JAKSO 48

Neljännen tuotantokauden 48.jakso

Hahmot: Ram, Java, Siva, Jay, Ebony, Lex, Dee, Patch, Salene, Pride, Hiiri, Sammy, May, Amber, Trudy, Brady, Hawk


Parit: Siva ja Lex. Java ja Ram. Jay ja Ebony. Jay ja Amber.


Tapahtumapaikat: Ostari, hotelli, metsä ja virtuaalimaailma


Lyhyesti: Jay päättää palata takaisin kaupunkiin. Amber ja Jay suutelevat toisiaan. Trudy uskoo, että Jay pitää Amberista. Ebony ei pidä tilanteesta ja syyttää kaikesta Amberia. Amber päättää lähteä Jayn ja Ebonyn mukaan. Lex haluaa mainostaa paratiisiohjelmaa, jotta hän saisi omaansa fantasioita. Sammy kokeilee ohjelmaa. Hiiri ei pidä asiasta. Salene ei ole varma, haluaako hän mainostaa ohjelmaa vai ei. Pride on sitä vastaan. May ei tiedä, että Pride on seurustellut Salenen kanssa. Pride ei osaa päättää, miten hän etenee suhteissaan. Patchin ja Deen välit ovat tulehtuneet Lexin neuvojen vuoksi.


JAKSOSELOSTUS:


Amber pitää pientä Brayta sylissään ja ojentaa sen eräälle Eko klaanin jäsenelle. Trudyn mielestä Amber muistuttaa pientä Brayta joka päivä yhä enemmän. Amber myöntää, että heillä on samanlaiset silmät. Trudy pyytää anteeksi. Amberin mielestä asia ei haitannut. Amber on onnellinen siitä, että hänellä on muutakin kuin muistot: elävä olento, joka on osa Brayta. Trudy uskoo, että pieni Bray tekee Amberin ylpeäksi, jos hän on edes puolet siitä, mitä Bray oli. Trudyn mielestä hän ja Brady eivät olisi selvinneet ilman Brayta. Hän suukottaa Bradya. Amber kiittää Trudya, joka puhuu siitä huolimatta, mitä hän tunsi Brayta kohtaan. Trudy toteaa, että he ovat kuin siskokset nyt, joten heidän ei tarvitse kaivaa menneisyyttä esille. Amber kysyy, ajatteleeko Trudy koskaan menneisyyttä. Trudy sanoo, että hän yrittää olla ajattelematta, mutta joskus se on vaikeaa, etenkin nyt Ebonyn läsnäollessa. Amber tietää, mitä Trudy tarkoittaa. Trudy ei ymmärrä, kuinka Amber jaksaa kaiken sen jälkeen, mitä Ebony teki Amberille. Amberin mielestä Ebony vaikuttaa erilaiselta Jayn ja kaupungista lähdön vuoksi. Trudy ei usko Ebonya. Amber kysyy, eikö Trudy usko, että Ebony rakastaa Jayta. Trudy ei usko, että Ebony voi muuttua.

City Netissä kerrotaan paratiisiohjelmasta, johon tarvitaan vain paratiisikypärä. Sammy ihailee asiaa. Hiiri huudahtaa, että se on taas vain yksi peli. Sammyn mielestä tämä peli on erilainen. Hiiren mielestä kyseessä on vain jokin juoni. Sammyn mielestä Hiiri on pelkuri. Hiiri ei halua samaa kohtaloa kuin Pride tai May. Sammy ei usko, että hänelle käy samalla tavalla. Sammy haluaa kokeilla uutta peliä.

Java saapuu tapaamaan Salenea, sillä hänellä on uusi tehtävä. Salene ei suostu olemaan mukana aivopesussa. Java kertoo, että paratiisiohjelmassa voi elää fantasioitaan. Salene kysyy, tuoko uusi ohjelma rauhaa sen kustannuksella, että kaikki menettävät oman identiteettinsä ja vapautensa. Salene uskoo, että kaikista tulee koekaniineja. Java sanoo, että Ram tarvitsee järjestystä, jos hän aikoo rakentaa uuden kaupungin. Salene uhoaa, että hän on nähnyt, mitä virtuaalimaailma saa aikaan, joten hän haluaa mieluummin nähdä kaduilla taisteluja kuin zombieta. Java muistuttaa, että Salene on asemassaan vain, koska Teknot laittoivat hänet sinne. Java vaatii, että Salene toimii kuten käsketään tai he tuhoavat hänet.

Ebony kysyy Trudylta, onko hän nähnyt Jayta. Trudy kertoo, että Jay kävelee metsässä Amberin kanssa. Trudyn mielestä Ebonyn ei tarvitse olla huolissaan, sillä he ovat turvassa, koska Amber tuntee metsän kuin omat taskunsa. Ebony sanoo, että asia ei ole iso. Trudy toteaa, että tämä ei olisi ensimmäinen kerta, kun Amber varastaisi Ebonyn unelmamiehen. Ebony sanoo, että Jay ei ole Amberin tyyppiä, kuten Bray oli. Trudy kysyy, onko heidän välinsä nyt kunnossa. Ebony tunnustaa, että menneisyyden tapahtumat olivat hänen syytään ja että Amber ja Bray sopivat paremmin yhteen. Trudy sanoo vihaisena, että Ebony karkotti Amberin pois kaupungista. Hän toteaa, että he molemmat haluavat kerrankin samaa asiaa: Ebonyn ja Jayn lähtöä.
Kaupungilla jaetaan paratiisikypäriä. Sammy hakee yhden. Hiiri näkee kaiken. Jay ja Amber kävelevät metsässä. Jay toteaa, että metsässä on rauhallista. Amber paljastaa, että Teknot ovat jo hyökänneet leiriin. Hän ei tule koskaan unohtamaan Ramin tekoja, sillä ne tuhosivat kaiken sen, minkä eteen hän oli tehnyt töitä. Jay sanoo, että Amberilla ei ollut mahdollisuutta, koska hänet olisi metsästetty esiin. Amber tunnustaa, että kaupunki oli kaaoksessa ennen Teknot klaanin saapumista ja että Ostarin rotat yrittivät tuoda kaupunkiin järjestystä ja demokratiaa. Jay ja Amber pitävät itseään typerinä. Jayn mielestä Amber teki oikein pakenemalla. Amber sanoo samat sanat, sillä nyt Jaylla ja Ebonylla on mahdollisuus onneen.

Salene tervehtii pöydän ääressä istuvaa Pridea. Pride kysyy, voiko Salene hyvin. Salene vastaa myöntävästi. Pride kysyy, onko Salene huolissaan Maysta. Salene vastaa kieltävästi, sillä hän näki Mayn aiemmin ja May voi hyvin. Pride toteaa, että hän tarkoittaa Mayn tunteita häntä kohtaan. Salene sanoo olevansa huolissaan ainoastaan siitä, mitä hän ajattelee itsestään. Hän kertoo Javan vierailusta. Pride uskoo, että Salene katuu päätöstään olla osallistumatta uuteen paratiisiohjelmaan. Salene uskoo sen olevan heidän edukseen, jos he osallistuisivat. Priden mielestä se merkitsisi Ramin kierojen fantasioiden toteuttamista. Salene uskoo, että hän voisi saada tietoja asioista olemalla mukana. Pride uskoo, että Salenelle kerrottaisiin ainoastaan, mitä hänen halutaan tietävän. Pride ehdottaa, että Salenea tarvitaan ainoastaan mainostamaan ohjelmaa. Salene kiittää Pridea ja sanoo pohtivansa asiaa.

Jay, Ebony, Amber ja Hawk ruokailevat. Jay kehuu ruokaa. Amber kertoo, että se on tehty luonnon antimista. Ebony sanoo, että kaupunki on kuin rotanloukku. Hän kertoo, että hän tuntee olonsa paremmaksi, mitä kauemmaksi hän pääsee siitä. Hawk pohtii lapsia, jotka ovat loukussa kaupungissa. Jayn mielestä lapsilla ei ole mahdollisuuksia, joten Ekot ovat onnekkaita. Ebony sanoo, että nyt on heidän vuoronsa ja halaa Jayta. Amber toivottaa Jayn ja Ebonyn tervetulleeksi leiriin, jos he epäonnistuvat matkallaan. Jay toteaa, että he eivät voi koskaan tietää, milloin he tarvitsevat turvapaikan. Ebony kiittää ja toteaa heidän pysyvän liikkeessä Ramin vuoksi. Amberin mielestä he eivät voi paeta ikuisuutta. Ebonyn mielestä asiaa ei kannata pohtia, koska he menevät niin kauas kuin voivat niin nopeasti kuin voivat. Jay, Hawk ja Amber vilkuilevat toisiaan. Amber jatkaa syömistä.
May kertoo Pridelle sairaalan sängyn laidalla, että joinain aikoina hän luuli kuolevansa, jolloin hän ei voisi enää koskaan nähdä Pridea. Hän toteaa, että hän ei ole koskaan ennen ollut niin peloissaan. Pride sanoo, että kaikki on ohi, sillä May on nyt turvassa. May kertoo, että Priden luona oleminen on kuin paratiisiin saapumista helvetin jälkeen. May kertoo viettäneensä kaivoksilla kymmenen tuntia päivässä. Pride kysyy, ottiko May yhteyttä toisiin työntekijöihin. May vastaa kieltävästi, sillä puhuminen ei ollut sallittua. May kertoo, että työpäivän jälkeen heidät laitettiin virtuaalimaailmaan kolmeksi tai neljäksi tunniksi, minkä jälkeen he saivat nukkua, jos he pystyivät. Priden mielestä tuo on kamalaa. May toteaa, että hän on nyt Priden kanssa ja että Priden ajatteleminen sai hänet jatkamaan. Pride kysyy Braysta ja muista kadonneista Ostarin rotista. May kertoo, että he erosivat joutuessaan kaivoksille. Hän sanoo, että Salene on ollut hänelle kiltti. Pride toteaa, että Salene ajattelee aina muita. May uskoo, että Salene on ihastunut Prideen. Pride väittää, että hän ei ole huomannut. May toteaa, että Pride on ehkä oikeassa ja hän vain kuvitteli asian.

Patch antaa Sivalle ja Lexille ruokaa. Hän halusi tehdä jotain terveellistä. Lex ei pidä ruuasta. Dee saapuu paikalle. Hän kysyy, onko ruoka tehty rotista. Lex toteaa, että kasvisruoka ei oikeastaan olekaan niin pahaa. Sivan mielestä lääkäri suosittelee sitä. Dee sanoo, että hän jättää ruuan väliin. Patchin mielestä Deen pitää syödä jotain. Dee kertoo, että hän ei ole sillä tuulella. Dee kertoo paratiisiohjelmasta, joka ei vielä kiinnosta kaupunkilaisia. Hän lähtee etsimään oikeaa ruokaa. Siva menee työskentelemään joukkojensa kanssa.

Lex kysyy, kuinka Patchin ja Deen suhde etenee. Patch syyttää kaikesta Lexiä. Lex toteaa, että hänen ohjeensa eivät koskaan petä. Patch sanoo, että ne pettivät tällä kertaa. Lex uskoo, että Patch on kohdellut Deetä huonosti. Patch sanoo, että Dee ei puhu hänelle enää. Lex haluaa antaa uuden neuvon, mutta Patch kieltäytyy, sillä Lex on tehnyt jo tarpeeksi vahinkoa.

Jay tuijottaa jokea. Ebony menee hänen luokseen omenakorin kanssa. Hän kysyy, mikä Jaylla on hätänä, sillä Jay vaikuttaa masentuneelta. Jay ei ensin aio sanoa mitään, mutta hän tunnustaa sitten tuntevansa itsensä pelkuriksi pakenemalla tällä tavalla. Ebonyn mielestä kysymys on selviytymisestä. Hän kysyy, mikä on muuttanut Jayn ajatuksia, koska aiemmin Jay ajatteli positiivisesti heidän ideastaan ja heistä. Jay on huolissaan Vedistä, jonka hän on hylännyt. Ebony sanoo, että Ved on tehnyt päätöksensä valitsemalla Ramin. Jay sanoo, että Ved on vasta lapsi, jolle voi sattua jotain ilman häntä. Ebonyn mielestä Jayn pitäisi antaa asian olla, sillä Ved ei auttanut Jayta. Hän haluaa aloittaa alusta, kuten he sopivat. Jay hymyilee vaisusti.

Ram kulkee vihaisena eteenpäin. Javan mielestä Ramin ei kannata suuttua, sillä tämä oli vasta ensimmäinen päivä, jolloin paratiisiohjelma oli saatavilla. Ram uskoo, että ohjelma muuttaa maailman. Java sanoo, että Ram on nero. Ram toteaa tietävänsä sen. Ram uskoo, että virtit eivät voi vastustaa ohjelmaa. Java toteaa, että niin tapahtuu, kun he ovat kokeilleet sitä. Ramin mielestä hänellä ei ole aikaa odottaa. Java sanoo palaavansa asiaan ja poistuu paikalta.

Jay menee keskustelemaan Amberin kanssa. Amberin mielestä Jay näyttää stressaantuneelta. Jay paljastaa tehneensä päätöksen palata kaupunkiin. Amber ei ymmärrä syytä. Jay haluaa, että Ram tuhotaan, jolloin kaikki olisi ohi. Amberin mielestä Jay ei ole muille velkaa. Hän ei toivo, että Jay menettää rakkaansa, kuten hän itse. Jay sanoo, että Amber on inspiroinut häntä taistelemaan. Amberin mielestä tilanne on muuttunut. Jay kysyy, onko Amber unohtanut visionsa uudesta yhteiskunnasta. Amber vastaa kieltävästi. Jay haluaa toteuttaa sen, sillä taistelu ei ole ohi, vaikka Ram voitti ensimmäisen ottelun. Amber kysyy, onko Jay valmis jopa menettämään henkensä. Jay haluaa tehdä sen, mikä on oikein. Hän uskoo, että Amber tuntee samalla tavalla. Hän koskettaa Amberin kättä ravistaen hieman Amberia. Jayn pää lähenee Amberia kaiken aikaa heidän keskustellessaan.

Amber toteaa Jayn olevan väärässä, sillä hän viihtyy leirissä. Jay muistuttaa, että Ram tuhoaa kaupungin, jota Amber yritti rakentaa. Amber kysyy, miksi Jay kertoo tämän kaiken, sillä se tuo vain huonoja muistoja mieleen, kuten ystävien menettämisen. Jayn mielestä Amberin pitää taistella vastaan sitä suuremmalla syyllä. Amber uskoo, että ystävät ovat ikuisiksi ajoiksi poissa. Jay ymmärtää Amberia, joka on kärsinyt paljon. Amber uskoo, että taistelu ei lopu koskaan, koska ensin oli Zoot ja sitten Valvoja ja Ram. Jay haluaa jatkaa taistelua, koska hän uskoo voivansa suojella ihmisiä, joista hän välittää. Amber nojautuu kohti Jayta, ja he suutelevat. He päästävät nopeasti irti toisistaan. Jay sanoo, että hänen pitää lähteä. Jay poistuu paikalta. Amber puree peukaloaan.

Sammy käyttää paratiisiohjelmaa, jossa cheerleaderit hurraavat Sammylle. Hiiri tuijottaa Sammya, joka ottaa kypärän pois päästään ja kysyy, haluaako Hiiri kokeilla. Hiiri pudistaa päätään.

Ebony huutaa Jaylle, joka on perunut heidän suunnitelmansa. Jay pyytää anteeksi ja sanoo tietävänsä, kuinka paljon suunnitelma merkitsee Ebonylle. Jay sanoo tehneensä päätöksensä. Ebony mielestä tämä on typerää. Hän uskoo, että Ram tuhoaa Jayn. Ebony kysyy, mitä hänen pitäisi tehdä, kun Jay haluaa olla marttyyri. Jay sanoo, että hän olisi onnellinen, jos Ebony olisi hänen rinnallaan. Hän toivoo, että Ebony ajattelee asiaa. Hän kertoo lähtevänsä auringon noustessa.

Lex menee hotellille kysymään paratiisiohjelmasta, jota kohtaan ollaan epäluuloisia aiemman pelin vuoksi. Java uskoo, että kaupunkilaiset alkavat pian käyttää sitä. Lex ilmoittautuu vapaaehtoiseksi markkinoimaan ohjelmaa, sillä hän voi toimia sisältä päin. Java kysyy, mitä Lex hyötyy asiasta. Lex vaatii itselleen 25 prosenttia. Java kertoo, että he antavat kypäriä ilmaiseksi. Lex sanoo, että hän puhuu paratiisiohjelman fantasioista. Java suostuu. Lex uskoo onnistuvansa.

Ebony pysäyttää Amberin tarttumalla hänen hartiaansa. Hän toteaa, että Amber ei voinut jättää Jayta rauhaan. Amber pyytää Ebonya rauhoittumaan. Ebony pyytää, että Amber ei esitä viatonta. Hän toteaa, että Jay haluaa yhtäkkiä palata kaupunkiin. Amber kertoo, että Jay oli jo päättänyt ennen kuin Jay puhui hänelle. Ebony toteaa, että Amber siis myöntää asian. Amber kertoo, että hän pyysi, että Jay ei mene takaisin kaupunkiin. Ebony ei usko Amberia, jolla hänen mielestään on aikomus tuhota Ebonyn onni. Amber sanoo, että Ebony on käsittänyt kaiken väärin, sillä hänellä ei ole tunteita Jayta kohtaan. Ebony huutaa, että Amber ei vain varastanut hänen poikaystäväänsä, vaan ajaa hänet pois. Hän ei halua kuunnella Amberin tekosyitä, sillä Amber saa hänen olonsa sairaaksi. Ebony poistuu hänen luotaan.

Salene menee Mayn luokse. May sanoo, että hänestä on mukava nähdä Salenea. Hän kertoo, että Priden näkeminen on nostanut hänen mielialaansa. Salene haluaa puhua Pridesta, mutta May keskeyttää, että hän tietää Salenen menneisyyden ihastumisesta. May uskoo, että Salenesta on raskasta nähdä, kuinka he ovat jälleen yhdessä. Salene sanoo, että tilanne ei ole sellainen. May pyytää, että Salene ei teeskentele. Hän kiittää Salenea ystävällisyydestä kaikesta huolimatta. Hän haluaa olla Salenen ystävä.

Trudy kysyy Amberilta, mitä oikein tapahtuu. Amber kertoo, että Jay haluaa palata kaupunkiin. Amber pyytää Trudylta anteeksi, sillä hän on masentunut Ebonyn vuoksi, sillä Ebony luulee, että kaikki on hänen syytään. Trudy ehdottaa, että ehkä Amber sai Jayn jäämään, koska Jay vaikuttaa pitävän Amberista. Amber sanoo, että Jay on vastuussa Brayn katoamisesta, joten heidän välillään ei voi olla mitään. Trudy uskoo Amberia. Hän ihmettelee, miksi Amber on niin masentunut. Trudyn mielestä Amber ei ole muille mitään velkaa, koska Amber ajettiin pois kaupungista. Trudy pyytää Amberia unohtamaan kaiken, sillä muut voivat tehdä, mitä he haluavat.

Lex tuijottaa City Netiä, jossa kerrotaan paratiisiohjelmasta, jossa unelmat voivat toteutua. Siva sulkee tietokoneen, sillä paratiisiohjelma on Ramin tähän asti kieroin suunnitelma. Lex uskoo, että ohjelma ei myy. Siva toivoo sitä, koska muuten he ovat pulassa. Lex pyytää Sivaa luottamaan häneen.

Jay toteaa, että Ebonyn ei ole pakko tulla mukaan. Ebony sanoo, että hän haluaa olla Jayn kanssa. Jay sanoo, että kaupungissa oleminen on vain väliaikaista. Hän lupaa, että Ebony voi lähteä minne hän haluaa heti, kun hän pääsee eroon Ramista. Ebony toivoo, että Jay ei tee lupauksia, joita hän ei voi pitää. Ebony haluaa olla Jayn kanssa. Amber saapuu paikalle. Ebony pohtii, mitä Amber haluaa. Jay ehdottaa, että Amber on saapunut hyvästelemään. Amber ojentaa kaikille takit ja kertoo, että hän on päättänyt palata takaisin kaupunkiin, jonne hän kuuluu. Ebony tuijottaa epäuskoisena Amberia.