VIRUS JA VASTA-AINE

Mikä virus on?

Mikä on virus?

Kuinka se tehtiin? Miksi se tehtiin? Viruksesta on vain vähän tietoa. Aikuiset katosivat ja lapset ja nuoret selvisivät. Mistä virus sai alkunsa? Avaruudesta, bakteereista vai epäonnistuneesta kokeesta? Ei tiedetä varmasti, että oliko se todella viruksen vika, että aikuiset tuhoutuivat. Jokainen klaani on keksinyt omat selityksensä tapahtumille kuten luonnonmullistus tai jumalien kosto pahoista teoista luontoa kohtaan.

Voiko virus tulla mahdollisesti takaisin? Miksi se ei tappanut lapsia ja nuoria? Oliko se tarkoitettu vaikuttamaan vain tiettyihin geeneihin? Entäs jos virus muuttuu toisenlaiseksi ja myös lapset ja nuoret kuolevat?

Mitä sitten todella tapahtui?

Tiedemiesten tavoitteena oli pysäyttää ikääntyminen. Tutkimusta johti Pandorex, jolla oli laboratorio Hope Islandilla. Siellä oli tallessa resepti lääkkeeseen ja kaikki tarvikkeet sitä varten. Virus syntyikin tästä ikääntymistä pysäyttävästä lääkkeestä, jonka valmistus epäonnistui tuhoisin seurauksin. Virus levisi leviämistään ja kun ihmiset saavuttivat tietyn iän, se tarttui heihin. Ihmiset saivat oireita ja virus alkoi vaikuttaa todella nopeasti. Päätä ja vartaloa särki, iho muuttui ryppyiseksi ja hiukset harmaiksi. Nämä ihmiset kuolivat vanhuuteen, vaikka eivät olleet oikeasti vanhoja. Kukaan aikuinen ei ollut immuuni virukselle. Kaikki aikuiset kuolivat ja lapset selvisivät.

Virus tuli sarjan aikana hetkeksi takaisin ja Glenn kuoli siihen. Ellie ja Lex saivat tartunnan, mutta selvisivät löytämänsä vasta-aineen avulla.

Vasta-aine

Monet klaanit pohtivat viruksen mahdollista takaisin tulemista ja ovatkin kiinnostuneita tietämään viruksesta lisää. Klaanien motiivina on keksiä keino suojautua siltä, löytää vasta-aine. Viruksen ympärillä liikkuu paljon huhuja. On vaikea tietää mikä on totta ja mikä keksittyä. Myös mahdollisesta vasta-aineesta puhutaan paljon. Kukaan ei tiedä kuitenkaan varmasti onko sitä olemassa.

Monet pohtivat ehtivätkö aikuiset kehittää virukseen vasta-ainetta. Ehkä he ehtivät keksiä vasta-aineen, mutta liian myöhään, jolloin he eivät ehtineet levittää sitä maailmalle. Näin ollen jossakin voisi olla kaava, jolla voisi valmistaa toimivaa vastalääkettä ja näin pelastautua mahdolliselta viruksen toiselta tulemiselta. Jotkut uskovat, että aikuiset yrittivät luoda vasta-ainetta, mutta eivät onnistuneet siinä. Kehitystyö jäi kesken, eikä toimivaa vasta-ainetta ole vielä keksitty. Jos keskeneräisen vasta-aineen kaava löydettäisiin, voisi työtä jatkaa ja ehkä nuoret saisivat kehitettyä vasta-aineen, joka toimii. Osa on pohtinut myös mahdollisuutta, että vasta-ainetta ehdittiin tekemään vain sen verran, että se riitti lapsille ja nuorille. Tämä selittäisi sen, miksi vain vanhemmat kuolivat. Ehkä se oli valtion päätös? Valtio halusi pelastaa lapset.

Vasta-aineen tarve sai aikaan sen, että monet kehittelivät oman vasta-aineensa, jota myivät eteenpäin uskotellen ostajille, että tämä "vasta-aine" pelastaisi virukselta. Vaikka uudessa maailmassa ei olekaan rahaa, pystyivät huijarit vaihtamaan keksimäänsä vasta-ainetta niin ruokaan ja puhtaaseen veteen kuin kulkuneuvoihinkin. Yleisimmin vasta-aine oli vain värjättyä vettä tai jotain muuta yhtä hyödytöntä. Pelko viruksen uusiutumisesta tarjosi huijareille oivallisen keinon tienata luksustavaraa ja moni peloissaan ollut ihminen meni helposti halpaan.

Jos vasta-aine virukseen on olemassa, se on varmasti kaikkeina arvokkain asia maailmassa. Vasta-aineen avulla sen haltija voisi saada todellisen erityisaseman, koska kaikki olisivat valmiita vaihtamaan mitä tahansa saadakseen vasta-ainetta itselleen. Monet ovat yrittäneet etsiä vasta-ainetta eri paikoista, kuten kaupungintaloista, laboratorioista, apteekeista ja sairaaloista.

Ostarinrotat haluavat löytää oikean vasta-aineen ja penkovat kaikki paikat läpikotaisin etsiessään sitä. Ostarinrotat lähtevät etsimään vastalääkettä Kotkavuorelta ja saavatkin vasta-aineen valmistusohjeen käsiinsä. He alkavat valmistaa vasta-ainetta. Näin ollen näyttää, että nuoret olisivat turvassa, jos virus joskus uusiutuu.