JAKSO 9

Neljännen tuotantokauden yhdeksäs jakso

Hahmot: Pride, Hiiri, Charlie, Salene, Cloe, Ellie, Ebony, Java, Siva, Ram, Jay, Ved, Lex, Dee


Tapahtumapaikat: Ostari, kaupunki, teknojen tukikohta ja Ebonyn tukikohta


Lyhyesti: Hiiri ja Charlie alkavat puhua. Ellien itsemurhayritys paljastuu kaikille. Salene lohduttaa Ellietä ja yrittää arvata lasten nimet. Java ja Siva toimivat Ebonyn henkivartijoina. Java haluaisi, että joku murhaisi Ebonyn. Ram haluaa mennä Ebonyn luokse vierailulle. Java, Siva ja Ebony tappelevat. Ram pitää heille puhuttelun. Ved haluaa antaa kaupunkilaisille opetuksen ja kaappaa muutamia vangeiksi, mukaanlukien Priden. Java ja Siva kertovan Jaylle totuuden Ebonysta: hän petti siskonsa. Jay puhuttelee Vediä. Ebony käskee vangitut kaupunkilaiset poistumaan. Deelle paljastuu, että Ved on tehnyt jotan typerää Cloelle. Hän ehdottaa yhteistä kostoa. Pride tuntee itsensä hyödyttömäksi. Java ja Siva pelaavat pokeria. Joku hiiviskelee ja asentaa ajastimen.


JAKSOSELOSTUS:


Pride, Salene, Cloe, Ellie, Hiiri ja Charlie kokoontuvat syömään. Kaikki katsovat Priden keittoa epäilevästi. Salene pyytää Cloen maistamaan omaansa. Cloe suuttuu ja poistuu paikalta. Hän ei halua tulla kohdelluksi lapsena. Salenen mielestä Cloe käyttäytyy kuin lapsi.

Charlie pyytää kohteliaasti lisää. Salene on iloinen, sillä lapset osaavat sittenkin puhua. Ellie paljastaa, että lapset puhuivat hänelle eilen. Salene ihmettelee, miksi Ellie ei ole kertonut asiasta. Charlie kertoo, että Ellie yritti hypätä katolta alas.

Java ja Siva saattavat Ebonya ihmisjoukon keskellä. Siva luulee, että pojalla on ase, ja taittaa hänen kätensä nurin. Ved haluaa antaa kaupunkilaisille opetuksen, koska teknoja on loukkaantunut tappeluissa. Jay sanoo, että kaupunkilaiset ovat vain nälkäisiä. Ram saapuu paikalle ja ihmettelee veljesten riitaa. Hän haluaa mennä tapaamaan Javaa, Sivaa ja Ebonya. Jayn mielestä se ei ole turvallista. Ram käskee Jayn tehdä siitä turvallista. Ebony ei halua, että Java ja Siva tulevat hänen tielleen. Java ei ymmärrä, miksi Siva esti poikaa koskemasta Ebonyyn. Siva pelkää, että Ram syyttää heitä, jos Ebonylle tapahtuu jotain. Java haluaa, että he eivät estä, jos joku haluaa tappaa Ebonyn. Siva myöntelee.

Lex ja Dee kävelevät markkina-alueella. Myyjä yrittää huijata antamalla liian vähän ruokaa korusta. Dee käskee, että loput ruuat ovat ilmaisia. Lex uhkailee myyjää näyttämällä asettaan. Lex julistaa, että ruoka on ilmaista. Ihmiset ryntäävät ottamaan ruokaa. Lex ojentaa Deelle leipää.
Salene kysyy Ellieltä, mistä lapset puhuivat. Ellie sanoo, että hän ei uskaltanut tehdä itsemurhaa. Salene sanoo, että hän tietää, mitä Ellie kokee. Ellie väittää olevansa kunnossa. Salene toivoo, että Ellie puhuu seuraavan kerran jollekin. Hän haluaa, että Ellie taistelee. Cloe peilaa itseään. Hän ajattelee Vediä ja heittää nallekarhunsa lattialle.
Pride yrittää arvata lasten nimiä. Salene saapuu paikalle ja nimeää lapset hassuilla nimillä. Charlie ja Hiiri haluavat tietää, missä Ellie on. He lähtevät huoneesta. Salenen mielestä muun muassa hänen vastuullaan on luoda hyvä tulevaisuus lapsille. Java ja Siva ottavat aurinkoa. Ebony esittelee uudet henkivartijansa: kaksi poikaa. Lex saapuu paikalle. Hän kutsuu tyttöjä kolmeksi Ebonyksi. Hänen mielestään kaikki paha tulee kolmena. Ved menee teknojen kanssa kadulle, mutta kaupunkilaiset alkavat heittää heitä kivillä. Ebony taistelee Javaa ja Sivaa vastaan.
Ram ja Jay saapuvat paikalle. Ram käskee Jayn mennä väliin. Jay erottaa tytöt toisistaan. Ved haluaa hyökätä kaupunkilaisten kimppuun. Ebony vaatii, että Ram käskee Javan ja Sivan pois hänen luotaan. Ramin mielestä Ebony tarvitsee suojelua, koska hän saa vihaista postia. Ram ei halua menettää Ebonya. Hän vaatii, että Java ja Siva ottavat työnsä vakavasti. Ebony pyytää kahvia. Ram käskee Javan ja Sivan hakea kahvia. Teknot piirittävät kaupunkilaislapset. Lex ja Dee näkevät kaiken. Pride saapuu paikalle ja ihmettelee tapahtunutta. Teknot ottavat myös Priden vangiksi. Lex ei halua tehdä asialle mitään. Dee vaatii toimintaa.

Java ja Siva tuovat kahvia, mutta Ram ja Ebony eivät ole paikalla. Jay ihmettelee, miksi Java ja Siva vihaavat Ebonya. Java kertoo heidän tarinansa: siskokset pitivät yhtä kunnes Ebony tapasi Zootin, joka oli todella hullu. Javan mielestä Ebony halusi korkeimmalle asemalle ja kääntyi samalla siskojaan vastaan. Siva kertoo, että Zoot halusi tuhota Javan ja Sivan, mutta he pääsivät pakenemaan. Ram ja Ebony palaavat takaisin. Ram on iloinen kahvista ja ojentaa kupillisen Ebonylle.
Tekno tulee ja kertoo ongelmista. Jay haluaa, että Ebony tulee hänen mukaansa. Lex laittaa kaksi kaupunkilaista vankilaan. Dee ei pidä Lexin tekemisistä. Cloe saapuu paikalle ja varoittaa Vedistä. Dee toivoo, että Ved ei ole tehnyt mitään Cloelle. Cloen ilme kertoo vastauksen. Ebony kysyy, uskooko Jay Javaa ja Sivaa. Hän kertoo, että hän vain yritti selviytyä viruksen tultua.

Ved puhuttelee kaupunkilaisia. Hän haluaa antaa heille opetuksen ja osoittaa heitä aseellaan. Lex haluaisi estää Vediä, mutta Dee sanoo, että Lex ei voi asialle mitään. Jay saapuu paikalle ja puhuttelee Vediä. Ebony käskee kaupunkilaisten poistua paikalta. Jay käskee Vedin lähteä. Jay haluaa, että Ebony pitää kaupunkilaiset järjestyksessä. Ebony käskee Lexin kanssaan sisälle.
Hiiri ja Charlie katselevat Ellien tietokonetta. Salene saapuu paikalle ja utelee lasten nimiä. Lapset eivät suostu kertomaan, jolloin Salene kutsuu heitä hassuilla nimillä. Charlie ei pidä asiasta. Ellie naureskelee. Lapset poistuvat paikalta, jolloin Ellie katselee Jackin pilliä ja muistelee hetkeä, jolloin Jack antoi sen hänelle. Ostarin rotat oleskelevat keittiössä. Lex haluaisi saada Vedin käsiinsä. Cloe poistuu nopeasti paikalta. Priden mielestä kaupungissa vallitsee teknojen laki ja Ebonyn laki, jolloin Lex on joutunut niiden kahden väliin.

Dee haluaisi kertoa Ebonyn yhteyksistä teknoihin, mutta Lexin mielestä aika ei ole vielä oikea. Ebony katselee itseään peilistä ja juo jotain väkevää. Joku hiiviskelee ulkona. Pride tuntee olonsa hyödyttömäksi kaupungissa. Hän haluaisi tehdä jotain. Salene kuuntelee hämmentyneenä.
Joku asettaa ajastimen. Dee kertoo Cloelle, että Ved kiusasi häntäkin. Cloe ei haluaisi puhua asiasta. Dee ehdottaa yhteistyötä kostaakseen Vedille. Java ja Siva haluaisivat pelata pokeria. Java ei saa pelikaveria, joten hän pakottaa muutaman paikallaolijan pelaamaan pokeria. Ebony menee nukkumaan. Ajastimessa on aikaa enää noin minuutti.