JAKSO 35

Neljännen tuotantokauden 35.jakso

Hahmot: Ram, Java, Siva, Jay, Ved, Ebony, Lex, Dee, Salene, Pride, Hiiri, Sammy, Cloe, Patch, May


Parit: Siva ja Lex. Ebony ja Ram. Salene ja Pride.


Tapahtumapaikat: Ostari, hotelli, maatila, sairaala ja virtuaalimaailma


Lyhyesti: Jay ja Salene pelastavat Priden katolta. Jayn lyönti saa Priden järkiinsä. Ram haluaa, että kaupunkilaiset skannataan. Ved pakottaa ihmisiä skannaukseen, mistä Ram puhuttelee häntä. Dee ja tuntematon poika yrittävät kertoa skannauksen vaarallisuudesta. Lex vie Sivan ostarille. Siva uhkaa Hiiren ja Sammyn pesemään pyykkinsä, mutta Salene pitää Sivalle puhuttelun. Salene kieltää lapsia katsomasta tietokoneelta virtuaalimaailman peliä, mutta he katsovat sitä silti. Cloe ja May pelaavat peliä. May voittaa sen löytämällä avaimen. Ram lupaa Jaylle sairaalan, mutta rakennus on huonossa kunnossa. Salene hankkii sinne vapaaehtoisia työntekijöitä, koska Ram ei suostu antamaan sinne Teknoja. Ram haluaa antaa Ebonylle Jayn työn. Java juo itsensä humalaan ja ehdottelee sopimattomia Jaylle.


JAKSOSELOSTUS:


Pride valmistautuu lähtemään lentoon. Jay ja Salene saapuvat katolle. Jay yrittää puhua Pridelle, joka haluaa olla rauhassa. Jay keksii pyytää päästä Priden mukaan. Pride ojentaa kätensä, jolloin Jay lyö Priden tajuttomaksi. Salene pitelee Pridesta kiinni. Jay haukkoo henkeään.

City Netissä kuuluu kuulutus. Ram on tuohtunut, sillä kaupunkilaiset eivät halua tulla skannatuiksi ja pelata peliä vähällä mainostuksella. Hän ihmettelee, missä Ved on. Java kertoo, että Ved on skannausasemalla. Ram muistuttaa, että Java vastaa mainonnasta. Ebony ihmettelee Ramin kiihtymystä, sillä kyse on vain pelistä. Java ei halua, että Ram kertoo Ebonylle kaikkea. Javan mielestä Ramin ei pidä luottaa Ebonyyn. Ram varoittaa Javaa, jolle voi käydä samalla tavalla kuin Jaylle ja Sivalle. Ram käskee Javan hoitaa ensin sairaala ja sitten Ved. Hän haluaa, että ihmiset alkavat pelata peliä. Ram poistuu paikalta, jolloin Ebony kysyy Javalta, mitä Ram tarkoitti Jaylle. Java kysyy, mitä Ebony luulee.

Dee menee skannausasemalle ja käskee ihmisten mennä takaisin. Ved kertoo Deelle, että kaikki on turvallista. Dee yrittää väittää vastaan, mutta Ved käskee, että Dee viedään skannattavaksi. Teknot kantavat Deen mukanaan. Dee haluaa päästä alas. Ved virnistelee asialle. Lex kävelee maatilaa kohti kukkakimppu kädessään. Hän kuulee Sivan kirkuvan ja juoksee loppumatkan.

Jay ja Salene vievät Priden vuoteeseen. Salene pyytää, että Pride lepää. Jay kysyy, mitä Salene aikoo tehdä sairaalan suhteen. Salene ei halua jättää Pridea. Jay ei halua menettää sairaalan tavaroita, jos hän ei ole paikalla vastaanottamassa niitä. Hän kysyy, voisivatko Sammy ja Hiiri huolehtia Pridesta. Pride nukkuu. Salene menee kertomaan lapsille. Pride herää ja kiittää Jayta henkensä pelastamisesta. Pride kertoo, että hänestä tuntui kuin hänet olisi vallattu. Jay uskoo, että Pridelle tehtiin jonkinlainen koe, jota Ram ja Ved ovat kehitelleet. Pride epäilee, että kyseessä onkin juuri peli. Jay huokaa.

Sivalla on heinähanko kädessään, sillä hän on nähnyt jotain kaapissa. Lex ehdottaa, että kyseessä on ilmeisesti vain hiiri. Siva kysyy, näyttääkö hän siltä, että hän pelkäisi hiiriä. Lex vastaa myöntävästi. Siva ojentaa Lexille hangon ja suojaa häntä teknoaseensa avulla. Lex avaa kaapin ja toteaa, että siellä on mustikkapiirakkaa. Siva itkee ja halaa Lexiä, sillä hän ei kestä enää asua maatilalla. Lex kertoo hyviä uutisia, sillä Ram ei enää halua Sivaa, joka on nyt vapaa. Siva kysyy, voiko hän nyt tulla asumaan Lexin kanssa. Lex ei ole varma asiasta. Siva pyytää, että Lex vie hänet ostarille, jos Lex rakastaa häntä.

Hiiri, Sammy ja Patch istuvat tietokoneen äärellä. Salene saapuu vihaisena paikalle. Hän huutaa, että he eivät saa jättää Pridea vahtimatta. Hän sammuttaa tietokoneen. Hän ei halua lapsia pelin lähelle. Hiiri ja Sammy menevät vahtimaan Pridea. Patch ehdottaa, että ehkä peli on vain peliä. Salene kysyy, haluaako Patch elää maailmassa, jossa voi vain sanoa. että ehkä. Salene toteaa, että ehkä Teknot eivät vieneet Patchin veljeä tai hänen ystäviään. Salene kysyy, haluaako Patch uutisia todellisuudesta, sillä Jay voi ehkä kertoa niitä hänelle. Salene huomaa yhtäkkiä, että Jay on saapunut paikalle. Hän pyytää anteeksi. Jay sanoo, että Salene on oikeassa. Dee ilmestyy paikalle. Hän kertoo, että Ved pakottaa ihmiset skannattavaksi ja että Cloe on ilmoittautunut vapaaehtoiseksi. Salene järkyttyy, että Cloe aikoo pelata peliä. Hän haluaa mennä Jayn kanssa sairaalaan.

Ved ja Teknot asettavat Cloe kiinni laitteisiin. Kaikki videokuvataan. Cloe kertoo, että hän ei tunne mitään, sillä skannaus on kivutonta. Hän kysyy, kuinka hän voi pelata. Ved kertoo kameralle, että pelaaminen on helppoa, sillä kaksi eri klaania taistelevat toisiaan vastaan löytääkseen taika-avaimen, joka antaa vallan pelin kaupunkiin. Klaanien tunnusvärit ovat sininen ja punainen. Cloe on sininen. Cloe kysyy, sattuuko pelaaminen. Ved pyytää Cloea rentoutumaan. Cloe huokaa. Cloen kuva ilmestyy tietokoneelle. Ved kysyy, onko Cloe valmis. Cloe näyttää peukaloitaan. Samassa ruudulle ilmestyy myös Mayn kuva.
Kaupunkilaiset katsovat suurelta ruudulta, kuinka pelissä sininen ja punainen klaani taistelee toisiaan vastaan. May juttelee ruudulla toisen tytön kanssa. Tyttö pyytää Mayta löytämään avaimen, jos hän pystyy. Samassa joku ampuu tytön pois pelistä. Kaupunkilaiset ääntelehtivät. May katsoo tytön antamaa paperia, johon on piirretty tuttu symboli. May lausuu ´koti´.

Salene, Jay ja Dee menevät rakennukseen, josta pitäisi tulla sairaala. Salene huudahtaa, että he eivät ikinä saa tehtyä paikasta sairaalaa. Deen mielestä tilanne näyttää toivottomalta. Jay uskoo heidän pystyvän toteuttamaan suunnitelmansa. Salene kysyy kouluista ja terveydenhoidon oppimisesta, sillä kukaan ei ole opettamassa heitä. Jay uskoo kaiken hoituvan Ramin teknologian avulla.

Java saapuu paikalle kahden Teknon ja lääkkeiden kanssa. Jay, Dee ja Salene tutkivat laatikoita. Java sanoo, että muut välineet tulevat myöhemmin. Hän ei suostu antamaan väkeä töihin, sillä virtit saavat hoitaa virttien asiat. Jay sanoo, että sairaala ei ole vain virteille. Salene sanoo, että lääkkeet on vanhentuneita. Jay pyytää, että Java kertoo, että he tarvitsevat lisää. Java sanoo, että Ram kuuntelee ainoastaan Ebonya. Hän uskoo saavansa pian lopettaa. Jay kysyy, tarkoittaako Java todella, mitä sanoo. Java ihmettelee, miksi Jay viettää aikaansa virttien kanssa ja tekee vääriä valintoja.

Lex ja Siva saapuvat ostarille. Hiiri ja Sammy leikkivät vesipyssyillä ja juoksevat Sivaa karkuun. Siva kysyy, eivätkö lapset peseydy. Lex kertoo, että he leikkivät. Pride saapuu paikalle lasten kanssa. Patch seuraa heitä. Lex kertoo, että Siva on nyt yksi heistä, sillä hänet heitettiin pihalle hotellista. Pride uskoo, että Siva on vakooja. Lex huutaa, että Pride ei edes ole Ostarin rotta. Siva nostaa kädet pystyyn ja toteaa idean huonoksi. Siva aikoo poistua paikalta, mutta Lex ottaa hänestä kiinni. Pride uhkaa, että hän näyttää Sivalle henkilökohtaisesti ovea, jos hän tekee yhdenkin virheen. Pride poistuu paikalta. Lex ojentaa Sivalle hänen matkalaukkunsa ja kantaa itse toisen. Patch tuijottaa eteensä, kun Hiiri ja Sammy kääntyvät hänen puoleensa ja pyytävät, että he voisivat katsoa peliä.

City Netissä ilmoitetaan uusimmat päivitykset pelistä. Patch, Hiiri ja Sammy menevät katsomaan. Patch lupaa, että lapset voivat katsoa peliä yhden minuutin. Ruudulla May ampuu vastustajiaan. Kaupunkilaiset katsovat peliä isolta ruudulta. May löytää oven, jossa on lapussa näkynyt symboli. Peli ilmoittaa, että Mayn energiataso on liian alhainen. May katoaa pelistä. May huutaa, että hän oli niin lähellä. Ved istuu hänen vieressään. Hän kysyy, sattuiko peli. May vastaa kieltävästi otettuaan virtuaalimaailmakypärän pois päästään ja vaatii päästä takaisin. Ved toteaa kameralle, että Maylla on ollut hauskaa, joten kaikkien kannattaa pelata peliä voidakseen pitää hauskaa. Ved kysyy, näkikö May pelissä Cloea. May vastaa kieltävästi ja vaatii päästä takaisin peliin. Ved kutsuu Ramia, sillä hänellä on ongelma.

Ebony viilaa kynsiään. Ram työskentelee tietokoneellaan ja sanoo olevansa kiireinen. Ram toteaa, että hän uskoi, että Java ja Ebony ovat samanlaiset, mutta hän oli väärässä. Hänen mielestään Ebony ymmärtää valtaa ja sen tarvetta. Hän ehdottaa, että Ebony keksisi jotain tekemistä. Jay saapuu paikalle. Ram toteaa, että hän luuli, että Jay on leikkimässä sairaalaa. Jay kysyy, miksi Ram ei lähettänyt ketään sairaalaan. Ram sanoo, että kaikki ovat kiireisiä vaiheen neljä kanssa. Jay toteaa, että sairaalan piti olla vaihe neljä, ja kysyy, onko asiat muuttuneet. Hän huutaa Ramille, joka antaa kaupunkilaisille pelin koulun sijasta. Ram luettelee, että hän on antanut kaupunkilaisille ruokaa, vettä ja sähköt sekä sairaalan. Hän lupaa, että loputkin tulee, kun hän on valmis. Jay poistuu huoneesta. Java saapuu paikalle ja kertoo, että Ved on yrittänyt pakottaa kaupunkilaisia skannattaviksi. Ram toteaa, että veljeksistä on enemmän haittaa kuin hyötyä. Hän uskoo selvittävänsä asian ja pyytää Javaa jättämään hänet kahden Ebonyn kanssa. Ram kysyy, haluaisiko Ebony ottaa Jayn paikan. Java kuuntelee salaa ovella. Ramin mielestä he voisivat hallita yhdessä maailmaa. Ebony on hämmästynyt.

Siva purkaa tavaroitaan hyllyyn. Hiiri katsoo häntä. Siva käskee pikkutytön pois. Hiiri vastaa, että hän ei ole pieni. Hän kysyy, miksi Sivalla on niin paljon vaatteita. Siva käskee Hiiren pysyä erossa hänen vaatteistaan. Hiiri kysyy syytä. Siva toteaa, että hänen vaatteensa likaantuvat, jos Hiiri koskee niihin. Hiiri sanoo, että sillä ei ole väliä, koska heillä on pyykkikone. Sammy hakee Hiiren pois Sivan luota, sillä hän uskoo, että Siva kiduttaa heitä. Siva lupaa olla tekemättä sellaista. Hän pyytää, että Hiiri ja Sammy auttaisivat häntä pesemään pyykkejä. Sammy kieltäytyy. Siva uhkaa kiduttamisella ja haluaa jakaa heille tehtäviä.

Pride katsoo tietokoneelta virtuaalimaailman peliä. Salene menee hänen luokseen. Pride on huolissaan, sillä kaupungin lapsia ei voi saada lopettamaan pelin pelaamista. Hän ei tiedä, kuinka hän voisi taistella vastaan. Salene kertoo, että hän aikoi luovuttaa sairaalassa, mutta sitten hän keksi, että hän voisi kysyä vapaaehtoisia sairaalaan. Hän sanoo, että viisikymmentä vapaaehtoista saapui paikalle ja osa piti käännyttää pois. Salene uskoo, että he löytävät keinon taistella vastaan. Salene ja Pride halaavat toisiaan. Dee ja Patch saapuvat paikalle. Dee pyytää anteeksi. Patch alkaa selitellä. Dee pyytää, että Patch lopettaa ja puhuu asiaa. Patch kertoo ideansa käyttää sairaalassa tietokoneita ja kirjoja apuna. Salene kysyy, haluaako Patch auttaa. Patch epäröi. Dee pyytää, että Patch vastaa myöntävästi. Patch takeltelee ensin ei ja sitten kaksi kertaa kyllä. Hiiri ja Sammy saapuvat paikalle vaatekasojen kanssa. Salene ihmettelee, mitä lapset tekevät. Hiiri kertoo, että Siva uhkasi kiduttaa heitä, jos he eivät pese hänen pyykkejään. Salene ryntää alakertaan. Hiiri ja Sammy heittävät pyykit lattialle ja ryntäävät Salenen perään.
Siva ja Lex halaavat toisiaan. Salene saapuu paikalle huutamaan, kuinka Siva oikein uskaltaa. Hän lupaa heittää Sivan kadulle, jos hän vielä uhkailee lapsia. Salene antaa Sivalle viimeisen tilaisuuden. Siva kysyy, kuka hoitaa hänen pyykkinsä. Salene sanoo Lexille, että hän ei voi puhua Sivalle. Lex lupaa puhua Sivalle myöhemmin. Salene sanoo, että lasten täytyy tulla sanomaan hänelle tai Pridelle, jos Siva vielä pomottaa heitä. Salene sanoo, että Sivan pitää alkaa muuttua ja nopeasti, jos hän aikoo asua ostarilla. Hän poistuu paikalta. Sammy ja Hiiri näyttävät Sivalle kieltä. Siva sanoo, että hän ei voi pyykätä. Lex huokaa ja pyörittää silmiään.

Java istuu uima-altaan luona ja juo drinkkiä. Jay saapuu paikalle ja pyytää voivan liittyä Javan seuraan. Java tilaa kaksi uutta drinkkiä. Jay haluaa puhua tulevaisuudesta. Ram ei ymmärrä Vediä, jonka tehtävä on helppo: kaupunkilaisten pitää olla Teknojen puolella. Ved yrittää kertoa, että hän päätti heittää kiusankappaleet muualle. Ram sanoo, että Ved ei päätä mitään, vaan seuraa hänen ohjeitaan. Ved huutaa, että puolet kaupunkilaisista on skannattu ja että hän tekee työtään. Hän ei halua, että Ram tai hänen uusi vaimonsa väittää, että hän ei tee työtään. Ram kääntyy Vedin puoleen, jolloin Ved aikoo selitellä, mutta Ram keskeyttää hänet ja sanoo, että hän ei tiedä, millaista on olla etujoukoissa. Ram onnittelee Vediä. Hän lähestyy Vediä ja uhkaa päästä Vedistä eroon, jos hän vielä väittää tulevansa toimeen ilman häntä. Ved poistuu huoneesta Ramin käskystä.

Java juo drinkin toisensa jälkeen. Jay purkaa tunteitaan sanomalla, että Ram on vain käyttänyt häntä hyväkseen. Java haluaisi mieluummin keskustella heistä kuin Ramista. Hän yrittää nousta ylös ja toteaa olevansa hiprakassa. Hän kysyy, että eihän Jay käyttäisi häntä hyväkseen. Jay sanoo, että Javan pitäisi mennä sänkyyn. Java ei välitä, meneekö hän Jayn vai omaan sänkyynsä. Jay pyytää muita apuun.

Ved kävelee ympyrää huoneessaan ja kysyy Cloesta. Hän seuraa tietokoneeltaan peliä. Hiiri, Sammy ja Patch seuraavat myös peliä, jossa May löytää arkun, jossa on avain. Kaupunkilaiset hurraavat.