JAKSO 13

Neljännen tuotantokauden 13.jakso

Hahmot: Ram, Java, Siva, Jay, Ved, Ebony, Lex, Ellie, Salene, Pride, Cloe, Hiiri, Charlie


Tapahtumapaikat: Ostari, kaupunki sekä hotelli (eli teknojen ja Ebonyn yhteinen tukikohta)


Lyhyesti: Ellie on pidätettynä. Teknot tutkivat Ellien huoneen. Jay kuulustelee Ellietä ja kysyy, kuka Jack on. Lex pyytää Sivaa treffeille. Salene menee tapaamaan Ellietä. Ebony luulee saaneensa oikean teknoaseen Ramilta ja yrittää tappaa Ellien. Teknot nauravat. Hiiri ja Charlie varastavat Ellielle ruokaa. Pride, Cloe, Hiiri ja Charlie sanovat Ellielle hyvästit. Ellie laitetaan teknojen autoon. Jay lupaa, että Ellie näkee Jackin. Pride ja Salene suutelevat toisiaan.


JAKSOSELOSTUS:


Hiiri, Charlie ja Salene nukkuvat. Teknot saapuvat ostarille ja käskevät kaikki ulos. Ved haluaa tietää, missä Ellien huone on. Teknot pidättelevät Lexiä. Pride haluaa häkissään tietää, mitä ostarilla tapahtuu. Teknot vievät tavaraa mukanaan. Lex haluaa ilmoittaa tapahtuneesta Ebonylle, mutta Ved kertoo, että Ebony tietää jo. Lex lähtee selvittämään asiaa. Salene ihmettelee, missä Ellie on.

Jay huutaa Ellielle siitä, mitä Ellie on tehnyt. Tekno saapuu paikalle Ellien tietokone mukanaan ja kuiskaa jotain Jayn korvaan. Jay kysyy Ellieltä, kuka Jack on. Ostarin rotat ovat kuulleet, mitä Ellielle on tapahtunut, ja pohtivat asiaa. Lex vapauttaa Priden ja myöntää tehneensä virheen.

Jay ihmettelee, miksi tietokoneen joka kansiossa lukee Jackin nimi. Ellie tunnustaa, että hän toimi yksin. Hän halusi kostaa Ebonylle, koska Jack on kadonnut Ebonyn vuoksi. Hänen mielestään Ebony on paha ihminen. Jay lupaa etsiä tietoja Jackista, jos Ellie kertoo hänelle lisää Ebonysta. Ebony huutaa Ramille, joka antoi tarkoituksella jättää Ebonyn oven auki ja Ellien päästä sisään. Ramin ja Vedin mielestä Ebony on turvassa heidän luonaan.

Pride kysyy, uskoiko Salene hänen syyllisyyteensä. Salene sanoo, että hän ei tiedä, mitä hän ajatteli, ja että hän ei voi aina ajatella oikein. Pride pyytää anteeksi. Cloe, Hiiri ja Charlie saapuvat paikalle. He ovat huolissaan Elliestä. Salene ottaa ruokaa mukaansa. Java ja Siva tutkivat Ebonyn koruja. Ebony saapuu paikalle. Tytöt haluavat, että he pysyvät erossa toisistaan, vaikka ovatkin Ebonyn henkivartijoita. Ebony käskee tytöt pois huoneestaan.
Lex kävelee käytävällä ja kohtaa Vedin, joka pilkkaa Lexin sheriffin taitoja. Jay johdattaa Salenen paikalle ja pyytää Vedin viemään hänet Ellien luokse. Ved ei pidä siitä, että kaupunkilaiset tulevat taloon. Salene halaa Ellietä, joka toivoo, että Salene ei vihaa häntä. Salene toivoo, että he olisivat huolehtineet Elliestä paremmin. Ellien mielestä nyt on jo liian myöhäistä. Hän ei halua ottaa vastaan Salenen tuomaa ruokaa. Ellie ei tiedä, mitä hänelle tehdään, joten hän kirjoittaa Jackille jäähyväiskirjeen.

Lex menee Sivan huoneeseen ja pyytää häneltä anteeksi aiempaa käytöstään, jolloin hän syytti Sivaa Tai-Sanin kidnappaamisesta. Lex pyytää Sivaa treffeille. Ved koputtaa oveen. Lex piiloutuu oven taakse. Cloella on ruokaa Hiirelle ja Charlielle, mutta lapset ovat kadonneet.

Salene huutaa Jaylle ja Ebonylle, että Ellie tarvitsee apua ja että hän ei halua mitään pahaa tapahtuvan Ellielle. Jay sanoo, että Ram päättää siitä asiasta. Pride ja Cloe etsivät Hiirtä ja Charlieta. Jay puhuu Elliestä Ramille, joka lupaa pohtia asiaa. Ram epäilee, että Jay alkaa käydä liian tuttavalliseksi kaupunkilaisten kanssa. Jay sanoo, että Ram oli se, joka halusi muuttaa, ei hän.
Hiiri ja Charlie ostavat viisi omenaa, mutta he jättävät maksamatta. Myyjä ryntää lasten perään. Ram puhuu Ellielle, jonka mielestä kaupunkilaiset eivät halua, että teknot ovat kaupungissa, sillä he tulevat hyvin toimeen ilman teknoja. Teknot nauravat väitteelle, sillä he uskovat, että kaupunkilaiset ovat kuin apinoita, jotka juoksevat villeinä pitkin katuja. Java kutsuu Ellietä anarkistiksi.

Ebony saapuu paikalle. Ellien mielestä kaupunkilaiset joutuivat antautumaan Ebonyn vuoksi, koska Ebony myi heidät teknoille. Ellie uskoo, että Ebony tuhoaa ennemmin tai myöhemmin myös teknot. Ramin mielestä Ebony tietää, milloin hänet on voitettu. Ellie yrittää hyökätä Ebonyn kimppuun. Ebony toivoo, että teknot tekevät Elliestä selvää. Ram heittää Ebonylle aseen ja käskee hänen itse toimia. Pride ja Cloe etsivät Hiirtä ja Charlieta markkina-alueelta. Hiiri ja Charlie juoksevat karkuun.

Ebony aikoo tappaa Ellien teknoaseella. Ellie on varma, että Ebony joutuu maksamaan asiasta. Jay kieltää Ebonya ampumasta. Ebony yrittää ladata asetta, mutta se ei laukea. Ram purskahtaa nauruun. Muutkin teknot nauravat. Ram pilaili Ebonyn kustannuksella. Ebony poistuu suuttuneena paikalta. Jay katselee tapahtumia ymmällään. Ram käskee Jayn viedä Ellien pois. Ellie on vakavana.

Cloe ja Pride juoksevat myyjän osoittamaan suuntaan. Jay ja Ebony puhuvat tapahtuneesta kiivaaseen sävyyn. Jay sanoo, että hän tietää joitain Ebonyn menneisyyden tapahtumista. Ebony sanoo, että hän on vain tehnyt, mitä johtajan on pitänyt tehdä. Ved hakee Jayn katsomaan Hiirtä ja Charlieta, jotka yrittivät tulla sisälle tapaamaan Ellietä. Cloe ja Pride katselevat kauempaa tapahtumia. Jay käskee teknovartijoiden tuoda Ellie ulos. Charlie ja Hiiri ojentavat Ellielle omenoita. Ellie halaa lapsia. Jay sanoo, että hän tietää, missä Jack on. Ellie syö palan omenaa ja heiluttaa kättään hyvästiksi. Hänet viedään teknojen autolla pois. Pride, Cloe, Hiiri ja Charlie heiluttavat käsiään hyvästiksi. Pride ja Cloe puhuttelevat Hiirtä ja Charlieta. Heidän ei pitäisi enää tehdä mitään niin vaarallista. Pride toivoo, että Salene ei pidä häntä samanlaisena kuin Ellietä. Salene pohtii Ellien ajatuksia. Hän piristyy hieman Priden rohkaisevista sanoista. Pride lähestyy Salenea. Pari suutelee.