XENA: WARRIOR PRINCESS

Sarja, jossa monet Klaani sarjan näyttelijät esiintyvät

Sarja

Xena on mahtava antiikin aikainen soturiprinsessa, joka taistelee oikeuden puolesta yhdessä Gabriellen kanssa. Sarja sijoittuu antiikin aikaa muistuttavaan maailmaan myytteineen ja jumalolentoineen. Sitä tuotettiin vuosien 1995-2001 aikana Yhdysvalloissa. Sarjassa on paljon taistelukohtauksia, joissa pääosassa ovat useimmiten miekat. Xenan tunnusomainen ase on chakram. Sarjassa näkyvät Xenan ja Gabriellen lisäksi säännöllisesti myös Jukseri, Ares, Callisto, Afrodite, Alti, Autolycus, Borias ja Julius Caesar. Mielenkiintoisia vierailevia hahmoja ovat ainakin Poseidon, Herkules sekä Joulupukki.

Hahmot

Sarjassa näkyy monia Klaani sarjan näyttelijöiden esittämiä hahmoja, jotka näkyvät vain yhdessä tai muutamassa jaksossa. David Taylor (Sasha) on Xenan poika Solan. Amy Morrison (Zandra) näyttelee Hopea, joka on Dahak paholaisen tytär, joka syntyy Gabriellen kautta sarjan kolmannella tuotantokaudella. Beth Allen (Amber) näyttelee Vanessaa/Pileetä 2.kauden 10.jaksossa nimeltään The Price sekä 4.kauden 11.jaksossa nimeltään Daughter of Pomira. Caleb Ross (Lex) on Temecula 4.kauden 5.jaksossa ja Miriama Smith (Moz) on Shiana 5.kauden 18.jaksossa. Morgan Palmer Hubbard (Patch) on Argolis niminen poika 1.kauden 2.jaksossa. Jaimee Kaire-Gataulu (Cloe) on orpolapsi ja Daniel James (Zoot) on Lynal 2.kauden 9.jaksossa. Michelle Ang (Tai-San) näyttelee Akemia sarjan kuudennen kauden päätösjaksoissa.

JaksotOrphan Of War (2.kausi 1.jakso) - David Taylor

Xena jahtaa sotaruhtinasta, joka menee kentaurien luokse, koska hän haluaa itselleen myyttisen kiven. Xena kohtaa odottamatta poikansa Solanin, sillä hän on kasvanut kentaurien luona eikä tiedä mitään oikeista vanhemmistaan. Xena kertoo Gabriellelle, että Solan on hänen poikansa, mutta ei halua paljastaa asiaa Solanille, koska hän haluaa, että Solanille jää mukava muisto kuvittelemastaan äidistä.

Maternal Instincts (3.kausi 11.jakso) - Amy Morrison
Gabrielle on aiemmin synnyttänyt tyttären, jonka hän on nimennyt Hopeksi ja lähettänyt salaa vauvana korissa jokea pitkin. Nyt hän löytää tyttärensä eräästä kylästä, jossa Xenan poika Solan asuu. Hope juonii salaa äidiltään ja manaa pahan jumalan Calliston esiin, koska hän haluaa murhata Solanin, jotta Xenan ja Gabriellen välit tuhoutuisivat. Hän haluaa siten myös saattaa paholaisisänsä Dahakin maailman maan päälle. Gabrielle ei usko, että Hope on paha, mutta Xena aavistaa tytön pahuuden. Hope murhaa Solanin ja onnistuu juonessaan, sillä Xena ei voi antaa Gabriellelle anteeksi sitä, että hän ei tappanut pahaa lastaan. Gabrielle juottaa Hopelle myrkkyä ja katsoo myöhemmin palavaa ruumista hautajaisissa. Xenan ja Gabriellen tiet eroavat.

Maternal Instincts (3.kausi 11.jakso) - David Taylor

Solan on Xenan ja Boriaksen poika, jonka Xena on aiemmin antanut kentaureille kasvatettavaksi, koska hän tunsi, että hän ei pysty kasvattamaan lasta. Poika ei koskaan saanut tietää oikeita vanhempiaan ennen kuin Xena saapui Gabriellen kanssa hänen kyläänsä. Solan syyttää Xenaa Boriaksen surmaamisesta. Xena kumoaa huhut ja ystävystyy Solanin kanssa, mutta hän ei uskalla kertoa, että hän on pojan äiti. Gabriellen tytär Hope tappaa Solanin. Myöhemmin viidennellä kaudella kerrotaan, kuinka Xena pelastaa Solanin helvetistä taivaaseen.

Daughter of Pomira (4.kausi 11.jakso) - Beth Allen

Xena pelastaa tytön, joka on aiemmin käyttänyt nimeä Vanessa ja jonka perheen ystävä hän on ollut. Xena ja Gabrielle kertovat perheelle tytöstä, jonka he luulivat kuolleen. Tyttö ei halua tulla pelastetuksi. Xena vie tytön Gabriellen luokse, kun Xena eksyttää viholliset. Vanessa kertoo Gabriellelle, kuinka viholliset ovat hänen mielestään ystävällisiä ja muut ovat ilkeitä, koska he tappavat kasveja ja eläimiä. Hän ilmoittaa, että vihollisten nimi on Pomira ja hänen uusi nimensä on Pilee. Xena ja Gabrielle vievät tytön takaisin perheensä luokse, mutta heidän kimppuunsa hyökätään. Viholliset hyökkäävät myös kylään, jolloin Xena pyytää, että Pilee sovittelee riidat. Kaikki tekevät rauhan toistensa kanssa. Pilee palaa takaisin Pomiran seuraan, koska he kasvattivat hänet. Hän lupaa kuitenkin tavata oikeaa perhettään usein.

A Good Day (4.kausi 5.jakso) - Caleb Ross

Caesar ja Pompey ovat tuoneet Rooman sisällissodan Kreikkaan asti. Xena pelkää, että he vuodattavat Kreikan kuiviin, joten hän yrittää pelastaa maan. Temecula suostuu vapaaehtoisena lähettämään signaaleja, kun Xena kokoaa taistelijoita ja Gabrielle järjestää evakuoinnin. Gabrielle kertoo Temeculalle, että ihmisen tappaminen muuttaa kaiken. Roomalainen mies tappaa Flanaguksen, mitä Gabrielle ei ehdi estää, joten Temecula tappaa miehen jousen ja nuolen avulla. Xena kertoo Flanagusta surevalle Gabriellelle, että päivä oli hyvä taistelulle, minkä Gabrielle kertoo edelleen Temeculalle.

Antony and Cleopatra (5.kausi 18.jakso) - Miriama Smith

Cleopatra ottaa maitokylvyn. Shiana on hänen erityisen läheinen palvelijattarensa. Cleopatra murhataan, mutta hän ehtii antaa Shianalle jotain, jonka hän haluaa antaa Xenalle. Xena ja Gabrielle selvittävät tilanteen juonien ja taisteluiden avulla. Shiana on kaiken aikaa taustalla.

Chariots of War (1.kausi 2.jakso) - Morgan Palmer-Hubbard

Xena haavoittuu, jolloin maatilan väki hoitaa häntä. Morgan näyttelee perheen Argolis nimistä poikaa, joka kaipaa muun perheen tavoin kuollutta äitiään, jolloin Xena toimii tavallaan äidin korvikkeena.

A Solstice Carol (2.kausi 9.jakso) - Jaimee Kaire-Gataulu, Daniel James

Kuningas on kieltänyt juhlapäivän viettämisen. Juhlapäivä muistuttaa joulua. Gabrielle tapaa lelujen tekijän ja pyytää häntä viemään lelut orpolapsille, jotka ovat koristelleet kuusen. Jaimee näyttelee yhtä orpolapsista. Jaksossa nähdään, kuinka joulupukki keksitään ja kuinka Maria ja Joosef saivat aasin.

A friend in need Part 1 & 2 (6.kausi 21. ja 22.jakso) - Michelle Ang

Akemi lähettää munkin pyytämään Xenalta apua, sillä hän asuu talossa, jossa ilkeä henki vierailee kaapatakseen ja orjuuttaakseen viattomia sieluja, joita Akemi hankkii hänelle. Xena ja Gabrielle matkustavat Japaniin, jossa Xena vieraili kauan aikaa sitten. Silloin Xena sai tehtäväkseen pelastaa kidnapattu Akemi, mutta sen sijaan hän otti tytön mukaansa. Xena aikoi opettaa Akemia. Myöhemmin Akemi antoi Xenalle runon. Xena ja Akemi vierailivat tytön isoisän haudalla, jolloin Xena aikoo tappaa Akemin, mutta hän muuttaa mieltään, kun Akemi suostuu tapettavaksi. Akemi vei Xenan paikkaan, josta hän voisi saada taistelemalla itselleen Japanilaisen miekan nimeltään katana. Akemi kirjoitti runoja ja yritti saada Xenan ymmärtämään muutakin kuin taisteluja, kuten rakkautta. Akemi pyysi, että Xena opettaa hänelle, kuinka tehdään hänen taisteluliikkeensä, jolla verenkierto aivoihin pysäytetään. Xena ja Gabrielle pelastavat Higuchin kylän tulipalon kynsistä. Menneisyydessä Akemi ja Xena menivät tapaamaan tytön isää, joka oli syyllinen monen ihmisen kuolemaan. Akemi rukoili, että hänen isänsä tulisi kärsimään kuoltuaan yhtä paljon kuin hänen perheensä kärsi eläessään. Xena oli pettynyt, koska hän ei saanut lunnasrahoja. Akemi pyysi, että Xena auttaisi häntä saamaan kunniansa takaisin. Xenan piti katkaista hänen kaulansa katanalla ja viedä hänen tuhkansa pyhään temppeliin Higuchissa. Vanha mies syyttää Xenaa 40 000 ihmisen tappamisesta. Xena kieltää kaiken. Menneisyydessä Xena epäonnistui tuhkien viemisessä, sillä uurna meni rikki ja tuhkat lensivät tuulen mukana. Akemin isästä tuli Lord Yodoshi, joka söi ihmisten sieluja, jotka kuolivat Higuchi tulessa. Ainoastaan henki voi tappaa hänet. Xena menee tapaamaan Akemia.

Xena antaa samuraisotilaiden tappaa itsensä, koska hänen pitää olla henki, jotta hän voisi tappaa Yodoshin. Gabrielle haluaa herättää Xenan henkiin polttamalla hänen ruumiinsa ja viemällä tuhkat maagiseen lähteeseen ennen auringonlaskua toisena päivänä. Xenan henki vaeltaa taloon, jossa muutkin henget ovat. Lopulta Xena kukistaa Yodoshin ja vapauttaa kaikkien sielut. Xenan täytyy kuitenkin jäädä kuolleeksi, jotta sielut pelastuvat. Gabrielle uhraa ystävänsä suuremman hyvän puolesta. Xenan henki on kuitenkin aina Gabriellen luona.