JAKSO 46

Neljännen tuotantokauden 46.jakso

Hahmot: Ram, Java, Siva, Jay, Ved, Mega, Ebony, Lex, Dee, Patch, Salene, Pride, Hiiri, Sammy, May, Amber, Trudy


Parit: Siva ja Lex. Salene ja Pride. Java ja Ram. Jay ja Ebony.


Tapahtumapaikat: Ostari, hotelli, kaupunki, maaseutu ja metsä


Lyhyesti: Ram paljastaa, että hän saapui kaupunkiin, koska siellä on voimalaitos ja ihmisiä, jolloin hän voisi jäädyttää itsensä virtuaalimaailmaa varten tuhanneksi vuodeksi. Mega ja Ved työskentelevät asian parissa. Pride pelastaa Hiiren kaduilta. Hiiri haluaisi opetella lukemaan. Jay ja Ebony pakenevat takaa-ajajiaan ja harhauttavat heidät likaamalla itsensä ja pukeutumalla variksenpelättimien asuihin. He kohtaavat metsässä Amberin ja Trudyn. Salene saa Teknoilta kaupungin uudet säännöt. Hän ei tiedä, voiko hän enää luottaa Prideen. May haluaisi keskustella Priden kanssa heidän suhteestaan. Dee ja Patch eivät osaa kommunikoida toistensa kanssa.


JAKSOSELOSTUS:


Java haluaa, että kaupunkiin palaa rauha. Hän lähettää Teknot töihin. Java kysyy, missä Jay ja Ebony ovat. Hän ei usko, että ihmiset voivat vain kadota. Ved toteaa, että he ovat poissa. Java haluaa, että heitä etsitään maaseudulta. Hän uhoaa, että hän tekee jotain, jos hän saa selville, että Ved on petturi, joka on auttanut Jayta poistumaan kaupungista. Ved haluaa poistua paikalta, mutta Java estää häntä. Java väittää olevansa johdossa Ramin käskystä. Ved kysyy, haluaako Java, että hän käy kysymässä. Hän uskoo, että Ram on seonnut. Ram saapuu paikalle ja puhuttelee Vediä hänen sanoistaan. Hän käskee Vedin poistua. Ved lähtee. Ram kysyy, uskooko Java, että Ved auttaa Jayta ja Ebonya. Java ei tiedä vastausta. Ram haluaa, että Jay ja Ebony löydetään elävinä.

Hiiri piirtää ulkona kukkia seinään kirja kädessään. Hän kuulee sireenin äänen ja juoksee pois paikalta. Pride saa hänet kiinni. Pride ja Hiiri menevät piiloon. Teknot klaanin jäsen näkee Hiiren kirjan maassa.

Mega tutkii tietokonetta. Java kysyy, mitä Mega tekee. Mega sanoo, että hän ei voi kertoa, sillä työ on salaista. Java kysyy, kenen käskystä. Mega vastaa, että Vedin. Ram saapuu paikalle. Java kertoo, että hän etsi Vediä, mutta hän ei ole paikalla. Ram kysyy, voiko hän luottaa Megaan. Mega nieleskelee ja vastaa myöntävästi. Ramin mielestä luottamusta ja uskollisuutta ei voi ohjelmoida. Ram haluaa nähdä, mitä Mega on tehnyt.

Pride kysyy Hiireltä, mitä hän luulee tekevänsä. Hiiri kertoo, että hän halusi vain ulos. Hän nostaa kirjan maasta. Pride huudahtaa, minne hän menee. Hiiri vastaa, että hän ottaa vain kirjansa takaisin. Pride kysyy, onko Hiiri piirtänyt seinällä olevat kuvat. Hiiri vastaa myöntävästi. Pride sanoo kuvia kauniiksi. Hiiri kysyy, osaako Pride lukea. Pride vastaa myöntävästi. Hiiri pyytää, että Pride opettaa häntä. Pride vie Hiiren takaisin ostarille.

Ram kysyy vihaisena, mitä Mega tekee hänen koodeillaan ja ohjelmallaan. Java kysyy, onko tällä jotain tekemistä paratiisi ohjelman kanssa. Mega vastaa myöntävästi. Java kertoo, että Ved on muokannut ohjelmaa. Hän kehuu sitä Ramille. Ram sanoo, että paratiisi on hänen luomuksensa eikä Vedin. Ramin mielestä Ved ei tiedä mitään hänen unelmistaan. Java kertoo, että Ram kertoi Vedille kaiken, kun hän oli sairaana. Ram ei vaikuta muistavan asiaa. Javan mielestä Ram on mestari ja Ved on oppipoika. Ram sanoo olevansa kaiken mestari. Mega vastaa myöntävästi. Ram sanoo olevansa imarreltu. Hän haluaa, että työ saadaan päätökseen mahdollisimman nopeasti. Hän määrää, että Ved saa työkavereineen kaikki tarvittavat työkalut. Hän ei halua, että mikään tulee paratiisin tielle. Hän poistuu paikalta.

Jay ja Ebony ovat maatilalla. Ebony löytää purkkiruokaa. Jay ei oikein pidä näkemästään. Hän kysyy, mistä Ebony tiesi tämän paikan. Ebony kertoo, että maatilalla tuotettiin ruokaa ennen kuin Teknot saapuivat kaupunkiin. Jay kysyy, onko Ebony pahoillaan asiasta. Ebony toteaa, että hänellä ei ole aikaa katua asioita. Jay tuntee olonsa oudoksi ja vapaaksi kuin voisi tehdä mitä vain. Ebony sanoo, että he voivat tehdä mitä vain. Hän halaa Jayta. Jay ja Ebony toteavat, että he voivat hyvin, ja alkavat valmistaa ruokaa Ebonyn löytämässä kattilassa.

Salene puhuttelee Hiirtä siitä, että ulos ei saa mennä, koska siellä on liian vaarallista. Hän päästää Hiiren poistumaan paikalta. Pride kertoo, että Hiiri haluaa opetella lukemaan. Salenen mielestä maailmassa ei ole nyt aikaa kouluille ja lukemiselle. Hän poistuu huoneesta. Pride pyytää Salenea odottamaan.

Jay uskoo, että he ovat turvassa ainakin tänä yönä. Hän on löytänyt shampanjaa. Hän kysyy, haluaako Ebony juoda sitä. Ebony vastaa myöntävästi. Jay kysyy, minne Ebony haluaa lähteä. Ebony sanoo, että he voivat aloittaa alusta missä vain. Jay kysyy, pelottaako Ebonya. Ebony uskoo, että hän selviytyy mistä vain. Jay sanoo, että hän tarkoitti kaiken jättämistä. Ebony kertoo, että hän on lähtenyt kerran aikaisemminkin, kun Valitut olivat voittaneet heidät. Hän sanoo pohtineensa, että hänen ei olisi ollut pakko palata. Jay kysyy, miksi Ebony sitten palasi. Ebony kertoo luulleensa rakastavansa jotain, joten hän jäi. Ebony muistaa mielessään Brayn. Hän pohtii, oliko se hänen suurin virheensä.

Jay sanoo, että hän ei halua olla huipulla kuten Ebony. Ebony kysyy, haluaako Jay sitten olla maanviljelijä. Jay nauraa ja sanoo voivansa kuvitella tekevänsä niin. Ebony kysyy, muistaako Jay, kun hän kertoi, että Ram ei voisi koskaan jakaa Jayn unelmaa. Ebony sanoo, että hän haluaa yrittää. Jay hymyilee. Hän haluaa lähteä pohjoiseen ja aloittaa alusta. Ebony haluaa yrittää jotain täysin erilaista. Hän ei halua olla yksin, vaan jonkun kanssa, johon hän voi luottaa ja joka ei pettäisi häntä. Jay lupaa, että hän ei koskaan petä Ebonya. Jay ja Ebony suutelevat toisiaan.

Ram huomaa huoneessa Ebonyn takin. Hän haistaa takkia ja kysyy itseltään miksi. Yhtäkkiä hän saa idean. Priden mielestä hänen ja Mayn pitää keskustella. May haluaa vain pyytää anteeksi. Pride kieltää Mayta, koska hän tietää, miltä tuntuu olla koukussa peliin. Salene ilmestyy taustalle. May kysyy, onko Pridella sanottavaa heistä. Pride haluaa tilaa ajatella ennen kuin he voivat keskustella asiasta, sillä paljon asioita on tapahtunut sen jälkeen, kun he olivat yhdessä. May lausuu, että asioilla Pride luultavasti tarkoittaa Salenea. Pride toivottaa hyvää yötä. Salene livahtaa muualle. Pride poistuu paikalta.
Lex ja Siva ovat tyynysotaa. Patch kävelee ostarilla Deen ohi ja pysähtyy. Hän sanoo, että hänellä ei aiemmin ollut tarkoitus olla vihainen. Patch alkaa takellella. Dee sanoo, että hän ei ymmärrä, mitä Patchin pään sisällä tapahtuu, koska hän ei saa asioita koskaan puhutuksi. Patch alkaa taas takellella. Dee sanoo, että Patchin pitäisi kuunnella itseään. Patch pyytää anteeksi. Deen mielestä Patchin ei tarvitse. Hän jättää lauseensa kesken ja toivottaa hyvää yötä. Patch sanoo samat sanat.

Pride kysyy Salenelta, onko heidän suhteensa ohi. Salene toteaa, että hän aikoi kysyä samaa asiaa. Hän kertoo luulleensa, että hän on vahva, koska hänellä on Pride ja Priden voimat. Hän sanoo, että hän tietää, että Pridelle tapahtuneet asiat eivät ole Priden syytä. Salenesta tuntuu kuin jokin olisi mennyt rikki. Salene pyytää anteeksi sitä, että hän ei tiedä, kuinka hän voisi enää luottaa Prideen. Pride poistuu huoneesta. Salene huudahtaa hänen peräänsä. Ram toteaa, että Java ei ole vielä löytänyt Jayta ja Ebonya. Hän ojentaa Javalle Ebonyn takin, joka tuoksuu Ebonylta. Hän aikoo saada Jayn ja Ebonyn kiinni koirien avulla. Hän nauraa makeasti.

Aamu valkenee. Kolme Teknot klaanin jäsentä kulkee ulkona koirien kanssa. Ebony ja Jay heräävät koirien haukuntaan. He poistuvat maatilalta. Teknot tutkivat maatilan.

Sammy toteaa, että hänellä ei ole mitään tekemistä. Siva korjaa Sammyn lauserakennetta. Sammy ei oikein ymmärrä. Siva sanoo, että he palaavat vielä kielioppiin. Lex pyytää, että Sammy hakee hänelle juotavaa. Hän lukee sarjakuvia jalat pöydällä. Siva sanoo, että Lex ei ole johtaja. Lex kysyy, kuka sitten on: Prideko. Hiiri ilmestyy Lexin selän taakse. Hän kysyy, osaako Lex lukea. Lex sanoo, että tietenkin hän osaa. Siva pudistelee päätään. Hiiri kysyy, voisiko Lex opettaa häntä lukemaan. Sammyn mielestä kirjat ovat typeriä ja ne ovat kuolleiden ihmisten kirjoittamia. Hiiri väittää vastaan. Siva lupaa opettaa Hiirtä. Sammy ojentaa Lexille mukin.

Ebony ja Jay juoksevat metsään. Teknot ovat koirineen heidän kannoillaan. Ebony sanoo, että hän toivoo, että Jay ei koskaan halua koiraa. He jatkavat juoksemista. Mega ilmoittaa Javalle, että Jay ja Ebony on luultavasti löydetty. Hän haluaa myös kertoa huhut. Java ei halua kuunnella huhuja. Mega kysyy, onko paratiisi ohjelma oikeasti Ramin, Vedin vai Ebonyn. Java sanoo, että Ebonylla ei ole taitoja. Mega toteaa, että Jaylla on taitoja. Java kysyy, mitä Mega oikein tarkoittaa. Mega sanoo, että huhutaan, että Ram aikoo jäädyttää ruumiinsa ja elää virtuaalimaailmassa seuraavat tuhat vuotta. Java sanoo, että kyseessä on valhe. Mega sanoo, että Javan pitäisi kysyä asiasta Ramilta.
Dee ja Patch odottavat Salenen toimistossa, kun Salene ilmestyy paikalle. Hän kertoo, että hänen ei annettu tavata ketään hotellilla. Hän ojentaa Deelle paperin, jolla luetellaan kaupungin uudet säännöt. Patch ilmoittaa, että lääkkeet ja tarvikkeet ovat lopussa sairaalasta, jolloin ihmisille voi käydä huonosti.

Ram ottaa lääkkeen. Java astuu sisälle hänen huoneeseensa. Hän kysyy itkuisena, onko Ramin suunnitelma totta. Ram vastaa, että hänellä ei ole enää paljon aikaa jäljellä, joten mitä Java luulisi. Java ei halua, että Ram jättää hänet, sillä hän tarvitsee Ramia. Ram sanoo, että hänen ruumiinsa on aina pettänyt hänet. Hän ei enää kestä tilannetta. Hän haluaisi olla kokonainen ja terve sekä kävellä Javan rinnalla. Java pudistelee päätään. Ram ottaa Javan kädestä kiinni ja kertoo löytäneensä keinon. Hän paljastaa, että tämän vuoksi hän alun perin halusi muuttaa kaupunkiin, jossa on voimalaitos ja tarpeeksi ihmisiä. Hän haaveilee elävänsä tuhat vuotta. Java itkee, että mitä hän tekee ilman Ramia. Ram sanoo, että Java voi keskustella hänen kanssaan virtuaalimaailmassa. Hän toivoo Javan apua ennen kuin on liian myöhäistä. Hän pohtii, voisiko Java tulla hänen mukaansa. Java pudistelee päätään.

Jay ja Ebony juoksevat karkuun. Jay näkee kaksi variksenpelätintä. Hän menee niiden luokse ja hieroo mutaa itseensä riisuttuaan paitansa. Ebony ihmettelee, mitä Jay tekee. Jay käskee Ebonyn tehdä samalla tavalla. Hän pyytää, että Ebony luottaa häneen. Ebony alkaa riisuutua. Hotellilla Teknot klaanin jäsen kertoo Javalle, että he kadottivat Jayn ja Ebonyn. Teknot löytävät Ebonyn ja Jayn vaatteet variksenpelättimien päältä. Jay ja Ebony juoksevat puiden sekaan. Ebony sanoo, että Jay haisee. Jay sanoo samat sanat ja nauraa. Ebony kysyy, pääsivätkö he karkuun. Jay toivoo sitä. Ebony toteaa, että he ovat kulkeneet pohjoisen sijasta etelään. Jay ja Ebony nauravat taas.
Java tutkii tietokonetta. Hän sanoo, että hän on todella johdossa. Jay ja Ebony istuvat puuta vasten. Jay kuulee ääntä ja peittää Ebonyn suun. He nousevat seisomaan. Jay suojelee Ebonya, joka seisoo hänen takanaan. Hän aikoo lyödä tulijoita, kun huomaa, että heidän joukossaan on Trudy ja Amber. Ebonyllakin on keppi kädessään. Jay lausuu Amberin nimen. Ebony tuijottaa heitä kauhuissaan.