K-18

Klaani sarja pahuuden silmin

Varoitus: Tämä teksti saattaa järkyttää. Klaani sarjassa tapahtuu paljon pahoja asioita. Jo itse sarjan idea on kamala: kaikki maailman aikuiset kuolevat tuntemattomaan virukseen, joka vanhentaa ja tappaa heidät yhdessä yössä. Lapset jäävät vaille huolenpitoa, ruokaa ja juomaa. Heidän täytyy selviytyä yksin julmassa maailmassa, jossa on vaarana joutua...

...kidnapatuksi

Valitut ja Teknot ovat kuuluisia siitä, että he kidnappaavat ihmisiä. Kaupunkilaiset joutuvat alituiseen juoksemaan toisiaan karkuun, jotta heille ei tapahtuisi mitään ikävää. He voisivat joutua ikäviin ihmiskokeisiin tai orjiksi kaivoksiin - hyvällä tuurilla. Huono-onniset tapetaan.

...orjaksi

Nomadit klaani ansaitsi elantonsa orjakaupalla. Hurjat klaani osti heiltä orjia ja käytti heitä likaisissa töissään. Kolmannella kaudella Ned vangitsi Priden ja yritti myydä hänet Valitut klaanille orjaksi.

...murhatuksi

Ned vie Valvojan pois ostarilta arkkuun sullottuna monien eri tapahtumien tuloksena. Nedin juonet loppuvat murhaan. Hän päätyy lojumaan kuolleena kadulle, mistä moskiitot hänet löytävät ja toimittavat ostarille. Hänen tyttöystävänsä Alice hautaa hänet lähelle maatilaa. Lue lisää.

...poltetuksi

Valvoja määrää, että Bray tulee polttaa. Hän ei pidä siitä, että Bray ei suostu uskomaan hänen näkemyksiään Zootista. Trudyn on tarkoitus sytyttää rovio palamaan, jotta hän osoittaa Valvojalle ja Valituille uskollisuuttaan. Tilanne päättyy Brayn pakoon. Lue lisää.

...aivopestyksi

Ebony johdattaa Trudyn Valitut klaanin luokse, jolloin Trudy kidnapataan ja aivopestään luulemaan, että hän on Korkea Äiti, jota kaikkien tulee totella ja jumaloida. Valvoja eli Valitut klaanin johtaja kohtelee Trudya julmasti, sillä hänen pitää koko ajan osoittaa olevansa oikeutettu asemaansa. Trudy saa kaiken aikaa pelätä itsensä ja Bradyn puolesta. Hän joutuu tekemään paljon pahoja asioita ystävilleen. Trudy valehtelee ja pettää heidät. Lue lisää hetkestä, kun Trudy vietiin pois.

...raiskatuksi

Salene osoittaa ystävällisyyttään lohduttamalla Lexiä, jolla on ongelmia, mutta tuloksena hän joutuu melkein raiskatuksi. Lue lisää.

...pahoinpidellyksi

Lex kohtaa vanhan tuttavansa klaanien järjestämissä rantajuhlissa. Tuloksena tästä on musta silmä ja verta vuotavat haavat. Lue lisää.

...kidutetuksi

Ebonyn entinen ystävä Spike, jota hän kohteli epäreilusti, päättää kostaa ja kidnapata Ebonyn. Spike kiduttaa Ebonya pitämällä hänet nälässä ja pelottelemalla häntä hämähäkin avulla. Spike hylkää Ebonyn kaappiin, mutta onneksi Alice ja Tai-San löytävät hänet ennen kuin mitään pahempaa ehti tapahtua. Ebonylle jää pitkäksi aikaa suuret henkiset traumat. Hän kokee myös hallusinaatioita. Lue lisää.

...prostituoiduksi

Salene lainaa ruokaa satamassa asuvalta tytöltä, joka lukitsee hänet perähuoneeseen ja aikoo käyttää häntä prostituoituna paikalle eksyneille miehille. Ryan ilmestyy paikalle ensimmäiseksi asiakkaaksi, mutta hän ei tee mitään pahaa Salenelle, vaan pelastaa tytön. Lue lisää.

...synnyttämään ilman ammattiapua

Trudy ja Amber joutuvat synnyttämään ilman oikean lääkärin apua. Trudy synnyttää Bradyn ostarilla Ostarin rotat tukenaan. Amberilla on turvana ainoastaan Trudy, kun hän synnyttää pojan, jolle hän antaa nimen Bray hänen isänsä mukaan.

...varkauden uhriksi

Ostarin rotat häätävät Lexin pois ostarilta huonon käytöksen vuoksi. Lex kohtaa klaanin, joka vaikuttaa ystävälliseltä, mutta herättyään aamulla hän huomaa, että kaikki ovat kadonneet ja hänen kenkänsä on varastettu. Lue lisää.

...onnettomuuteen

Alice joutuu onnettomuuteen maatilalla työskennellessään. Hän makaa avuttomana heinäkasassa suuren palkin alla. Onneksi häntä kaivataan ostarilla, jolloin Lex saapuu paikalle ja pelastaa hänet. Lue lisää.

...petetyksi

Monet ovat joutuneet kolmiodraaman uhriksi. Bray on hyvä esimerkki miehestä, joka osaa aiheuttaa suurtakin harmia. Hän tuottaa sydänsuruja muun muassa sekä Salenelle että Dannille. Lue lisää.

...mieleltään sairaaksi

Salene kärsii masennuksesta ja bulimiasta. Hän varastaa ruokaa, ahmii sitä ostarin viemäriverkostossa ja oksentaa heti pois. Ryan tukee Salenea toipumisen aikana. Salene yrittää myös itsemurhaa, kun Valitut klaani on kukistettu ja hänen uskonsa Zootiin on tuhottu. Brady-vauvan näkeminen saa hänet muuttamaan mieltään. Salenen elämä muuttuu, kun hän päättää lähteä hevosella ratsastaen etsimään Ryania. Matkan jälkeen hän on muuttunut henkisesti kypsemmäksi, vaikka hän ei löytänytkään Ryania.

...riippuvaiseksi alkoholista

Lex saa Ostarin rottien vihat ylleen, kun hän pilaa tahattomasti suunnitelman Trudyn pelastamiseksi. Bray vannoo haluavansa tappaa Lexin, mistä seuraa väkivaltainen nyrkkitappelu. Lex hukuttaa murheensa ja ongelmansa viinaan, mistä seuraa lisää ongelmia. Lopulta Lex ajetaan pois ostarilta. Onneksi Lexin paras ystävä Ryan auttaa Lexiä toipumisessa, vaikka siinäkin on paljon ylä- ja alamäkiä.

...kuolemaan traagisen kuoleman

Zootin traaginen kuolema on varmasti tunnetuin kaikista. Hän tappelee Lexin kanssa, minkä tuloksena hän vahingossa luiskahtaa toisesta kerroksesta kaiteen yli alas. Hän kuolee välittömästi. Hänen kuolemansa aiheuttaa paljon pahaa, sillä Valvojan muodostama Valitut klaani tekee Zootista pahamaineisen uskonnon. Ostarin rotat joutuvat kohtaamaan kuoleman myös, kun Zandra kuolee Kotkavuorella tapahtuneessa räjähdyksessä. Seuraavaksi joudutaan hautaamaan Bob-koira, sillä se juo vahingossa myrkkyä. Dal haudataan kukkulalle, sillä hän tippuu kaiteen yli maahan juostessaan Valitut klaanin jäseniä karkuun. Myöhemmin Pride, Siva ja Java joutuvat teknoaseiden tähtäimeen ja kokevat kuolemansa sitä kautta. Lue lisää.

...myrkytetyksi

Ebony yrittää myrkyttää Tai-Sanin, jotta hän olisi vahvassa asemassa, sillä Tai-Sanin lisäksi ainoastaan hän ja Bray tietävät viruksen vastalääkkeen reseptin. Tai-Sanin onneksi myrkkyä sisältävä lasi rikkoutuu ja myrkky valuu lattialle ennen kuin hän ehtii juoda sitä. Epäonneksi Bob-koira juo myrkyn ja kuolee siihen. Etenkin Cloe ja Patsy kärsivät asiasta, sillä he rakastivat koiraa hyvin paljon. Lue lisää.

...itsemurhaa suunnittelevaksi

Itsemurha on ollut monien mielessä, kun kamalat asiat vaikuttavat kasautuvan päälle. Ainakin Salene, Ryan ja Ellie ovat olleet aikeissa suorittaa itsemurhan. Kaikki ovat aikoneet hypätä jostain korkealta alas maahan. Onneksi kukaan ei kuitenkaan ole ehtinyt toteuttaa aikeitaan, vaan aina joku on tullut paikalle pelastamaan. Trudy sen sijaan menee pidemmälle, sillä hän ottaa yliannostuksen lääkkeitä. Salene jättää hänet sänkyyn makaamaan ja kuolemaan, mutta muut Ostarin rotat auttavat hänet takaisin jalkeille. Lue lisää Ryanista ja Elliestä sekä Trudysta.

...koekaniiniksi

Teknot klaani tekee ihmiskokeita salaisessa projektissaan. He kidnappaavat ihmisiä ja laittavat heidät kiinni laitteisiin, jotka johdattavat heidät virtuaalimaailmaan. He joutuvat pelaamaan peliä oman henkensä uhalla. Amber joutuu koehenkilöksi ja kertoo pelastuttuaan, että lopulta peli on niin syvällä sisimmässä, että sinne joutuu jopa unissaan.