JAKSO 6

Neljännen tuotantokauden kuudes jakso

Hahmot: Lex, Salene, Dee, Cloe, Pride, Ellie, Hiiri, Charlie, Ebony, Ram, Java, Siva, Jay, Ved


Tapahtumapaikat: Ostari, kaupunki ja teknojen tukikohta


Lyhyesti: Dee ei paljasta, että hän näke teknojen poistuvan Ebonyn huoneesta. Ebony tekee Jayn kanssa sopimuksen. Cloe suutelee Pridea hyvästiksi. Hän tekee Pridelle rakkauskirjeen, mutta Hiiri tekee siitä lennokin. Ostarin rotat ja kaupunkilaiset hyökkäävät teknojen tukikohtaan ja häviävät taistelun. Jay uhkailee heitä, mutta päästää heidät vapaaksi Ebonyn puheen ansiosta. Ram nostaa maljan Jayn suunnitelman kunniaksi, sillä tapaus oli Ebonyn kanssa sovittu väijytys, josta kaupunkilaiset eivät tienneet mitään. Teknot haluavat nyt tehdä yhteistyötä kaupunkilaisten kanssa. Lex kiittää Ebonya, mutta Pride on epäileväinen. Java ja Siva tunnustavat, että Ebony on heidän siskonsa.


JAKSOSELOSTUS:


Ostarin rotat suunnittelevat hyökkäystä. Dee muistelee hetkeä, jolloin hän näki teknojen poistuvan Ebonyn huoneesta, eikä kuuntele kunnolla. Ellie toivoo näkevänsä vielä Jackin ja Alicen. Lex haluaa huolehtia Jaysta ja Vedistä.

Ebony sanoo, että Jay tarvitsee hänen apuaan saattamaan kaupungin turvalliseksi. Ebonyn mielestä teknot tarvitsevat häntä ja ihmettä. Jay haluaa vain, että kaupunkilaiset toimisivat yhteistyössä teknojen kanssa. Java näkee Jayn ja Ebonyn valvontakameran kautta. Ved auttaa häntä saamaan tarkemman kuvan. Java vaikuttaa järkyttyneeltä. Jay vaikuttaa kiinnostuneelta Ebonyn puheista.
Salene pyytää Cloelta palvelusta. Cloe vastailee hieman töykeästi takaisin. Salenen mielestä Cloe voisi tehdä hänelle vastapalveluksen, koska hän ja Ryan huolehtivat aikoinaan Cloesta. Pride saapuu paikalle. Cloe vilkaisee häntä ja poistuu paikalta. Java yrittää kysyä Vediltä, mitä hän tietää Jayn kanssa juttelevasta tytöstä muuta kuin, että hän on klaanin johtaja. Ved käskee Javan kysyä Jaylta. Jay ei usko, että teknot haluavat tehdä Ebonyn kanssa sopimuksen. Ebony kertoo, että kaupunkilaiset luottavat ja uskovat häneen. Ebony ehdottaa, että hän pysyy kaupungin johtajana ilman teknoja ja että hän lupaa vastapalvelukseksi yhteistyötä. Java näkee Ebonyn kasvot lähemmin. Hän sanoo: "Ei voi olla." Lapset leikkivät. Salene punnertaa. Lex on pahoillaan, että Salene ei koskaan löytänyt Ryania. Hän ihmettelee, mihin vanha Salene katosi. Salene sanoo, että hänellä oli kaksi vaihtoehtoa ja että hän päätti selviytyä. Hänen mielestään Hiiren ja Charlien on pian tehtävä sama päätös. Lex on pessimistinen. Hän ei usko, että mikään hyvä säilyy kovin kauan.

Ebony valmistelee joukkoja kokoon. Dee vaikuttaa mietteliäältä. Ellie ei halua enää odottaa, jolloin Lex käskee Ellien perääntyä, koska Ellie ei ole ainoa, joka on menettänyt läheisensä. Ellie ryntää pois paikalta. Lexin mielestä Ebony teki oikean päätöksen ryhtyessään taisteluun. Pride menee Cloen luokse. Hän kertoo, että Salene ei tiedä hänen tulostaan mitään. Hän toivoo, että Cloe jäisi ostarille huolehtimaan lapsista, koska hänellä olisi silloin mukavampi olo. Pride uskoo, että Cloe ajattelee asiasta samalla tavalla. Priden mielestä Cloe olisi ollut hyvä eko klaanin jäsen. Pride ottaa kiinni Cloen kädestä. Cloe hymyilee. Jay antaa Ramille raporttinsa. Hän toivoo, että Ramin ja hänen sopimus pitää, jolloin hän saa huolehtia itsenäisesti suunnitelman toteuttamisesta. Java ja Siva katsovat toisiaan. Java mainitsee klaanin johtajan, jonka kanssa Jay on puhunut. Jay ei pidä siitä, että Java kyseenalaistaa hänen suunnitelmansa. Ram vakuuttaa, että siitä ei ole kyse.

Salene hyvästelee Hiiren ja Charlien, jotka halaavat ensin Salenea ja sitten Pridea. Lapset menevät Cloen kanssa sohvalle istumaan. Cloe hyvästelee Priden suudelmalla. Salene lupaa tuoda Priden takaisin yhtenä kappaleena. Pride tuijottaa eteensä suu auki. Ebony pitää joukoilleen puheen. Hänen mielestään on liian aikaista taistella, mutta hän ymmärtää kaupunkilaisten tarpeen ryhtyä taistoon. Joukko lähtee liikkeelle.
Ved ottaa Ebonyn julisteen seinältä. Jay yrittää keskittyä. Poika tuhrii ja peittää valvontakameran. Muutama poika taltuttaa pari teknoa. Lex sanoo, että aita ei ole sähköistetty. Joukko kurkistelee laatikoiden takana ja lähtee taas liikkeelle. Cloe kysyy Hiiren ja Charlien nimiä, mutta lapset eivät vastaa. Cloe muistelee suudelmaa.

Lex avaa portin lukon. Joukko ryntää alueelle. Teknot ryntäävät vastaan. Ram, Java ja Siva katselevat tapahtumia valvontakameroiden avulla. Syntyy hurja taistelu. Jay katselee tapahtumia mietteliäästi ja laukaisee omituisen äänen soimaan. Ääni sattuu kaupunkilaisten korviin, jolloin teknot voittavat taistelun ja piirittävät kaupunkilaiset. Jay saapuu paikalle. Hänen mielestään hyökkäys oli turha, sillä kaupunkilaiset olisivat voineet toimia yhteistyössä teknojen kanssa. Hän uskoo, että he voisivat elää rinnakkain ja auttaa toisiaan. Jay käskee teknojen tuhota kaikki, koska heidän kanssaan ei voi neuvotella. Ram hieroo käsiään yhteen, koska hänen mielestään Jayn suunnitelma on nerokas. Java, Siva ja Ved ihmettelevät tapahtumia.

Hiiri ja Charlie käyvät Priden huoneessa. Cloe jättää sängylle kirjeen ja lähtee lasten kanssa pois huoneesta. Charlie ja Hiiri palaavat takaisin huoneeseen. Hiiri sanoo, että "se on rakkauskirje", ja taittelee kirjeestä lennokin. Jay aikoo kävellä pois, kun Ebony nousee seisomaan ja ottaa taistelusta syyt omille niskoilleen. Lex ryntää Ebonyn luokse ja yrittää estellä Ebonya.
Jay osoittaa Ebonya aseellaan, mutta hän ei ammu, koska hän ei halua luoda marttyyria. Jay aikoo taas kävellä pois, kun Ellie huutaa hänen peräänsä ja haluaa tietää, missä Jack ja Alice ovat. Jay tuijottaa hetken Ellietä ja kävelee pois.

Kaupunkilaiset palaavat takaisin ostarille. Lex ei usko, että teknot olisivat uskaltaneet tappaa heitä. Ebony haluaa tutkia teknoja lisää. Lexin mielestä heidän pitäisi kuunnella enemmän Ebonya, sillä heidän ei olisi pitänyt lähteä taisteluun, kuten Ebony ensin ehdotti. Ebony haluaa nyt toimia yhteistyössä teknojen kanssa. Pride uskoo, että he eivät ole ymmärtäneet aivan kaikkea Ebonyn puheista. Hän on epäileväinen. Ram kohottaa maljan Jayn kunniaksi. Ved ei ymmärrä, miksi Jay päästi kaupunkilaiset karkuun. Ramin mielestä Ved on ärsyttävä, koska hän ei osaa ajatella. Ved tajuaa nyt vasta, että Jay teki sopimuksen Ebonyn kanssa ja järjesti kaupunkilaisille väijytyksen. Ved näyttää Ramille Ebonyn julisteen. Ram huomaa, että Java ja Siva vaikuttavat tuntevan Ebonyn. Javan mielestä Ebony on kyvykäs tuhoamaan teknot. Java ja Siva tunnustavat, että Ebony on heidän siskonsa.