RESEPTIT

Millaisia ruokia Klaanissa syödään

Klaani sarjan maailmassa lasten tulee selviytyä jäljellä olevilla ruokavarastoilla ilman sähköä sekä luonnon antimilla. Mistä he saavat ruokaa ja mistä ruoka koostuu?

Säilykkeet

Ensimmäisellä tuotantokaudella voidaan nähdä, kuinka Klaani sarjan hahmot elävät kaupoista löytyneillä säilykkeillä kuten pavuilla. He lämmittävät ateriansa ilmeisesti kaasuhellalla, mikä on toimiva ratkaisu ainakin siihen asti, kunnes kaasu loppuu. Jackilla on suuri kokoelma säilykkeitä esimerkiksi persikoita.

Äidinmaidonkorvike

Ensimmäisellä tuotantokaudella Trudy tarvitsee vauvalleen maitoa. Bray auttaa häntä etsimään tarvikkeita eri puolilta kaupunkia. Kysymyksenä herää: eikö Trudy pysty antamaan vauvalleen rintamaitoa. Trudy oli stressaantunut ja vauva itki jatkuvasti.

Maatilan tuotteet

Maatilalta saadaan lihaa ja vihanneksia. Monet klaanit ovat hyödyntäneet maatilaa ruuan tuottamiseen. Lex ja Zandra syövät Patsyn ja Cloen maatilalta tuodun Henrietta-kanan.

Hedelmät ja vihannekset

Valitut klaanilla on aina tuoreita hedelmiä ja vihanneksi tarjolla. He saavat niitä ilmeisesti maatilalta. Salene ja Alice valmistavat vihanneksista ruokaa, kun he ovat klaanin orjia.

Yrtit

Eko klaani ja Tai-San osaavat hyödyntää yrttejä ruuanlaitossa. Tai-San laajentaa osaamisensa lääkkeiden valmistamiseen. Ostarin rotat auttavat yrttien keräämisessä.

Kala

Eko klaanin Pride osaa kalastaa hyvin. Hän osaa muutenkin hyödyntää luonnon antimia. Hän kalastaa muun muassa Ebonylle ja Lexille. Hän opettaa kalastamista ainakin Amberille.

Teknojen t-patukat

Teknot kehittävät ratkaisun kaupunkilaisten nälänhätään: t-patukat. Niistä saa tarvittavan määrän energiaa, vitamiineja ja muita tärkeitä ainesosia, joita ihmiset tarvitsevat elääkseen. Etenkin Pride vastustaa keinotekoista ruokaa eikä suostu syömään sitä.

Mystiset ruuat

Mistä näitä ruokia on oikein saatu? Eikö niiden olisi pitänyt pilaantua jo kauan aikaa sitten? Ensimmäisellä tuotantokaudella Salene syö esimerkiksi nakkia. Viidennellä tuotantokaudella Trudy leipoo pitsaa hänelle ja Jaylle. Mistä hän on saanut jauhoja ja muita tarvikkeita, sillä niiden olisi pitänyt pilaantua jo tuohon aikaan mennessä? Maatilalla ei ole nähty kasvatettavan viljaa eikä kukaan ole jauhanut jauhoja.

Ruokailu

Ostarin rotat vaalivat hyviä tapoja ja syövät useimmiten kaikki yhdessä. Lex haluaisi palata ajassa taaksepäin ja antaa ruuanlaiton ainoastaan naisten tehtäväksi. Salenella ruokailu karkaa jossain vaiheessa käsistä, sillä hän sairastuu bulimiaan. Hän varastaa ruokaa ahmiakseen sitä, minkä jälkeen hän oksentaa kaiken pois.