SARJAN TAUSTA

Sarjan historia ja tulevaisuus.

Klaani on uusiseelantilainen nuortensarja, joka aloitti pitkän taipaleensa vuonna 1999 ja on siitä lähtien pyörinyt televisiossa ympäri maailmaa aina tähän päivään asti. Sarjan tuotantoyhtiö on Cloud 9. Klaania on kuvattu kokonaista viisi tuotantokautta ja ne kaikki on näytetty Suomessa.

Sarjan historia

Suomessa Klaania esitti Yle. Sarjaa nähtiin omalla esityspaikallaan lauantai-iltapäivissä sekä Summeri-ohjelman yhteydessä. Klaanin tarina loppui kesken, kun sarja lopetettiin yllättäen viiden tuotantokauden jälkeen. Tämä tuli yllätyksenä kaikille, sillä sarjan tekijät olivat suunnitelleet tekevänsä vielä kuudennen tuotantokauden. Fanien suuresta painostuksesta huolimatta sarja ei saanut enää jatkoa, koska Cloud 9 päätti panostaa muihin projekteihin. Päätökseen vaikutti myös se, että vuosien varrella Klaani muuttui lasten- ja nuorten sarjasta nuorten aikuisten sarjaksi, koska sen näyttelijät ja fanit kasvoivat ja vanhenivat sarjan mukana. Cloud 9 hyllytti Klaanin ja tarjosi tilalle nuoremmille sopivaa Klaaniin pohjautuvaa The New Tomorrow sarjaa. Klaanin pitkäaikaiset fanit eivät kyseisestä lastensarjasta innostuneet. Sarjaa ei näytetty Suomessa.

Klaani nyt

Klaanin tarina päättyi ennen aikojaan, vaikka käsikirjoittajat ja fanit olivat valmistautuneet kuudenteen tuotantokauteen. Käsikirjoittajille ei annettu mahdollisuutta päättää tarinaa, joten fanit joutuivat itse pohtimaan, mitä henkilöille todella tapahtui. Joitakin kuudennen tuotantokauden käsikirjoituksia julkaistiin netissä, jotta fanit saisivat tietää, miten hahmojen tarina olisi jatkunut. Joitain kuudennelle tuotantokaudelle sunnitelluista hahmoista siirrettiin The New Tomorrow sarjaan.

Toivo Klaanin jatkumisesta hiipui ajan kuluessa ja näyttelijöiden vanhentuessa. Fanit eivät kuitenkaan unohtaneet sarjaa. Klaani jatkoi elämäänsä muun muassa roolipelien muodossa.

Uskolliset fanit palkittiin vihdoin vuoden 2011 alussa, kun Klaanille avattiin virallinen sivu facebookiin! Tämän seurauksena myös pitkään päivittämättä ollut virallinen sivu tribeWorld uudistettiin. Klaanille löytyy nykyisin virallinen profiili myös twitteristä, YouTubesta ja Google+:sta. Klaanin tarina on myös saanut jatkoa kirjojen muodossa. A New World ja A New Dawn jatkavat sarjan tarinaa siitä, mihin se jäi. Klaani sarjan alkuun sijoittuva kirja on nimeltään Birth of The Mall Rats.