JAKSO 21

Neljännen tuotantokauden 21.jakso

Hahmot: Ram, Java, Siva, Jay, Ved, Ebony, Lex, Dee, Salene, Pride, Hiiri, Sammy, Cloe, Trudy, Amber


Parit: Jay ja Ebony. Siva ja Lex.


Tapahtumapaikat: Ostari, kaupunki sekä hotelli (eli teknojen ja Ebonyn yhteinen tukikohta)


Lyhyesti: Ostarin rotat pelastavat Teknojen koehenkilöt ostarille. Ram tappaa pojan, joka oli johdossa pakenemisen aikana. Jay huutaa Ramille, joka ei paljasta hänelle suunnitelmiaan. Ram huutaa myös, mutta pyytää myöhemmin anteeksi ja lupaa järjestää sairaalan. Ebony saa Ramilta lahjan. Sammy ja Hiiri katsovat salaa kauhuelokuvaa, minkä äänistä Amber menee sekaisin. Trudy tukee Amberia. Cloella on pohdittavaa Vedin suhteen. Lex unohtaa mennä tapaamaan Sivaa. Java uhkaa Lexiä lopettamaan suhteen. Lex kertoo vahingossa Ebonylle Trudysta ja Amberista. Ebony menee tapaamaan heitä ostarille.


JAKSOSELOSTUS:


Pride, Lex, Salene ja Dee tuovat Teknot klaanin vangit ostarille. Salene pyytää apua pojan auttamisessa. Lex käskee pojan olla turpa kiinni. Salene komentaa Lexiä. Pride tukee Amberia.

Ram puhuttelee Teknot klaanin jäseniä kuuden koehenkilön karkaamisesta. Ved on myös paikalla. Poika korjaa luvun viiteen, sillä yksi henkilöistä jäi muiden jälkeen. Ramin mielestä pojalla ei ole oikeutta keskeyttää hänen puhettaan. Hän sanoo, että hän haluaa koehenkilöt takaisin tai joku heistä saa maksaa.

Cloe ja Hiiri saapuvat katsomaan Amberia. Cloe kysyy Trudylta, onko kyseinen henkilö todellakin Amber. Trudy vastaa myöntävästi ja pyytää, että Cloe vie Hiiren takaisin nukkumaan. Trudy vie Amberille peittoja. Priden mielestä Teknojen teknologia on jotain aivan uutta.
Siva menee valepuvussa Lexin piilopaikkaan, joka on tyhjä. Ebony kohtaa Jayn käytävällä, mutta Jay sanoo, että hän ei voi puhua nyt. Ebony ihmettelee, mistä on kysymys: joku ilmeisesti murtautui tutkimuskeskukseen. Jay on matkalla Ramin luokse. Hän ihmettelee tapahtunutta, sillä hänen pitäisi olla turvallisuuspäällikkö eikä hän ole aiemmin edes kuullut tutkimuskeskuksesta. Jay uskoo, että he kaikki ovat pulassa. Teknot klaanin jäsen tuo Ebonylle Ramin lahjan.
Amber makaa levottomasti vuoteellaan. Dee seisoo Amberin vuoteen luona. Trudy vie Amberille vettä. Dee menee katsomaan Hiirtä, joka on luvannut Sammylle, että hän näkee zombien. Hiiri kertoo, että Cloe kertoi, että Amber laitettiin koneeseen ja muutettiin zombieksi. Dee ei välitä, mitä Cloe on sanonut. Dee sanoo, että lasten pitäisi leikkiä ja pysyä poissa ongelmista.
Trudy vakuuttaa Amberille, että hän paranee. Amber avaa silmänsä hetkeksi ja puhuu sekavia. Jay valittaa Ramille, että hän ei voi tehdä työtään, jos hänelle ei kerrota mitään. Jay sanoo, että hän on täyttänyt lupauksensa. Ram sanoo, että hän ei ole koskaan luvannut antaa kaikkien operaatioidensa tietoja Jaylle. Ram sanoo, että Jayn työ on noudattaa hänen käskyjään. Jay huutaa Ramille vihaisena. Ram sanoo, että Jay ei olisi mitään ilman häntä. Jay vastaa, että he voivat katsoa, mitä Ram on ilman häntä. Jay poistuu paikalta. Ram jää huutamaan hänen peräänsä, sillä hän ei antanut lupaa poistua.

Ostarin rotat ovat kokoontuneet pöydän ääreen pohtimaan tilannetta. Lex haluaa tehdä kauppaa löytämiensä lasten päässä olevien tietojen avulla. Pride ei suostu, sillä hän ei halua, että kukaan saa tietää, että he ovat syyllisiä. Priden mielestä he toimivat hyvin, sillä he näyttivät, että he voivat taistella vastaan, ja he saivat myös Amberin takaisin. Lex suuttuu, mutta istuu takaisin paikoilleen, kun Pride rauhoittelee tilannetta. Cloe uskoo, että Ramia rangaistaan. Trudyn mielestä heidän pitää varoa kaikkia Teknot klaanin jäseniä. Kaikki katsovat Cloea, joka suuttuu siitä, että hän ei saa sanoa omaa mielipidettään. Cloe poistuu paikalta. Salene huutaa Cloen perään. Muut hymyilevät.
Hiiri ja Sammy tutkivat pahvilaatikoita. Salene kysyy, voiko Lex hyvin. Hän uskoo, että Lex toivoi, että he olisivat löytäneet Tai-Sanin. Hänen mielestään on vain hyvä, että Tai-San ei ollut rakennuksessa, kun ajattelee Amberia. Salene uskoo, että Lex rakastaa Tai-Sania, koska hänen kidnappauksestaan on jo aikaa eikä Lexillä vielä ole uutta rakastettua. Lex muistaa samassa jotain. Hän kertoo, että hänen piti olla tekemässä jotain juuri nyt. Salene kysyy, mitä se on ja voiko hän auttaa. Lex naurahtaa, että ehkä ensi kerralla. Hän kiittää keskustelusta.
Siva poistuu Lexin piilopaikasta. Teknot klaanin jäsen alkaa seurata Sivaa. Ved kertoo Ramille, että he eivät menettäneet tietoja, koska kaapatut virtit olivat jo loppuunpalaneita ja valmiita kaatopaikalle. Ram pohtii, kuka on syyllinen kaappaukseen. Vedin mielestä syyllinen voi olla kuka tahansa, koska Ramille on paljon vihollisia. Ved uskoo, että Jay löytäisi syyllisen. Ram ei halua laittaa Jayta asialle.
Poika, joka oli johtajana, kun virtit murtautuivat rakennukseen, saapuu tapaamaan Ramia. Ram uhkaa, että poika laitetaan kadonneiden koehenkilöiden tilalle. Poika pyytää mitä tahansa muuta rangaistusta. Ram ampuu pojan laseraseellaan. Ved nielaisee. Ramin mielestä poika teki huonon siirron urallaan. Siva saapuu paikalle ja kirkaisee. Ram kysyy, kuinka Sivan päänsärky voi. Siva ei ensin ymmärrä, mistä Ram puhuu. Ram ihmettelee, kuinka Sivan päänsärky on parantunut niin hyvin, että hän ei edes muista sitä. Hän käskee, että joku siivoaa sotkun lattialta. Kaksi poikaa raahaavat lattialla makaavan pojan pois huoneesta. Ram pyytää, että Ved etsii Jayn käsiinsä. Siva ja Ved tuijottavat toisiaan.

Jay potkii turhautuneena roskia kujalla. Lex menee piilopaikkaansa ja pyytää kullaltaan anteeksi. Java kääntää päätään, jolloin Lex huomaa, että sängyn päällä ei olekaan Siva vaan Java. Java haukkuu sarkastisesti Lexin piilopaikkaa. Java haluaa, että Lexin ja Sivan suhde päättyy, sillä hän ei halua, että Sivaan sattuu. Hänen mielestää Lexin pitäisi olla huolissaan Ramista. Lex ehdottaa Javalle drinkkiä. Java varoittaa Lexiä vielä kerran ja poistuu paikalta.

Trudy haluaa lähteä etsimään ruokaa ja kysyy, selviääkö Cloe yksin. Cloe on kyllästynyt kaikkeen. Hän inhoaa Salenea ja Pridea, sillä he kohtelevat häntä kuin pientä lasta, vaikka he ovat vain pari vuotta vanhempia. Trudy muistuttaa, kuinka Cloe inhosi myös häntä. Hän kysyy Vedistä. Cloe ei haluaisi luopua hänestä, koska hänestä ei ole harmia. Trudy sanoo, että asia riippuu Cloesta. Hänen mielestään Cloen pitää kysyä itseltään, onko Ved tämän kaiken arvoinen.
Hiiri ja Sammy tutkivat pahvilaatikon sisältöä. Dee saapuu paikalle. Hän antaa lapsille luvan katsoa videokasettia, joka on opettavainen. Hiiri ja Sammy aikovat oikeasti katsoa kauhuelokuvaa. Dee pohtii, voisivatko Teknot sittenkin tehdä jotain hyvää. Salene ihmettelee Deen puheita.

Ram kertoo Jaylle, että hän menetti malttinsa ja purki tunteensa Jayhin. Hän pyytää, että Jay hyväksyy hänen anteeksipyyntönsä. Hän kertoo, että hän puhui operaation johtajan kanssa. Hän on varma, että poika ei tee samaa virhettä toisen kerran. Jay kysyy Ramilta sairaalasta. Ram tarvitsee lisää aikaa sen järjestämiseen. Ram sanoo, että hän on toivoton ilman Jayta, joka on aina niin tyyni ja joka pystyy kävelemään. Jay arvostaa sitä, että Ram jakaa tunteensa hänen kuullen. Ram toivoo, että he ovat edelleen ystäviä. Jay vastaa, että tietenkin. Hän menee takaisin töihin.
Hiiri ja Sammy katsovat elokuvaa, joka kertoo elävistä kuolleista. Hiiri ei pidä siitä ja peittää silmänsä. Sammy katsoo videota innokkaana. Hiiri ei ole koskaan aiemmin nähnyt kauhuelokuvaa. Amber havahtuu hereille ja kuulee elokuvan ääniä. Hiiri haluaa sammuttaa videokasetin. Sammy sanoo, että Hiirtä vain pelottaa. Amber ottaa harjan käteensä ja menee lasten luokse. Hiiri kirkaisee ja halaa Sammya. Dee ottaa harjan Amberilta, joka ottaa tukea Deesta.

Lex kävelee hotellin käytävällä ja kohtaa Ebonyn. Hän etsii Sivaa. Ebony kysyy huhuista, joiden mukaan virtit vapauttivat vankeja. Lex ei pidä siitä, että häntä syytetään aina kaikesta. Ebony ei syytä häntä mistään. Lex kertoo, että hän ei mennyt tapaamaan Sivaa silloin, kun hänen piti. Lex keskustelee Ebonyn kanssa ja mainitsee vahingossa Trudyn nimen. Ebony arvaa, että Amber ja Bray eivät voi olla kaukana, jos Trudy on palannut. Lex sanoo, että Brayta ei ole enää. Ebony arvaa, että Amber on palannut puunhalaajien kanssa. Lex kertoo, että Amber on sairaana. Ebony arvaa, että Amber on yksi koehenkilöistä. Lex poistuu paikalta. Ebonyn mielestä tietojen saaminen oli kuin karkin varastaminen vauvalta.
Trudy auttaa Amberia, joka alkaa parantua. Hän kertoo, että kaikki on hyvin, sillä Amber on ostarilla ja painajaiset ovat poissa. Trudy antaa Amberin nukkua. Pride, Salene, Cloe ja Trudy pohtivat tapahtunutta. Pride on iloinen siitä, että Dee oli paikalla, kun Amber ja Hiiri kohtasivat toisensa. Cloe ja Trudy kertovat, että Dee lukee lapsille lastensatua.

Ebony saapuu yllättäen paikalle. Trudy kertoo, että hän oli hetken aikaa Eko klaanin luona, mutta palasi katsomaan, kuinka kaikki voivat. Ebony kertoo, että he kaikki voivat hyvin. Hän ei halua kuulla valheita, vaan tavata Amberin. Hän uhkaa tuoda joukkonsa tutkimaan ostaria. Amber ilmestyy paikalle ja sanoo, että se ei ole välttämätöntä. Ebony katsoo Amberia kauhuissaan.