JAKSO 17

Neljännen tuotantokauden 17.jakso

Hahmot: Ram, Java, Siva, Jay, Ved, Ebony, Lex, Dee, Salene, Pride, Cloe


Tapahtumapaikat: Ostari, kaupunki, voimalaitos sekä hotelli (eli teknojen ja Ebonyn yhteinen tukikohta)


Lyhyesti: Lex makaa vuoteellaan. Dee valvoo yksin järjestystä. Ebony pyytää Ramilta lääkkeitä, mutta Ram kieltäytyy. Siva kauhistuu, sillä Ebonyn mielestä Lex kuolee pian. Hän hakee salaa lääkkeitä. Ram näkee kaiken valvontakameran kautta. Teknot aikovat kytkeä voimalaitoksen uudelleen käyntiin. Pride ei pidä asiasta, joten hän yrittää puhua Jaylle ja tekee laitoksesta muistiinpanoja. Jay on menettänyt menneisyydessään rakkaan ihmisen. Ved antaa Cloelle lahjan ja haluaa mennä treffeille Cloen kanssa. Java on kiinnostunut Jaysta, mutta Jay menee illalliselle Ebonyn kanssa. Ram vakoilee heitä valvontakameran kautta. Java pilaa parin illan sanomalla, että Jay oli Ebonyn luona vain erikoistehtävissä.


JAKSOSELOSTUS:


Salene, Pride ja Dee ovat Lexin vuoteen ympärillä. Salene pyyhkii Lexin otsaa. Lex yrittää nousta istumaan ja seisomaan, mutta Salene pakottaa hänet makaamaan vuoteessa. Lex mutisee jotain. Pride lupaa etsiä jotain Lexille. Siva tutkii kaupunkia. Teknojoukko ihmettelee, mitä Siva tekee kaupungilla. Siva seisoo selkä suorana ja jakaa käskyjä kuin ei olisi tekemässä mitään laitonta. Siva toivoo, että Lex ilmestyisi paikalle.

Salene ja Pride pohtivat tilannetta kävellen ostarilla. Pride lupaa hankkia jollain tavalla särkylääkkeitä. Priden mielestä Lex tarvitsisi antibiootteja. Salenen mielestä Lex on vahva. Lex makaa sängyllä silmät kiinni. Pride sanoo, että teknojen suunnitelmat kytkeä voimalaitos jälleen käyntiin muuttaisi kaiken. Salene on innoissaan, sillä se tarkoittaisi sitä, että kaikki laitteet kytkeytyisi jälleen päälle.

Pride ei pidä siitä, että he aikovat palata takaisin menneeseen. Salene tietää, mitä Pride tarkoittaa, sillä he aikovat tehdä samat virheet kuin aikuiset tekivät. Salene sanoo, että kaikki kaipaavat sitä, mitä heillä ennen oli: teeveen katselua ja pitsan syöntiä. Pride kysyy, onko se oikea syy sille, että he sallivat teknojen aloittavan tuomiopäivä kakkosen. Salene vastaa kieltävästi. Salenen mielestä teknot pitää pysäyttää, sillä heidän suunnitelmansa jälkeen heitä ei voi pysäyttää.
Dee menee tappelijoiden väliin. Pojat hajaantuvat. Siva astuu esiin ja kysyy, missä sheriffi on, sillä Dee on vain apulainen. Dee sanoo, että hän voisi kysyä samaa, sillä Siva on yksin ilman siskoaan. Dee aikoo poistua paikalta ja jatkaa töitään. Siva kysyy kuitenkin uudestaan, milloin Lex palaa töihin. Dee ei vastaa kysymykseen, vaan jatkaa töitään.

Lex huutaa Tai-Sanin nimeä. Salene menee Lexin luokse. Hänellä on vesilasi ja pilleri kädessään. Lex hourailee, pitää silmiään kiinni ja hapuilee peittojaan puoliksi sängystä pudonneena. Lex heilauttaa kädellään pillerin pois. Salene poistuu paikalta.

Jay kulkee hotellin piha-alueella. Pride saapuu kysymään, aikovatko teknot kytkeä voimalaitoksen uudelleen käyntiin. Jay ihmettelee, mistä Pride sen tietää. Jay kysyy, onko Pridella jokin ongelma. Pride sanoo, että hänellä on aina ongelma sellaisten ihmisten kanssa, jotka tekevät päätöksiä toisten ihmisten puolesta. Jay sanoo, että hänellä ei ole aikaa tällaiseen.

Pride ottaa kiinni Jayn olkapäästä. Hän kertoo, että kaupunkilaiset eivät ole teknojen tasolla, mutta he ovat edistyneet ja osaavat toimia yhdessä. Pride sanoo, että kaupunkilaiset eivät ole valmiita sille, mitä teknot aikovat heille antaa. Jay kysyy, kuka nyt on tekemässä päätöksiä muiden puolesta. Pride kertoo, että ilma ja vesi ovat nyt puhtaita. Hän ei halua saasteita. Jay puhuu edistyksen puolesta. Jay arvaa, että Priden todellinen syy on se, että hän haluaa pitää kaupunkilaiset yksinkertaisina, sillä Pride on heidän johtajansa. Jay arvaa, että Pride on peloissaan. Salene ilmestyy hotellille.

Salene menee puhumaan Ebonylle, joka ei ymmärrä, miksi Salene on taas pyytämässä hänen apuaan, kun hän vasta viime viikolla pyysi Ellielle apua. Salene kertoo Lexin tilanteesta. Hän pyytää, että Ebony yrittää saada Lexille särkylääkkeitä, sillä Lex on kuolemaisillaan. Ebony yrittää selittää, että hän keskustelee teknojen kanssa vakavammista asioista, joten hän ei voi pyytää sheriffille särkylääkettä hammaskipuihin. Salene ei halua vain katsoa, kun Lex kuolee. Ebony pohtii Salenen sanoja.

Jay sanoo Pridelle, että teknot eivät aio epäonnistua kuten aiempi yhteiskunta. Hän aikoo poistua paikalta. Priden mielestä aikuiset kuolivat syystä. Jay kysyy, onko Pride koskaan nähnyt jonkun kuolevan siksi, että jotain ei ole saatavilla. Priden mielestä silloin pitää improvisoida. Jayn mielestä niin pitää tehdä, jos pystyy ja jos ei pysty niin pitää rukoilla. Jay muistelee menneisyyttään. Hän uskoo, että tyttö olisi pelastettu lääkkeillä. Jay kertoo, että hänellä on yhtä lailla syynsä tekoihinsa kuten Pridellakin.
Cloe löytää lattialta lahjarasian ja avaa sen. Sisällä on koru. Ved ilmestyy hänen taakseen ja pyytää, että Cloe laittaa korun ranteeseensa. Cloe kysyy, onko rannekoru samanlainen kuin se, minkä Ved laittoi Deen ranteeseen. Ved ihmettelee, millaisena Cloe häntä oikein pitää. Ved sanoo, että koru on lahja häneltä ja että Cloe tulee saamaan paljon lahjoja: koruja ja hajuvettä. Cloe sanoo ei. Ved sanoo, että ne ovat ilmaisia lahjoja. Cloe kieltäytyy uudelleen. Ved kysyy syytä. Cloe sanoo, että hän haluaa huomiota muulla tavalla. Ved ihmettelee asiaa, sillä hän vain halusi miellyttää Cloea. Cloe sanoo, että hän on tyytyväinen ja että koru oli mukava ajatus. Ved istuu Cloen vierelle sängylle. Ved kysyy, mitä Cloe sanoo nyt. Cloe ihmettelee kysymystä. Ved kysyy, mitä Cloe sanoo treffeistä. Cloe sanoo, että Ved ei ole vielä pyytänyt häntä treffeille. Vedin mielestä tilanne on monimutkaisempi kuin hän luuli.

Jay ja teknot ovat voimalaitoksen luona. Ebony saapuu paikalle ja nojaa aitaan. Jay huomaa Ebonyn ja menee hänen luokseen. Jay kysyy, onko Ebony ohikulkumatkalla. Hänen mielestään kaupunginjohtajista ainoastaan Ebonylla näyttää olevan vapaata aikaa. Ebony pyytää Jaylta antibiootteja, sillä hän haluaa kyseisen henkilön olevan mieluummin elossa kuin kuollut. Jay arvaa, että kyseessä on Lex. Hän sanoo, että Ram pitää lääkkeet lukitussa kaapissa, joten hän ei voi auttaa. Jay kääntyy poispäin, kun Ebony kysyy kuin ohimennen, tekeekö Jay mitään tänä iltana. Jay kääntyy katsomaan Ebonya, joka pyytää häntä illalliselle. Jay vastaa, että miksi ei, ja hymyilee. Ebony hymyilee myös ja poistuu paikalta.

Salene istuu Lexin vierellä ja pudistaa päätään. Hän jättää Deen yksin Lexin huoneeseen. Dee ottaa Tai-Sanin kuvan vierestä korun ja laittaa sen Lexin käteen.
Tekno johdattaa Ebonyn Ramin huoneeseen pidellen kiinni Ebonyn kädestä. Ebony riuhtaisee kätensä irti. Ram on nukahtanut ja herää Ebonyn tuloon. Java ja Siva seisovat rivissä. Ram pyytää digitaalikameran ja ottaa kuvan sisaruksista. Ramin mielestä tytöt ovat hyvä kolmikko.

Ebony pyytää palvelusta, sillä hänen sheriffinsä on sairas. Ebony ei ehdi kertoa asiaa loppuun, sillä Ram hylkää pyynnön. Ebony sanoo, että Lex on arvokas jäsen tiimissä. Ram käskee Ebonyn etsiä uusi sheriffi ja nauraa tilanteelle. Javan mielestä heidän ei kannata tuhlata kallisarvoisia lääkkeitää sellaisiin ihmisiin, jotka eivät pysty edes tekemään töitään. Ram kysyy Sivan mielipidettä. Siva toistaa Javan sanat monotonisesti. Ebony suuttuu ja poistuu paikalta. Ram ja Java nauttivat tilanteesta.

Ilta pimenee. Jay ja Java harjoittelevat taistelulajeja hotellin pihalla. Jay kertoo, että hän on menossa illalliselle. Java sanoo, että Jay tarvitsee jotain, mistä hän voisi nauttia. Java kysyy eräältä teknopojalta, näkikö hän Ebonya, kun hän oli Jayn seurassa. Poika vastaa myöntävästi. Eräs tekno haluaa otella Javan kanssa. Hän on huomattavasti pienempikokoinen kuin Java. Java voittaa teknon helposti ja nauraa makeasti.

Siva kohtaa Ebonyn käytävällä. Siva kysyy, onko asiat hyvin, paitsi sheriffin kohdalla. Ebony ei halua kertoa Sivalle. Siva kysyy, kuinka sairas sheriffi on, sillä hän on utelias. Ebonyn mielestä asialla ei ole väliä. Hän sanoo, että sheriffi kuolee aamuun mennessä ilman lääkkeitä. Lex makaa sängyssään. Ebony valmistelee illallista.

Salene koputtaa oveen. Ebony ihmettelee, onko Salenella nykyään tapana tulla hänen luokseen. Salene kysyy, onko hänellä ollut onnea saada lääkkeitä. Ebony sanoo, että hänelle ei annettu lääkkeitä, vaikka hän kysyi sekä Jaylta että Ramilta. Salene ihmettelee, kuinka Ebony voi kaataa juomia laseihin, vaikka Lex on kuolemassa. Ebony kysyy, auttaisiko se mitään, jos hän ei kaataisi. Salene kysyy, kuka on tulossa illalliselle. Hän arvaa, että kyseessä on Jay. Salene huutaa, että Ebony on lehmä, sillä Jay ei antanut hänelle lääkkeitä, mutta Ebony tarjoaa silti hänelle illallisen. Ebony kysyy, haluaako Salene poistua. Salene lähtee. Ebony puistelee päätään.
Pride hiipii aidan luokse ja tekee muistiinpanoja vihkoonsa. Ebony ja Jay syövät illallista. Ram tarkkailee heitä tietokoneensa välityksellä. Jay kertoo, että hän tapasi Priden päivällä ja että Pride kertoi hänelle tunteistaan muutosten suhteen. Ebony sanoo, että se kuulostaa Pridelta. Hän uskoo, että Pride tottuu muutoksiin. Ebony on iloinen, että Jay tuli illalliselle. Jay sanoo samat sanat.
Java tuijottaa Ramin ottamaa kuvaa hänestä ja hänen sisaruksistaan. Ebony kysyy Jaylta, mitä teknot tekevät vapaa-ajalla, esimerkiksi tilanteessa, jossa soi hyvä musiikki ja jossa on rentouttava ilmapiiri. Jay lisää, että hyvää seuraa. Jay kertoo, että hänen elämässään ei ole ketään erityistä. Jay muistelee jälleen sitä hetkeä, jolloin eräs tyttö kuoli. Ebony kysyy, oliko tyttö joku erityinen. Jay vastaa kieltävästi.
Java pyörähtää ympäri tuolillaan. Hän sotkee Ebonyn kuvan. Hän sanoo, että hän saa Ebonyn kiinni. Siva sammuttaa valvontakameran ja hymyilee. Ebony kysyy, mitä Jay ajattelee. Jay kertoo, että hänen ajatuksensa ovat kaukana. Ram pudistelee päätään katsellessaan Jayn ja Ebonyn keskustelua. Jay kysyy, mitä Ebony ajattelee. Ebony kysyy, oliko ruuassa liikaa sipulia. Jay ja Ebony aikovat suudella, mutta ovelta kuuluu koputus. Jay saapuu paikalle ja käskee Ebonyn tehdä raportteja. Jay sanoo, että asia ei ole välttämätön. Hän ehdottaa, että Java menee kysymään, jos hänkin haluaa erityisiä tehtäviä. Javan mielestä Jaylla on eri säännöt kuin muilla. Ebony kysyy, mitä Java tarkoittaa erityisillä tehtävillä. Jay sanoo, että Java on hullu. Java kysyy, luuliko Ebony, että Jay on paikalla vain seurustellakseen Ebonyn kanssa. Hän nauraa, sillä hän ei ymmärrä, kuinka Ebony ei oppinut mitään teknojen tulosta. Ebony pyytää, että Jay poistuu paikalta.

Lex nukkuu vuoteellaan. Siva avaa laatikon, jossa on lääkkeitä. Ram tutkii tietokonettaan ja näkee Sivan. Hän toistaa Sivan nimeä, pudistelee päätään ja myhäilee itsekseen.