REVELATIONS - THE INITIAL JOURNEY

Sarja, jossa monet Klaani sarjan näyttelijät esiintyvät

Sarja

Revelations sarjassa pääosassa on 16-vuotias poika Jess joka matkustaa ajassa. Eri aikakausina hän tapaa erilaisia ihmisiä, joilla on erilaisia tapoja ja elämäntyylejä. Yleensä Jessin tapaamilla ihmisillä on jokin ongelma, jonka ratkaisussa Jess yrittää heitä auttaa.

Sarjaa on tehty 26 jaksoa ja se on kuvattu Uudessa-Seelannissa. Sarjaa on näytetty mm. Englannissa. Sarjan kuvauspaikat ovat osittain samoja kuin Klaanissa. Mm. Klaanissa nähty Vapaus on myös Revelationsin kuvauspaikka.

Hahmot

Sarjassa näyttelee monia Klaanin näyttelijöitä. Jessin roolia sarjassa näyttelee Tom Hern (Ram). Sarjan ensimmäisissä jaksoissa nähdään mm. Beth Allen (Amber) ratsastajana, Vicky Rodewyk (Gel) alkuasukkaana ja Miriama Smith (Moz) myöskin alkuasukkaana. Sarjan loppupuolella nähdään mm. Meryl Cassie (Ebony), Caleb Ross (Lex) ja Laura Wilson (May). Heidän lisäkseen sarjassa vierailee Lee Donaghue (Spike), Damon Andrews (Valvoja), Daniel James (Zoot), Morgan Palmer (Patch), Ryan Runciman (Ryan), Ari Boyland (KC) ja Jacob Tomuri (Luke). Myös Amelia Reynolds (Tally) ja Jacinta Wawatai (Hiiri) vierailevat sarjassa nuorina lapsina.

Jess (Tom Hern)

Jess on sarjan päähenkilö ja kertoja. Jess on 16-vuotias ja matkaa läpi eri aikakausien. Jess edustaa meitä kaikkia ihmisiä, jotka kulkevat läpi elämän. Jess kohtaa merkittäviä historiallisia tapahtumia eri aikakausilla ja oppii, millaista on elää eri aikakausina eri puolilla maailmaa. Jess pyrkii auttamaan eri aikakausina tapaamiaan ihmisiä heidän ongelmissaan. Auttaminen ei ole helppoa ja Jess joutuukin usein koville. Hänen täytyy löytää itsestään uusia puolia, jotta voi auttaa muita. Hänestä täytyy löytyä rohkeutta ja puolustuskykyä, mutta myös viisautta, rehellisyyttä ja kärsivällisyyttä. Jess joutuu kohtaamaan myös monia moraalisia ongelmia auttaessaan ihmisiä. Välillä Jess ei todella tiedä, miten toimia, koska oikeaa ratkaisua ei näytä olevan ollenkaan.

Jess on luonteeltaan hyvin lempeä ja myötätuntoinen. Hän kokee helposti sympatiaa muita kohtaan ja auttaa mielellään apua tarvitsevia. Jess rakastaa luontoa ja hauskanpitoa. Hän tapaa mielellään uusia ihmisiä ja omistaa hyvän huumorintajun. Jess'llä on myös omat ongelmansa, sillä hän on vain ihminen, eikä mikään supersankari. Joskus Jess'n heikkoudetkin tulevat esiin, sillä hänellä on omat pelkonsa, ennakkoluulonsa ja epäilyksensä. Tämä on ihan normaalia, sillä niinhän meillä kaikilla on.

Jaksot

A Dream of Flying - Amelia Reynolds, Beth Allen, Lee Donaghue

Beth Allen (Amber) näyttelee jaksossa Annaa, oka oli joskus lahjakas ratsastaja, mutta hän vammautui ja joutui pyörätuoliin ratsastusonnettomuudessa. Anna menettää onnettomuuden takia halunsa elää, koska ratsastaminen oli hänen koko elämänsä.

Annan perheelle onnettomuus on myös vaikea asia. Annan isä Martin ei suostu uskomaan, ettei Anna enää kävele ja painostaa tytärtään. Annan äiti ymmärtää ja hyväksyy tilanteen.

Perhe lähtee yhdessä leirintäalueelle viettämään lomaa, jossa Jess työskentelee ja tätä käyttä Jess tapaa Annan. Aluksi Anna vain mököttää, kun Jess yrittää puhua hänelle. Jess auttaa Annaa löytämään jälleen elämänilon ja tarkoituksen elämälle.

Jaksossa nähdään myös Amelia Reynolds (Tally) pienessä sivuroolissa ja Lee Donaghue (Spike) Mike nimisenä melojana (leirintäalueen omistajan poika), joka on myös halvaantunut, mutta pystyy silti nauttimaan elämästään ja urheilemaan. Mike opettaa Annaa nauttimaan jälleen elämästään ja luopumaan itsesäälistä.

Miken avulla Anna pääsee kokeilemaan melomista, jota hänen isänsä ensin jyrksäti vastustaa. Jess suostuttelee Annan isän antamaan luvan kokeilla kanootilla melomista. Kun Anna onnistuu melomisessa on hänen isänsä ylpeä. Isä jopa ehdottaa, että tyttären tulisi osallistua melontakilpailuun.

Friendly Islands - Vicky Rodewyk

Jess haaksirikkoutuu Tongaan ja hän on hyvin heikossa kunnossa. Alkuasuka Tuku hoitaa Jess'n kuntoon ja opettaa tätä kalastamaan. Vicky Rodewyk (Gel) näyttelee Tukun Vaani-nimistä pikkusiskoa.

Englantilaiset lähetyssaarnaajat tulevat saarelle tuomaan kristinuskoa alkuasukkaille. Tukun ja Vaanin klaani tarjoaa majapaikkaa lähetyssaarnaajille. Lähetyssaarnaajat suhtautuvat alkuasukkaisiin ylimielisesti. Vihainen alkuasukasklaani tappaa lähetyssaarnaajat, lukuun ottamatta heidän johtajaansa Buchanan'a. Buchanan janoaa kostoa ja kaipaa Raamattuaan, joka jäi taistelutantereelle. Jess uhmaa vaaraa ja hakee Raamatun Buchanan'lle. Näin menehtyneet lähetyssaarnaajat voidaan haudata kristillisin menoin.

Tuku huomaa englantilaisen laivan lähestyvän ja auttaa Buchanan turvaan vihaisilta alkuasukassotilailta. Buchanan, Jess ja Vaani piiloutuvat luolaan odottamaan laivaa. Alkuasukassotilaat käyvtä Tukun kimppuun kun hän on hakemassa ruokaa luolassa odottaville tovereilleen. Buchanan on huolissaan loukkaantuneesta Tukusta, joka on koko ajan ollut ystävällinen ja auttanut häntä.

Laiva saapuu ja Jess on lähdössä sen mukana pois. Buchanan päättää antaa anteeksi joukkonsa surmanneille alkuasukkaille, vaikka nyt hänellä olisi mahdollisuus kostaa paikalle saapuneiden englantilasiten avulla. Buchanan päättää myös jäädä saarelle. Hän haluaa kertoa alkuasukkaille rauhasta, oikeudenmukaisuudesta ja inhimillisyydestä.

Gone Fishing- Damon Andrews

Jaksossa Jess tapaa Cleaver Jacksonin, Cleaver Inc firman toimitusjohtajan, jonka korkea verenpaine on huolestuttavan korkea. Jess opettaa Cleaverin nauttimaan vapaa-ajasta ja kehottaa tätä palaamaan kalastuksen pariin. Kalastus harrastus auttaakin laskemaan kohonnutta verenpainetta ja tekee Cleaverille hyvää.

Damon Andrews (Valvoja) nähdään sarjassa Harveyn roolissa. Harvey on Cleaverin töytoveri, joka yrittää lavastaa Jessin vakoojaksi, joka urkkii Cleaverilta tietoja tämän yrityksestä. Oikeasti vakooja on kuitenkin Harvey itse. Harveyn juonet paljastuvat Cleaverille kun tämän tytär tajuaa Jessin tulleen lavastetuksi ja lopulta Cleaver antaa Harveylle potkut.

Tomorrow Is Another Day - Miriama Smith

Miriama Smith näyttelee sarjassa Anakaa, yhtä Maya heimon alkuasukasta, jonka Jess pelastaa hukkumiselta. Jess lupaa lähteä Anakan kotikyllän tämän mukana. Kylässä Jess tapaa Anakan perheen, päällikkö Two Dogin ja tämän vaimon Ocelotin. Jess saa kuulla, että Mayat palvovat yhä auringonjumala Huitzilopochia. Mayat myös uhraavat ihmisiä jumalalle ja Jess saa selville, että Anaka on valittu uhriksi.

Jess tapaa heimon ylipapin Bazalin ja tajuaa, että tämä uskottelee heimolle ihmisuhrien olevan pakollisia, jotta saisi pitää valta-asemansa. Jess kertoo Two Dogille, ettei ihmisuhrit ole pakollisia, sillä missään muualla ei enää uhrata ihmisiä. Bazal syyttää Jessiä demoniksi, joka on vallannut myös päällikön. Heidät vangitaan ja aiotaan tappaa. Anaka tarjoutuu vapaaehtoisesti ihmisuhriksi, jos hänen isänsä ja Jess vapautetaan. Näin tapahtuu ja Jess karkotetaan kylästä. Jess palaa kuitenkin pelastaamaan Anakan.

Bazal aikoo uhrata Anakan sijasta tämän pikkusiskon ja Anaka päättää jälleen tarjoutua ihmisuhriksi, jotta sisko saisi elää. Jess kehittää pelastussuunnitelman Kalu nimisen kyläläisen kanssa ja he naamioivat itsensä esittämään heimon jumalaa, mutta suunnitelma menee pieleen ja Bazal melkein onnistuu tappamaan Anakan. Jess ehtii juuri ja juuri väliin, josta seuraa kamppailu, joka vie melkein Jessin hengen. Two dig kuitenkin ryntää apuun ja pelasta Jessin.

Aamu koittaa, vaikka ihmisuhria ei olekaan uhrattu ja kylä haluaa kostoa Bazalille, jonka valheet paljastuvat. Päällikkö Two Dog haluaa kuitenkin säästää Bazalin hengen, koska tappaminen on väärin.

Real Cool - Daniel James

Daniel Jamesin hahmo sarjassa on Danny, joka on koulunsa koripallojoukkueen tähtipelaaja. Jess on juuri aloittanut koulunkänynnin ja hänestä tulee heti opettajien suosikki. Tästä Danny ei tykkää, vaan ottaa Jessin silmätikukseen. Danny ei suostu tekemään koripallo-ottelussa yhteistyötä Jessin kanssa, vaikka he ovat samassa joukkueessa ja pilkkaakin Jessiä myöhemmin pukuhuoneessa.

Koulun suosituin tyttö on Donna, jonka serkut Ivy ja Julia ovat tälle kateellisia. Ivy ja Julia haluavat varmistaa, ettei Donnasta tehdä tanssiaisten kuningatarta. He huijaavatkin Ivyn ja Jessin voittamaan äänestyksen. Juliaa harmittaa nyt Ivyn voitto ja paljastaa Jessille heidän petoksensa äänestystuloksen väärenntämisen suhteen. Tanssiaisissa Julia haluaa tunnustaa kaikille huijauksen, mutta Jess estää tämän. Julia ymmärtää pyytää Donnalta anteeksi kahdenkesken ja he tekevät sovinnon. Julia tanssii Jessin kanssa ja on iloinen ymmärrettyään, ettei tietä huipulle kannata raivata huijaamalla. Julia oppii myös, että ihmiset pitävät hänestä juuri sellaisena kuin hän todella on.

The Prodigal - Morgan Palmer

Morgan Plamer (Patch) esiintyy sarjan 11. jaksossa Aranin roolissa. Aran on maalaistalon poika, joka on lähtenyt kotoaan. Hän on nälissään ja varastaa puun alla nukkuvan Jessin repun ruuan toivossa. Jess etsii Aranin käsiinsä ja alkaa sääliä tätä kuultuaan tämän tarinan. Jess yrittää suostutella Aranin palaamaan kanssaan kotitilalleen, mutta Aran ei suostu ja lähtee vihaisena pois Jessin luota. Rosvot hyökkkäävät Aranin kimppuun ja ottavat tämän panttivangiksi. Jess kuitenkin pelastaa hänet. Tämän jälkeen Aran suostuu palaamaan kotiin.

Kotona isä ja pikkusisko ilahtuvat todella Aranin paluusta, mutta tämän veli Ben ei ole innoissaan tuhlaajapojan paluusta. Tulee ilmi, että Aran on tuhlannut isänsä omaisuutta uhkapelihin. Aranin veli syyttä Arania myös heidän äitinsä kuolemasta. Jess on harmissaan, että Aran valehteli hänelle, mutta on valmis antamaan anteeksi. Ben uhkaa lähteä tilalta, jos Aran jää ja Aran lupautuu lähtemään, jotta Ben voisi jäädä, mutta lopulta Jess saa kaksikon sopimaan riitansa puhumalla Benille siitä, miten rohkea Aran oli tunnustaessaan kaiken. Kumpikin pojista jää siis kotitilalle ja antavat toisilleen anteeksi.

Unfinished Business - Jacinta Wawatai, Ryan Runciman

Jaksossa 12 nähdään kaksi Klaanin näyttelijää. Jacinta Wawatai (Hiiri) on väkijoukon pieni tyttö. Ryan Ruciman (Ryan) nähdään sarjassa hyvin erinäköisenä kuin Klaanissa.

Jaksossa päähahmoina nähdään 16-vuotias rugbya pelaava Greg ja tämän diabetestä sairastava tyttöystävänsä Kim. Ryan Ruciman esittää sarjassa Carl nimistä poikaa, jota Greg tönäisee kahvilajonossa etsiessään tyttöystävällee sokeria, kun tämä on unohtanut ottaa lääkkeensä. Carl suuttuu tapauksesta niin kovin, että myöhemmin puistossa käy Gregin kimppuun ja tältä murtuu jalka, eikä hän voi enää koskaan pelata. Greg janoaa kostoa ja haluaa, että poliisi rankaisee Carlia teostaan. Carl kuitenkin leuhkii, ettei häntä vastaan aiota nostaa syytteitä. Greg haluaa Carlin joutuvan vastuuseen teostaan muulla tavalla. Greg aikookin käydä itse Carlin kimppuun, muttaa Kim ja Jess eivät pidä ajatuksesta. Kim uhkaa jättää Gregin, jos tämä ei unohda Carlille kostamista. Kim on masentunut kun Greg ei ajattele muuta kuin kostoa. Kim unohtaa ottaa lääkkeensä ja joutuu sairaalaan. Greg valvoo huolissaan hänen sänkynsä äärellä. Greg kohtaa Carlin puistossa ja he alkavat tapella. Greg on jo voittamassa, mutta päättääkin yllättäen antaa anteeksi Carlille. Kim toipuu ja pari palaa onnellisesti yhteen. Greg tajuaa lopulta, että anteeksianto vaatii paljon suurempia voimia kuin kostaminen.

Do unto others - Ari Boyland

Ari Boyland (KC) nähdään sarjan 13. jaksossa. Ari esittää Pig nimistä poikaa, joka on osa nuorisojoukkoa, jotka kiusaavat aasialaista poikaa (Kai) ja aiheuttavat häiriötä tämän isoisän (Lao) kaupassa. Nuorisojoukkoa johtaa Tully, joka haluaa polttaa kaupan. Jess yrittää suostutella joukkoa luopumaan aikeistaan, mutta joutuukin sidotuksia kaupan sisälle Kain kanssa. Tully sytyttää kaupan palamaan, vaikka toiset nuoret Pig ja Biffo yrittävät estellä häntä. Tully jää vahingossa itsekin vanhiksi palavaan kauppaan. biffo ja Pig poistuvat paikalta, mutta Lao tulee pelastamaan Tullyn. Myös Jess ja Kai pelastuvat. Tully pyytää anteeksi Laolta ja kiittää tätä henkensä pelastamisesta.

A Mess of Pottage - Jacob Tomuri

Jacob Tomuri nähdään sarjan 16. jaksossa. Hän esittää Jacob-nimistä kiertolaista.

Jess joutuu jaksossa vieraan Klaanin hyökkäyksen kohteeksi ja hänet pelastaa Esau-niminen metsästäjä. Esau vie Jess'n perheensä luo heidän kiertolaisleiriinsä. Siellä Jess saa kuulla, että Esaulla on kaksoisveli Jacob, pikkusisko Halar, sekä äiti Rebekah ja isä Issac, joka johotaa klaania. Halar, Rebekah ja Jacob ovat kyllästyneitä kiertolaiselämään ja haluaisivat asettua aloilleen, toisin kuin Esau ja Issac. Syntyy kinastelua ja Jacob haluaisi, että hänet tunnustettaisiin esikoiseksi, jolloin hän saisi määräysvallan veljensä Esaun sijaan, jota nyt pidetään kaksosista aiemmin syntyneenä.

Jacob kiristää Esaun lupaamaan, että Jacob tunnustettaisiin esikoiseksi, mutta Issac ei tähän kuitenkaan suostu. Halar on pettynyt Jacobin käytökseen. Issac ei usko elävänsä enää kauan ja valta on siirrettävä esikoiselle. Esau lähtee valmistautumaan rituaaliin metsästämällä, jolloin Jacob äitinsä avustuksella huijaa isäänsä ja pukeutuu Esaun vaatteisiin, jotta klaanin johtajuus annettaisiin hänelle. Issac menee lankaan ja Jacob saa johtajuuden. Esau palaa metsästämästä ja syntyy tappelu, kun hän kuulee Jacobin huijauksesta. Tappelun aikana Issac kuolee ja Jacobista tulee klaanin johtaja. Klaani asettuu paikoilleen, mutta Esau jatkaa vaeltamista Halar mukanaan, joka pysyy lojaalina Esaulle.

The Good Samaritan - Meryl Cassie

Meryl Cassie esittää Lucya, joka on ulkopuolinen, koska on tummaihoinen. Lucy yrittää saapua kuoluun uuden lukukauden alkaessa, mutta hänet ajetaan pois, koska hän on tummaihoinen, eikä hänellä siksi ole asiaa kouluun. Annie suuttuu tästä ja yrittää estää Lucyn karkottamisen koulun alueelta. Jess kuitenkin estää Annieta, koska haluaa suojella tätä. Annie valittaa kotona Lucyn huonosta kohtelusta isälleen, mutta isä ei uskalla tukea tyttärensä mielipidettä, koska on vasta uusi kaupungissa. Hän ei halua leimaantua ongelmatapaukseksi.

Ihonväri on Lucylle todellinen haitta ja hän joutuu kiusatuksi myös koulun ulkopuolella. Kiusaajajoukko ajaa Lucya takaa ja tämä piiloutuu pensaikkoon. Jess löytää Lucyn, mutta ei ilmianna häntä. Jess ja Lucy sopivat tapaamisesta. Tapaaminen ei kuitenkaan pysy salassa, vaan kiusaajat saavat tietää siitä. Kiusaajajoukko hyökkää kaksikon kimppuun kesken tapaamisen. Lucy pääsee pakoon, mutta Jess loukkaantuu. Jess yrittää hakea apua koputtamalla talojen oville, mutta häntä ei päästetä sisälle turvaan. Lopulta Jess koputtaa Lucyn isoisän ovelle ja tämä tarjoaa Jess'lle turvapaikan. Kiusaajat ajetaan pois.

Annien isä kertoo Jess'lle, että Annia ja hän muuttavat toiseen kaupunkiin. Annie turvanaan Lucy pääsee kouluun, eikä häntä kiusata, koska Annie ja Jess ovat pulustaneet hänen oikeuksiaan.

The Runaway - Caleb Ross

Caleb Ross on Samuel, jonka isä on kuollut. Samuel on juuri täyttänyt 16-vuotta ja hänen äitinsä odottaa Samuelin ryhtyvän kylänsä leipuriksi, kuten isänsäkin. Samuel kuitenkin toivoisi tekevänsä jotain suurempaa elämällään, matkustavansa maailman ääriin ja olevansa "jotakin suurta".

Samuel joutuu jalkapuuhun, koska on jälleen polttanut kylän leivät. Hänen ystävänsä Ruth tulee lohduttamaan ja tuo mukanaan syntymäpäivälahjan. Kiertävä sirkusseurue esiintyy kylän torilla ja heidän pitäessä taukoa pari esiintyjää tulevat pilkkaamaan Samuelia, joka on edelleen jalkapuussa. He asettavat Samuelille aasin korvat ja heitteelvät ruualla. Myöhemmin Ruth tulee paikalle ja vapauttaa Samuelin, joka on yltä päältä vihanneksien sotkema. Samuel seuraa esiintyjiä ja yrittää piiloutua heidän kärryihinsä. Samuel kuitenkin löydetään. Samuel kokkaa esiintyjille. Ryhmän johtaja antaa Samuelin jäädä ja hänestä aletaan kouluttaa jonglööriä. Samuel kehittyy, muttaa ei pääse vakituiseksi esiintyjäksi, vaan juontaa esityksiä ja kerää yleisöltä rahaa.

Seurue saapuu Moldorath'in, jossa heillä on suurin yleisö. Samuelin on tarkoitus kerätä rahaa esityksen päätteeksi yleisöltä, mutta sen sijaan hän päättääkin jonglöörata. Yleisö kuitenkin keskeyttää hänen esityksensä, eikä Samuel pysty tyydyttämään yleisön korkeita odotuksia. Seurue joutuu pakenemaan vihamielistä väkijoukkoa. Heitä myös syytetään erään naisen käsilaukun varastamisesta, jolloin seurue pidätetään. Samuel pääsee pakoon. Seurue odottaa julkista oikeudenkäyntiään ja Samuel on antautumassa myös vangittavaksi. Samuel kuitenkin keksii keinon pelastaa seurua, koska hän saa selville todellisen varkaan. Varas on Heckler, jonka Samuel paljastaa kesken oikeudenkäynnin, jossa Heckler on todistamassa sirkusseuruetta vastaan. Samuel nappaa varastetut tavarat hecklerin taskusta ja alkaa jonglöörata niillä. Sirkusseurue ottaa kiitokseksi Samuelin vakituiseksi esiintyjäksi joukkoonsa. Seurue matkaa Samuelin kotikaupunkiin. Samuel kohtaa siellä Ruth'n, joka on hyvin viileä Samuelia kohtaan, mutta onnittelee kuitenkin Samuelia siitä, että tämä on vihdoin "jotakin suurta". Tämä saa Samuelin miettimään ja lopulta samuel kieltäytyy jatkamasta sirkusseurueen mukana ja haluaa palata takaisin kylänsä leipuriksi. Samuel ei enää halua etsiä toisenlaista elämää, vaan hyväksyy sen elämän, joka hänell on.

The Play's the Thing - Laura Wilson

Laura Wilson on nuori Hannah, jonka isä omistaa vaikeuksissa olevan teatterin, joka yrittää päästä takaisin jaloilleen Jessin avulla.

Jess tapaa kiertävän teatteriseutueen ja kertoo haluavansa näyttelijäksi ja haaaveilevansa paikasta näytelmäkoulussa. Seurueen johtaja Brandon lupaa Jess'lle paikan ryhmästä ilmaiseksi. Hollywood-tuottaja Walter J. Goldburn näkee Jess'n esiintymässä ja tarjoaa tälle sopimusta pääroolista tuottajan seuraavassa elokuvassa. Jess hyväksyy tarjouksen ja hänen on määrä matkustaa Hollywoodiin ennen kun vaihdetta. Samaan aikaan teatteriseurueen johtaja saa kuulla, että seurue pääsee esiintymään hyväntekeväisyysiltaan, joka on saman iltana kuin Jess'n on tarkoitus lähteä. Jess ei tiedä, mitä tehdä. Jess purkaa tuntojaan seurueen johtajan tyttärelle Hannah'lle. Jess ei haluaisi lähteä ja jättää seuruetta pulaan, mutta työtarjous Hollywoodissa houkuttelisi. Brandonin poika Jack kuulee Jess'n ja Hannah'n keskustelun ja ryntää kertomaan Brandonille Jessin saamasta pestistä Hollywoodissa. Teatteriseurueen johtaja Brandon uskottelee Jess'lle sairastavansa kuolemaan johtavaa sydänsairautta ja myötätunnosta Jess päättää hylätä tarjouksen elokuvaroolista. Hyväntekeväisyysesityksessä Jess saa kuitenkin selville, että Brandon on valehdellut hänelle ja Jess tuntee olonsa hyväksikäytetyksi. Jess kuitenkin ehtii vielä tuottaja Goldburnin luo ennen kuin tämä ehtii lähteä ja Goldburn kertoo, että tarjous on edelleen voimassa. Jess nousee Goldburnin autoon teatteriseurueen johtajan tyttären Hannah'n kanssa ja Hollywood odottaa häntä.