OIKEUDENKÄYNNIT

Sarjassa käydyt oikeudenkäynnit

Ostarinrotat kehittelevät oikeudenmukaisen tavan tuomita rikollisia. He järjestävät demokraattisia äänestyksiä ja oikeudenkäyntejä. Toisella kaudella Danni toimii yleisenä tuomarina, jonka eteen voi tiettyinä kellonaikoina tulla esittämään erilaisia riitatilanteita.

Jackin oikeudenkäynti

Ryan paljastaa, että Jackilla on salainen ruokakomero. Jack vangitaan ja aiotaan järjestää oikeudenkäynti. Lex nimittää klaanin johtajana Ryanin tuomariksi. Amber ei halua, että Jack häädetään ostarilta ja pyytää Brayta mukaan oikeudenkäyntiin. Oikeudenkäynti alkaa. Kaikki pohtivat, pitäisikö heidän keksiä lakeja. Jack puolustaa tekojaan sanomalla, että hän halusi pitää ruuan piilossa, jotta ruoka riittäisi pidemmäksi aikaa. Äänet menevät tasan puolesta ja vastaan. Cloen ääni ratkaisee tilanteen niin, että Jack todetaan syyttömäksi. Lue lisää 1.kauden 11.jaksosta.

Brayn oikeudenkäynti

Lex haluaa päästä Braysta eroon, joten KC varastaa hänen puolestaan vesipulloja ja vie ne Brayn huoneeseen. Cloe löytää ne sieltä ja esittelee ne kaikille. Trudy ja Tai-San eivät usko, että Bray on varas. Brayn mielestä hänet on lavastettu. Lex ja KC haluavat karkottaa Brayn ostarilta. Jack toivoo, että Ryan auttaa Brayta, sillä he tietävät, että Lex on syyllinen. Lex tunnustaa juonensa Zandralle. Zandra yrittää taivutella Ryanin olemaan Lexin puolella, koska hän ei halua pois ostarilta. Trudy ja Tai-San ehdottavat Amberille, että he järjestävät oikeudenkäynnin. Lex uhkailee Jackia olemaan hänen puolellaan. Hän uhoaa, että kukaan ei saa puhua mitään oikeudenkäynnissä. Ostarinrotat kokoontuvat yhteen ja oikeudenkäynti alkaa. Cloe toimii todistajana. Lex ja Bray alkavat riidellä. Tai-Sanin mielestä se, joka tietää, mitä todella tapahtui, on yhtä syyllinen kuin syyllinen itse, jos hän ei puhu mitään. Bray haukkuu Lexin, haluaa lopettaa oikeudenkäynnin ja lähtee. Amberin mielestä Bray on idiootti. Lexin mielestä Bray lähtee, koska hän tietää olevansa syyllinen. Jack sanoo viime hetkellä, että hän tietää, kuka on syyllinen. KC tunnustaa syyllisyytensä ennen Jackia. Bray kysyy, heitetäänkö KC ulos ostarilta. Tilanne raukeaa, kun Glen saapuu ostarille. Lue lisää 1.kauden 39.jaksosta.

Dannin oikeudenkäynti

Ebony yrittää murhata Tai-Sanin, mutta Bob koira juo myrkyn hänen sijastaan. Ebony päättää lavastaa Dannin syylliseksi. Alice löytää myrkkyä Dannin huoneesta. Kaikki tietävät, että Tai-Sanilla ja Dannilla on ollut riitoja eroavista mielipiteistä. Dal toimii oikeudenkäynnissä tuomarina, Ebony syyttäjänä ja Bray puolustajana. Ebonyn mielestä todisteet puhuvat puolestaan, sillä myrkky löydettiin Dannin huoneesta ja Dannilla on motiivi. Ebony väittää, että Danni lumoaa pojat ja yrittää tappaa kaikki yksi kerrallaan ja että Danni kuuluisi Valittuihin. Brayn mielestä Danni on syytön, sillä hän on niin älykäs, että ei olisi jättänyt myrkkyä huoneeseensa. Hän uskoo, että Danni on lavastettu syylliseksi. Ebony toteaa, että murhaaja haluaa selvästi, että ainoastaan Bray tietäisi vastalääkkeen teko-ohjeen, kun Tai-San olisi kuollut. Alicen mielestä Ebony laittoi myrkyn Dannin huoneeseen. Bray tunnustaa, että Ebonykin tietää lääkkeen teko-ohjeen, minkä vuoksi Ebonyllakin on murhaan motiivi. Danni pelkää, että hänet ja Bray karkotetaan ostarilta. Valamiehistö pohtii asiaa ja julistaa Dannin syyttömäksi. Totuus paljastuu Tai-Sanille paljon myöhemmin (2.kauden 35.jaksossa), kun Ebony tulee puhuttelun lomassa paljastaneeksi tekonsa. Lue lisää 2.kauden 21.jaksosta.

Luken oikeudenkäynti

Valitut kukistetaan ja Valvoja vangitaan. Kaupunkilaiset vaativat Valvojan tuomitsemista. Luke kärsii tilanteesta ja haluaa maksaa teoistaan. Hän ilmoittaa, että ihmiset voivat syyttää häntä, jos he haluavat jonkun, jota he voivat syyttää. Bray vie Luken selliin. Amber toimii oikeudenkäynnissä tuomarina, Ebony syyttäjänä ja Ellie puolustajana. Bray pyytää, että Alice päästää ostarille viisitoista henkilöä todistamaan oikeudenkäyntiä. Ebony syyttää Lukea siitä, että hän tappoi osan ihmisistä ja osa joutui kaivoksiin. Hän sanoo, että Luke ei estänyt tapahtumia. Ellie kertoo, että Luke pelasti Trudyn, yritti estää Valvojaa ja ei lähtenyt pakoon. Amber ei halua teloittaa Lukea. Hän julistaa Luken syylliseksi ja vapauttaa hänet. Hän sanoo, että Luke joutuu elämään loppuelämänsä ajatellen tekojaan. Lue lisää 3.kauden 35.jaksosta.