tuli seurusteleva pari.

Klaanien tapaaminen, ja kulkuri nimeltä Sasha

Myöhemmin Ostarinrotat saivat Brayn kautta kuulla Ebonylta klaanien tapaamisesta, ja he päättivät saapua sinne joukolla. Palatessaan rannalla järjestetystä tapaamisesta, heidän mukana ostarinrottiin liittyi Sasha, joka oli kuljetettu sinne orjakauppiaiden mukana - sekä Dal, joka oli myös joutunut Normannien vangiksi. Amber oli iloinen Dalin palattua takaisin, ja yhä enenevässä määrin tutustuessaan Sashaan; Sasha oli iloinen musisoiva kulkuri, jonglööri ja tarinankertoja; myös klaanin nuorimmat pitivät hänestä ja kuuntelivat hänen tarinoitaan sekä huilun soittoa lumoutuneina. Bray huomasi saaneensa kilpailijan, ja Sashan ja Amberin alkaessa seurustella, hän istuskeli monesti synkeänä jossain nurkassa. Trudykin yritti turhaan saada häntä piristymään. Trudy oli todellakin onnistunut kääntämään elämänsä ympäri ja lakannut haikailemasta Brayn perään.

Lexin juonittelu ja uusi liittolainen:

Jack joutui ongelmiin piiloteltuaan ruokaa komerossa. Patsy ja Paul pääsivät siitä aluksi ainoina selville ja kerran he söivät niin paljon karkkia että oksensivat, ja salaisuus oli hetkessä julki. Lex järjesti Jackille reilun oikeudenkäynnin, yrittäen ajaa Jackin asiaa ja saada siten Jackin puolelleen ja äänestämään häntä klaanin johtajaksi salatussa demokraattisessa äänestyksessä.

Lex osti muidenkin ääniä lahjomalla kutakin ostarinrottaa henkilökohtaisesti, esimerkiksi Zandraa tämän suosikki huulipunalla. Lex pääsi todella vähäksi aikaa määräämään klaanissa kuka teki mitä, ja määräsi oitis naiset tekemään kaikki kotityöt samalla kun miehet treenasivat kodinpuolustusta. Siitä seurasi nopeasti kapina ja että naiset tekivät ruokaa vaan itselleen ja antoivat vaan niiden miesten syödä jotka tiskasivat. Lex sai tärkeän oppitunnin siitä, ettei johtaminen välttämättä ollut kaikilta osin helppoa saati mieluisaa puuhaa.

Kun Amber murehti Sashan lähtöä, Lex käytti heti tilaisuutta hyväkseen huomautellen, että Klaani tarvitsi jonkun vahvemman pomon, ja että he olivat katselleet Amberin tuhertavan huoneessaan itkua jo tarpeeksi pitkään. Silloin Bray nousi puolustamaan Amberia.

Ostarille saapui tosiaan myöhäisemmässä vaiheessa vielä yksi jäsen: nuori katuviisas poika nimeltä KC, joka löysi ostarille huomattuaan erään aamun koittaessa Trudyn ja Dalin nousevan vaivihkaa ylös viemärikaivosta, ja seurasi sinne samaa reittiä. KC on pohjimmiltaan hyväsydäminen poika, vaikka tykkää pienestä pilanteosta, ja Lex otti hänet heti suojatikseen, kaivaten uutta liittolaista Ryanin vähitellen löytäessä hieman selkärankaa ja ruvetessa pistämään hänelle hanttiin. KC olikin uskollisesti mukana Lexin kaikissa suunnitelmissa. Patsy oli juuri kadottanut veljensä Paulin ja KC ystävystyikin nopeasti molempien nuorien tyttöjen kanssa.

Lex yritti edelleen savustaa Brayn ulos klaanista, ja teki KC:n kanssa suunnitelman lavastaa hänet juomavesivarkaaksi. Lex itse salaa takavarikoi suurempia määriä juomavettä kuin hänelle olisi kuulunut. Amber ei kuitenkaan uskonut Brayta varkaaksi ja nousi puolustamaan häntä, kun Trudy ja Salene olivat tulleet anelemaan sitä häneltä. Se ei ollut kuitenkaan tarpeeksi, ja Bray oli jo Lexin riemuksi lähdössä ostarilta, koska ei periaatteesta viihtynyt klaanissa, jossa häntä epäiltiin varkaaksi. Silloin tapahtui kuitenkin jotain järisyttävää ja mielenkiintoista: Patsy saapui ostarille ja toi mukanaan ”aikuisen”; kyseessä oli viruksen tartuttama poika, Glenn, jonka Lex ennestään tunsi.

Tarina jatkuu jaksoselostuksissa...

Takaisin päävalikkoon.