Klaani sarjaa kuvattiin Uudessa-Seelannissa. Suurin osa näyttelijöistä myös asuu siellä.
Uusi-Seelanti, joka itsenäistyi 1907, sijaitsee Tyynen valtameren lounaisosassa. Se käsittää kaksi pääsaarta. Naapurivaltiona sillä on Australia. Uudessa-Seelannissa on perustuslaillinen monarkia ja sen valtionpäämiehenä toimii kuningatar Elisabet II. Pääkaupunki on Wellington. Uudessa-Seelannissa asuu noin neljä miljoonaa asukasta. Siellä puhutaan englantia, maoria ja uusiseelantilaista viittomakieltä. Uusiseelantilaiset ovat pääosin kristittyjä. Maan aika on yhdeksän tai yksitoista tuntia Suomen aikaa edellä. Valuuttana siellä käytetään Uuden-Seelannin dollaria. Uudessa-Seelannissa on usein maanjäristyksiä. Siellä on myös tulivuoria. Elinkeinoista tärkein on maatalous. Uudessa-Seelannissa on vasemmanpuolinen liikenne.
Maorit asuttivat Uuden-Seelannin noin tuhat vuotta sitten. Eurooppalaiset alkoivat asuttaa maata tietojen mukaan vuonna 1642. Maorit luovuttivat saaret Britannialle vuonna 1840, minkä jälkeen saarille alkoi muuttaa asukkaita tasaiseen tahtiin. Maorien ja uudisasukkaiden välillä oli kuitenkin maakiistoja, joista puhkesi 1860-luvulla sota. Tuloksena siirtolaiset saivat maanomistuksen itselleen. Tilanne on edelleen hankala poliittinen asia.
Uuden-Seelannin pääkaupunki Wellington sijaitsee Victoria vuoren ja Tyynen valtameren välissä, mikä luo sille upeat maisemat. Sen keskusta on vain parin kilometrin pituinen ja se on jaettu neljään osaan. Wellingtonissa voi vierailla museoissa, gallerioissa, kaupoissa, ravintoloissa, puistoissa, kylpylässä, rannoilla ja pienillä saarilla. Suositelluin kohde on Te Papa Tongrewa museo, jossa voi tutustua Uuden-Seelannin historiaan sekä eurooppalaisten että maorien näkökulmasta. Museoon on vapaa pääsy.
Uuden-Seelannin kesä on meidän joulu-tammikuussa. Päivät ovat silloin pitkiä ja aurinkoisia. Lämpötila on noin 20-30 astetta. Syksy on meidän maalis-toukokuussa, jolloin Uudessa-Seelannissa on vielä lämmintä. Talvi on meidän kesä-elokuussa, jollon lämpötila on noin 10-15 astetta. Uudessa-Seelannissa sataa ympäri vuoden. Eniten sadetta tulee talvella. Kevät on vaihtelevaa, sillä välillä on kuuma ja välillä kylmä.
Keväällä voi Uudessa-Seelannissa harrastaa koskenlaskua. Kesällä voi parhaiten uida, ottaa aurinkoa, surffata, veneillä, meloa, kalastaa, kiipeillä, golfata, ratsastaa, pyöräillä vuoristossa, benjihypätä tai harrastaa jotain muuta ulkoilua ja rantaelämää. Uudessa-Seelannissa on nimittäin rantaviivaa 4000 kilometria. Syksyllä voi nauttia Uuden-Seelannin ruskasta. Talvella harrastuksena on hiihto, vuorilla laskettelu ja jäätiköiden ihastelu. Kaikkina vuodenaikoina voi käydä kulttuurikohteissa ja viinitiloilla.
Uudessa-Seelannissa juhlitaan Guy Fawkesin yötä 5. marraskuuta. Silloin on ilotulituksia ja poltetaan kokkoja. Päivää voidaan kutsua myös kokkoyö nimellä. Guy Fawkes oli katolisen ruutisalaliiton jäsen, joka yritti surmata Englannin kuninkaan ja kansanedustajat. Hänen aikeensa kuitenkin paljastuivat eikä kukaan ehtinyt kuolla. Guy Fawkes pidätettiin ja teljettiin Lontoon Toweriin, jossa häntä kidutettiin ja kuulusteltiin. Hänellä järjestettiin muodollinen oikeudenkäynti, jossa hänet todettiin syylliseksi. Hänet teloitettiin julmalla tavalla. Myöhemmin on pohdittu, että Guy Fawkes ei olisi kuitenkaan ollut liiton päätekijä. Klaani sarjan juhlakuvista voi päätellä, että Uudessa-Seelannissa juhlitaan myös muun muassa Halloweenia, ystävänpäivää ja joulua sekä uutta vuotta.
Tämän sivun lähteenä on käytetty uusiseelanti.fi sivustoa sekä wikipediaa.