JAKSO 36

Neljännen tuotantokauden 36.jakso

Hahmot: Ram, Java, Siva, Jay, Ved, Ebony, Lex, Dee, Salene, Pride, Hiiri, Sammy, Patch, May


Parit: Siva ja Lex. Salene ja Pride. Java ja Ram.


Tapahtumapaikat: Ostari, hotelli, sairaala ja virtuaalimaailma


Lyhyesti: Siva yrittää sopeutua ostarille tekemällä Lexin ehdotuksesta aterian, mutta ruoka palaa pohjaan. Hiiri ja Sammy skannaavat itsensä ja pelaavat salaa virtuaalimaailman peliä. Sammy ampuu pelissä Hiiren, mistä Hiiri suuttuu. Lopulta kaikki saavat tietää asiasta. Hiiri löytää Sivan oikean aseen ja uhkaa ampua sillä Sammyn. Jay, Pride, Salene, Dee ja Patch työskentelevät sairaalassa. Jay auttaa tytön sairaalaan ja ottaa tehtäväkseen huolehtia, että tyttö selviää hengissä eikä kuole, kuten hänen tyttöystävänsä. Ebonylla on flunssa, jolloin Ram ei halua häntä lähelleen, vaan haluaa olla Javan seurassa. Java haluaa syödä illallista Jayn kanssa, koska hän haaveilee, että heistä voisi tulla pari. Hän paljastaa Jaylle, että Ram aikoo päästä hänestä eroon. Ved haastaa Ramin kaksintaisteluun, jotta hän voisi pelastaa Cloen, joka on juuttunut virtuaalimaailmaan. May ilmestyy ostarille.


JAKSOSELOSTUS:


Siva suihkuttaa hajuvettä ympäri ostaria. Dee ihmettelee, mitä Siva tekee. Siva sanoo, että koko paikka haisee virteiltä. Dee korjaa, että Siva haistaa ihmiset. Sivan mielestä haju on kamala. Lex kysyy paikalla haisevasta kamalasta hajusta. Siva huudahtaa ja poistuu paikalta. Dee pyytää, että Lex tekee jotain.

Sammy ja Hiiri käyvät salaa Sivan huoneessa. Siva juoksee heidän peräänsä. Sammy ja Hiiri piiloutuvat. Siva huutaa heille, että he eivät saa mennä hänen huoneeseensa. Hiiri huutaa, että Siva ei voi koskea heihin. Siva pyytää, että he tulevat pois piilostaan. Sammy ja Hiiri avaavat oven ja ampuvat Sivaa vesipyssyillään. Lex ja Dee saapuvat paikalle. Dee alkaa nauraa Sivalle. Sammy ja Hiiri näyttävät noloilta. Lex laittaa kätensä puuskaan. Sammy ja Hiiri pakenevat paikalta. Lex alkaa nauraa, jolloin Siva käskee Lexin mennä pois, sillä hän vihaa Lexiä. Lex toteaa, että Siva ei tarkoita sanojaan. Siva väittää toisin ja yrittää lyödä Lexiä. Lex sanoo, että tällaista ei tapahtuisi, jos Siva ei olisi sellainen riesa. Dee käskee Lexin jatkaa puhettaan. Lex pyytää, että Siva alkaisi elää todellisessa maailmassa. Siva sanoo, että hän ei osaa. Lexin mielestä Siva voi aloittaa olemalla kiltti muille ihmisille. Siva itkee. Dee sanoo, että hänen pitää mennä sairaalaan, ja lisää, että märkä ulkomuoto sopii Sivalle. Siva peittää silmänsä käsillään.

Salene, Pride ja Patch järjestelevät sairaalan sänkyjä. Patch komentaa muita, sillä muut tekevät hänen mielestään asioita väärin. Pride ihmettelee Patchin puhetapaa, mutta Salenen mielestä he eivät tulisi toimeen ilman häntä. Jay saapuu paikalle kantaen tajutonta tyttöä. Patch ei tiedä, mikä tyttöä vaivaa, ja tutkii kirjaansa. Hän ehdottaa, että tyttö laitetaan eristyshuoneeseen lääkittäväksi, jotta kuume laskee. Patch ja kaksi muuta poikaa vievät tytön toiseen huoneeseen. Jay sanoo, että hän ei tunne tyttöä ja että hänen pitää mennä tapaamaan Javaa.

Ram kannustaa, kun Java ja Ebony harjoittelevat taistelulajeja toisiaan vastaan. Ved kysyy, haluaako Ram kuulla uusimmat uutiset. Ram haluaa kuulla, että kaikki ihmiset on skannattu. Ebony aivastaa, jolloin Ram sanoo, että hän haluaa tästä lähtien vain Javan lähelleen, kunnes Ebony paranee. Ebony poistuu vihaisena paikalta. Ram sanoo, että Vedin on skannattava kaikki, ja poistuu paikalta. Hiiri ja Sammy katsovat peliä tietokoneelta. Hiiri haluaisi pelata, mutta Sammy muistuttaa, että heidän pitää ensin mennä skannattaviksi. Hiiri haluaa odottaa Cloen paluuta. Hän ihmettelee, missä Cloe viipyy.
Jay kysyy suihkussa olevalta Javalta Ramin suunnitelmista, mutta Java kysyy vain, onko se ainoa syy, miksi Jay on hänen huoneessaan. Java sanoo, että Jayn pitää mennä kysymään Ramilta itseltään. Hän kertoo, että Ram on työskennellyt myöhään jonkin asian parissa viime aikoina ja että asialla on tekemistä faaraoiden ja pyramidien kanssa. Jay katselee Javaa, jolla on vain pyyhe päällään. Java lupaa, että hän voi yrittää saada Ramista enemmän irti, jos Jay on kiltti hänelle. Jay yskähtää. Java haluaisi viettää enemmän aikaa Jayn kanssa. Jay toteaa, että hän ei pysty. Java toteaa, että tilanne on monimutkainen, sillä hän on Jayn ainoa ystävä tällä hetkellä. Jay kysyy, tietääkö Java jotain. Java ehdottaa, että he syövät illallista ja puhuvat kahden kesken. Jay haluaa Javan ymmärtävän jotain, mutta Java keskeyttää, että hän ymmärtää. Java suutelee Jayta ja toistaa ymmärtävänsä. Hän poistuu takaisin suihkuun. Jay poistuu Javan huoneesta ja koskettaa huuliaan. Ebony näkee Jayn. He katsovat toisiaan kaihoisasti, mutta samassa Ebony aivastaa ja ryntää pois paikalta. Jay jatkaa onnettomana matkaansa käytävällä.
Sammy ja Hiiri jonottavat skannausasemalla. Hiiri kysyy, haluaako Sammy olla ensimmäinen. Hän uskoo, että Sammya pelottaa, kun Sammy haluaa, että Hiiri on ensimmäinen. Hiiri suostuu menemään ensin. Hän asettuu koneeseen. Ved pyytää, että Sammy pitää Cloea silmällä. Sammy kysyy, missä Cloe on. Ved toteaa, että missä Sammy luulee Cloen olevan: pelissä.
Siva istuu sängyllä puhumattomana. Lex yrittää kannustaa Sivaa, mutta suuttuu sitten ja toteaa, että Siva saa itkeä sängyllä ja sääliä itseään, sillä hän ei välitä. Siva toteaa, että Lex ei tarkoita sanojaan ja että hän voisi paremmin, jos Lex olisi hänen kanssaan sängyllä. Lexin mielestä Siva ei ymmärrä tilannetta, sillä hänet tullaan heittämään ulos, jos hän jatkaa hemmoteltuna kakarana olemista. Lex uskoo, että hän ei voi estää muita. Hän ei halua silloin lähteä Sivan mukaan ja vaatii Sivaa muuttumaan. Siva ei tiedä, kuinka hän voisi muuttua. Lex vaatii, että Siva on kiltti ja tekee jotain hyödyllistä. Siva ei tiedä, mitä se voisi olla, jolloin Lex ehdottaa aterian tekemistä ja poistuu huoneesta.

Ved toteaa, että ihmisistä on skannattu 95 prosenttia ja että toinen peli voi alkaa. Java saapuu hänen luokseen. Kuuluttuja näyttää Vedille peukaloa. Java kuiskaa Vedille, että kyseessä on 85 prosenttia eikä 95. Ved ei usko, että Ram saa kuulla asiasta. Java kuiskaa, että hänen pitäisi olla Ramin luona. Ved käskee Javan pitää Ram kilttinä. Java ei ymmärrä, miksi hänen pitäisi valehdella Ramille. Ved toteaa, että Ram pitää vain Ebonysta ja että Ram on sekoamassa. Hän uskoo, että he selviytyisivät paremmin ilman Ramia. Java kysyy, haluaako Ved, että hän kertoo sen Ramille. Hän uskoo, että Ram tuhoaisi Vedin. Ved uskoo, että Ram heittää Javan jälleen pois, kun Ebony paranee. Vedin mielestä Ram pitää prosenteista vastuussa yhtä lailla Vediä kuin Javaa, koska Java vastaa mainonnasta. Java lupaa valehdella Ramille, mutta Vedin pitää saada lukemat selvitettyä pian, koska hän ei voi valehdella kovin kauaa. Java poistuu paikalta. Lähetys alkaa. Ved selaa pelaajia ja valitsee Cloen kuvan. Kuuluttaja kertoo, että pelaajia on mukana 95 prosenttia.

Sammy ja Hiiri istuvat tietokoneiden äärellä virtuaalimaailman kypärät käsissään. Sammy kysyy, onko Hiiri varma asiasta. Hiiri uskoo, että hän tuntee ensin huimausta, mutta se loppuu pian. Hiiri kertaa, että peliä pelataan ajattelemalla. Sammy uskoo, että meneminen on helppoa, mutta palaaminen eri asia. Hiiri uskoo, että he palaavat takaisin. Sammy toteaa, että Cloe ei ole palannut. Hiiri uskoo, että Cloella on todella hauskaa.

Dee tutkii pahvilaatikon sisältöä sairaalassa. Hän kertoo Patchille vitsin: ´lääkäri, lääkäri, en tunne kättäni, se johtuu siitä, että olemme leikanneet sen irti´. Dee ottaa esille veitsen. Patch ryntää hänen luokseen ja ottaa veitsen pois hänen kädestään, sillä he voivat tarvita sitä joskus. Deen mielestä Patchin pitää rauhoittua. Hän ei usko, että he voivat käyttää veistä. Patch toteaa, että Dee ei tule koskaan käyttämään veistä. Patch törmää kärryyn. Dee kävelee Patchin perässä. Hänen mielestään Patchin pitää harjoitella kävelytyyliään. Salene ja Pride vaihtavat lakanoita. Salene kysyy Pridelta, mitä mieltä hän on Patchista ja Deestä. Pride ei usko, että heidän välillään on mitään. Jay saapuu paikalle. Pride kertoo, että Jayn tuoma tyttö ei voi hyvin. Salene kertoo, missä huoneessa hän on. Jay poistuu paikalta. Salene ihmettelee asiaa. Pride uskoo, että tyttö muistuttaa Jayta hänen vanhasta ystävästään.

Jay muistelee erään tytön kuolemaa ja pitää sairaana makaavan tytön kädestä kiinni. Jay toivoo, että tyttö jää henkiin. Virtuaalimaailmassa May pelaa peliä sinisten puolella. Hänen aseensa lakkaa toimimasta, kun Sammy ja Hiiri saapuvat paikalle punaisissa vaatteissa. May yrittää kertoa lapsille, että se on hän, joka on paikalla, mutta Hiiri ampuu Mayn. Sammy pettyy, sillä hän olisi halunnut ampua. Sammy ampuu Hiiren ja juoksee innokkaana eteenpäin.
Java hieroo Ramin hartioita ja kysyy, kuinka virtit sopivat Ramin suunnitelmiin. Ramin mielestä virteillä ei ole ajatusta siitä, mihin he ovat matkalla, sillä he käyttäytyvät kuin orjat. Java kysyy, tekeekö Ram virteistä orjia. Ram vastaa kieltävästi. Hänen mielestään sivistyneen yhteiskunnan luominen on iso projekti, jossa tarvitaan työvoimaa. Ramin mielestä Javalla on vahvat sormet. Hän toteaa, että kukaan muu ei hiero kuin Java. Java kysyy, onko hän parempi kuin Ebony. Ram työntää Javan kauas. Hän kysyy, miksi Javan piti pilata tilanne, sillä hän on kyllästynyt kateuteen. Java kertoo, että hetket, jolloin Ram on Ebonyn kanssa, ovat hetkiä, jolloin hän ei voi olla Ramin kanssa. Java kertoo pelostaan, että Ram heittää hänet syrjään Ebonyn vuoksi kuten Sivan. Ram sanoo, että Siva petti hänet. Hän pyytää, että Java pysyy uskollisena hänelle. Hän kysyy, kuinka Java haluaisi elää ikuisuuden. Java ei ymmärrä, mitä Ram tarkoittaa. Ram sanoo, että Java tulee näkemään. Ram ohjaa Javan hieromaan hänen hartioitaan. Hän pyytää, että Java palaa illalla hieromaan, sillä kukaan ei hiero kuin Java. Hän kutsuu Javaa Javiksi. Java on iloinen.

Sammy ja Hiiri riitelevät tapahtuneesta. Heidän taistelunsa pelissä näkyy yhä uudelleen ja uudelleen ruudulla. Sammy piilottaa kypärät, kun hän kuulee Salenen äänen. Salene ihmettelee, mitä lapset tekevät. Hän kutsuu heidät pian syömään. Hän kysyy, onko Cloea näkynyt. Hiiri kysyy, onko Ved keskustellut Salenen kanssa, sillä Vedkin etsii Cloea eikä löydä häntä. Salene ei ymmärrä. Sammy valehtelee, että kysymys on rakkaudesta. Salene pyytää, että lapset kiirehtivät ja kertovat Cloelle, että Cloe tulisi tapaamaan häntä. Salene poistuu huoneesta. Sammy kysyy, miksi he ovat palanneet, mutta Cloe on edelleen pelissä. Hiiren mielestä se on hyvä kysymys.

Patch koskettaa tytön otsaa sairaalassa. Jay istuu tytön vierellä. Patch sanoo, että heidän on vain odotettava, että lääkkeet toimivat. Hän kysyy, muistuttaako tyttö Jayn tyttöystävää. Jay kertoo, että hän antoi tytön kuolla. Patch ei usko, että kuolema oli Jayn syytä. Jay kertoo, että sairaus alkoi pienestä haavasta sormessa, joka paheni. Hänellä oli kuitenkin kiire toimia klaanin johtajana, sillä hän yritti saada aikaan rauhaa, koska klaanien välillä oli ongelmia. Jay kertoo, että hän jätti tytön yksin vain yhdeksi päiväksi. Hänellä oli sen jälkeen lääkkeitä, mutta silloin oli jo liian myöhäistä. Patchin mielestä tapahtuma ei ollut Jayn syytä. Jay uskoo, että tyttö olisi jäänyt henkiin, jos hän olisi toiminut nopeammin. Jay toivoo, että maailmassa olisi sairaaloita, jotta ihmiset eivät kuolisi vain, koska he ovat saaneet haavan sormeensa. Hän kertoo, että se oli syynä sille, että hän liittyi Ramin joukkoihin. Hän tiesi, että hän joutuisi maksamaan siitä, mutta hän uskoi kaiken olevan sen arvoista. Patch uskoo, että Jayn veli oli osana hintaa. Jay kysyy Patchilta, paljonko kello on, sillä hänen täytyy tavata joku, joka ei pidä odottamisesta.

Siva tarjoilee Ostarin rotille ruokaa. Kaikki katsovat palanutta ruokaa epäilevästi. Hiiri ja Sammy tönivät toisiaan. Lex suostuu aloittamaan ruokailun. Kaikki raapivat palanutta ruokaa pois ruuan pinnalta. Siva toteaa, että ruoka on kamalaa. Hiiri huutaa kyllä. Salene toruu Hiirtä. Salene, Dee ja Pride kehuvat ruokaa. Hiiren mielestä jokin on todella kamalaa. Lex sanoo, että ruoka ei ole niin pahaa. Sammy paljastaa, että Hiiri ei puhu ruuasta. Hiiri huutaa, että Sammy ampui hänet pois pelistä. Salene huudahtaa kuullessaan, että lapset ovat pelanneet peliä. Sammy kertoo, että Ved pakotti, koska heidän piti etsiä Cloea. Hiiri kertoo, että Cloe on edelleen pelissä. Salene kauhistuu.
Java odottaa Jayta illalliselle. Jay saapuu paikalle myöhässä. Java toteaa, että Jayn olisi pitänyt kertoa, jos hän ei ollut kiinnostunut. Jay sanoo, että hänen ei ollut tarkoitus loukata Javaa. Java kysyy, onko tilanne ollut Jaylle huvittava. Hän luuli, että heidän välillään voisi olla jotain. Jay sanoo, että hän ei koskaan yrittänyt uskotella sellaista. Java huudahtaa, että niin Jay on tehnyt. Jay kertoo, että hän oli sairaalassa hoitamassa sairasta tyttöä. Java ei välitä, sillä hän on vihainen siitä, että Jay jätti hänet odottamaan kolmeksi tunniksi. Jay sanoo, että hänellä ei ole enää mitään sanottavaa Javalle. Java paljastaa, että Teknot aikovat päästä eroon Jaysta, koska hän ei ole enää hyödyksi. Hän kertoo, että Ebony on kaiken takana. Java poistuu paikalta, koska Ram odottaa hierontaa.

Ved pysäyttää erään teknon käytävällä ja käskee hänen pitää silmällä Cloen varalta. Ram seuraa keskustelua valvontakameroiden välityksellä. Hän nauraa ilkeästi, että Ved tuskin näkee Cloea enää koskaan. Ostarin rotat pohtivat Cloen tilannetta. Lex uskoo, että Cloe ilmestyy paikalle, sillä hän on ennenkin kadonnut. Salene pohtii, puhuiko Hiiri totta siitä, että Cloe on juuttunut peliin. May ilmestyy yllättäin ostarille. Pride lausuu hänen nimensä.
Java ja Ram katsovat ruudulta tyhjiä katuja. Ram kertoo, että kadut ovat tyhjiä, koska kaikki pelaavat peliä. Hän toteaa, että kaikki ovat koukussa. Java alkaa hieroa Ramin hartioita. Hän kysyy, mitä Jay tekee nyt. Ram sanoo, että he eivät pian enää tarvitse Jayta ja Jayn moraalia. Java hieroo hieman hitaammin. Ram toteaa, että hän on aina ajatellut, että Java on katsellut Jayta sillä silmällä. Java kieltää asian ja kysyy, mitä Ram aikoo tehdä Jaylle. Ram ei tiedä vastausta. Hän keksii, että Java voi päättää asiasta, kun aika koittaa. Ved ilmestyy huoneeseen. Ram ei pidä Vedin näkemisestä, mutta suostuu kuuntelemaan Vedin asian. Ved toivoo, että Cloe jää hänen luokseen. Ram kieltäytyy, sillä Cloe on virtti. Ved toteaa, että Ebonykin on virtti. Ram kysyy, haastaako Ved hänet. Ved haluaa pelata Cloesta. Ram suostuu taistelemaan Vediä vastaan. Hän ehdottaa, että virtuaalimaailman tapahtumat tapahtuvat aidosti. Ved suostuu pelaamaan Ramin ehdoilla.

Aamu valkenee. Jay havahtuu hereille tytön viereltä. Hän huutaa Patchille, että tyttö ei hengitä. Patch kuuntelee tytön hengitystä, joka on normaali. Hän ei usko, että tyttö olisi selviytynyt, jos he olisivat antaneet hänelle lääkkeitä muutama tunti liian myöhään. Siva poistuu huoneestaan, jolloin Hiiri menee sinne. Hän löytää Sivan aseen ja kutsuu Sammya paikalle ladattu ase kädessään.