HÄÄT

Ketkä Klaanissa sanovat 'tahdon'.

Johdanto

Avioliittoon vihkiminen on julkinen ja romanttinen ilmaus toista henkilöä kohtaan, siinä luvataan rakastaa toista ja pysyä uskollisena elämän loppuun saakka. Naimisiin menon taustalla voi kuitenkin olla monia syitä. Niistä tunnetuin on rakkaus… Lue lisää...


Kihlaparit Klaanissa

Lue Klaanin pareista jotka avioituvat keskenään. Alla on kerrottu parien taustaa, häihin johtaneet seikat ja valmistelut sekä kuvattu h-hetkeä kunkin parin kohdalla.

Zandra & Lex | Ryan & Salene, Lex & Tai-San | Ram ja Ebony | Ebony ja Zoot
Taustaa:

Alussa näemme keskenään sanailevan pariskunnan, joiden välillä on selvää flirttiä ja kiinnostusta toisiaan kohtaan. He ovat tunteneet toisensa jo lapsuudessa. Lex on se ainoa oikea mies Zandralle, mutta silti heidän suhteeseen ja naimisiin menoon liittyy paljon kommelluksia ja myös pettämistä. Lex osaa olla mukava, mutta hän on ajoittain kopea ja määräilevä ja haraa sitoutumista vastaan. Hän on kuitenkin selvästi kiinnostunut Zandrasta ja suojelevainen tyttöä kohtaan. Lex tahtoisi muutakin kuin vain suudella Zandraa, mutta Zandra aina vaan torjuu hänet. Hän pelkää Lexin menettävän mielenkiintonsa häneen ja hylkäävän hänet heti jos hän antaa periksi ja harrastaa seksiä pojan kanssa.


Idea häistä syntyy: Zandra kuitenkin nauttii Lexin huomionosoituksista ja härnää miestä siihen pisteeseen että tämä melkein ottaa hänet väkisin. Zandra saa Tai-Sanin kanssa keskusteltuaan päähänsä idean, että avioliitto sitoisi Lexiä uskollisuuteen. Molemmat saisivat mitä haluavat. Tyttö heittää idean Lexille joka on tyrmistynyt ja pitää ideaa hulluna. Zandra pettyy syvästi. Keskustellessaan idean järjettömyydestä Ryanin kanssa, Lex kuitenkin tajuaa ettei kyseessä ole pätevä liitto ja mikään ei oikeastaan velvoita häntä häiden jälkeen. Lex on ilahtunut huomiosta ja pitää sen salassa Zandralta, suostuen menemään naimisiin. Zandra on niin ilahtunut että saa Lexinkin hymyilemään aidosti. Zandra kertoo innostuneena uutisen Salenelle joka kertoo sen heti muillekin ennen kuin Zandra itse ehtii. Zandra alkaa jännittyneenä valmistella häitä. Tai-San lupaa toimia liiton vihkijänä, hän ottaa sen kunniatehtävänä.


Amber on huolissaan että Lex käyttää vaan viatonta Zandraa hyväkseen ja moittii ensin Tai-Sania ja koittaa sen jälkeen varoittaa Zandraa, jolloin Zandra uhkaa ettei kutsu ”hapannaama” Amberia häihinsä. Amber sanoo että tahtoo vain Zandran parasta jolloin tämä heltyy ja peruu uhkauksensa. Jack ja Dal kiusaavat Lexiä naimisiinmenon johdosta, ja Lex väittää etteivät häät merkitse hänelle mitään, hän voi yhä jättää Zandran milloin häntä huvittaa.


Zandra rakentaa hääasunsa ruusukaulakorun ympärille, jonka Lex on antanut hänelle puettavaksi häihin. Salene sovittaa Zandralle morsiuspukua päälle. Patsy ja Cloe olisivat morsiusneitoja. Paul on bestman. Zandra hermoilee valmiiksi hääyötänsä ja kysyy tytöiltä neuvoja. Trudy ei halua puhua, mutta onneksi Tai-San jakaa hyviä neuvoja; naisen on tärkeää hallita tilannetta ja lisäksi muistaa ehkäisy. Ryan tahollaan on huolissaan ettei Lex nai Zandraa oikeista syistä ja kysyy rakastaako hän Zandraa todella. Lex väistää sanomalla että Ryanilla on tärkeämpääkin pohdittavaa kuten saada puhe aikaiseksi, ja jättää Ryanin tuskailemaan sen kanssa. Pian Dal ja Jack saapuvat ehdottamaan että heidän pitäisi järjestää polttarit sulhaselle. Ryanista siinä on jo liikaa tehtäviä.

Lex laittaa Ryanin kirjoittamaan häävalansa puolestaan, mihin ”bestman” suostuu vastentahtoisesti. Hänkään ei ole mikään sanaseppo ja pitää sitä paitsi itsekin kihlatusta.


Zandran asu on havaijityylinen ja melko ylitseampuva. Yläosa on kukkasista koottu vatsan paljastava toppi. Päässä on jotain vihreitä kaisloja joita hän kantaa isoa nippua kädessäänkin. Ei mikään kovin tyypillinen hääasu todellakaan. Ebonyn saapuminen kuitenkin keskeyttää häät, Hän ei ymmärrä minne kävelee ja hänen tulonsa ei jää keltään huomaamatta. Lexin huomio on välittömästi pois häistä ja Zandra menee pettyneenä huoneeseensa itkemään.


Ongelmia seuraa… Ensin Ebony viettelee Lexin, sulkee hänet häkkiin ja karkaa. Zandra saa tietää siitä ja he riitelevät. Sen jälkeen Tai-san lähestyy Lexiä, ja pojalla on hänenkin kanssa syrjähyppy. Lex ei tiedä pitäisikö hänen liehitellä enemmän Zandraa vai Tai-Sania ja tekee vähän molempia, ja vaikuttaa olevan enemmänkin kiinnostunut Tai-Sanista. Zandra on mustasukkainen Tai-Sanille. Lex tulee kuitenkin katumapäälle, kun Tai-san jatkaa oudon viileää käyttäytymistä häntä kohtaan. Lisäksi Zandra saa kuulla Tai-Sanin ja Lexin maanneen keskenään pari kertaa, vaikka hän on pojan kanssa kihloissa.


Lex onnistuu kuitenkin lopulta saavuttamaan Zandran suosion takaisin mm. selittelemällä virheitään, kehumalla hänen kroppaa ja hankkimalla hänen suosikki hajuvettänsä. Toisella yrittämällä Zandra haluaa tehdä asiat Lexin kanssa oikein. He vannoisivat valat ja Lex hankkisi sormuksen. Se on perusteltua että Zandra ei halua kutsua Tai-sania häihinsä. Tyttöjen välit pysyvät jatkossakin viileinä.

Valat ja muuta valmistelua:


Zandran ja Lexin häät ovat suunnitteilla. Kihlaus ei riitä Zandralle vaan hän haluaa mennä naimisiin asti. Hän haluaa testata Lexin tahdon lujuutta ja suostuu nukkumaan samassa huoneessa hänen kanssa. Miehen on kuitenkin pidettävä kädet itsellään. Lex ja Zandra asuvat siis samassa huoneessa ja Ryan on häädetty muualle. Kolme päivää ennen häitä: Klaanikokouksen jälkeen Zandra kehottaa Lexiä valitsemaan hääpäivän. Zandra kehottaa Lexiä miettimään häävalojansa tarkkaan, muuten ne eivät merkitse mitään. Hän pyytää Lexiä listaamaan valansa paperille. Lex pyytää Ryania auttamaan häntä häävalojen kanssa, sillä hän ei osaa lukea eikä kirjoittaa. Ryan on kuitenkin yhä loukkaantunut hänelle aikaisemmasta pilasta.


Kaksi päivää ennen häitä Zandra pyytää Amberia vihkimään hänet ja Lexin, mutta Amber ei suostu. Sasha puhuu hänet kuitenkin ympäri. Lex yrittää mielistellä Ryania auttamaan häntä, kehuen miten hyvä ystävä hän on. Ryan alkaa vähitellen sulaa. He yrittävät yhdessä miettiä vihkivaloja. Lex ja Zandra juttelevat häävaloistaan. Lex ehdottaa ”kunnioittaa ja totella” Zandralle, ja Zandran mielestä sen pitäisi käydä heihin molempiin. Lexin mielestä jonkun(hänen) pitää määrätä suhteessa pelisäännöt. Zandra on sitä vastaan että Lex potkisi häntä kuin jalkapalloa. Lex mallailee myöhemmin Zandran edessä asua häihinsä. Päivää ennen häitä: Pojat menevät Alicen maatilalle hankkimaan sapuskaa juhlapöytään. He ostavat mm. porsaan ja maisseja sekä siideriä, jonka Lex päättää kätkeä tytöiltä.

Polttarit: Häitä edeltävänä iltana tytöt istuvat rauhassa illastamaan. Zandra ei ole kutsunut Tai-Sania ”polttareihinsa”, joka muutenkin meditoi mielummin rauhassa ja valmistautuu seuraavan päivän koitosta varten. Samaan aikaan Lex järjestää alakerrassa pojille polttarit. Heillä on kaksi kanisteria siideriä farmilta, jotka Lex on kätkenyt polttareita varten. Lex pakottaa myös Brayn mukaan. Lex aloittaa juomakilpailun ja muut kannustavat rummuttamalla käsillä ja tömistämällä ja huutamalla. Kaikki juovat ja tulevat humalaan. Bob alkaa haukkua. Tytöt hermostuvat metelöinnistä ja nuorempien mielestä se on huvittavaa mutta muut aavistavat ikävyyksiä. Jack nyrjäyttää polvensa kun KC törmää häneen rullaluistimilla. Polttari-ilta päättyy tyttöjen valitukseen ja loukkaantunut Jack kannetaan sänkyyn nukkumaan.


Häät: Varsinaisena hääpäivänä Zandran hääpuku on paljon perinteisempi valkoinen, joskin kangasvalinta ja leikkaus ovat klaanimaiset. Puvun alaosana on puolipituiset housut, joiden takaosassa on pitkä laahus. Pukuun kuuluu myös valkoinen pitkä huntu, jossa on käsille aukot. Siinä on hopeinen rimssureunus. Zandra kokee pienen kriisin, kun ei löydä isoäitinsä kaulakorua hääaamuna. Onneksi se löytyy pienen etsimisen jälkeen. Lex on pukeutunut kokonaan mustaan(mitä väriä hänen päällä nähdään myöhemmin enemmän) Hänen musta toppi osittain läpinäkyvä ja rinnan kohdalla on risti. Mustassa knallihatussa on fasaanin sulka. Sashan idea on että häät pidetään Phoenix- suihkulähteen edessä, joka ikään kuin esittää alttaria. Heillä on mielessä erityinen teema häitä varten. Zandra on tyytyväisenä nyökytellen hyväksynyt suunnitelmat. Hänestä on mukavaa, kun kaikki osallistuvat häävalmisteluihin. Patsy ja Cloe toimivat morsiusneitoina. Ryan on Lexin bestman. Hän on laatinut puheen ja hänellä on sormus. Amber toimii vihkijänä. Tai-San on tehnyt hänen asunsa tilaisuutta varten. Hääväki on kokoontunut ala-aulaan seuraamaan toimitusta.


Amber:”Ollaanko valmiita? Sitten aloitetaan.”
KC rummuttaa ja Sasha soittaa huilulla Klaanin tunnusmelodiaa(“The dream must stay alive”). Zandra kävelee hääpuvussaan alas portaita ja morsiusneidot Patsy ja Cloe kannattelevat hänen pitkää huntua jonka Zandra on kiinnittänyt päälaelleen. Perintökoru on löytänyt paikkansa myös päälaelta ja korvissa hänellä on siihen sopivat korvakorut. Hän saapuu Lexin viereen.
Amber: ”Tietääkö joku syytä miksi Zandraa ja Lexiä ei pitäisi vihkiä?”


Lex pyytää Ryania antamaan sormuksen. Ryan ei heti ymmärrä miksi häntä puhutellaan. Zandra täsmentää: ”Sormus, Ryan.”
Lex: “Tällä sormuksella minä… (Ryan joutuu muistuttamaan häntä:)
Ryan: ”vannon…”
Lex: ”…kuolemattoman rakkauteni, vannon sen… kyllä.” (Lexin puhe on hieman takeltelevaa)
Zandra: ”Ja minä vannon sinulle samaa”
Lex pujottaa sormuksen Zandran vasempaan nimettömään. Tai-San seuraa toimitusta parvelta.
Amber: ”Oletteko valmiit? Sitten on elämän vuoro siunata tämä onnellinen pariskunta. Elämää symboloi vesi. Kuten toivo, sen lähde pulppuaa ikuisesti. Voit suudella morsianta…
Lex ja Zandra katsovat toisiaan. Lex ottaa hatun päästään ja he suutelevat. Samaan aikaan Jackin ja Dalin suihkuviritelmä käynnistetään. Kaikki taputtavat ja viheltävät onnellisina parin puolesta.

Katso lisää kuvia häistä.

Ainakin toistaiseksi hääjakson voi katsoa netissä!

Lue jaksoselostuksista 34. jaksosta lähtien miten parin arki lähtee sujumaan...
Molemmilla pareilla on suhteellisen pitkä ja myrskyinen historia yhdessä. Varsinaiset häät tapahtuvat kosinnan jälkeen hyvin nopeasti, jopa seuraavana päivänä. Hääparit ovat kärsimättömiä, varsinkin sulhaset, ja tilanne kaupungissa on niin epävakaa että häitä ei ole syytä lykätä. Pinnan alla kuplii monenlaisia tunteita.
Ryan kosii osittain epävarmuuttaan, hän myös rakastaa Salenea aidosti. Salene kokee olonsa turvattomaksi koska on raskaana, ja suostuu siksi kosintaan, vaikka kokee naimisiin menon hätiköidyksi. Hän pitää Ryania kilttinä ja mukavana. Todellisuudessa hän on rakastunut Brayhin.

Ryanin ja Salenen suhteen taustaa:

Ryan ja Salene ovat olleet yhdessä siitä saakka kun Salene sarjan alussa sairastui bulimiaan ja joutui ongelmiin sataman väen kanssa. Ryan auttoi Salenea pakenemaan Dirkin ja Roannen luota. He ovat tehneet sopimuksen että ”pitävät toisistaan huolta”. Salene on kuitenkin alusta saakka ollut selvästi ihastunut Brayhin ja Braykin on osoittanut kiinnostusta, he viihtyvät usein juttelemassa keskenään ja he ovat mm. suudelleet. Monesti kun Salenella ja Ryanilla on riitaa, Salene palaa hakemaan turvaa Braylta.
Myöhemmin Salene huolestuu Ryanin vättelevästä käytöksestä ja Ryan kertoo pelkäävänsä että tekee jotain väärin, Salene on niin kaunis ja mukava. He kokevat kumpikin ekan kertansa yhdessä.

Ryan kertoo tahtovansa lapsen Salenen kanssa eikä ymmärrä Salenen vihjeitä ettei hän toivo samaa kunnes väittely päätyy riitaan, jossa Ryan sanoo että ehkä Salene tahtoo lapsen jonkun muun, kuten Brayn kanssa. He nukkuvat yön yli erillään ja Ryan yrittää seuraavana päivänä pyytää anteeksi, mutta Salene on edelleen loukkaantunut. Ryan lähtee pois ja Salene puhkeaa itkuun.
Ryan käy juopottelemassa Lexin kanssa ja sen jälkeen hänellä on lisää hyvitettävää. Salene käy mielessään kamppailua ja on ilkeä Ryania kohtaan tämän yrittäessä hyvitellä virheitään. Ryanista alkaa tuntua ettei hän tee mitään oikein. Lopulta Ryan uskoo ettei Salene enää välitä hänestä.

Salene on surullinen ja huolissaan Ryanin lähdettyä pois ostarilta. Bray toimii jälleen kuuntelevana korvana. Salene kertoo Braylle ettei Ryan ole joku johon hän oli uskonut rakastuvansa. Ellie kertoo minne suuntaan Ryan oli lähtenyt ja Salene katsoo parhaaksi lähteä seuraamaan häntä.
Ryan on kirjoittanut jäähyväiskirjeen ja ehtii melkein hypätä sillalta alas. Salene pelastaa hänet ajoissa. He sopivat välinsä ja jatkavat suhdetta.

Kosinta: Ryan kertoo halustaan mennä naimisiin Salenen kanssa rottakilpailussa, sen jälkeen kun Ryanin rotta voittaa kilpailun ja kaikki ovat hyvällä tuulella. Salene on hämmentynyt.

Kosinnan jälkeen:Salene on epäröinyt hyväksyäkö Ryanin kosinta. Ryan on arvellut jo hänen vastaavan kieltävästi. Salene saa ystäviltä mm. Trudylta ristiriitaisia neuvoja, joka kehottaa häntä ensin juttelemaan Brayn kanssa ja kuuntelemaan sydäntään. Brayn taholta hän kokee tarpeetonta rohkaisua, tämä ottaa hänet lämpimään halaukseen ja neuvoo häntä seuraamaan tunteitaan. Trudy jatkaa sekaantumista ja Salene huomaa muuttavansa mieltä yhtenään. Ryan tosiaan on seuraava vaihtoehto, kun hän ei voinut saada Brayta, ehkä on väärin naida Ryan? Salene päättää että jahkailun on loputtava, hän aikoo pistää kaiken peliin.
Trudy kertoo Ryanille, että Salene jutteli Brayn kanssa ja vihjaa että ehkä Bray sanoi jotain sellaista mikä sai Salenen hylkäämään kosinnan. Ryan on pettynyt ja raivoissaan. Lex neuvoo Ryania tiedustelemaan asiaa Braylta ja Ryan melkein mukiloi tämän ellei Lex tulisi keskeyttämään.

Salene yrittää vietellä Brayn, joka kuitenkin torjuu hänet. Salene pakenee loukattuna ja häpeissään ostarilta hyvästeltyään ensin Ryanin surullisena. Ryan purkaa kiukkuaan nyrkkeilemällä. Kadulla Mayn ansiosta Salene huomaa olevansa raskaana. Salene ei halua kohdata Ryania enää, mutta May taivuttaa hänet pitämään huolta itsestään ja lapsesta. He palaavat yhdessä ostarille ja Salenen näyttelijäntaidot joutuvat testiin hänen kohdatessaan Ryanin. Hän sanoo rakastaneensa miestä aina ja vain häntä, vedoten heidän menneisyyteen; jos hän saisi toisen mahdollisuuden vastata kysymykseen hän vastaisi myöntävästi. Ryan hyväksyy anteeksipyynnön. Hän alkaa heti samana iltana puhua häistä.. Salene ei vaikuta tästä järin innostuneelta mutta ei uskalla torjua Ryania uudestaan. Hän ei aio kertoa vielä Ryanille olevansa raskaana.

Tai-Sanin ja Lexin suhteen taustaa:

Tai-Sanilla ja Lexillä oli aikaisemmin suhde Zandran selän takana. Se ei ollut kovin vakavamielistä Tai-Sanin puolelta vaan sanojensa mukaan halusi auttaa turhautunutta Lexiä, ja se loppui siihen kun Zandra sai tietää pettämisestä, ja alkoi pitää Lexiä tarkemmin silmällä, ja viimeistään siihen kun Lex ja Zandra menivät naimisiin. Zandra oli jatkossakin epäluuloinen Tai-Sania kohtaan ja ei pitänyt siitä millainen vaikutus Tai-Sanilla oli Lexiin.

Zandran kuoleman jälkeen Lex suri Zandraa ja juopotteli ja hänellä oli suhteita, mutta hän alkoi uudelleen lähentyä Tai-Sanin kanssa seurustellessaan tämän ystävän Alicen kanssa. Tai-San yrittää neuvoa Lexiä toimimaan oikein suhteessa Aliceen, ja heidän välillä on kiivasta sananvaihtoa, johon otetaan menneisyys mukaan.

Siinä samalla Tai-San huomaa, että on itse käyttäytynyt epäreilusti suhteessa Lexiin ja että hänellä on vahvoja tunteita miestä kohtaan. He päätyvät sänkyyn yhdessä ja yrittävät salata suhteensa Alicelta. Lex jatkaa pohdiskelua miten päättää suhteensa Aliceen. Tai-San taistelee omantuntonsa kanssa ja hänen mielestä suhde Lexiin on väärin. Vaikka Lex ei ole ollut tosissaan Alicen kanssa niin Tai-San ei halua loukata ystäväänsä.

Tai-San on halunnut pitää suhteensa Lexiin salassa, kunnes tilanne käy liian painostavaksi. Lex ei ole onnistunut kertomaan totuutta Alicelle. Lopulta hän äyskäisee osan totuutta tälle; että on rakastunut johonkin toiseen. Alicen loukkaantuu syvästi ja lähtee etsimään syyllistä, jolloin Tai-San on selkä seinää vasten ja joutuu kertomaan Alicelle, että hänellä on ollut Lexin kanssa suhde tämän selän takana. Alice on ymmällään ja lähtee loukkaantuneena pois ostarilta.

Sen jälkeen Tai-San suree, käyttäytyen kylmästi Lexiä kohtaan ja väittää että heidän suhteensa on ohi. Lex ei kuitenkaan usko sitä. May saapuu ostarille ja flirttailee Lexille. Tai-San kuulee että näillä on ollut keskenään jotain säätöä ja loukkaantuu.

Lexin kosinta: Ryanin häihinmeno on aikaisemmin tuntunut Lexistä kiirehdityltä sillä Salene on vasta palannut riidan jälkeen ja hän vitsailee onko siihen jotain luonnollisia syitä taustalla. Hän Ryanin tietämättä osuu oikeaan, kommentti arvatenkin loukkaa Ryania. Lex kokee Ryanin esimerkin kuitenkin kannustavana ja pistää Tai-Sanin tiukan paikan eteen kosiessaan häntä kaikkien ollessa siinä vieressä. Kosinta ei välttämättä ole kovin harkittu, mutta Lex rakastaa Tai-Sania ja hän haluaa samalla häivyttää Tai-Sanin epäluuloja siitä että hänellä ja Maylla olisi suhde niinkuin Trudy yritti uskotella.

Ellie moittii Tai-Sania parasta aikaa muille kahviossa. Lex saapuu kahvioon puolustamaan Tai-Sania ja sanoo että häntä voi yhtä hyvin syyttää Alicen loukkaamisesta. Hän sanoo että he ovat rakastuneita ja päättää ilmoitukseen että haluaa mennä Tai-Sanin kanssa naimisiin. Tai-San poistuu paikalta sanomatta sanaakaan. Kahden kesken Tai-San sanoo, että on imarreltu siitä miten Lex puolusti häntä, mutta että hän ei usko avioliittoon. Hän kysyy, miksi Lex haluaa mennä hänen kanssaan naimisiin. Lex sanoo haluavansa olla Tai-Sanin kanssa, sillä hän rakastaa Tai-Sania. Hän myöntää, että meni Zandran kanssa naimisiin vääristä syistä eikä ole ylpeä siitä. Lex harjoittaa yksinpuhelua koittaen anoa Tai-Sanilta vastausta ja syyttää lopulta huonoa karmaansa ja on aikeissa poistua. Silloin Tai-San kuitenkin ottaa puheeksi Mayn ja sanoo ettei kestänyt nähdä häntä ja Lexiä yhdessä. Siitäkö avioliitossa on kyse? Lex kertoo tuntevansa samalla tavoin Tai-Sania kohtaan. Tai-San hyväksyy Lexin kosinnan ja he halaavat.

Häiden valmisteluja:


KC menee kasinolle ja pyytää Smile-klaanin tyttöjä laulamaan häissä. Hän huijaa baarimikolta sormuksen, esittämällä tälle taikatempun. (Tyttö muistuttaa jonkun verran Zandraa) Tyttö yrittää saada sormuksensa takaisin, mutta KC livauttaa sen nopeasti Ryanille ja lähtee juoksemaan tyttöä pakoon.

Lex lupautuu Ryanin Best maniksi, mutta se on ennen kuin hän päättää itsekin kosia. Lopulta bestmaneina toimivat Jack ja Dal.

Polttareita ei ole, koska häät tulevat niin nopeasti - ja ottaen huomioon Lexin ja Ryanin suhteen alkoholiin, ehkä parempi niin.

Hääaamuna: Ryan ja Lex nukkuvat samassa huoneessa erillään morsiamista hääpäivää edeltävänä yönä. Häiden on määrä tapahtua iltapäivällä. Ryan on epävarma ja hermostunut hääaamuna, Lex tahtoisi nukkua pidempään ja sanoo ettei naisten vuoksi pidä vaivata liikaa päätään tai menettää yöuniaan. Ryan ihmettelee, mikä sai Salenen muuttamaan mieltään häiden suhteen. Lexin mielestä syy on selvä: naiset vaihtavat mieltä yhtenään.

KC tuo Smile klaanin ostarille. Lex ja Ryan pukeutuvat ja halaavat toisiaan. He eivät olisi koskaan uskoneet hääpäivän koittavan. KC:n mielestä pojat ovat outoja. Lex avaa vaatekaapin oven ja nuuhkaisee kuolleen tyttöystävän puuhkaa. Hän puhuu itsekseen ja pyytää, että Zandra toivottaa hänelle onnea.

Jackilla ja Dalilla on uusi vastuu bestmaneina. He juttelevat hieman tästä saamastaan tehtävästä. Tai-San uskoo Jackille sormuksen, joka on hänen äitinsä ja on tähän saakka pitänyt sitä aina varmassa tallessa.


May, Cloe ja Patsy auttavat Salenea valmistautumaan häitänsä varten. Cloe laittaa Salenen hiuksia ja May auttaa häntä pukeutumaan juhla-asuun. Tai-San valmistautuu häihinsä mieluummin yksin.

Tai-San kertoo naimisiinmenoaikaistaan Alicelle ja kutsuu hänet häihinsä. Hän tekee näin osittain Trudyn kehotuksesta. Alice osoittaa lopulta tukensa, mutta sanoo jättävänsä tilaisuuden välistä. Hän kuitenkin muuttaa mielensä ja saapuu häihin.


Koristeluissa on nähty paljon vaivaa. Ostarin monet kaiteet ja pylväät on koristeltu eri sävyisin sinisin ja turkoosein kankain sekä murattiköynnöksin. Myös katosta roikkuu koristeköynnöksiä. (Herää kysymys miten ne on saatu sinne…) Tytöt ovat pukeneet lemmikkinsä Porky-sian ja Cloudy-koiran juhlan mukaisin koristein.

Morsiusneitoja ovat Cloe ja Patsy. Heillä on kokemusta jo edellisistä häistä. (Patsy kuitenkin hylkää kimpun kesken hääseremonian ja lähtee suorittamaan tärkeää tehtävää.)

Hääseremonia:


Ostarinrotat kokoontuvat yhteen portaiden juureen. Myös Alice. Sisko halaa häntä ja kysyy, onko tämä hyvä ajatus. Alicen mielestä ei ole. Ryan ja Lex saapuvat paikalle, jolloin kaikki taputtavat. Morsiamista Tai-San saapuu paikalle ensin ja kävelee Lexin vierelle. Salene ei saavu paikalle heti ja Ryan alkaa selvästi hermostua. Lex lohduttaa Ryania, sillä hän uskoo, että Salene saapuisi varmasti pian. Lopulta morsian tosiaan ilmestyy. Kaikki taputtavat taas.


Salenen puku häissä: Salene on pukeutunut kultaiseen ja kermanvaaleaan. Yläosa on vahvempaa kangasta. Se on kolmion muotoinen ja jättää osan vatsaa ja yläselän paljaaksi. Selässä Salenella on kultainen kiemurainen tatuointi. Rinnuksessa on leveä kultainen kuvioraita ja kolme kultaista koristenappia. Puku on kaksiosainen. Alaosana on vaaleanvihreät silkkimäistä kangasta olevat housut, jotka jättävät nilkat paljaiksi. Toisella puolella on hamemainen kaistale. Käsivarsissa hänellä on kaistaleet joihin on taakse kiinnitetty isot valkoiset sulat. Salenella on kristallitarroja ja kimalletta kasvoissa ja heleät meikit. Hän näyttää hyvin enkelimäiseltä.


Tai-Sanin puku häissä: Tai-San on pukeutunut turkoosiin toppi- hame yhdistelmään, joka jättää ylävatsan paljaaksi ja jossa on takana viuhkamainen osa. Hame on runsas ja kokopitkä. Siinä on näyttävä silkkinen kaulus, joka on varmaan ommeltu kiinni päälakeen, kun se siinä niin kiltisti pysyy. (Ja Tai-San mukamas valmistautui häihinsä ihan yksin...!) Päälaella hänellä on tummanpunainen varrellinen ruusu ja vyötäröllä on valkoisia sulkia. Kukkakimppu on aivan sävy sävyyn hänen asunsa kanssa. Hänellä on vaaleat meikit ja otsalla kevyesti sinisellä maalattu tähtikuviota esittävä piirros..


Sulhasten puvut häissä: Ryan on pukeutunut valkoiseen röyhelöpaitaan ja näyttää siinä hyvin komealta ja prinssimäisen uljaalta. Ryanilla on kaksi valkoisella maalattua leveää viistoa raitaa poskella ja ohimolla. Lex samoin näyttää komealta pitkässä valkoisessa kauluspaidassa ja mustassa puolimittaisessa nahkaliivissä jossa on sivuilla takana hännykset, hiuksissaan kaksi sulkaa, sininen ja punainen. Toisella puolen kasvoja silmän poikki menee sininen kapea viiva pystysuunnassa. Paidan edessä on vaaleansinisiä kirjailuja ja kummassakin kauluksessa pienet siniset kukkakuviot.


Trudy suorittaa hääseremonian. Smile klaanin jäsenet katselevat tapahtumaa Trudyn takana.
Trudy: “Olemme kokoontuneet tänne tänään todistamaan ystäviemme Lexin ja Tai-Sanin sekä Ryanin ja Salenen vihkimisen avioliittoon. He osoittavat tänään rakkauttaan ja luottamustaan toisiaan kohtaan, ja vannovat edessämme heitä yhdistävät valat.” Valojen vannominen sujuu totuttuun tapaan. Tai-San vaikuttaa kuitenkin epäröivältä ja Trudyn on kysyttävä häneltä kahdesti.


Ryan ja Salene sanovat myös tahdon. Smile klaanin jäsenet nauravat taustalla. Trudy kysyy, onko paikalla joku, joka tietää syyn, miksi parit eivät voisi mennä naimisiin. Tässä kohtaa May yskähtää. Trudy julistaa Salenen ja Ryanin sekä Tai-Sanin ja Lexin aviopuolisoiksi. Hän sanoo erityisellä äänellä kohdan ´kunnes kuolema teidät erottaa´. Salene ja Ryan sekä Tai-San ja Lex suutelevat toisiaan. Ostarin rotat taputtavat.


Kun häävalat on vannottu, Smile-klaanin tytöt aloittavat tilaisuutta varten räätälöidyn tanssi- ja lauluesityksensä. He laulavat seuraavaan tapaan: ”Tunnelma kattoon, tunnelma kattoon, on Ostarinrotilla hääpäivä…”


Seremonian jälkeen:
Ostarin rotat tanssivat ja juhlivat häitä. Lex pitää puheen: "Tämä päivä on ollut uskomattomin asia, mitä voin muistaa. En voi vieläkään uskoa, että Tai-San sanoi kyllä. Haluan kiittää erityisesti Alicea, joka on täällä tänään ja teki tärkeästä päivästä täydellisen. Se merkitsee minulle ja Tai-Sanille paljon, että saavuit. Tarkoitan sitä todella."

Lex on iloinen siitä, että Ostarin rotilla on jälleen tulevaisuus. Hän uskoo, että Ostarin rottia ei tulla koskaan kukistamaan. Ryan pakotetaan myös pitämään puhe.


Ryan: "Olette olleet mukavia ja todella hyviä ystäviä. Haluan kiittää eniten Salenea, joka on tehnyt minusta maailman onnellisimman miehen. Kiitos."

Draamaa seuraa heti häiden jälkeisissä juhlissa. May käskee Salenen kertoa Ryanille, että on raskaana, mutta Salene ei halua. May pyytää Lexiä tanssiin, joka juttelee parhaillaan Alicen kanssa, ja tämä suostuu tottakai. Tai-San juttelee Alicelle ja kiittää häntä siitä, että hän saapui häihin. Alice ei ole varma siitä, haluaako kuitenkaan palata ostarille.

Tai-San huomaa Lexin ja Mayn tanssimassa vähän liian lähekkäin ja katsoo parhaaksi keskeyttää ja vitsailee että näinkö käy aina kun hän kääntää selän. Lex väittää että tahtoi vaan kaapata Tai-Sanin huomion. Pari kävelee pois juhlista eikä enää huomaakaan Alicea.


Bray onnittelee Salenea joka pyytää hänet tanssimaan kanssaan. Salene uskoo Brayn olevan mustasukkainen tämän seurattua toimitusta. Salene haluaisi tanssia uudestaankin, mutta Bray kieltäytyy. Silloin Salene vetää hänet lähelleen ja kuiskaa että Bray varmasti uskoo hänen tehneen suuren virheen. Hän myöntää että oli virhe naida Ryan, silloin Bray vetäytyy pois järkyttyneenä, pyytäen häntä lopettamaan ja kiittää tanssista. Salene pyytää anteeksi. Ryanilla on Salenelle yllätys. Salene loihtii pakotetun hymyn kasvoilleen ja seuraa Ryania.


Juhlien jälkeen: Ryan on järjestänyt Salenelle romanttisen ”venetsian matkan”. Entiseen lihakauppaan ovat Jack ja Dal koonneet veneen jäljitelmän, joka on pehmustettu tyynyillä. Ryan ja Salene menevät istumaan ”veneeseen”. Ryan pyytää palvelua taputtamalla käsiään. Dal toimii ravintolapäällikkönä ja KC ”Luigi” nimisenä tarjoilijana, joka kantaa tarjottimella heille samppanjaa ja naposteltavaa. He jättävät parin viettämään kahdestaan ”kuherruskuukauttaan”. Ryan osoittaa hellyyttä Salenea kohtaan ja leikkii hänen paidan napeilla mutta Salene ei innostu lähentymisyrityksistä. Ryan on pettynyt mutta sanoo ettei se haittaa jos Salene ei suostu, onhan heillä koko loppuelämä aikaa. Tai-San ja Lex viettävät hääyötä totuttuun tapaan ja Lex juttelee positiiviseen sävyyn tulevaisuudesta…

Katso lisää kuvia häistä!

Parien tulevaisuus? Voit lukea parien tulevaisuudesta jaksoselostuksista 50. jaksosta alkaen...


Taustaa: Ebonyn ja Ramin häissä olosuhteet ovat aikalailla toiset kuin kuuluisi. Ensinnäkin Ram on kutsunut itsensä asumaan Ebonyn tukikohtaan hotellille. Kaupungin valloittajan kutsu, josta ei voi kieltäytyä. Ebony nai lopulta Ramin, Teknojen johtajan, taipuen painostuksen alla ja kostaakseen Jayn oletetun pettämisen. Ram on tietyllä tapaa ’vähemmän uhkaava’, sillä hän on pyörätuolissa ja Ebony uskoo ehkä pääsevänsä suhteessa helpolla. (Hän on kuitenkin hyvin onneton häiden jälkeen.) Ramilla puolestaan on tarve saada Ebony hallintaansa ja hänellä on ennestään jo kaksi vaimoa, Ebonyn sisaret: Java ja Siva. Myöhemmin sarjassa huomaamme, että Ramilla on aitoja tunteita Ebonyn sisarta Javaa kohtaan, joita hän ei ole tunnistanut aikaisemmin.


Kosinta: Ram vie Ebonyn virtuaalimaailmapeliin ja myöhemmin sinä päivänä kosii häntä. Ram tulee Ebonyn huoneeseen kukkakimpun kanssa ja ahdistaa Ebonyn nurkkaan. Ram varmistaa että Ebony tietää miten hyvä tarjous on. Hyväksyessään kosinnan kaikki Ramin teknologia olisi Ebonyn käytössä ja Ebony saisi rajattomasti valtaa tehdä mitä haluaa. Ebony ei saa sanaa suustaan ja Ram vitsailee että kissa vei hänen kielensä. Ebony ihmettelee miksi Ram haluaa naida hänet kun tällä on jo Java ja Siva. Siihen Ram vastaa, että miksi antiikkikauppias haluaa harvinaisen lautasen, tai miksi taiteenkeräilijä harvinaisen maalauksen. Ebony on osa erityistä sarjaa. Rakkaudella ei siis ole mitään tekemistä siinä..? Ram väistää Ebonyn kysymyksen ja kertoo että tällä on aikaa vastata kosintaan kunnes hänen antamat kukkaset alkavat kuihtua. Hän ei halua painostaa Ebonya liikaa, tällä on viikko aikaa vastata. Ebony vakuuttaa arvostavansa sitä ja palaavansa asiaan.


Kuluu viikko… parikin…: Ram liehittelee Ebonya edelleen suklaalla ja muistuttaa asettamastaan takarajasta, mutta Ebony on rakastunut Jayhin, ja heillä on suhde. Ebony esittää tekosyitä pitääkseen Ramin loitolla. Ebonya stressaa, sillä niin ei voi jatkua ikuisesti. Hän tietää Ramin temperamentin. Mitä tapahtuu, kun hän torjuisi Ramin kosinnan?


Ebony salaa Jaylta Ramin kosinnan, mutta Jay saa kuulla siitä Ramilta ja pistää suhteen poikki. Ebony ottaa sen henkilökohtaisena loukkauksena ja haukkuu Jayta kiukustuneena törkimykseksi, mutta yrittää saavuttaa hänen kiinnostuksen jälleen. Samaan aikaan hänen on torjuttava edelleen Ram, joka menettää lopulta malttinsa ja sanoo että aika on loppu ja heittää kukat lattialle! Onneksi tapahtuu muita asioita jotka harhauttavat Ramin huomion. Ebony keksii myös teeskennellä flunssaa tietäen miehen kammoavan pöpöjä. Samaan aikaan Ebony saa suhteensa Jayhin uudelleen herätettyä.


Ebony yrittää saada Jayta karkaamaan hänen kanssaan, mutta Jay ei halua erota teknoista ja pyytää Ebonya vielä sinnittelemään ja hankkimaan Ramilta tietoja. Ram pyytää Ebonyn kävelylle virtuaalimaailmaan kanssaan. He kävelevät hiljalleen joen varrella ja Ram odottaa vastausta kosintaansa. Hän polvistuu ja pyytää Ebonya uudelleen vaimokseen. Ebony on keksinyt keinon hylätä Ramin kosinta. Hän kertoo itse asiassa rakastavansa toista miestä; Brayta. Ram ottaa uutisen huonosti vastaan. Hän ei aio kuitenkaan antaa vielä periksi. Toivuttuaan vähän hän erottaa Ebonyn kaupungin puheenjohtajan virasta. Ebony turhautuu, mutta ei muuta mieltään naimisiinmenon suhteen.


Hän saa tietää Javalta Ebonyn epävarmuudesta suhteessa miehiin ja tekee dvd:lle fantasiakoosteen pareista jossa on Amber ja Jay mukana. Hän pyytää Ebonyn katsomaan dvd:tä kanssaan, osoittaakseen miten mukavaa heidän yhteiselonsa voisi olla. Ebony ei piittaa dvd:n sisällöstä muilta osin, mutta järkyttyy uskoessaan Jayn haaveilleen Amberista virtuaalimaailmassa. Vakoillessaan Jayta hän kuulee miehen juttelevan Amberista ylistävään sävyyn Priden kanssa. Ebony muistaa että heidän suhteensa on välillä ollut tauolla ja tietää Jayn käyneen pariin kertaan tapaamassa Amberia. Ebony vakuuttuu mielessään siitä, että näillä on suhde. Myöhemmin Jay tulee varoittamaan Ebonya siitä, että Ram saattaa tietää heidän seurustelusta. Ebony tiuskii Jaylle viileästi ja Jay on kuin ei tietäisi mistä Ebony puhuu. (Niin kuin ei tiedäkään.)

Ebony suostuu Ramin kosintaan: Ebony suostuu lopulta seuraavilla ehdoilla(…tosin hän ei saa niitä kirjallisena):
1.) Hän on vaimo nro. Yksi. 2.) Hänen ei tarvitse ottaa käskyjä keneltäkään, ei edes Ramin kenraaleilta, 3.) Hän tekee vain mitä haluaa 4.) Häntä kohdellaan niin kuin Ramia. Ram myöntyy jokaiseen ehtoon ja he kättelevät sopimuksen päälle. Ram tekee heti kaupunkilaisille lähetyksen, että Ebony on suostunut hänen vaimokseen ja häät järjestetään seuraavana päivänä. Uusin kihlattu seisoo kahden vaimon vierellä ja hymyilee. Myöhemmin sinä iltana Jay tulee kysymään Ebonylta 'miksi', johon Ebony vastaa että Ramin kanssa hän ainakin tietää missä seisoo. Kun Jay poistuu Ebonyn silmissä on kyyneliä.


Häät: Varsinaiset häät järjestetään virtuaalimaailmassa kuvitteellisessa puutarhaympäristössä. Häät ovat hyvin romanttiset ja ne ovat täysin Ramin suunnittelemat. Häät näytetään kaupunkilaisille suorana lähetyksenä. Häät on kuvattu valtavan kokoisessa Wellingtonin kasvitieteellisessä puutarhassa punaisten ja vaaleanpunaisten tulppaanien läheisyydessä. Sydämenmuotoinen veranta on luultavasti kuvausrekvisiittaa.

Häitä seuraamaan ja paria vihkimään on kutsuttu kaupungin pormestari Salene. Salene on vaatetettu pappimaiseen mustaan kaapuun ja hänellä on käsissä punakantinen raamatun oloinen kirja, josta hän lukee Ramin kirjoittaman vihkipuheen.

Salene aloittaa juhlapuheen kutsumalla todistajat Javan ja Sivan sekä bestmanin vuorollaan paikalle, viimeiseksi Ramin ja Ebonyn. Juhlapukeinen Ram katsoo Ebonya, joka on tavallisissa vaatteissaan, nainen oli aikaisemmin sanonut ettei pukeudu valkoiseen. Ram napsauttaa sormiaan, jolloin Ebonyn ylle ilmestyy valkoinen hääpuku.

Ebony on vaatetettu hyvin epätyypillisesti valkoiseen morsiuspukuun. Ebonyn rastat on kerätty päälaelle ja ne on peitetty edestä kruunulla. Nutturan päälle on kiinnitetty valkoisia sulkia. Hänellä on pitkänmalliset helmikorvakorut. Puvun alaosana on pitkä kauniisti laskeutuva hame, jonka laahusta Ebony kannattelee. Yläosa on kaunis selän paljastava korsetti jossa on epäsymmetrinen kaulus. Toiselta puolelta kaulusta roikkuu pari helminauhaa jotka putoavat rinnukselle. Ebony kantaa pientä asetelmaa valkoisia liljoja toisessa kädessään. Ebonylla on otsalla kristallitarroista koottu timantin muotoinen kuvio. Silmämeikit ovat voimakkaat harmaalla ja hohtavan valkoisella maalatut, silmänurkissa ja ripsirajoissa on myös pieniä kimalletarroja.

Siva ja Java ovat punapukeiset morsiusneidot taustalla, jotka kantavat kädessään punaisia liljoja ja seuraavat Ebonyn jäljessä morsiamen astellessa kohti alttaria. Myös Javalla ja Sivalla on kaksi hopeista sormusta maalattuna kasvoihin, niinkuin kaikilla läsnäolevilla. Javalla ja Sivalla on myös kaulassa hopeiset riipukset, jossa on kaksi sormusta yhdessä. Ilmassa leijailee saippuakuplia.

Ramin vaatetus: Sulhanen on vaatettanut itsensä pitkään vaaleaan harmaanlilaan jakkuun, joka on edestä kiinni hopeisella vetoketjulla (myös hihansuissa on vetoketjut). Jaloissa hänellä on mustat housut. Jakun alla on valkoinen paita jossa on ryhdikäs pystykaulus ja musta raita. Paidassa on näkyvillä myös kaksi koristeellista nappia.

Poissa ovat Ramin voimakkaat kasvomaalaukset, hänellä on maalattu poskeen vain kaksi hopeista sormusta. Tyylikkään bestmaninsa Ram on vaatettanut aivan identtisesti. Jay näyttää kyllä niin nyreältä että tuskin huomaa mitä hänellä on päällään; mies on selvästi saapunut tilaisuuteen vasten tahtoaan. Hän kannattelee punaista tyynyä, jolla on sormukset.

Huomattavaa on että Ramin pyörätuoli on poissa: hän seisoo omilla jaloillaan. Kädessä on yhä tyypilliset mustat lateksihanskat. Vieraat eivät ota osaa parin onneen, mutta Ramin mielestä tilaisuus on selvästi täydellinen.

Salene kehottaa, että Ram laittaa sormuksen Ebonyn sormeen ja toistaa hänen perässään vihkivalan. Ram haluaa oikaista kohdan "hyläten kaikki muut", koska hänellä on ennastaan kaksi vaimoa, ja lausuu vain, että hän ottaa Ebonyn vaimokseen. Salene aikoo lausua Ebonylle saman valan, mutta Ram korjaa, että Ebony voi lausua koko valan.

Ebony ojentaa siskolleen kukat ja ottaa sormuksen Jayn pitelemältä tyynyltä. Hän lausuu valan pitäen kesken kaiken pienen tauon. Hän laittaa sormuksen Ramin sormeen. Salene julistaa heidät aviopuolisoiksi. Salene toteaa, että Ram voi suudella morsianta. Jay kauhistuu. Java sanoo, että Ram ei voi suudella. Ram väittää vastaan ja toteaa, että virtuaalimaailmassa ei ole bakteereja. Sen jälkeen he suutelevat antaumuksella. Kaikkien on pakko katsoa. Bestman varsinkin näyttää kärsivältä.

Tilaisuuden jälkeen: Ram, Ebony, Jay, Salene, Java ja Siva kokoontuvat samaan huoneeseen. Ram tarjoilee kaikille shampanjaa. Hän ei kuitenkaan juo itse. Sulhasen mielestä tilaisuus oli hauska, ja pahoittelee kun Jay ei selvästi viihtynyt. Java kaataa laseihin shampanjaa. Jay toivottaa parille hyvää kuherruskuukautta ja poistuu tekemään töitänsä. Ram pyytää Ebonya hieromaan harteitaan, ja tahtoo tämän ottavan sen tehtäväkseen jatkossakin mistä Siva loukkaantuu ja poistuu paikalta.

Voit katsoa lisää kuvia häistä.

Katso myös Ramin ja Ebonyn häihin liittyvä video netissä!

Voit lukea miten parin yhteiselämä alkaa sujua, jaksoselostuksista, 33. jaksosta lähtien.

Vieraile Wellingtonin kasvitieteellisen puutarhan sivuilla
Onko moni pistänyt merkille, että Ebony menee naimisiin ”Zootin” kanssa päätöskauden kahdeksannessa jaksossa? Vastaavasti Zoot kuolee ensimmäisen kauden kahdeksannessa jaksossa. Sen taustalla voi hyvinkin olla tarkoituksensa. TribemasterkinX on monesti vihjannut että nähdäkseen tulevaisuuteen, pitää palata sarjan alkutapahtumiin. Nämä häät ikään kuin herättävät Zootin henkiin.. Ebonyn vahvasti uskoessa häneen, Zoot on paljon todellisempi kuin seinille heijastetut kuvat. Tämän varaan Mega laskeekin manipuloidessaan hänen ajatuksiaan virtuaalimaailman avulla.

Taustaa: Ebonyn luottamuspula Jayta - tai yleensäkin miehiä kohtaan - tulee tielle eikä hän uskalla kertoa hallusinaatiosta poikaystävälleen. Jay ei voi tietää mikä Ebonya vaivaa ja heidän suhteensa alkaa rakoilla. Ebonyn näyt voimistuvat ja hän muuttuu yhä oudommaksi ja sulkeutuneemmaksi. Lopulta he katsovat parhaaksi pistää suhteen poikki.

Zootin ja Ebonyn ja sisarten historia: Ebony on Zootin tulisieluinen kuningatar sarjan alussa. Hän seuraa Zootia joka paikkaan, on mukana kiduttamassa kaupunkilaisia ja kovistelee mm. Lexiä ja Brayta. Tavattuaan Jayn hän kertoo puolustuksekseen tehneensä mitä hänen täytyi selviytyäkseen. Hänellä on kova kuori ja hän nauttii valta-asemasta. Mutta Ebonylla on myös haavoittuvainen puolensa. Ebony ehti käydä jonkun aikaa samaa luokkaa Zootin kanssa ennen kuin virus tuli, ja hän näki Martinin ennen kuin hän muutti tyylinsä kokonaan ja alkoi kapinoida. Oikeasti Martin rakasti Trudya ja Ebony tiesi sen.


Ebony osoittaa ensimmäisten joukossa tukea Zootia kohtaan (Jaffan rinnalla). Zoot pistää hänen luotettavuuden testiin inhottavien kokeiden avulla, joista Ebony selviää.

Kun Zoot kuolee, Ebony alkaa kantaa hänen härkäriipusta ja hänestä tulee Hurjien uusi johtaja. Kaikki eivät ole kuitenkaan yhtä mieltä tästä vallanvaihdoksesta ja Ebony saa pelottavia vihollisia. Ebony vaikuttaa myös Ostarinrottien joukossa.

Kun Ebony, Java ja Siva kohtaavat pitkän ajan jälkeen teknoissa, muistellaan heidän yhteistä historiaa Hurjissa. Java ja Siva ovat hyvin katkeria Ebonya kohtaan ja miten tämä teki mitä tahansa saavuttaakseen Hurjissa valta-aseman, kääntyi jopa sisariaan vastaan. He yrittävät hankkiutua Ebonysta eroon. Juteltuaan Ebonyn kanssa Siva pystyy vähitellen antamaan sisarelleen anteeksi mutta Java kantaa yhä kaunaa, ja pelkää että Ebony aikoo uudelleen syrjäyttää heidät valtaistuimelta, mikä ei olekaan ihan tuulesta temmattu huoli.

Tuntuu ehkä oudolta että juuri Java auttaa innokkaana Ebonyn häiden valmistelussa, kun aikaisemmin sarjassa sisarten välit olivat pahasti tulehtuneet ja he suorastaan vihasivat toisiaan. Kun Ebony alkaa nähdä pelottavia hallusinaatioita, hänen on kuitenkin uskouduttava jollekin. Java on ”sotavankina” hotellilla ja hän on perillä Megan juonista. Hän tietää mistä naruista vetää, kun Ebony tulee tapaamaan häntä; hän vakuuttelee että Ebonyn näyt ovat arvokas lahja ja että hänkin uskoo Zootin olevan todellinen, ja aikaa myöten Ebonyn luottamus siskoaan kohtaan kasvaa. Toinen Ebonyn sisarista Siva on vastahakoisena Ebonyn rinnalla todistamassa häitä. Hän ei pidä siitä mitä Ebonylle tehdään, mutta näkee käytännön hyödyn eikä osaa oikein hangoitella Javaa vastaan. Sitä paitsi Ebony on jo niin syvällä omassa todellisuudessaan ettei kuuntelisi järkipuhetta. Ebony pitää Sivaa harhautuneena, mutta hokee että hänelläkin on vielä toivoa avata sielunsa Zootille.

Kosinta: Ebony on nähnyt näyn jossa Zoot haluaa hänet vaimokseen. Hän julistaa tämän Javalle ja Sivalle, jotka ovat enemmän huolissaan heidän uuden tukikohdan suojelemisesta. Javasta häät ovat kuitenkin hyvä ajatus.

Hääseremoniaa varten siskot auttavat Ebonya laittautumaan. Väri on luonnostaan hurjien kuningattaren tyylinen. Musta näyttävä puku jossa on kruunu ja musta huntu, huulet ovat verenpunaiset totta kai. Häät tapahtuvat vanhassa koulurakennuksessa, jonka Ebony on valinnut heidän uudeksi tukikohdakseen erityisestä syystä. Java sytyttää korkeita muratein koristeltuja kynttelikköjä häitä varten. Siva on Ebonyn nimeämä morsiusneito ja Java toimittaa seremonian. Lopuksi Ebony suutelee Zootia, mikä on Sivasta karmivaa.

Erikoisen häistä tekee se että ne ovat todelliset vain Ebonylle. Sisarten lisäksi muita todistajia ei ole. Sulhastakaan ei oikeasti ole. Monet silti uskovat Zootin olemassaoloon.


Häiden jälkeen: Zoot seuraa Ebonya kaikkialle hallusinaatioiden muodossa, ja ohjaa hänen tekemisiä ja tekee hänestä entistä arvaamattomamman. Ebony todella uskoo että Zoot puhuu hänen kauttansa ja uskoo hänen pistävän tehtävät toteen. Ebony saattaa päiväsaikaan tähyillä taivaalle ja kysyä Zootilta neuvoa eri tilanteissa. Javankin on vastahakoisesti myönnettävä ettei Ebony ole ajoittain hänen hallinnassaan. Sisaret alkavat kerätä seuraajia ympärilleen Zootistit klaanin muodossa.

Koska Zoot ei ole todellinen, niin Darryl seisoo Ebonyn vierellä lavashowssa, joka järjestetään osittaisen auringonpimennyksen aikaan. Se on Javan ja Megan järjestämä temppu.

Ebony nai jotain muuta ja enemmän kuin vain miehen. Zoot on legenda ja kuuluisuus. Hahmo josta ihmisten yhteiset muistot tekevät todellisen. Teema kantaa sarjan loppuun asti. Tietokoneohjelmaksi muuttuessaan Zoot saa valtaansa koko kaupungin ja nousee uhkaamaan koko ihmiskuntaa, ja jota vastaan taistellessa Ram haavoittuu ja Mega kuolee.

Lue Hurjat- klaanista | Zootin kouluvuosista kertova juttu | Ebonyn, Javan ja Sivan perhetausta |