JAKSO 52

Neljännen tuotantokauden 52.jakso

Hahmot: Ram, Java, Mega, Jay, Ebony, Siva, Lex, Dee, Patch, Salene, Pride, May, Hiiri, Amber, Trudy, Brady, Hawk, Tai-San (+Zoot)


Parit: Siva ja Lex. Tai-San ja Lex. Salene ja Pride. Java ja Ram. Jay ja Ebony.


Tapahtumapaikat: Ostari, hotelli ja virtuaalimaailma


Lyhyesti: Ostarin rotat hyökkäävät hotellille ja voittavat Teknot. Mega asettaa Ramille ansan, jolloin Ram luulee virtuaalimaailmalasien vuoksi voittaneensa taistelun. Ram joutuu lopulta paratiisin sijasta kaatopaikalle. Lex tapaa pitkästä aikaa Tai-Sanin. Amber kertoo Ebonylle, että hänellä on tunteita Jayta kohtaan, mutta hän ei aio luopua Braysta. Ebony näkee outoja välähdyksiä Zootista. Jay ei halua lähteä kaupungista, vaikka lupasi niin Ebonylle. Patch antaa Deelle onnenamulettinsa.


JAKSOSELOSTUS:


Ebony näkee unta, että hän herää Jayn viereltä outoon valoon. Hän laittaa aamutakin päälleen. Hän kysyy, kuka siellä, ja näkee Zootin. Ebony herää kirkuen. Jayn kysyy, mitä Ebony näki. Ebony laskee päänsä takaisin tyynylle ja pyytää Jayta pitämään hänestä kiinni. Jay toteaa, että se oli vain unta. Ebony näyttää järkyttyneeltä.

Trudy istuu Brady sylissään. Hän kysyy, kaipasiko Brady äitiään. May istuu Trudyn viereen. Trudy kysyy, mitä tapahtuu. May vastaa, että sitä tavallista eli suurien päätöksien tekoa. Trudyn mielestä heillä ei ole vaihtoehtoja, vaikka hän ei myös haluaisi tällaista tilannetta. Mayn mielestä on hassua olla taas ostarilla. Trudyn mielestä tunne on hyvä. Hänestä tuntuu kuin Ostarin rotat olisivat taas oikea klaani. Mayn mielestä klaani ei ole mitään ilman johtajaa. May tuhahtaa, että Salene oli Valitut klaanin puolella ja luulee nyt voivansa johtaa. Hän ei ymmärrä, mitä Pride ajattelee tekevänsä. Trudyn mielestä Maylle voi olla hankalaa palata ostarille ja nähdä Salene ja Pride yhdessä. May tuhahtaa, että hän ei ole kateellinen, jos Trudy sitä luulee. Trudy väittää, että hän ei tarkoita sitä. May kysyy, menevätkö he kokoukseen vai eivät. Hän poistuu nopeasti paikalta. Trudy pudistaa hieman päätään.

Salene puhuu Ostarin rotille ja muille taisteluun osallistuville. Hän kertoo, että Teknot klaanin aseet eivät toimi, mutta se ei tarkoita sitä, että he voivat vain marssia sisälle hotelliin. Amber toteaa, että he saavat kaikki tai ei mitään. Jayn mielestä heillä on yllätys puolellaan. Lex tuhahtaa vastaan. Siva lausuu Lexin nimen nuhtelevaan sävyyn. Lex kysyy, mitä tapahtuu sitten, jos Teknot odottavat heitä aseidensa kanssa. Priden mielestä he ovat jo puhuneet asiasta. Dee sanoo, että Lex on jo kertonut mielipiteensä. Hänen mielestään tämä ei ole Lexin taistelu, koska Lex ei tule mukaan. Lex vastaa, että tämä on hänen taistelunsa niin kauan kuin Siva on lähdössä. Lex sanoo että hän on ainoa, joka ymmärtää, että he ovat menossa ansaan. Hän toteaa, että Ostarin rotat haluavat mennä tapettavaksi. Hiiri peittää silmänsä käsillään ja poistuu paikalta. Amber huudahtaa Hiiren perään.

Salene sanoo, että jonkun pitää mennä edeltä. May ilmoittautuu vapaaehtoiseksi, sillä hänen mielestään kukaan ei välitä, mitä hänelle tapahtuu. Salene kiittää Mayta hieman huokaisten kommentille. Salene uskoo, että May voi hyvin. May nyrpistää nenäänsä Salenelle. Salene sanoo, että heidän pitää syödä saadakseen voimia. Kaikki lähtevät kohti keittiötä.

Ram, Mega ja Java katsovat valvontakameroiden kuvia hotellilla. He pohtivat tulevaa taistelua. Ram lausuu Ostarin rottien nimen. Hänen mielestään uhka olisi pitänyt paljastaa alusta asti. Mega sanoo, että mikään ei voi mennä vikaan, sillä kaikki on valmista ja aseet ovat täydellä teholla. Tai-San ilmestyy paikalle ja kysyy, mikä on valmista. Mega vastaa, että asia ei kiinnosta Tai-Sania. Tai-San haluaa kuitenkin tietää. Mega väittää, että kysymys on vain uudesta pelistä.

Ram ja Java menevät toiseen huoneeseen. Java kertoo, että hän ei luota Tai-Saniin, vaikka Mega väittää, että Tai-San on uudelleen ohjelmoitu. Ram toteaa, että muussa tapauksessa Tai-San pitää vain deletoida. Java sanoo, että taistelu on Ramin tähän asti suurimmista. Ram kertoo, että hän ei ole nauttimassa sen eduista. Ram ei haluaisi jättää Javaa, mutta hänen ohjelmansa auttaa häntä elämään paremmin kuin todellisessa maailmassa. Java toteaa tietävänsä asian. Hän pohtii, kuinka Ram kytketään virtuaalimaailmaan laitteiden avulla. Ram sanoo, että virtuaalimaailmasta ei voi enää palata, kun hän on sinne mennyt. Ram kertoo, että hän ei muuta mieltään. Hän haluaa Javan suostumuksen asialle. Ram uskoo, että Java tulee aina tukemaan häntä, sillä Java on hänen todellinen rakkautensa ja vaimonsa. Hän toivoo, että hän olisi tiennyt, että muut hänen vaimoistaan pettäisivät hänet ja Java olisi se, joka todella rakastaa häntä. Ram puristaa Javan kättä.
Amber menee sängyllä makaavan Hiiren luokse. Amber toteaa, että Hiiri myöhästyy aamiaiselta. Hiiri sanoo, että hänellä ei ole nälkä ja että hän ei ole yhtä rohkea kuin muut. Amber toteaa, että Hiiren ei tarvitse olla rohkea, sillä rottien joukossa on tilaa yhdelle hiirelle. Amberin mielestä Hiiri on rohkeampi kuin tietääkään. Hiiri kysyy, onko heidän pakko taistella, sillä heidän ei ole pakko pelata peliä. Amberin mielestä Teknot voivat kehittää taas uuden pelin, jolloin he eivät koskaan olisi vapaita. Amber toivoo, että Hiiri ei murehdi asiaa. Hän uskoo, että he voittavat taistelun. Hän kertoo, että hän ei menisi taisteluun ja jättäisi lastaan yksin, jos hän ei olisi täysin varma asiasta. Hiiri ja Amber hymyilevät toisilleen.

Patch ojentaa Deelle onnenamulettinsa, joka on osa hänen ensimmäisestä tietokoneestaan, joka hänellä oli. Hän pyytää, että Dee pitää sen tallessa. Dee kiittää Patchia. Ebony menee parin luokse ja toteaa, että he ovat lähdössä, jos kyyhkyläiset ovat valmiita. Ebony kuulee oudon äänen ja tuntee tuulen, kun Dee ja Patch lähtevät alas portaita. Ebony näkee Zootin kuvajaisen lasista pintaa vasten. Hän kääntyy, mutta Zoot ei ole hänen takanaan. Ebony kääntyy uudestaan, mutta kuvajainen on poissa.

Amber ilmestyy Ebonyn taakse, jolloin Ebony säikähtää häntä. Amber kysyy, onko Ebony kunnossa, sillä hän näyttää siltä, kuin hän olisi nähnyt haamun. Ebony kysyy, onko Amberin pakko hiiviskellä. Amber sanoo, että hän ei hiiviskellyt, vaan etsi Ebonya. Amber kertoo, että hän on ajatellut Ebonyn sanoja. Hän paljastaa, että hän ei ole ollut rehellinen, sillä hänellä on tunteita Jayta kohtaan. Ebony katsoo lasista pintaa hämmentyneenä. Hän pyytää, että Amber kertoo jotain, jota hän ei jo tiedä. Amber yrittää selittää asiaansa, mutta hän keskeyttää sen kysymällä, kuunteleeko Ebony häntä. Ebony on hieman poissaoleva. Hän kysyy, mitä Amber yrittää sanoa. Amber sanoo, että Ebonyn ei tarvitse pelätä häntä, koska hän ei aio luopua Braysta. Hän toivoo, että Ebony ja Jay ovat onnellisia. Amber poistuu paikalta kulmiaan hämmästyneenä kohottaen. Ebony tuijottaa ympärilleen.

Ostarin rotat alkavat kokoontua yhteen. Salene halaa Hiirtä ja lupaa palata pian takaisin. Hiiri jää ostarille Eko klaanin jäsenten kanssa. Pride toteaa, että he ovat valmiit. Salenen mielestä tilanne on kuin ennen vanhaan. Siva haluaa, että he hyökkäävät hänen merkistään. Lex kysyy, mikä se on. Siva kysyy, tuleeko Lex heidän mukaansa. Lex toteaa, että hänellä on sellainen tunne, että hän tulee katumaan päätöstään. Hän haluaa pitää Sivasta huolta. Siva halaa Lexiä. Kaikki hymyilevät. Lex kysyy, mitä muut oikein hymyilevät. Jay toteaa, että heidän on aika lähteä. Ebony tuijottaa eteensä ja pudistaa päätään. Joukko lähtee liikkeelle.

Tai-San kysyy Javalta hotellilla, missä Mega on. Java kertoo, että Mega on kiireinen. Tai-San haluaa tietää, mitä on tekeillä. Hän haluaa olla osallisena tapahtumissa, sillä hän kuuluu nyt Teknot klaaniin. Java sanoo, että Tai-Sanille kertomisesta ei ole vaaraa, sillä hän saa kuitenkin pian tietää asiasta.

Mega suunnittelee hyökkäystä ja klaanin jäsenten asemia hotellilla. Hän haluaa, että hotellin elämä vaikuttaa aivan tavalliselta. Tai-San saapuu itkien paikalle. Hän kertoo, että hän kuuli juuri, että Ostarin rotille järjestetään ansa. Mega huokaa, että Tai-Sanin ei olisi pitänyt kuulla asiasta. Tai-San kysyy, mitä hänen pitäisi tehdä, kun Ostarin rotat saapuvat paikalle: pitäisikö hänen katsoa heidän kuolemaansa. Mega ehdottaa, että Tai-San voisi itse tappaa heidät, jos hän todella kuuluu Teknot klaaniin. Megan mielestä Tai-San reputti testin. Hän käskee Tai-Sanin poistua. Vartijat raahaavat itkevän Tai-Sanin pois paikalta.

Ostarin rotat ja Ekot ovat asemissa hotellin ulkopuolella. Salene, May ja yksi Eko klaanin jäsenistä katsovat hotellia. May ilmoittaa radiopuhelimen avulla, että he ovat asemissa. Pride puhuu omaan radiopuhelimeensa toisaalla aidan luona, että Mayn pitää olla varovainen. Jay, Ebony ja Amber rikkovat aidan ja menevät sen läpi. Ebony kertoo Jaylle, että hänen mielestään jokin on vinossa. Hän haluaisi lähteä. Jayn mielestä tämä ei ole Ebonyn tapaista. Ebony ei välitä, vaan toteaa tarkoittavansa sanojaan. Ebony ei pidä tilanteesta ja haluaa lähteä. Jayn mielestä nyt on liian myöhäistä perääntyä. Jay pyytää, että Ebony rauhoittuu, sillä he saavat nyt maksaa samalla mitalla takaisin. Ebony toteaa pelkäävänsä juuri sitä.

Amber, Lex, Siva ja Pride istuvat piilossa hotellin lähellä. Lex kysyy, mitä he odottavat. Amber kertoo, että he lähtevät viiden minuutin kuluttua, sillä Mega oli todella tarkka ajasta. Pride kysyy, onko Lex mukana vai ei. Lex toteaa, että hän on paikalla. Pride vastaanottaa viestin radiopuhelimellaan. May kertoo puhelimeen, että reitti on selvä. Hän peruu sanansa, kun kaksi vartijaa ottavat Salenen kiinni.
Ram seuraa tilannetta valvontakameroiden avulla hotellin sisällä. Hän toteaa, että vartijat pilaavat kaiken. Mega välittää vartijoille viestin, että Salene pitää vapauttaa. Salene pääsee irti. Mega pyytää, että Ram laittaa hänen kehittelemänsä lasit päähänsä. Lasien avulla Ram näkee kaikkien valvontakameroiden kuvat yhtä aikaa kuin hän istuisi katsomossa ensimmäisellä rivillä. Ram laittaa lasit päähänsä. Mega katsoo Ramia tyytyväisenä.

Mayn ja Salenen joukko kulkee eteenpäin hotellin pihalla. May kysyy, onko Salene kunnossa. Salene kysyy, mitä tapahtui, sillä Mayn piti katsoa, että hän on turvassa. May pyytää anteeksi. Salene ihmettelee äskeistä tapahtumaa, mutta antaa radiopuhelimen avulla käskyn hyökätä hotelliin. Pride, Jay, Ebony, Lex ja Amber juoksevat kohti hotellia. Patch, Dee ja Hawk kulkevat aidan läpi. Mega käskee vartijat asemiin. Ostarin rotat ryntäävät sisälle hotelliin. Java, Mega ja muut Teknot ampuvat Ostarin rotat (Amber, Pride, Siva, Lex ja Ebony, Jay) aseillaan. Java tarkistaa Ebonyn pulssin. Hän kertoo, että Ostarin rotat on deletoitu. Salene ja May odottavat hotellin ulkopuolella. Salene uskoo, että kaikki on hyvin. Hän haluaa odottaa merkkiä.

Teknot asettavat Ramin laitteisiin hotellilla. Ram sanoo olevansa melkein pahoillaan Ostarin rottien puolesta. Java itkee. Hänen mielestään Ram on ansainnut elää paratiisissa, sillä Ram on itse luonut sen. Ram uskoo, että he kaikki asuvat paratiisissa jonain päivänä. Ram toivoo, että he eivät riitele. Java ja Mega lupaavat työskennellä yhdessä. Ramin ylle asetetaan lasikupu, jonka sisälle tulee jonkinlaista savua. Java on hysteerinen. Mega pitää Javasta kiinni. Yhtäkkiä ruudulle ilmestyy sanat game over. Ram huutaa tuskaisena. Kaikki onkin ollut Ramin kuvitelmaa, jonka Mega aiheutti lasien avulla (eli Ostarin rottien kuolema ja paratiisilaitteisiin kytkentä).

Ostarin rotat ovat vanginneet Teknot klaanin jäsenet hotellilla. Amber kysyy, miltä Javasta nyt tuntuu. Java haukkuu Megaa. Hän kysyy, kuinka Lexin bisnekset sujuvat. Lex käskee, että Java viedään pois. Kaupunkilaiset raahaavat Javan pois paikalta. Amber toteaa, että Trudy oli oikeassa, kun hän näkee Tai-Sanin. Lex ei voi uskoa silmiään ja ottaa Tai-Sanin kädet omiin käsiinsä. Pride kysyy, mitä Tai-Sanille tapahtui ja missä hän oli. Tai-San kertoo, että hän oli vankina. Siva seuraa tilannetta kaukaa. Lex sanoo, että Tai-San on nyt vapaa, sillä Teknot ovat historiaa. Hän katsoo Megaa. Jay haluaa, että he antavat anteeksi, koska Mega auttoi heitä.

Ostarin rotat muistelevat oikeita tapahtumia. Siva kertoo, että Teknot yrittivät ampua heitä, kun he ryntäsivät sisälle. Hän sanoo, että Teknot yllättyivät, kun aseet eivät toimineet. Ostarin rotat voittivat taistelun. Salene ja May pohtivat, että he eivät olleet varmoja, oliko Mega pitänyt lupauksensa vai ei, kun he odottivat merkkiä ulkona. Tai-San sanoo, että Mega todella auttoi häntä, jolloin heidän ei tarvitse olla huolissaan. Ebony pyytää, että Mega kertoo parhaan osan kertomusta. Mega sanoo, että Ram ei tiennyt, että hän näki, kuinka virtuaaliset Ostarin rotat tapettiin oikeiden sijasta. Amber toteaa, että kaikki skannatut henkilöt olivat osallisina Megan luomassa virtuaalisessa versiossa heidän hyökkäystään. Ram näki kaiken Megan antamien lasien kautta. Amber sanoo, että nyt oli takaisinmaksun aika. Patch ihmettelee, antoiko Mega Ramille uuden todellisuuden. Mega kertoo, että Ram luuli pääsevänsä paratiisiin. Patch pohtii, minne Ram joutui.
Ram yrittää päästä pyörätuolinsa kanssa eteenpäin kaatopaikalla, mutta hän on juuttunut mutaan. Hän huutaa Javan ja Megan nimeä. Hän haluaa tietää, missä hän on. Hän huutaa, että paikka ei ole virtuaalimaailma, vaan todellisuutta. Ebony pyytää hotellilla anteeksi sitä, että hän epäili Jayta ja Megaa. Jay tunnustaa, että hän ei itsekään ollut täysin varma asioista. Ebony on onnellinen siitä, että kaikki päättyi hyvin. Jay sanoo, että hän on rakentamassa parempaa maailmaa, josta hän on haaveillut. Ebony kysyy, kuinka heidän unelmansa käy. Jay toteaa, että se oli ennen. Ebony laskee päänsä alas. Jay sanoo, että he voivat edelleen olla yhdessä, jos Ebony haluaa sitä. Ebony kysyy, onko se sitä, mitä Jay haluaa. Ebony kuulee oudon äänen. Jay kysyy, onko Ebony kunnossa. Ebony sanoo, että hän tarvitsee hetken toipuakseen jännityksestä.

Lex kertoo, että hän kaipasi Tai-Sania. Tai-San sanoo samat sanat. Hän toteaa, että hänen poissaollessaan on tapahtunut muutoksia. Lex sanoo, että hän ei ole muuttunut. Hän kysyy, onko Tai-San muuttunut. Tai-San sanoo, että hän on edelleen samanlainen kuin ennen. Hän vilkaisee ovelasti Megaa. Hän sanoo, että Lexin pitää vain odottaa ja nähdä. Lex naurahtaa. Siva seuraa tilannetta taustalla.

Ebony kävelee hotellin käytävällä. Hän kysyy, kuka huoneessa on. Hän menee huoneeseen. Hän toteaa, että hän ei pelkää. Tuntematon henkilö on jossain muualla tietokoneella. Zoot ilmestyy huoneeseen Ebonyn eteen. Hän kysyy, kaipasiko Ebony häntä. Ebony pyytää, että Zoot menee pois. Zoot pyytää, että Ebony tulee lähemmäs. Ebony sanoo, että hänen edessään oleva henkilö ei ole Zoot, sillä se ei ole mahdollista. Zoot kertoo, että kaikki on mahdollista nyt, kun hänen ennustuksensa ovat toteutuneet. Zoot toteaa, että Ebonylla on annettu jo valta, minkä jälkeen tulee kaaosta. Ebony tuijottaa Zootia.