SARJAN TAUSTA

Sarjan historia ja tulevaisuus.

Klaani on uusiseelantilainen nuortensarja, joka aloitti pitkän taipaleensa vuonna 1999 ja on siitä lähtien pyörinyt televisiossa ympäri maailmaa aina tähän päivään asti. Sarjan tuotantoyhtiö oli Cloud 9. Klaania on kuvattu kokonaista viisi tuotantokautta ja ne kaikki on näytetty Suomessa.

Sarjan historia

Suomessa Klaania esitti Yle. Aluksi Klaani nähtiin Summerin yhteydessä kesäohjelmana, mutta suuren suosionsa takia se sai oman esityspaikkansa lauantai-iltapäivissä. Klaanin tarina loppui hieman kesken, kun sarja lopetettiin yllättäen viiden tuotantokauden jälkeen. Tämä tuli yllätyksenä kaikille, koska sarjan tekijät olivat kuvitelleet tekevänsä vielä kuudennen kauden ja sitä oltiin jo suunniteltu. Fanien suuresta painostuksesta huolimatta sarja ei ole saanut enää jatkoa, koska Cloud 9 on päättänyt panostaa muihin projekteihin. Vuosien varrella Klaani muuttui lasten- ja nuorten sarjasta nuorten aikuisten sarjaksi, koska sen näyttelijät ja fanit kasvoivat ja vanhenivat sarjan mukana. Niinpä Cloud 9 teki päätöksensä ja hyllytti Klaanin, tarjoten tilalle nuoremmille faneille sopivaa Klaaniin pohjautuvaa The New Tomorrow sarjaa. Se on kuitenkin selkeästi nuorten ja lasten sarja, eivätkä alkuperäisen Klaanin pitkäaikaiset fanit siitä kovinkaan innostuneet. Sarjaa ei ole näytetty Suomessa, Yle ei sitä päättänyt valikoimiinsa hankkia, koska se on tarkoitettu nuoremmalle yleisölle kuin alkuperäinen Klaani.

Klaani nyt

Klaanin tarina päättyi siis ennen aikojaan. Käsikirjoittajat ja fanit olivat valmistautuneet kuudenteen kauteen ja klaanilaisten tarinan jatkumiseen. Kaikki jäi yllättäen hyvin kesken ja se on surullista. Käsikirjoittajille ei annettu mahdollisuutta päättää tarinaa, vaan nyt fanit joutuvat itse pohtimaan, mitä henkilöille todella tapahtui. Joitakin käsikirjoituksia liittyen kuudenteen kauteen on julkaistu netissä, jotta fanit saisivat tietää, miten hahmojen tarina olisi jatkunut. Joitakin näistä kuudennelle kaudelle sunnitelluista hahmoista siirrettiin The New Tomorrow sarjaan.

Toivo Klaanin jatkumisesta eli pitkään fanien keskuudessa, mutta kun vuodet kuluivat ja näytelijät ikääntyivät auttamatta kasvaen ulos rooleistaan, toivo hiipui. Fanit eivät kuitenkaan unohtaneet sarjaa. Klaani on jatkanut elämäänsä fanien toimesta, sillä fanit ovat luoneet niin videoita kuin roolipelejäkin jatkamaan tarinaa siitä, mihin televisiossa jäätiin.

Uskolliset fanit palkittiin vihdoin vuoden 2011 alussa, kun Klaanille avattiin virallinen sivu facebookiin! Tämän seurauksena myös pitkään päivittämättä ollut virallinen sivu tribeWorld uudistettiin ja sitä alettiin jälleen päivittämään. Klaanille löytyy nykyisin virallinen profiili myös twitteristä, YouTubesta ja Google+:sta. Klaanin tarina on myös saanut jatkoa, tällä kertaa kirjojen muodossa. Novelli A New World jatkaa sarjan tarinaa sitä, mihin se jäi ja sarjan alkuaikoihin ajoittuva novelli on myös julakistu. Se pulestaan kantaa nimeä Birth of The Mall Rats. Novelle tulee myöhemmin lisää ja Klaanista on myös elokuva tekeillä. Sen arvioitu julkaisuajankohta on vuonna 2014. Unelma on siis yhä elossa ja vihdoin uskolliset fanit palkitaan periksiantamattomuudestaan! Klaani on todenteolla palannut!