JAKSO 16

Neljännen tuotantokauden 16.jakso

Hahmot: Ram, Java, Siva, Jay, Ebony, Lex, Dee, Salene, Pride, Hiiri


Tapahtumapaikat: Ostari, kaupunki, lähialueet, voimalaitos sekä hotelli (eli teknojen ja Ebonyn yhteinen tukikohta)


Lyhyesti: Ebony ja Jay tekevät sopimuksen vaihtokaupan teosta maatilan väen kanssa. Java puhuu sillä välin Ramille pahaa parista, minkä vuoksi Ram kieltää Ebonya ja Jayta työskentelemästä yhdessä. Ram ampuu teknoaseellaan yhtä työntekijäänsä. Siva pukeutuu taas valeasuun ja menee Lexin piilopaikkaan. Lex ei voi hyvin, joten Siva luulee, että Lex haluaa jättää hänet. Dee saa selville, että Lex ottaa kauppiailta vastaan lahjuksia. Dee vetää Lexin hampaan irti, mutta Lex pyörtyy ja sairastuu kuolettavasti. Pride vakoilee teknoja ja saa selville, että voimalaitos aiotaan kytkeä uudelleen käyntiin. Hiiri varastaa t-patukoita, mutta jää kiinni.


JAKSOSELOSTUS:


Lex herää. Dee saapuu katsomaan Lexiä, sillä heidän pitäisi olla jo töissä. Lex valittaa hammassärkyään, joka on pahentunut. Dee haluaa katsoa hammasta, mutta Lex ei suostu. Dee nauraa Lexille, mutta Lexin mielestä Dee ei käyttäytyisi noin, jos hänellä itsellään olisi hammassärky. Dee pyytää anteeksi ja lupaa hoitaa yksin työt tältä päivältä. Lexin mielestä ulkona on rankkaa. Dee vannoo, että hän selviää. Lex aikoo lähteä mukaan, mutta Dee käskee Lexin pysyä vuoteessa.

Ebony, Jay ja muutama tekno menevät maatilalle, jonka väki ei ota heitä ystävällisesti vastaan. He sanovat, että teknoilla ei ole lupa tulla maatilalle. Jay haluaa neuvotella. Maatilan poika sanoo, että teknot eivät saa heitä orjikseen. Jay ehdottaa, että he voisivat jälleen tehdä vaihtokauppaa. Pojan mielestä Jay vain yrittää puhua heitä ympäri. Hän sanoo, että Jay ei ole tervetullut alueelle. Jayn mielestä poika on urhea, mutta typerä. Hän vannoo, että teknot voittavat maatilan väen hetkessä.

Ebony asettuu pojan eteen. Hän kertoo, että hän on kaupungin johtaja ja teknot ovat hänen vieraitaan. Poika ihmettelee Ebonyn sanoja. Ebony vannoo, että he voivat tehdä kaupungista jälleen hienon, sillä teknoilla on uusia ja hienoja laitteita. Hän haluaa palata takaisin normaaliin elämään. Maatilan väki neuvottelee. Poika nyökkää.

Dee vartioi toria. Kauppias aikoo myydä jotain Deelle, mutta Dee kertoo, että hän on sheriffin apulainen. Kauppias sanoo, että tilanne on mennyt aika pahaksi. Dee kuulee, että Lex on ottanut lahjuksia vastaan. Kauppias antaa Deelle jotain.

Jay kiittää Ebonya tuesta. Ebony sanoo, että hän teki sen pelastaakseen maatilan väen hengen. Jay nauraa. Ebony sanoo, että kukaan ei luota teknoihin, jos he esittäytyvät kidnappaajina. Jay sanoo, että se on välttämätöntä tavoitteiden saavuttamiseksi. Ebony kysyy, mitä suunnitelmat ovat. Jay kertoo, että hän vain seuraa käskyjä mahdollisimman kivuttomasti ja että vankien olot ja ruoka ovat ihan hyvää. Ebony kunnioittaa Jayn tekoja, sillä hän vain teki, mitä piti tehdä. Ebonyn mielestä Jayn kanssa voi työskennellä. Jay nauraa, sillä hän antoi Ebonylle takaisin hänen asemansa. Ebony on hyvillään siitä, että Jay näki heti, että he voivat työskennellä hyvin yhdessä. Ebonyn mielestä heidän välillään on kemiaa.
Siva pukee jälleen valeasun ylleen ja yrittää pysyä piilossa. Hän piilottaa teknopuvun. Java kertoo Ramille, kuinka hän näki Jayn ja Ebonyn kulkevan kohti lähialueita. Ram pui nyrkkiään, sillä hän ei toivonut, että Jay käyttäisi hänelle tarjottua vapautta. Java kertoo, että Ebony osaa vaikuttaa miehiin. Ramin mielestä Jayn pitäisi pystyä vastustamaan asiaa. Java sanoo, että Ebony osaa niin sanotusti painaa oikeita nappeja. Ram ihmettelee, onko Java tosiaan sitä mieltä, että Ebony pystyy käännyttämään Jayn teknoja vastaan. Java sanoo, että he tulevat näkemään asian. Ram päivittelee sitä.

Ebony ja Jay näkevät kaupungin kukkulalta. Ebony sanoo, että he palaavat kotiin. Jayn mielestä paikka on taas yksi, jonka läpi he kulkevat. Ebony kadehtii Jayta, joka saa kulkea vapaasti paikasta paikkaan. Hän tuntee, että hän ei voi jättää kaupunkia, sillä kukaan ei selviytyisi ilman häntä. Hän kertoo, kuinka hän kerran lähti pois kaupungista, mutta päättikin palata takaisin. Jay kysyy, oliko syynä joku poika. Ebony sanoo, että hän ajattelee joskus, että olisi helppoa luovuttaa ja jatkaa yksinkertaista elämää sen oikean kanssa. Ebony lähentyy Jayta.

Lex laittaa kenkiä jalkaansa, kun Dee saapuu paikalle. Dee kysyy, onko Lex menossa jonnekin. Lex sanoo, että hän halusi yrittää kävellä. Dee ehdottaa, että hän voi ottaa hampaan pois, jotta Lex voi jälleen olla sheriffi. Lex vaikuttaa kauhistuneelta. Dee sanoo, että huhut kertovat, että Lex on historiaa. Lex käskee, että Dee menee kertomaan kaikille, että hän on kunnossa. Dee sanoo, että hampaanpoisto kestää vain sekunnin. Lex suostuu. Dee kertoo, että kauppias antoi hänelle tavaraa ilmaiseksi. Lexin mielestä kauppias vain piti Deestä, mutta Dee kertoo, että tavara piti toimittaa Lexille, koska kauppias oli pakotettu asiaan. Lex katsoo Deetä suu auki ja väittää, että tilanne on outo. Dee kertoo, että hän ei ole idiootti, vaan hän ymmärtää, että Lex ottaa lahjuksia vastaan. Dee ottaa työkalut esille.
Siva kulkee kapealla kujalla. Hänen vastaansa tulee joukko teknoja, jotka huutelevat hänelle hävyttömästi. Pride ilmestyy pian samalle kujalle. Hän alkaa kulkea teknojen perässä. Dee ottaa toisen työkalun esille ja pohtii ääneen, mitä hänen pitäisi tehdä kuulemalleen asialle. Lex sanoo, että Dee voi tehdä, mitä hän haluaa. Hän haluaa, että Dee pitää työkalut kaukana hänestä. Dee vaatii itselleen 50 prosenttia kaikista tuloista. Hän uhkaa Lexiä työkalun avulla. Dee ottaa kolmannen työkalun ja käskee Lexin avata suunsa.
Hiiri menee hiiren kanssa keittiöön ja ottaa kaapista t-patukoita kassiinsa. Kaappi on lukittu löysällä ketjulla, joten Hiiri ottaa helposti ruokaa kaapista. Dee vetää Lexin hampaan irti ja vaikuttaa tyytyväiseltä. Lex pitelee kädellään poskeaan.
Teknopoika vie Ramille raportin. Ram kehuu poikaa työstään. Jay ja Ebony saapuvat paikalle. Ram lähettää Jayn pois. Ebony kertoo, että Ram ei kuulu tällä hetkellä hänen vihollisiinsa. Ram ei ymmärrä, miksi Ebony ei toiminut hänen tahtonsa mukaan. Ebony sanoo, että hän vain auttoi Jayta hänen työssään. Ramin mielestä Jay ei tarvitse Ebonyn apua. Ram sanoo, että Ebony on heidän nukkensa. Hän ei halua, että muut saavat nähdä, kuinka yksi teknoista työskentelee niin läheisesti virtin kanssa. Ebony sanoo, että Jay käski hänet mukaansa. Ramin mielestä Ebony voi vastustaa Jayta seuraavalla kerralla. Teknopoika esittelee uudestaan muokattua raporttiaan, jolloin Ram suuttuu ja ampuu poikaa, joka kaatuu maahan. Ebony katsoo tapahtumaa kauhistuneena. Ram hivelee asettaan.

Pride hyppää aidan yli. Hiiri syö t-patukoita. Salene saapuu paikalle ja kysyy, mitä Hiiri tekee. Hiiri piilottaa patukan selkänsä taakse. Salene kertoo, että Hiirellä on patukoita koko armeijalle. Hiiri sanoo näkevänsä nälkää. Salenen mielestä Pride oli oikeassa sanoessaan, että oikea ruoka on parempaa kuin roskaruoka, joka antaa vain hetkellistä ja nopeaa energiaa, minkä jälkeen nälkä tulee nopeasti uudestaan. Salene haluaa viedä patukat pois Hiireltä. Salene lukitsee patukat kaappiin. Hiiri kysyy, kertooko Salene asiasta Pridelle. Salene lupaa tällä kertaa olla kertomatta. Hänen mielestään Pride olisi ollut vihaisempi kuin hän. Salene toivoo, että Pride olisi jo kotona.

Pride vakoilee teknoja. Jay tarkastelee suunnitelmaa neljän muun teknon kanssa. Hän toteaa, että he saavat kaupunkiin pian sähköt. Pride aikoo poistua paikalta, mutta hän törmää johonkin ja herättää teknojen huomion. Suuri määrä teknoja juoksee Priden perään. Jay antaa ohjeita.

Siva makaa Lexin piilopaikan sängyllä ja katselee kaktusta. Lex saapuu paikalle, jolloin Siva ryntää iloisena Lexiä vastaan. Lex sanoo, että hän ei voi kovin hyvin, sillä hänen hampaansa on juuri vedetty irti. Siva säälii Lexiä. Hän ehdottaa, että hän voi suudella kivun pois. Lex haluaisi olla lähekkäin, mutta hän tuntee olonsa liian heikoksi. Siva epäilee, että Lex näyttelee. Hän luulee, että Lex yrittää vain torjua hänet hellävaraisesti.

Lex sanoo, että heillä olisi todella hauskaa, jos hän olisi kunnossa. Siva sanoo, että he voivat vain halailla. Lexiä ei huvita. Siva uskoo, että Lex aikoo jättää hänet. Lex raivostuu. Siva sanoo, että hän on riskeerannut paljon tullessaan paikalle, sillä Ram voisi tehdä Lexille paljon pahaa, sillä Lex on vietellyt Ramin naisen. Lex hermostuu. Hän kysyy, uhkaileeko Siva. Siva sanoo, että hän voi sanoa vaikka mitä, jos he eroavat. Lex sanoo, että hän on sairas. Hän ei aio jättää Sivaa, mutta Siva ei usko Lexiä.
Teknot etsivät Pridea, joka onnistuu pysymään piilossa. Jay komentaa teknoja. Dee menee tapaamaan Ebonya. Hän kertoo Ebonylle Lexin hampaasta. Hän pyytää, että Ebony voisi yrittää hankkia teknoilta särkylääkkeitä ja antibiootteja. Ebony sanoo, että hän ei työskentele sairaalassa. Hän väittää, että hän pakenee henkensä edestä aina, kun hän poistuu teknojen luota. Ebony ei välitä, mitä Lexille tapahtuu, sillä Lex on vahva kuin härkä ja typerän onnekas. Ebony käskee, että Dee menee takaisin töihin.

Teknot löytävät Priden, joka on naamioitunut. Jay kysyy hänen nimeään, mutta Pride väittää, että hänellä ei ole nimeä, koska hän ei tarvitse sitä. Pride sanoo, että hän asuu talossa, jossa he nyt ovat, ja syö rottia ja hyönteisiä. Jay käskee teknon antaa Pridelle t-patukka. Pride ottaa palan patukasta. Jay sanoo, että Priden pitää muuttaa pois, sillä taloon ei kannata jäädä, sillä talo täytetään koneilla. Teknot poistuvat paikalta, jolloin Pride sylkee patukan palan pois suustaan.
Lex kävelee portaat ylös. Häntä pyörryttää. Dee ja Hiiri katsovat Lexiä. Dee kysyy, mitä Lex tekee poissa vuoteesta. Lex pyörtyy lattialle. Jay koputtaa Ramin oveen. Ram kysyy Jaylta, missä kuningatar on. Jay kysyy, tarkoittaako Ram Ebonya. Ram kysyy, kenen muun kanssa Jay sitten on käynyt romanttisilla kävelyillä. Jay sanoo, että kysymyksessä oli työasia. Ram sanoo, että Jay lähti kysymättä häneltä. Jay pyytää anteeksi, sillä hän ei ajatellut, että asia pitäisi tarkistuttaa ensin Ramilta. Jay sanoo, että hän antaa ihmisten toimia teknojen valvonnan alla.

Ram kysyy Ebonysta, mutta Jay kysyy vain, että mitä hänestä. Ram vastaa, että ei mitään. Jay sanoo, että hänen tämän päivän työnsä sujuu hyvin ja että klaaneja ei ole näkynyt. Ram sanoo, että hän ei halua, että kukaan häiritsee operaatiota.

Pride palaa takaisin ostarille. Salene ihmettelee, mitä Pridelle on tapahtunut, sillä Priden kasvot ovat likaiset. Pride kertoo, että teknot aikovat laittaa voimalaitoksen uudestaan käyntiin. Hän ei pidä asian aiheuttamista saasteista. Salene sanoo, että heillä on kiireellisempiä ongelmia, sillä Lex on vakavasti sairas.

Dee hoitaa Lexiä ja pyytää, että Lex puhuu hänelle. Lex vain makaa sängyssä. Dee päivittelee tekojaan. Pride tutkii Lexiä. Hän epäilee, että kyseessä on verenmyrkytys. Dee on kauhuissaan. Pride uskoo, että Lex voi kuolla.