JAKSO 38

Neljännen tuotantokauden 38.jakso

Hahmot: Ram, Java, Siva, Jay, Ved, Ebony, Lex, Dee, Salene, Pride, Hiiri, Sammy, Patch, May


Parit: Siva ja Lex. Salene ja Pride. Java ja Ram.


Tapahtumapaikat: Ostari, hotelli, sairaala ja voimalaitos


Lyhyesti: Kaupungilla on ongelmana jengitappelut. Lex ja Dee eivät voi tehdä kovin paljoa niiden estämiseksi. Jayn huolehtima tyttö paranee. Ebony tartuttaa flunssansa Ramiin. Pride on huolissaan Maysta ja on edelleen koukussa peliin. Salene ei pidä Priden oudoista poissaoloista. Ram pakottaa kaupunkilaiset tekemään töitä voimalaitoksessa, jotta he voivat pelata. Hiiri ja Sammy menevät töihin. Jay ei suostu puhumaan orjatyön puolesta ja ottaa lopputilin. Java yrittää auttaa Jayta, joka ei vaikuta haluavan ottaa apua vastaan. Ved vaikuttaa ensin kääntyvän Jayn puolelle, mutta jääkin Ramin tiimiin. Hän toivoo voivansa olla Cloen kanssa.


JAKSOSELOSTUS:


Kaupungin valot välkkyvät. Ukkonen jyrisee ja salamoi. City Netin lähetys pätkii. Hiiri makaa vuoteessa ja pyytää Sammya lopettamaan. Sammy sanoo, että se ei ole hänen vikansa. Hän sammuttaa tietokoneen. Salene makaa sängyssään, kun Pride saapuu paikalle. Salene toteaa, että Pride on ollut poissa kauan aikaa. Hän uskoo, että Pride on ollut pelaamassa. Pride väittää olleensa mietiskelemässä Mayta. Salene kertoo, että Mayn tilanne on edelleen sama kuin ennen. Pride haluaa puhua aamulla.

Aamu valkenee. Java ilmoittaa Ramille, että 95 prosenttia kaupunkilaisista on skannattu. Ebony pohtii, hätäilevätkö he. Ram toteaa, että heidän voimalähteensä riippuu siitä. Ebonyn mielestä kukaan ei halua tehdä töitä. Ram toteaa, että kaikki haluavat pelata ja tehdä töitä pelatakseen. Ebonyn mielestä Ramin ei pidä innostua liikaa. Hän aivastaa. Ramin mielestä Ebonyn negatiivinen asenne johtuu flunssasta. Ram toteaa, että ihmiset ovat maistaneet kiellettyä hedelmää. Hän tarvitsee kaiken ihmisvoiman, minkä hän voi saada tuottaakseen lisää sähköä.

Ostarin rotat ruokailevat. Siva tarjoaa Salenellekin ruokaa, mutta Salene etsii Pridea. Lex kysyy, tuliko Pride edellisenä iltana kotiin. Dee ehdottaa, että Pride on sairaalassa. Salene kiittää ja lähtee. Dee haluaa lähteä Lexin kanssa, koska he ovat tiimi, mutta Lexin mielestä heillä ei ole vaikutusvaltaa. Sivan mielestä ostarilla oleminen ei auta mihinkään. Lex suostuu lähtemään, koska hän ei jaksa kuunnella Sivan nalkutusta. Hiiri aikoo poistua paikalta. Siva kysyy, minne Hiiri on menossa. Hiiri sanoo, että se ei ole mitään tärkeää. Patch suostuu auttamaan Sivaa keittiön siivoamisessa.
May uneksii pelin avaimen löytämisestä. Pride pitää hänen kädestään kiinni, kun Salene saapuu paikalle. Pride ja Salene tuijottavat hetken toisiaan, minkä jälkeen Salene poistuu paikalta. Jay menee katsomaan Vediä. Hänen mielestään Vedin pitää levätä kovan iskun jälkeen. Ved toteaa, että hän on tarpeeksi hyvässä kunnossa poistuakseen tästä läävästä. Jay kysyy, palaako Ved takaisin Ramin luokse tapahtuneen jälkeen. Vedin mielestä kysymys ei ole anteeksiannosta, vaan siitä, että Ram tarvitsee häntä. Jay ei usko korviaan, sillä Ram melkein tuhosi Vedin. Ved ei halua alentua samalle tasolle kuin Jay virttien kanssa. Jay ei ymmärrä, miksi Ved ei ole edes hieman kiitollinen niille, jotka auttoivat häntä. Ved toteaa, että hän arvostaa apua, mutta hän ei kuulu heidän joukkoonsa. Jay pyytää, että Ved ajattelee hänen sanojaan hänen vuokseen. Ved ei vastaa ja poistuu paikalta. Sairas tyttö kävelee Jayn luokse. Hän kiittää Jayta. Hän pohtii, onko Ved todella Jayn veli. Jay toteaa kysyvänsä samaa myös itseltään. Jay poistuu paikalta. Tyttö katsoo hänen peräänsä.

Pride huomaa kadulla mainoksen, jossa lukee ´no pay no play´. Pojat piirittävät hänet ja kysyvät, mitä väriä hän edustaa. Priden mielestä asia ei kuulu pojille. Poika kertoo, että alue kuuluu sinisille. Pride väittää, että hän ei tiedä, mistä poika puhuu. Poika ajattelee, että Pridea ei ole skannattu. Pride pakenee paikalta.

Java ilmoittaa Ramille, että virttien työpäivä on kahdeksan tunnin pituinen. Ram ottaa lisähappea. Hän ei usko, että virtit ovat liian väsyneitä pelatakseen. Hän toteaa, että hän alkaa epäillä samoja asioita kuin Ebony. Java käskee Ramin unohtaa Ebony. Ram uskoo, että he ovat haavoittuvaisia. Hän sanoo, että Jay on ratkaisu. Hän uskoo, että Jay osaa myydä asian yleisölle ja ottaa sitten syyt niskoilleen. Java haluaa ilmoittaa Jaylle.

Sammy ja Hiiri aikovat pelata, mutta ruudulle ilmestyy viesti, jonka mukaan heillä ei ole rahaa pelata ja heidän pitää hankkia koodi lähimmältä skannausasemalta. Sammy haluaa ottaa asiasta selvää.

Jay murjottaa uima-altaan vierellä. Java saapuu paikalle drinkkilasi kädessään. Hänellä on hyviä uutisia Jaylle. Hänen mielestään Jay on niin nuori ollakseen niin katkera. Jay ei usko, että Ram luottaisi häneen edes sen vertaa, että hän voisi työntää Ramin pyörätuolia. Javan mielestä Jay on väärässä, sillä Ram on päättänyt antaa Jaylle tehtävän. Java kertoo, että Jayn tehtävänä on saada kaupunkilaiset työskentelemään pelatakseen. Jay ei halua suostua. Hän uskoo, että Ram tietää, mitä mieltä hän on virtuaalimaailmasta. Java ei ymmärrä, kenen puolella Jay on. Jay ei halua noudattaa sokeasti ohjeita. Javan mielestä Jay pitää kovaa meteliä, mutta todellisessa tilanteessa hän juoksee karkuun. Jayn mielestä Java ei puhu totta. Javan mielestä valta pelottaa Jayta. Hän uskoo, että Ostarin rotat ovat tehneet Jaysta luuserin. Java antaa Jaylle suukon poskelle ja pyytää nauttimaan drinkistä. Java poistuu paikalta, jolloin Jay viskaa vihaisena drinkin maahan.

Pride yrittää väkivalloin saada tietokonetta toimimaan. Poika tulee hänen luokseen ja käskee Priden maksaa pelatakseen, sillä peli ei ole enää ilmainen. Pride on epätoivoinen, sillä hänen on päästävä pelaamaan. Poika heittää Priden ulos casinolta.

Jay keskustelee Salenen kanssa ostarilla, kun Ved saapuu yllättäin paikalle. Ved toteaa, että Jayn ei pidä innostua liikaa, sillä hänellä on vain jotain asiaa, minkä Jayn pitäisi tietää. Ved kertoo, että Ram luulee, että melkein koko kaupunki on skannattu ja että hän on kertonut Ramille vain sen, mitä Ram haluaa kuulla. Salene on iloinen kuullessaan, että kolmannes kaupunkilaisista eivät ole kiinnostuneita virtuaalimaailmasta. Hän uskoo, että he voivat lopettaa kaiken. Ved muistuttaa, että 70 prosenttia kaupunkilaisista ovat koukussa. Salene haluaa kertoa heille, että vapaus on tärkeämpää. Ved toivottaa onnea yritykselle ja aikoo lähteä, mutta Jay huutaa hänen peräänsä. Jay kiittää häntä. Ved vain nyökkää ja lähtee. Salene pohtii, haluaako Ved olla heidän puolellaan. Jay muistaa, että Ved on pettänyt hänet monta kertaa. Jay aikoo virallistaa sen, että hän haluaa päästä eroon Ramista.

Hiiri ja Sammy ilmoittautuvat hieman epäröiden työntekijöiksi voidakseen pelata. Kaupunkilaiset juoksevat kadulla. Lex huutaa heille, että heidän pitäisi mennä kotiin. Lex on huolissaan tilanteesta, mutta Siva uskoo, että Lex keksii keinon selvittää tilanteen. Lex juoksee kaupunkilaisten perään ja huutaa heitä menemään kotiin. Siva jää pudistamaan päätään.

Salene tivaa Pridelta, missä hän on ollut. Pride kertoo olleensa kaupungilla, koska hän heräsi aikaisin ja Salene oli unessa. Salene sanoo, että hän on ollut huolissaan. Pride väittää, että syy on Mayn tilanteessa.

Hiiri vetää hiilikuormaa voimalaitoksen sisällä. Java ei halua, että Ebony menee tapaamaan Ramia, kun hänellä on flunssa, sillä tavallinen flunssa voi olla Ramille vakava asia. Java sanoo, että hän välittää Ramista toisin kuin Ebony, joka hylkäisi Ramin heti, kun hän löytäisi paremman ajatuksen. Ebony toteaa, että Ram on rakastunut häneen eikä Javaan. Ebony poistuu paikalta. Ram saapuu huoneeseen. Hän on vihainen siitä, että Java lähetti Ebonyn pois, vaikka hän olisi halunnut tavata Ebonyn. Java kertoo, että Ebonylla on flunssa. Ram huutaa, että hän on ainoa, joka päättää, ketä hän tapaa ja milloin.
Siva seisoo ostarilla kylpytakki yllään. Hiiri saapuu likaisena paikalle. Hän väittää vain leikkineensä Sammyn kanssa kaatopaikalla. Siva esittelee Hiirelle saippua ja voidekokoelmansa. Hän johdattaa Hiiren kylpyhuonetta kohti.

Ved menee tapaamaan Ramia, joka ilahtuu Vedin näkemisestä. Ved keskustelee Ramin kanssa hieman hyökkäävään sävyyn, sillä hän ei pidä siitä, mitä Ram teki hänelle. Hän toteaa, että hän haluaa olla Cloen seurassa. Ram vastaa myöntävästi ja toteaa, että Vedin pitää vain löytää hänet. Ram kysyy, onko Ved edelleen mukana heidän suunnitelmassaan. Ved toteaa, että Ram voi luottaa häneen.

Jay vastaanottaa peliä ihannoivan puheen, jonka hänen pitäisi puhua City Netissä. Hän repii puheen ja heittää sen maahan. Dee ja Patch ovat huolissaan tilanteesta, sillä sairaala on täynnä potilaita jengitappeluiden vuoksi. Dee toteaa, että hän ja Lex tekevät parhaansa, mutta kaikella on rajansa. Patch pyytää, että Dee on varovainen. Dee toteaa, että hän luottaa Patchiin. Siva kävelee ohi ja tervehtii Patchia kutsumalla häntä komeaksi. Patch hymyilee ilahtuneena.

Jay kertoo Ramille, että hän haluaa lopettaa eikä ota enää vastaan käskyjä. Ram kysyy, eikö Jay pidä uudesta tehtävästään. Jay toteaa leikkineensä orjien johtajaa jo liian kauan. Hän sanoo, että kaikki on nyt ohi. Ram toteaa, että hän ei ole yllättynyt. Jayn mielestä Ramin valtakunta on hajoamassa. Hän väittää Vedin tulevan hänen mukaansa. Ved pyytää Jaylta anteeksi, sillä hän uskoo kuuluvansa Teknojen joukkoon. Jay sanoo, että tosi rakkaus voitti sittenkin. Ram uskoo sen olevan teknologia. Ram ja Ved paiskaavat kättä. Ram aikoo sanoa jotain, mutta hän alkaa aivastella. Java vie Ramin pois huoneesta. Jay pakenee paikalta.

Ram antaa puheen City Netissä. Hän kertoo, että peli on hänen lahjansa kaupunkilaisille. Lex hakkaa tietokonetta, koska kuva pätkii. Sähköt menevät pois päältä. Siva saapuu paikalle. Hän toivoo, että Lex sammuttaa koneen, koska se saa hänet voimaan pahoin, koska se muistuttaa ajasta Ramin kanssa. Ruudulla näkyy teksti ´no pay no play´. Lex uskoo, että hyvät ajat ovat tulossa. Java käskee vartijoiden päästää Jayn vapaaksi. Hän haluaa auttaa Jayta, mutta Jayn mielestä Java ajattelee vain itseään. Java sanoo, että Jay joutuu oppimaan läksyn, jota hän ei tule koskaan unohtamaan, jos hän ei auta Jayta.