MIKÄ KLAANI?

Mistä Klaanissa on kyse?Omituinen virus leiviää ympäri maailmaa tappaen kaikki aikuiset. Kaikki aikuiset kuolevat ja lapset jäävät yksin. Kaikki ovat ymmällään ja peloissaan. Osa haluaa vain taistella ja purkaa vihaansa, mutta osa taas koittaa saavuttaa rauhan ja järjestyksen. He eivät kuitenkaan voi välttyä monilta vastoinkäymisiltä: Kuinka voittaa yhä vallitseva virus, joka tappoi aikuiset? Miten selviytyä muiden pelottavien klaanien keskellä? Mistä löytää ruokaa ja juomaa? Kuinka pitää yllä järjestystä? Väkivaltaisuudet ja kaaos valtaavat maailman.

Lapset alkavat hakeutua toistensa luo, ryhmässä on turvallisempaa kun kaupngilla riehuu kaikennäköisiä häiriköitä ja vandaaleja. Lapset muodostavat klaaneja selviytyäkseen kaaoksen valtaamassa maailmassa. Lasten ja nuorten on selvittävä nyt ilman aikuisia. Heidän on rakennettava maailma uudelleen. Jotkut haluavat vapautta ja rauhaa, jotta tulevaisuus ei olisi ollenkaan samanlainen kuin menneisyys oli. Mutta jotkut taas eivät kestä nykyistä elämää viruksen jälkeen vaan kapinoivat ja terrorisoivat muita klaaneja.

Sarja seuraakin erityisen tarkasti erään tietyn klaanin, Ostarinrottien muodostumista ja selviämistä tässä uudessa maailmassa. Ostarinrotat haluavat alkaa rakentaa uutta ja parempaa maailmaa. Ostarinrotat ovat rauhanomainen klaani, jonka sarjan päähenkilöt muodostavat löydettyään itselleen turvapaikan vanhasta ostoskeskuksesta. Vähitellen klaani kasvaa ja saa uusiajäseniä.