SIVUINFO

Sivun historiikki

Nimi:
Abadeo

Osoite:
http://thetribeklaani.arkku.net

Perustettu:
Alkuperäinen The Tribe Klaani msn-yhteisö (lyhyemmin: TTK) perustettiin 3.6.2003, sivusto avattiin websille (entinen freewebs) 31.1.2009, muutettiin Arkkuun 1.1.2011.

Ylläpito:
Vuosien varrella ylläpitäjiä on ollut useita, tällä hetkellä ylläpidosta vastaavat Katriina ja Zipzu. Heidän esittelyt löytyvät täältä.
Ylläpitoon voi ottaa yhteyttä sähköpostitse yllapito [at] thetribeklaani.arkku.net tai laittamalla viestiä tagiin.

Historia:
Veera nimimerkillä Ebony88 perusti msn-yhteisön The Tribe Klaani vuonna 2003, jolloin Klaani pyöri televisiossa. Zipzu yhdisti oman klaaniyhteisönsä Ebonyn kanssa, koska ei tuntunut järkevältä pitää kahta eri yhteisöä, joissa oli samat kävijät. Yhteisö laajeni ja mukaan tuli muitakin ylläpitäjiä ja apuvalvojia, kuten Belial ja Belle. Vuodesta toiseen yhteisö pysyi aktiivisena. Sen toiminta perustui sivuihin, keskustelupalstaan ja roolipeleihin. Yhteisön sisältö alkoi kasvaa niin laajaksi, että piti luoda muita yhteisöjä niin sanotuiksi lisäosiksi, koska tila loppui. Yhteisö jatkoi taivaltaan vielä silloinkin, kun msn-yhteisöjen villitys alkoi laantua ja yhteisöt lopettaa toimintaansa. Vuoden 2008 lopussa tuli msn:ltä tieto, että yhteisöpalvelu loppuu kokonaan helmikuussa 2009. Silloin jouduttiin miettiä, miten yhteisön taivalta voisi jatkaa. Näin syntyi idea yhteisön siirtämisestä Freewebsille oikeaksi sivustoksi. Sitä lähtivät toteuttamaan ylläpitäjistä Zipzu ja Katriina, joiden avuksi liittyi Jeanne, joka oli aiemmin ollut apuvalvojana yhteisössä. Sivuston yhteyteen tehtiin foorumi. Vuonna 2012 sen nimeksi laitettiin Sektori 10, jolloin foorumilla sai keskustella myös Nälkäpeli kirjoista ja elokuvista. Nälkäpeli osio poistettiin vuoden kuluttua perustamisesta Matkijanärhi facebook ryhmän perustamisen vuoksi. Juhlavuonna 2013 luotiin blogi ja juhlalisäosa. 14.2.2014 sivuston nimeksi muutettiin Abadeo.