SHE STOOPS TO CONQUER

Näytelmä, jossa Antonia Prebble näyttelee

Näytelmä

Antonia Prebble, eli Klaani sarjan Trudy, näyttelee ensimmäistä kertaa ammattilaisena teatterin lavalla. Näytelmä on nimeltään She Stoops To Conquer, joka on klassinen komedia miehestä, joka etsii vaimoa. Antonialla on naispäärooli. Hahmon nimi on Kate Hardcastle. Näytelmää esitetään 30.huhtikuuta alkaen 23.toukokuuta asti Maidment Theatressa Aucklandissa Uudessa Seelannissa. Näytelmän ohjaajana toimii Hercules sarjasta tuttu kasvo Michael Hurst. Käsikirjoitus on Oliver Goldsmithin vuodelta 1773.

Haastattelu - TVNZ3

Antonia kertoo uudesta näytelmästä ja uransa eri vaiheista. Hän oli jännittynyt ensi-illassa, mutta se meni hyvin. Hän on kysynyt paljon kysymyksiä muilta näyttelijöiltä, jotka ovat olleet hyvin avuliaita. Antonian mielestä televisiossa näytteleminen eroaa lavalla näyttelemisestä siinä, että kohtauksen voi ottaa uudestaan. Hänen mielestään on hienoa olla lavalla ja kokea yleisön reaktiot. Televisiosarjan kuvauksissa kohtauksen voi tehdä aina uudestaan paremmin ja paremmin. Katso haastattelu.

Artikkeli - Listener

Listener teki artikkelin aiheesta 2.5.2009. Antonia juonsi lasten tv-ohjelmaa What Now? ja näytteli Klaani ja Outrageous Fortune sarjoissa. Hän voitti Best Supporting Actress palkinnon Loretta Westin roolista vuoden 2008 Qantas Film and Television awards gaalassa. Antonia kertoo, että hän näytteli lavalla vuonna 2008 näytelmässä nimeltään The Reindeer Monologues. Sillä kerättiin rahaa hyväntekeväisyyteen. Siinä esiintyi 40 näyttelijää. Antonia esiintyi neljä kertaa ja noin 10 minuuttia kerrallaan. Ennen sitä hän esiintyi pienessä näytelmässä Herald Theatressa. Esiintyminen oikeassa teatterissa oikealla lavalla on ollut hänelle iso juttu.

Artikkeli - New Zealand Herald

New Zealand Herald teki artikkelin Antonia Prebblestä 28.4.2009. James Griffin, joka kirjoittaa Outrageous Fortune sarjan käsikirjoituksia, kertoo Antonia Prebblestä muutamia paljastuksia: "Tonin piti tanssia raskaana olevana Lorettana vaaleanpunaisissa lateksihousuissa, jotka näyttivät aivan kananrinnoilta. Viritelmä purkautui kesken hikistä kohtausta ja Toni purskahti hysteeriseen nauruun." Jamesin mielestä Antonia oli juuri oikea valinta rooliin, vaikka hän haki alun perin Pascallen roolia. Antonia oli hyvä ja lahjakas. Sarjasta on tulossa jo viides tuotantokausi. She Stoops To Conquer näytelmän ohjaaja Michael Hurst jatkaa: "Antonia sopii rooliin kuin kala veteen. Hän tietää, kuinka asiat tehdään ja mitä näytelmässä vaaditaan. Minusta on miellyttävää katsella hänen työtään. Tavattuani hänet vain muutaman kerran voin sanoa hänen olevan hyvä."

Antonia Prebble kertoo, että hänen perheensä on akateeminen. Hänen isänsä on professori Victorian yliopistossa, äitinsä on englannin opettaja samassa yliopistossa, siskonsa opiskelee lakia Columbian yliopistossa ja veljensä opiskelee lakia Dunedinissa. Antonia itse on käynyt Queen Margaret Collegen Wellingtonissa vuonna 2001 ja valmistunut Massey yliopistosta, jossa hän teki tutkinnot laissa ja taiteessa (law and arts). Samalla hän juonsi ohjelmaa What Now. Antonia haluaa kuitenkin olla näyttelijä, mutta hän haluaa silti myös opiskella ja saada itselleen lisää tietoa.

Antonian englannin opettaja Milada Pivac ylistää entistä oppilastaan: "Hän voitti useita stipendejä englannin kielessä. Hän näyttelijä pääroolia Guys and Dolls näytelmässä. Hän on ollut luokan johtaja ja saanut stipendin palveluksistaan koulun hyväksi. Hänen täytyi suunnitella aikataulunsa tv-työn vuoksi. Hän on mukava ja mielenkiintoinen lapsi. Hänessä on kaunista vaatimattomuutta. Tiesimme hänen hiusvärinsä muutoksesta, milloin hän näytteli jotain. Mielestäni hän on vilpitön ihminen. Hänellä on maalaisjärkeä."
Antonian ensimmäinen kokemus näyttelemisestä oli 2-vuotiaana, kun hänen siskonsa Rebecca konsertoi lavalla ja hän ryntäsi myös lavalle. Myöhemmin opettajat sanoivat, että Antonia varastaa koko shown. Antonia sanoo, että hän ei yrittänyt mitään sellaista. Minulla oli vain niin hauskaa." Hänelle tarjottiin ensimmäistä ammattimaista roolia sarjassa Mirror Mirror, kun hän oli 12-vuotias. Hän joutui jättämään koulun kuudeksi kuukaudeksi. Antonian mielestä päätös oli vaikea, sillä vastakkain olivat unelman toteutuminen ja uudet hyvät ystävät sekä koulumusikaali. Antonia työskenteli William Shatnersin kanssa Twist in the Tale sarjan parissa, kun hän oli 13-vuotias, ja Klaani sarjassa vuodesta 1998 alkaen. "Päätin lopettaa ensimmäisen kauden lopussa, koska en halunnut ottaa uutta kuuden kuukauden lomajaksoa koulusta. Cloud 9 oli kannustava, sillä sain mennä kouluun ja tehdä töitä lomalla. Poissaolo johti juonen muutoksiin, jolloin Korkea Äiti kidnapattiin ja aivopestiin. Antonia kertoo, että näytteleminen oli hänelle vain työtä ja mikään sarjoista ei ollut suosittuja, joten hän ei ollut koskaan kuuluisa. Hän ei koskaan kokenut kateutta tai kiusaamista. Ystävät tunsivat häntä kohtaan sääliä, koska hän joutui lähtemään juhlista ajoissa, koska hänen piti herätä aikaisin aamulla.

Työt alkoivat loppua vuoteen 2004 mennessä. Antonia tunsi hieman pelkoa ja huolta asiasta. Hän pohti, oliko hän sellainen näyttelijä, joka menestyi vain nuorena. Outrageous Fortune sarja pelasti tilanteen. Hän muutti Aucklandiin seuraavana vuonna. Antonia häpeää kohtauksia, joissa hänen pitää olla seksikäs, koska hänen vanhempansa katsovat sarjaa. Hän saa onneksi keskustella käsikirjoituksesta.

Tällä hetkellä Antonia Prebble keskittyy She Stoops to Conquer näytelmään. Näyttelijä-ohjaaja Ellie Smith on päässyt työskentelemään Antonian kanssa uudelleen. Hän ohjasi Antoniaa Guys and Dolls näytelmän aikaan. Ellie Smith kehuu Antoniaa lahjakkuudeksi: "Hänellä on hyvä keskittymiskyky, päättäväisyys oppia ja upea huumorintaju. Hän eroaa muista näyttelijöistä sillä, että hän pystyy vaihtamaan roolia teatterista komediaan tuosta vain. Mielestäni hän on tähti, jolla jalat on maassa. Antonia on kiinnostunut maailmasta. Hän saa keskustelukumppanin tuntemaan itsensä tärkeäksi. Hän ei ylpeile tekemisillään."
Antonia kertoo, että hän oppii näytelmän kautta uusia taitoja. Hän on tietoinen siitä, että hän tekee ensimmäistä näytelmäänsä, kun muilla on paljon kokemusta. Hänen mielestään asia tuntuu joskus pelottavalta. Hän on iloinen saamastaan tilaisuudesta. Antonia ei kuitenkaan aio muuttaa työn perässä. Hänellä on paljon opittavaa Uudessa-Seelannissa, jossa hän haluaa luoda uraa, vaikka näyttelijän ura on epävarma. Hän toivoo, että hän voisi työskennellä sekä teatterissa että elokuvissa ja televisiossa. Hän haluaisi myös tilaisuuden aloittaa alusta jossain muussa maassa. Antonia menee näyttelemistä kehittävälle kurssille, kun muut matkustelevat kuvauksien välissä. Näytelmän tekeminen koettelee Antonian rajoja.