ELÄIMET KUVAUKSISSA

Tietoa eläinten kanssa kuvaamisesta

Daniel James (Zoot), Caleb Ross (Lex), Meryl Cassie (Ebony) ja eläintenkouluttaja Carolyn Press kertovat eläinten kanssa työskentelystä Klaani sarjassa.

Mitä eläimiä sarjassa on esiintynyt

Bluebell vasikka, Bluebell vasikka, Henriette kana, Bob koira, Cloudy koira, Porky sika, rotat, hämähäkit, hevonen, kissa ja paljon muuta.

Mistä kaikki eläimet tulevat

Cloud 9 on palkannut eläintenkouluttajan Carolyn Pressin. Hänen tehtävänään on löytää erilaisia eläimiä sarjaan. Hän lukee käsikirjoituksen, mistä selviää tarvittavat eläimet, ja etsii ne. Hänen ensimmäinen etsintäkohteensa on oma takapiha, sillä hän asuu maatilalla, joka ei ole kovin kaukana studioilta. Hänellä on noin 30 eläintä. Hän omistaa muun muassa Porky sian, Cloudy koiran ja toisella kaudella syntyneen lampaan. Klaani sarjan näyttelijöillä on myös eläimiä. Calebilla on koira, kaksi kissaa, kultakala ja hiiriä. Danielilla on koira. Merylillä on kaksi koiraa. Hänellä oli marsu, kun hän oli pieni. Carolyn soittelee ympäriinsä, jos hänellä ei ole eläintä, jonka hän tarvitsisi. Hän tuntee paljon ihmisiä, joilla on eläimiä. Hän soittelee asiakkailleen ja ystävilleen, jos he voisivat lainata eläimen sarjaan. Eläimistä pidetään hyvää huolta. Cloud 9 maksaa eläinlääkärin kulut, ruuan ja muut tarvittavat asiat. Carolyn tietää myös paljon eläinten käyttäytymisestä ja mistä ne pitävät tai mistä ne eivät pidä. Porky maalattiin esimerkiksi mustilla ja punaisilla raidoilla ja Bobilla on sininen ympyrä silmän ympärillä. Carolyn pitää huolen, että maali on turvallista ja että eläimillä on mukava olo. Hänellä on omat treeniohjelmat eläimiä varten. Hän palkitsee eläimiä mieluummin kuin rankaisee. Carolyn halaa tai antaa herkkuja eläimille. Ne pelästyisivät, jos niitä koko ajan komennettaisiin. Eläimet saattavat jopa näyttää temppuja, joita he ovat itse keksineet. Ne voi opettaa tekemään temppuja, kun halutaan.

Mikä on lempieläimesi

Calebin lempieläin sarjassa on yksisilmäinen Lex niminen rotta, sillä se oli siisti. Se oli valkoinen ja sillä oli yksi punainen silmä. Danielin suosikki on Bob, sillä se oli koulutettu ajamaan takaa valoa. Bob on myös Merylin lempieläin, sillä se käyttäytyi aina hyvin kuvauksissa ja oli ystävällinen. Hänen inhokkinsa oli sika, sillä se haisi ja kakkasi kuvauksissa.

Lempikohtaus, mikä on kuvattu eläimen kanssa

Merylin mielestä paras kohtaus on takauma, jossa oli hämähäkkejä ja rottia. Hän pelkäsi enemmän rottia kuin hämähäkkejä. Caleb muistaa, kuinka Lex yrittää päästä eroon vasikasta ensimmäisellä tuotantokaudella. Hänen piti yrittää saada vasikka poistumaan, mutta se ei suostunut lähtemään. Vasikka vain seisoi, jolloin kaikkien piti huutaa vasikkaparalle. Kohtaus kesti ikuisuuden. Siihen kului Calebin mielestä varmaan miljoona ottoa. Daniel kertoo, että Zootilla ei ollut kohtauksia eläinten kanssa. Hän muistaa kuitenkin, että hän työskenteli Goldie papukaijan kanssa The Enid Blyton Secret Series sarjassa. Eräänä päivänä hän söi lounasta Goldien kanssa ja se istui hänen olkapäällään. He pelasivat myös jalkapalloa, jolloin Goldie pelästyi ja puraisi häntä nenästä, mikä oli kivulias kokemus.

Mielenkiintoista lisätietoa

Bob vaikuttaa katsovan kameraan tai näyttelijöihin, mutta todellisuudessa hän kääntää päänsä seuraten valoa seinässä. Vastasyntynyt lammas on kohtauksessa jo viikon tai pari vanha. Se maalattiin hillon ja veden sekoituksella, jotta se näyttäisi vastasyntyneeltä. Jos näyttelijät saisivat valita, mikä eläin he voisivat olla niin Meryl olisi delfiini. Caleb, Daniel ja Michelle haluaisivat olla isoja kissoja kuten tiikereitä tai panttereita.