KOLMANNEN KAUDEN KUVAUKSET

Päiväkirja kolmannen kauden kuvauksista

Klaani sarjan virallisilla sivuilla on pidetty päiväkirjaa kolmannen tuotantokauden kuvausten etenemisestä. Tältä sivulta voit lukea sen vapaasti suomennettuna. Tällä sivulla olevat kuvat eivät esiinny alkuperäisessä päiväkirjassa. Päivämäärät esiintyvät 15. ja 16. merkintöjen kohdalla väärin, mutta ne on silti otettu tännekin virallisilta sivuilta.

1. merkintä

Alkutuotanto on alkanut toukokuussa ja jatkuu parhaillaan. Kuvaukset aloitetaan 3.7.2000. Kaikki pitää olla valmiina ennen kuin voidaan kuvata. Ilman valmisteluja kuvaukset olisivat mahdottomat. Tähän on lueteltu asiat, jotka pitää tehdä ennen kuvauksia. Käsikirjoitukset. Ilman niitä ei olisi vuorosanoja, dialogia ja puhetta. Aikataulut. Käsikirjoituksessa kerrotaan, mitä pitää kuvata, minkä jälkeen pitää pohtia kuvausaikataulu. Tuotantotiimin pitää huolehtia monista asioista: kuvauskohteen sijainti, tasapaino studiokuvausten ja kohteessa kuvattavien kuvausten välillä, mikä hahmo näyttelee missäkin kohtauksessa, kuinka monta kohtausta ja minuuttia voidaan kuvata päivässä ja niin edelleen. Kuvausaikataululla yritetään luoda mahdollisimman laadukasta materiaalia päivää kohden ja jaksoa varten mahdollisimman tehokkaalla tavalla. Aikataulun suunnittelun jälkeen tuotantotiimi tietää, mitä heidän pitää tehdä tiettynä päivänä. Tiimi ei tietäisi mistään mitään ilman aikataulua, jolloin kaikki hajoaisi kasaan.

Näyttelijät. Heitä tarvitaan, jotta käsikirjoituksessa ja aikataulussa vaadittavat asiat saataisiin kuvattua. Tällä hetkellä näyttelijät ovat tauolla ennen kuvauksien alkamista. Osa näyttelijöistä on Euroopassa promokiertueella. Näyttelijöiden koordinaattori pitää huolen siitä, että avainnäyttelijät ovat saatavilla kuvauksiin. Kaikki pitää suunnitella etukäteen. Uusille hahmoille on koekuvauksia ja harjoituksia, mikä tapahtuu parhaillaan. Yksi uusista hahmoista on nimeltään Panther, joka on erään klaanin jäsen, johon kuuluu myös eräs entinen ostarinrotta, joka tekee yllätyspaluun. Taide, puvustus, hiukset ja meikit. Taideosasto saa käsikirjoituksen taustat elämään. Lavasteet pitää suunnitella ja rakentaa. Tavaroita pitää etsiä. Kuvauskohteet pitää koota. Sama koskee näyttelijöiden hiuksia, meikkejä ja pukuja. Moni näyttelijöistä on kasvanut ulos vanhoista vaatteistaan. Uusia asuja, hiustyylejä ja meikkejä pitää suunnitella. Eläintenhoitajan pitää opettaa eläimiä eri kohtauksia varten. Jokin, mikä vaikuttaa yksinkertaiselta, kuten rotta juoksemassa lattian poikki tai koiran haukkuminen, vaatii harjoittelua etukäteen ennen kuvauksia. Kaikki tämä pitää tehdä ennen kuvausten aloittamista. Musiikki. Tällä hetkellä Klaani musiikin säveltäjä Simon May säveltää uusia tunnuskappaleita kolmatta tuotantokautta varten. On tärkeää pitää asiat tuoreina, mutta pysyä silti Klaanin tyylissä. Kolmannella kaudella on uutta musiikkia, mikä sopii eri elementteihin kerronnassa. Musiikkia kirjoitetaan parhaillaan. Toimintaa! Alkutuotanto on tärkeä vaihe ennen kuvausten aloittamista. Klaani on valtava projekti, sillä se sisältää 52 puolen tunnin jaksoa ja kuvaukset kestävät kuusi kuukautta. Kaikki pitää suunnitella etukäteen. Alkutuotantoa suoritetaan parhaillaan Cloud 9 studioilla Uudessa-Seelannissa.

2. merkintä

Klaani sarjan kolmannen kauden kuvaukset käynnistyvät 4.7.2000! Suunnittelua on kulunut useita viikkoja ja viimein päästään kuvaamaan. Kuvaukset kestävät joulukuulle 2000 asti. Kolmas tuotantokausi kattaa 52 puolen tunnin jaksoa. Jotkut maat näyttävät 24 tunnin jaksoa. Mitä tulee tapahtumaan? Emme voi paljastaa, sillä käsikirjoitukset ovat huippusalaisia. Jaksot nähdään televisiosta myöhemmin tänä vuonna. Näyttelijät ovat nyt Wellingtonissa Cloud 9 talossa kotivahtien ja kaitsijoiden seurassa. Viime viikolla he lukivat käsikirjoituksen ja opettelivat vuorosanoja tämän viikon kuvauksia varten. He ovat myös kokeilleet rooliasuja, hiustyylejä ja meikkejä. Osa näyttelijöistä sai uuden hiusvärin.

Jennyfer Jewell (Ellie) toteaa, että on mukavaa jakaa kuulumisia jokaisen kanssa, etenkin näyttelijöiden, jotka asuvat Aucklandissa, joita emme tapaa normaalisti. Jennyfer asuu Wellingtonissa. Näyttelijät ovat poistuneet studiolta jakaakseen kuulumisia toistensa kanssa. Sunnuntaina he söivät illallista Cloud 9 talolla ja katsoivat videon. Jennyfer Jewell toteaa, että se ei ole reilua, sillä kaikki pienet lapset ovat kasvaneet minua pidemmiksi. Esimerkiksi Jaimee (Cloe) on melkein yhtä pitkä kuin minä ja Sarah (Patsy). Viikonloppuna Dwayne Cameron (Bray) ja Caleb Ross (Lex) olivat vieraina Uuden-Seelannin Film Awards tilaisuudessa Wellingtonissa. Mukana on myös uusia näyttelijöitä. Ovatko he hyviä vai pahoja? Aika näyttää. Cloud 9 tiimi on valmis menestyksekkään alun jälkeen. Studioilla on upouusi kahvila, jonka nimi on Take 9, jossa näyttelijät ja työntekijät voivat syödä aamiaista, lounasta ja illallista. Jokainen on siis valmis toimintaan. Kolmas tuotantokausi on käynnistynyt.

3. merkintä

Tuotanto on edennyt toiselle kuvausviikolleen. Vielä 25 viikkoa jäljellä! Mitä ensimmäisellä kuvausviikolla tapahtui? Ensimmäisenä päivänä tiistaina 4.7.2000 oli aikainen aloitus. Kuvaukset pidettiin Cloud 9 studioilla. Loppuviikon kuvauksia suoritti kaksi yksikköä samaan aikaan eri kuvauskohteissa. Näyttelijöitä kuljetettiin edes takaisin yksiköiden välillä riippuen siitä, missä heitä tarvittiin. Kuvauskohteita oli muun muassa vanha hylätty koulu, kaupungin kadut, puistot ja kukkulat. Mukana on myös kohteita, joita ei voida paljastaa! Kaukaisin kuvauskohde oli noin 29 kilometrin päässä studioilta. Yksi uusista hahmoista on luutnantti Luke.

Tällä hetkellä on talvi. Valoisaa tulee noin kello 7.15 aamulla. Aurinko laskee noin kello 17.15 illalla. Aikaisin haku studioille tapahtui kello 7.15. Jotkut joutuivat kuitenkin olemaan kuvauskohteessa jo kello 5.30, joten he heräsivät jo neljältä aamulla! Moni tuttu kasvo on palannut takaisin sarjaan, mutta emme voi paljastaa heidän nimiään. Näyttelijät tekevät koulutehtäviään kuvaustauoilla. Osalla heistä on tärkeitä kokeita tänä vuonna. Sää viikolla 4.7 - 9.7: Tiistaina aurinkoista, keskiviikkona pilvistä ja välillä aurinkoista, torstaina sadetta, perjantaina pilvistä ja hieman sadetta sekä sunnuntaina hyvää säätä ja aurinkoista. Lauantai oli vapaapäivä. Sunnuntai oli työpäivä, koska maanantaina oli vapaata.

4. merkintä

Tuotanto on edennyt kolmannelle viikolleen, mutta mitä tapahtui viime viikolla? Asuntokaupassa sanotaan, että tärkein asia asunnoissa on niiden sijainti. Esimerkki nivoo yhteen viime viikon tapahtumat, sillä silloin kuvattiin paljon eri kohteissa. Itseasiassa joka päivä. Viime viikolla oli myös päiviä, jolloin kaksi yksikköä kuvasivat yhtä aikaa eri kohteissa. Joissain kohteissa oli kauniit taustat. Ne olivat visuaalisesti tyrmääviä. Kuvauskohteita olivat hauta, kukkulat, vuoret, observatorio, rannat, maaseutu, metsät, vanha koulu ja kaupungin kadut. Mukana oli myös salaisia kuvauskohteita. Kaukaisin kuvauskohde sijaitsi 29 kilometrin päässä Cloud 9 studioilta. Aikaisin aloitus työntekijöillä oli kello 7.15 ja näyttelijöillä kello 5.20. Televisioalalla joutuu joskus heräämään aikaisin!

Maanantaina 17.7 uusi kahvilaravintola aloitti toimintansa Cloud 9 studioilla. Sen nimi on Take 9. Se tarjoaa upeaa tuoretta ruokaa, jota löytyy kaikkeen makuun. Työntekijät ja näyttelijät saavat syödä siellä kuvatessaan studioilla. Take 9 on auki myös silloin, kun kuvataan kohteissa, sillä siellä syövät studion henkilökunta. Näyttelijät ja työntekijät syövät kuvauskohteissa. Kuvauksissa, mutta ei ruokalistalla, ovat mukana kanat, vuohet, porsaat, koirat ja valkoinen hevonen. Sää on yhä talvinen Uudessa-Seelannissa. Sää alkaa kuitenkin lämmetä ja valostua. Aurinko nousee noin kello 7.40 aamulla ja laskee noin kello 17.15 illalla. Sää viikolla 10.7 - 14.7: Maanantaina hyvää säätä ja aurinkoista (noin 15 astetta), tiistaina hyvää säätä ja aurinkoista (noin 14 astetta), keskiviikkona pilvistä ja pohjoista tuulta (noin 12 astetta), torstaina hyvää säätä (noin 14 astetta) sekä perjantaina pilvistä (noin 15 astetta).

5. merkintä

Amber palaa takaisin! Hän on elossa ja voi hyvin. Missä hän on ollut? Miksi Ostarinrotat eivät ole nähneet häntä? Mitä on tekeillä?

Viime viikolla kaksi yksikköä on kuvannut samaan aikaan eri kuvauskohteissa. Kuvauskohteina ovat olleet kaupungin kadut, puisto ja ostari. Mukana on ollut myös salaisia kuvauskohteita. Kaukaisin kuvauskohde on sijainnut 23 kilometrin päässä Cloud 9 studioilta. Aikaisin aamuhaku työntekijöillä oli kello 7.30, mutta osa työntekijöistä oli paikalla jo kello 5.30! Aikaisin aloitus näyttelijöistä oli Aswath Sundaresanilla (Dal), joka haettiin kello 5.55. Uudessa-Seelannissa on edelleen talvi, mutta sää alkaa lämmetä ja valostua joka päivä. Aurinko nousee noin kello 7.40 ja laskee kello 17.15. Sää viikolla 17.7 - 21.7: Maanantaina sadetta ja eteläitäistä tuulta (14 astetta), tiistaina sadetta (15 astetta), keskiviikkona pilvistä ja osittain aurinkoista ja kuivaa (13 astetta), torstaina sadetta (14 astetta) sekä perjantaina sadetta (15 astetta).

6. merkintä

Tuotanto on edennyt viidennelle kuvausviikolleen, mutta mitä tapahtui viime viikolla? Silloin oli vain yksi päivä, jolloin kuvattiin kahden yksikön voimin. Se oli mukavaa, sillä näyttelijät ja työntekijät saivat levätä. Kuvauskohteina olivat kulissit studioilla sekä kahtena päivänä kuvauskohteet, mitkä sijaitsivat 25 minuutin ajomatkan päässä studioilta. Kuvauskohde on tuttu Swiss Family Robinson sarjasta. Aikaisin aloitus työntekijöillä oli kello 7.30. Näyttelijöistä Dwayne Cameron (Bray) haettiin kello 5.20. Sää oli kaunis melkein koko viikon. Kohteessa kuvatessa sää muuttui, jolloin työntekijät ja näyttelijät kutsuttiin takaisin studioille iltapäivällä. Tämä tarkoitti sitä, että kuvauskohteeseen palattiin seuraavana päivänä. Onneksi sää kesti. Sää viikolla 24.7 - 28.7: Maanantaina pientä tuulta ja pilvistä, tiistaina ajoittain pilvistä ja pohjoisläntistä tuulta, keskiviikkona pilvistä ja ajoittain aurinkoista, torstaina sadetta iltapäivällä sekä perjantaina ajoittain sadetta.

7. merkintä

Viime viikolla kolme päivää viidestä kuvattiin siten, että kaksi yksikköä kuvasi yhtä aikaa eri kuvauskohteissa. Näyttelijät saivat nukuttua vähemmän jouduttuaan heräämään aikaisin koleisiin aamuihin. Kasassa on 60 kohtausta, mikä tekee noin yksi ja puoli jaksoa, mikä käsittää noin 90 tuntia kuvausaikaa. Näyttelijät ovat joutuneet sietämään todella kylmiä talviaamuja. Joinakin aamuina on pitänyt raapata jäätä pois auton tuulilasista ennen kuin on voinut mennä minnekään. Kaukaisin kuvauskohde sijaitsi rannalla 30 kilometrin päässä studioilta.

Aikaisin aloitus työntekijöillä oli kello 7.30. Puvustajilla se oli kello 5.30. Dwayne Cameron (Bray) haettiin kello 5.30. Sää oli kaunis melkein koko viikon ottamatta huomioon kylmiä aamuja. Sää viikolla 31.7 - 4.8: Maanantaina mahdollisia sateita ja pientä tuulta, tiistaina hyvää säätä, keskiviikkona eteläitäistä tuulta, torstaina kylmää eteläitäistä tuulta sekä perjantaina pilvistä ja pääasiassa kuivaa.

8. merkintä

Viime viikolla kuvattiin vain yhtenä päivänä kahden yksikön voimin, mikä oli hyvä asia työntekijöille ja näyttelijöille. Kulkeminen edestakaisin kylminä aamuina ei ole aina hauskaa. Kolmena päivänä viidestä kuvattiin studioilla. Yhtenä päivänä kuvattiin kulissien ulkopuolella. Viidentenä päivänä kuvattiin kohteessa 15 minuutin matkan päässä studioilta. Aikaisin aloitus työntekijöille oli kello 5.30. Yksikkö organisoi ateriat näyttelijöille ja työntekijöille sekä pitää huolen, että juotavaa ja ruokaa on tarjolla pitkin päivää. Se on tärkeää etenkin sellaisille henkilöille, jotka eivät voi poistua paikoiltaan, kuten kameramiehille. Aikaisin haku oli Vanessa Staceylla (Alice) kello 5.30. Saimme jälleen kerran hyvää säätä ja kylmiä aamuja. Sää viikolla 7.8 - 11.8: Maanantaina hyvää säätä ja pientä tuulta, tiistaina mahdollisia sateita, keskiviikkona hyvää säätä ja pohjoista tuulta, torstaina pilvistä, hyvää säätä ja kuivaa sekä perjantaina vahvoja puuskia ja tihkusadetta.

9. merkintä

Viime viikolla oli vain yksi päivä, jolloin kuvattiin kahden yksikön voimin. Jälleen kerran kuvattiin noin 60 kohtausta, mikä käsittää noin kaksi jaksoa. Kolmena päivänä kuvattiin kohteissa. Kaukaisin kuvauskohde sijaitsi 22 kilometrin päässä Cloud 9 studioilta. Aikaisin aloitus työntekijöille oli kello 5.35, mikä käsitti puvustajat. Antonia Prebble (Trudy) haettiin kello 5.25, kun taas Ari Boyland (KC) haettiin kello 13.40. Sää oli vaihteleva viime viikolla 14.8 - 18.8: Maanantaina hyvää säätä, tiistaina hyvää säätä ja aamuista koleutta, keskiviikkona pilvistä, torstaina ajoittain sadetta sekä perjantaina kylmää ja sadetta.

10. merkintä

Viime viikolla oli vain yksi päivä, jolloin kuvattiin kahden yksikön voimin. Kohtauksia kuvattiin yhteensä 63, mikä käsittää 60 minuuttia kuvausaikaa. Kahtena päivänä kuvattiin kohteissa kuten maatilalla. Aikaisin aloitus oli kello 7. Ari Boyland (KC) haettiin kello 6.10, kun taas Michelle Ang (Tai-San) haettiin kello 15.10. Sää oli sekalainen viikolla 21.8 - 25.8: Maanantaina hyvää säätä, tiistaina pilvistä, muutamia sateita ja eteläitäistä tuulta, keskiviikkona alkavaa hyvää säätä eikä paljon tuulta, torstaina pääasiassa hyvää säätä ja pientä tuulta sekä perjantaina pääasiassa hyvää säätä ja pientä tuulta.

11. merkintä

Viime viikolla kuvattiin vain yhden yksikön voimin. Kohtauksia kuvattiin 55, mikä tekee 40 minuuttia kuvausaikaa. Kolmena päivänä kuvattiin kohteissa. Yhtenä kuvauskohteena oli jopa vanha psykiatrinen sairaala, mikä on nyt suljettu. Et koskaan arvaa, mikä rakennus on ollut, kun katsot kohtauksia.

Aikaisin aloitus työntekijöille oli kello 7.15. Meryl Cassie (Ebony) ja Dwayne Cameron (Bray) haettiin kello 5.25. Damon Andrews (Valvoja) haettiin kello 10. Sää oli vaihteleva viime viikolla. Useimmat päivät osoittautuivat kohtuullisen aurinkoisiksi. Sää viikolla 28.8 - 1.9: Maanantaina sadetta ja pohjoisläntistä tuulta, tiistaina pilvistä, sadetta ja hitaasti selkenevää, keskiviikkona sadetta ja pohjoista tuulta, torstaina pilvisiä jaksoja ja muutamia sateita eikä paljon tuulta sekä perjantaina samaa säätä kuin torstaina.

12. merkintä

Olemme nyt puolessa välissä kolmannen kauden tuotantoa. Viime viikolla kuvattiin kahtena päivänä kahden yksikön voimin. Toinen päivä oli perjantaina. Se johtui siitä, että tarkoituksena oli kuvata uusi promo. MIPCOM festivaali on tulossa lokakuussa Cannesissa. Kuvaamme pilotin uudesta tuotantokaudesta. Siinä esiintyy osa Klaani sarjan näyttelijöistä. Viime viikolla kuvattiin 67 kohtausta, mikä tekee 59 minuuttia kuvausaikaa. Kahtena päivänä kuvattiin kohteissa. Yhtenä päivänä kuvauskohteena oli studioiden parkkipaikka. Aikaisin aloitus työntekijöille oli kello 7. Dwayne Cameron (Bray) haettiin kello 5.45. Damon Andrews (Valvoja) haettiin kello 12.05. Paikalla oli yhtenä päivänä 80 ylimääräistä näyttelijää. Tulos oli hieno! Sää oli epävakaa viime viikolla. Pari päivää osoittautuivat kohtalaisen aurinkoisiksi, vaikka luvattiin sadetta. Sää viikolla 4.9 - 8.9: Maanantaina epävakaata säätä, tiistaina pilvistä ja tihkusadetta, keskiviikkona tuulista ja sadetta, torstaina pohjoisläntistä tuulta ja sadetta sekä perjantaina sadetta.

13. merkintä

Cloud 9 tuotantotiimi on juhlinut sitä, että se on jo puolessa välissä kuvauksia. Jälleen kerran kahtena päivänä kuvattiin kahden yksikön voimin eri kohteissa. Yhteensä 73 kohtausta ja 77 minuuttia kuvausaikaa.

Kuvauskohteina oli kahtena päivänä muun muassa puisto ja joki, joissa oli paikalla vain 14 näyttelijää ja ylimääräistä näyttelijää. Aikaisin aloitus työntekijöille oli kello 7.30. Laura Wilson (May) ja Meryl Cassie (Ebony) haettiin kello 6 kuvauskohteeseen. Valvoja haettiin kello 10.40. Sää oli pääasiassa kylmä, tuulinen ja huono viime viikolla. Se muistuttaa vain siitä, että vielä ei ole kesä! Sää viikolla 11.9 - 15.9: Maanantaina sadetta, tiistaina sadetta ja pohjoista tuulta, keskiviikkona sadetta ja pohjoista tuulta, torstaina sadetta sekä perjantaina pilvistä ja sadetta.

14. merkintä

Olemme nyt ohi puolen välin. Viime viikolla Caleb, Dwayne ja Meryl tekivät ääninauhoituksia, jotka editoidaan kuvaan myöhemmin. Tämä johtuu siitä, että äänen laatu oli huono, koska sää oli niin huono. Vain yhtenä päivänä kaksi yksikköä kuvasivat yhtä aikaa eri kuvauskohteissa. Päivä oli perjantai. Silloin kuvattiin studiolla A ja studiolla B. Välissä on iso liikkuva seinä. Viime viikolla kuvattiin 68 kohtausta eli 57 minuuttia kuvausaikaa.

Kahtena päivänä kuvattiin kohteissa: parkkipaikalla ja maatilalla, joka on 20 minuutin ajomatkan päässä studioilta. Nämä kuvauspäivät olivat erityisen kiireisiä, sillä mukana oli 80 ylimääräistä näyttelijää. Jotkut heistä menivät puvustukseen kello 6.15. Osa heistä olivat tulleet paikallisesta koulusta. Heillä oli upeat asut ja meikit. Upea kokemus varmasti! Aikaisin aloitus työntekijöille oli kello 7.45. Dwayne Cameron (Bray) haettiin kello 5.15 perjantaina studiolle B. Laura Wilson (May) haettiin kello 9.40. Sää alkaa parantua. Jotkut päivät olivat melkein kuin kesällä. Sää viikolla 11.9 - 15.9: Maanantaina hyvää säätä ja eteläistä tuulta, tiistaina sadetta tai tihkusadetta, keskiviikkona tuulista, pilvistä ja sadetta, torstaina vähemmän tuulista ja hieman sadetta sekä perjantaina pilvistä.

15. merkintä

Kolmannen tuotantokauden aloitus Englannissa on pian käsillä. Enää pari viikkoa jäljellä. Viime viikolla kuvattiin vain yhden yksikön voimin. Kuvauksia oli vanhassa ilmavoimien tukikohdassa ja rannalla kolmena päivänä. Kohtauksia saatiin kuvattua 54, mikä tekee 49 minuuttia kuvausaikaa. Kolmena päivänä kuvattiin kohteissa. Tukikohta sijaitsi Miramarissa. Kohteissa kuvaaminen oli erityisen kiireistä. Niissä kuvattiin 34 kohtausta 54:stä. Aikaisin aloitus työntekijöille oli kello 7.30. Dwayne Cameron (Bray) haettiin maanantaina klo 5.45 ilmavoimien tukikohtaan. Antonia Prebble (Trudy) haettiin kello 11. Luulimme, että sää olisi paranemassa, mutta edelleen ei ole niin lämmin kuin haluaisimme. Meillä oli mukavaa, kun kuvasimme rannalla ilmavoimien tukikohdassa. Kuvauspäivät studiolla olivat sateisia ja kylmiä. Sää viikolla 25.9 - 29.9: Maanantaina sadetta ja eteläläntistä tuulta, tiistaina sadetta, keskiviikkona paranevaa säätä, torstaina hyvää säätä, aurinkoista ja pientä tuulta sekä perjantaina tuulista ja tihkusadetta.

16. merkintä

Klaanin kolmas tuotantokausi alkaa melkein kuukauden päästä. Viime viikolla kuvattiin yhtenä päivänä kahden yksikön voimin. Päivä oli torstai. Silloin kuvattiin Wellington hotellissa ja parkkipaikan katolla sekä Hutt joen varrella, mikä sijaitsee vain muutaman minuutin ajomatkan päässä studioilta. Kaikki muut päivät kuvattiin studioilla. Yhteensä kuvattiin 68 kohtausta, mikä käsittää 50 minuuttia kuvausaikaa. Kahtena päivänä kuvattiin kohteissa.

Keskiviikkona kuvattiin parkkipaikalla. Se on kuvauskohde, vaikka se tosiaan sijaitsee Cloud 9 alueella. Aikaisin aloitus työntekijöillä oli kello 7.45. Niin tapahtui joka päivä viime viikolla. Dwayne Cameron (Bray) haettiin perjantaina kello 4.45. Viidellä muulla näyttelijällä oli haku kello 7, vaikka he kuvasivat vain studiolla. Vanessa Stacey (Alice) haettiin kello 12.50. Millainen sää meillä olikaan viime viikolla! Torstaina oli vakavia tulvia Hutt joella! Tilanne ei kuitenkaan haitannut kuvauksia. Kiitos säätiedottajalle! Sää viikolla 25.9 - 29.9: Maanantaina sadetta, tiistaina sadetta ja pohjoisläntistä tuulta, keskiviikkona sadetta, torstaina tuulista ja pilvisiä jaksoja sekä perjantaina pilvisiä jaksoja.

17. merkintä

Viime viikolla oli kaksi kuvauspäivää, jolloin kuvattiin kahden yksikön voimin. Maanantaina ja tiistaina kuvattiin studioilla 12A ja 12B. Keskiviikkona ja torstaina kuvattiin myös studioilla, mutta perjantaina kuvattiin studioiden maanalaisessa parkkihallissa. Kohtauksia saatiin 60, mikä kattaa 57 minuuttia kuvausaikaa. Vain yhtenä päivänä kuvattiin kohteessa, mikä oli kyseinen parkkihalli. Perjantaina oli todellista draamaa. Sähköt menivät poikki, jolloin kuvaukset keskeytyivät noin kuudeksi tunniksi. Meillä oli varageneraattori, josta riitti virtaa puoleen rakennuksesta, mutta sähköt palasivat lopulta noin kello 17. Aikaisin aloitus työntekijöillä oli kello 7.45, mikä tapahtui joka päivä viime viikolla. Vanessa Stacey (Alice) haettiin kello 7.45. Damon Andrews (Valvoja) haettiin kello 13.30. Meillä oli jo toinen ennustamaton sääviikko. Perjantaina oli kohtuullisen aurinkoista, mikä oli hyvä asia, koska ilman sähköjä rakennuksen lämpötila uhkasi laskea. Kaikki meni hyvin lämpimän päivän vuoksi. Sää viikolla 9.10 - 13.10: Maanantaina vahvoja tuulenpuuskia, tiistaina pääasiassa hyvää säät. keskiviikkona sadetta ja vahvoja tuulenpuuskia, torstaina sadetta ja paranevaa säätä sekä perjantaina sateiden ja tuulen väistymistä.

18. merkintä

Näyttelijöillä oli lomaviikko 16.10 - 21.10. Viikolla kuvasi ainoastaan yksi yksikkö. 49 kohtausta eli 50 minuuttia kuvausaikaa. Torstaina kuvattiin kohteessa, jossa oli kolme eri kohdetta: piha, rautatieasema ja maaperäntutkimuslaitos. Paikalla oli paljon ylimääräisiä näyttelijöistä sekä kanava viiden kilpailun voittajia.

Aikaisin aloitus työntekijöillä oli kello 7.30. He olivat muun muassa valomiehet, ohjaajat ja kameramiehet. Maskeeraajilla ja puvustajilla on paljon aikaisemmat aamut. Dwayne Cameron (Bray) haettiin torstaina kello 5.45. Laura Wilson (May) haettiin kello 10.35. Sää oli kuuma, mutta tuulinen viime viikolla. Aurinko paistoi suurimman osan aikaa, mikä oli mukavaa Channel 5 kilpailun voittajille, joiden ei tarvinnut sietää kylmää säätä. Sää viikolla 10.10 - 13.10: Tiistaina kuivaa ja pilvistä, keskiviikkona pilvistä ja sadetta, torstaina pilvistä ja pientä tuulta sekä perjantaina pilvistä ja hyviä aikoja sekä pohjoista tuulta. Kuvista löytyy nyt kuva Alicesta junassa.

19. merkintä

Kolmas tuotantokausi alkaa Englannissa kahden viikon päästä. Viime viikolla ei ollut yhtään päivää, jolloin olisi kuvattu kahden yksikön voimin. Paikalla oli vain yksi kuvausyksikkö ja henkilökunta. 49 kohtausta, mikä tekee 48 minuuttia kuvausaikaa. Vain yhtenä päivänä kuvattiin kohteissa. Päivä oli perjantai. Silloin kuvattiin kolmessa eri kohteessa, mitkä olivat kaupungin vesiallas, Duxton hotellin kattotasanne ja oopperatalo. Kuvaaminen kattotasanteella, joka on kymmenen kerrosta korkea ja jossa ei ole kaidetta, voi olla hämmästyttävää. Aikaisin aloitus työntekijöillä oli kello 6 aamulla. He olivat muun muassa ohjaajat, valomiehet ja kameramiehet. Maskeeraajilla ja puvustajilla on paljon aikaisemmat aloitukset. Michelle Ang (Tai-San) haettiin kello 4.40 ja Caleb Ross (Lex) kello 14.20. Ensimmäinen puoli viikosta oli aika märkä. Torstai ja perjantai olivat parempia päiviä, sillä silloin oli suurimmaksi osaksi hyvää säätä ja pientä tuulta. Sää viikolla 30.10 - 3.11: Maanantaina pilvistä, hyviä taukoja ja muutamia sateita, tiistaina muutamia sateita, keskiviikkona muutamia sateita, torstaina aamupilvisyyttä, parempaa säätä ja pientä tuulta sekä perjantaina pääasiassa hyvää säätä, aurinkoista ja pientä tuulta.

21. merkintä

Kolmas tuotantokausi on käynnistynyt Englannissa. Toivomme, että piditte ensimmäisestä jaksosta! Viime viikolla ei ollut yhtään päivää, jolloin olisi kuvattu kahden yksikön voimin. Meillä oli useita kuvauskohteita ja kiertueita. 65 kohtausta ja 54 minuuttia kuvausaikaa. Viime viikolla kuvattiin kolmena päivänä kuvauskohteissa. Päivät olivat maanantai, tiistai ja perjantai. Kuvauskohteena oli Belmont Regional Park niminen puisto, Cloud 9 studioiden parkkipaikka ja paikallinen joenranta. Kuvauskohteissa vietetyt kuvauspäivät olivat kiireisiä. Parkkipaikalla kuvattavissa kohtauksissa oli mukana noin 60 ylimääräistä näyttelijää. Kaikki näyttivät upeilta pukuineen, hiuksineen ja meikkeineen.

He söivät lounasta uima-altaan äärellä. Onneksi sää oli aurinkoinen! Torstaina näyttelijät promosivat Klaani albumia ja esittivät tansseja North City Plazalla. Lauantaina he ottivat osaa Wellingtonin jouluparaatiin. Paikalla oli 80 000 katsojaa. Hurjat klaanin poliisiauto oli mukana sekä skoottereita, rullalautoja ja kävelijöitä, joilla oli Klaani aiheisia tavaroita käsissään. Sunnuntaina näyttelijät esiintyivät Westfield Queensgate ostarilla Lower Huttissa, missä oli hyväntekeväisyystapahtuma. Ostari avattiin erityisiä ostoksia ja hyväntekeväisyyttä varten. Viime viikko oli todella kiireinen näyttelijöille ja työntekijöille. Aikaisin aloitus työntekijöille oli kello 7.30. Jennyfer Jewell (Ellie) haettiin kuvauskohteeseen tiistaina kello 5.25. Dwayne Cameron (Bray) haettiin kello 15.30. Sää oli tuulinen. Sää viikolla 13.11 - 17.11: Maanantaina kuivaa, tasoittuvaa ja pientä tuulta, tiistaina hyvää säätä, pilvistä, eteläläntistä tuulta ja muutamia mahdollisia sateita, keskiviikkona kylmempää ja sadetta, torstaina pilvistä, sadetta ja taivaan selkenemistä sekä perjantaina pääasiassa hyvää säätä, pilvisiä ajanjaksoja ja pohjoisläntistä tuulta.

23. merkintä

Klaani sarjan kolmatta tuotantokautta on nyt esitetty kaksi jaksoa Englannissa. Toivottavasti olette nauttineet niistä! Viime viikolla piti tehdä muun muassa graffiteja taustalle. Kahtena päivänä kuvattiin kohteissa. Yhtenä päivänä kuvattiin kahden yksikön voimin. Meillä oli myös kaksi kiertuetta, jotka pidettiin jouluparaatissa ja Special Needs Childrens Xmas Party nimisessä juhlassa. 60 kohtausta kuvattiin, mikä tee 54 minuuttia kuvausaikaa. Maanantaina ja torstaina kuvattiin kohteissa. Paikkana oli Whiteman´s Valley, Cloud 9 studioiden parkkipaikka ja rautatiepiha, jossa paikalla oli ylimääräisiä näyttelijöitä. Päivät olivat kiireisiä, sillä kahtena päivänä piti kuvata kolmessa eri kohteessa.

Viime viikolla Toby Hanford saapui paikalle vierailemaan Cloud 9 studioilla. Hän voitti Lakeland Taupo radion kilpailun. Hänet meikattiin. Sunnuntaina näyttelijät ottivat osaa jouluparaatiin Aucklandissa. Hurjat klaanin poliisiauto, skootterit, rullalaudat ja kävelijät Klaani tavaroineen olivat paikalla. Näyttelijät esittivät myös kolme kappaletta Klaani albumilta. Lauantaina näyttelijät esiintyivät Special Needs Childrens Xmas Party nimisessä juhlassa Wellingtonissa. Päivä oli mukava. Erityislapsille oli paljon viihdettä. Viikko oli aika kiireinen näyttelijöille ja työntekijöille. Aikaisin aloitus työntekijöillä oli kello 7.30. Vieraileville näyttelijöille aloitus oli torstaina kello 4.50. Jacob Tomuri (Luke) haettiin kello 14.25. Sää oli sekalainen viime viikolla 20.11 - 24.11: Maanantaina pääasiassa hyvää säätä, tiistaina ajoittain pilvistä ja sateiden mahdollisuutta, keskiviikkona ajoittain sadetta ja vähenevää sadetta, torstaina pilvistä, hyviä jaksoja ja pohjoisläntistä tuulta sekä perjantaina hyvää säätä, alkavaa pilvisyyttä ja pohjoisläntistä tuulta.

24. merkintä

Kuvista löytyy nyt kuva, jossa Jack ja Cloe ovat joenrannalla. Viime viikon perjantaina kuvattiin kahden yksikön voimin Cloud 9 studioilla. Viikko oli jälleen kerran täynnä julkisia esiintymisiä ja promokiertueita, kuten Aucklandin jouluparaati, esiintyminen Civic Squarella ja Special Needs Christmas Party juhlat. 56 kohtausta kuvattiin, mikä tekee yhteensä 50 minuuttia kuvausaikaa. Kolmena päivänä kuvattiin kohteissa. Päivät olivat maanantai, tiistai ja torstai. Kuvauskohteina olivat muun muassa Te Marua golfkenttä, Whiteman`s Valley maatila ja huoltoasema. Näyttelijöiden ja työntekijöiden piti ylittää joki siltaa pitkin päästäkseen kuvaamaan. Maatilalla tapahtuvissa kuvauksissa oli mukana vain kolme näyttelijää. Huoltoasemalla oli paikalla melkein sata näyttelijää ja ylimääräistä näyttelijää. Se oli kiireinen päivä kaikille!

Viikonloppuna oli jälleen yksi jouluparaati ja nimikirjoitusten jakoa cd-levyihin. Sunnuntaina vietettiin aikaa perheen kanssa. Aikaisin aloitus työntekijöille oli kello 7. Beth Allen (Amber) ja Meryl Cassie (Ebony) haettiin kello 5.30. Nick Miller (Pride) ja Caleb Ross (Lex) haettiin vasta kello 12.50. Sää alkoi parantua viime viikolla 27.11 - 1.12: Maanantaina pilvistä, tiistaina sadetta ja kylmää säätä, keskiviikkona tihkusadetta ja eteläitäistä tuulta, torstaina parempaa säätä sekä perjantaina pääasiassa hyvää säätä, aurinkoista ja lämpimämpää. Huoltoasemalla tapahtuvissa kuvauksissa oli mukana joitain eläimiä. Kuvausten välissä ne pidettiin häkeissä.

25. merkintä

Kuvaukset ovat päättyneet. Kolmas tuotantokausi on hyvässä vauhdissa Englannissa. Toinen tuotantokausi on alkanut Yhdysvalloissa ja ensimmäinen on pian alkamassa Saksassa. Torstai oli ainoa päivä, jolloin kuvattiin kahden yksikön voimin Cloud 9 studioilla. Paikalla olivat melkein kaikki päänäyttelijät. Voi vain kuvitella, kuinka kiireisiä puvustajat, meikkaajat ja hiustenlaittajat olivat. Viime viikolla oli viimeinen promotapahtuma, jossa jaettiin nimikirjoituksia. Tilaisuus liittyi The Grinch that Stole Christmas elokuvan ensi-iltaan, joka pidettiin Embassy Theatressa Wellingtonissa. 48 kohtausta kuvattiin, mikä tekee yhteensä 40 minuuttia kuvausaikaa.

Kolmena päivänä kuvattiin kohteissa. Ne olivat maanantai, tiistai ja keskiviikko. Maanantaina näyttelijät ja työntekijät kuvasivat paikallisella kadulla, studioilla, uima-altaalla, studioiden katolla ja parkkipaikalla. Tiistaina kuvattiin parkkipaikalla ja studiolla. Keskiviikkona kuvaukset olivat paikallisella hiihtoclubilla ja kahdella eri maatilalla. Aikaisin aloitus työntekijöillä oli keskiviikkona kello 6.15. Damon Andrews (Valvoja) ja Jacob Tomuri (Luke) haettiin kello 4.55. Jacob Tomuri haettiin kuvaamaan viimeistä kohtausta perjantaina 8.12. kello 14.10. Hän osallistui kuitenkin sitä ennen erityiselle Cloud 9 jouluaterialle. Sää oli viimein kesäinen! Viime viikolla oli muutamia kauniita päiviä, mikä teki kaikista iloisia, varsinkin joulun lähestyessä. Sää viikolla 4.12 - 8.12: Maanantaina kylmempää ja tihkusadetta, tiistaina hyvää säätä, keskiviikkona pääasiassa hyvää säätä ja pohjoista tuulta, torstaina lisääntyvää pilvisyyttä ja kuivaa sekä perjantaina pääasiassa hyvää säätä ja aikaisia pilvistä (21 astetta).

26. merkintä

Kuvaukset ovat nyt virallisesti päättyneet. Viime viikolla oli kuitenkin muutamia erityisiä kuvauksia. Kuvaukset järjestettiin ilmavoimien tukikohtaan Uuden-Seelannin pohjoiselle saarelle. Sinne oli ajomatkaa yksi ja puoli tuntia. Sää on tuolla alueella paljon vakaampaa kuin muualla.

Päivä oli kuuma ja taivas oli selkeän sininen. Tuulta oli todella vähän. Maaperä on karua ja laajaa. Yhtään näyttelijää ei ollut paikalla kuvauksissa. Kaikki näyttelijät ovat nyt joululomalla. Paikalla oli tuotantotiimi ja ilmavoimien edustajat. Päivän aloitus oli kello 7, minkä jälkeen matkustettiin tukikohtaan. Teidän täytyy odottaa kolmatta tuotantokautta, jotta näette, kuinka tukikohta liittyy käsikirjoitukseen ja juonenkulkuun. Näette myös upeita Uuden-Seelannin maisemia.