JAKSO 5

Neljännen tuotantokauden viides jakso

Hahmot: Amber, Trudy, Brady, pikku-Bray, Lex, Pride, Cloe, Ellie, Ebony, Salene, Jay, Ved, Ram, Siva, Java


Tapahtumapaikat: Ostari, metsä ja teknojen tukikohta


Lyhyesti: Amber ja Trudy vaeltavat nälkäisinä ekojen leirin luokse, joka vaikuttaa tyhjältä, mutta jonne ilmestyy yllättäin ekoja. Ostarin rotat eivät tiedä, mitä heidän pitäisi ajatella Jackin kidnappauksesta. Pride syyttää asiasta Ebonya. Salene lohduttaa Ellietä, joka syyttää itseään tapahtuneesta. Ram näkee Ebonyn valvontakamerasta ja käskee Jayn huolehtia asiasta. Jay vierailee Ebonyn luona yöllä ja uhkailee häntä. Jayn mielestä Ebony on vastuussa, jos kaupunkilaiset hyökkäävät teknoja vastaan. Java ja Siva kiusoittelevat ensin Vediä ja sitten Jayta. Salene, Pride, Cloe, Lex ja Ellie haluavat taistella teknoja vastaan. Ebony ei pidä suunnitelmasta, mutta suostuu lopulta johtamaan hyökkäystä. Hiiri ja Charlie varastavat Lexiltä Tai-Sanin kristallin. Lex haluaa heittää lapset kadulle, mutta Salene ja Pride puhuvat Lexille järkeä. Pride puhuttelee lapsia varastamisesta. Ebony menee tapaamaan Jayta, koska hän haluaa keskustella.


JAKSOSELOSTUS:


Amber ja Trudy vaeltavat. Ebony on palannut ostarille. Ostarin rotat eivät ymmärrä, miksi Ebony ei edes yrittänyt pelastaa Jackia ja miksi Ebony palasi takaisin eikä Jack. Ellien mielestä Jack on arvokkaampi kuin Ebony, jolloin hän toivoo, että Ebony olisi kidnapattu Jackin sijasta. Priden mielestä Ellie on oikeassa. Hän epäilee, että Ebony juoni koko jutun. Lexin mielestä heidän pitäisi olla huolissaan siitä, kenet teknot kidnappaavat seuraavaksi.
Ram ja Jay keskustelevat siitä, kuinka kaupunkilaisia pääsi heidän alueelleen. Ram ei ole tyytyväinen. Hän huomaa valvontakamerasta Ebonyn. Ved viittaa siihen, että Jay saattaa tuntea Ebonyn. Ram vaatii, että myös Ebony otetaan kiinni. Jay lupaa hoitaa asian. Hän käskee Vedin olla hiljaa. Lex suutelee Tai-Sanin kuvaa. Hän sanoo, että hän tulee aina rakastamaan Tai-Sania.

Ellie itkee. Salene lohduttaa Ellietä, joka syyttää tapahtuneesta itseään. Salene uskoo, että heillä on vielä toivoa saada Jack takaisin. Salene ja Ellie halaavat toisiaan. Ellie kiittää Salenea. Amber ja Trudy alkavat jo olla väsyneitä ja nälkäisiä, mutta he jatkavat silti vaellusta. Trudy on huolissaan Amberista, joka vaikuttaa huonovointiselta.

Pride syyttää kaikesta Ebonya. Salenen mielestä kyse ei enää ole Ebonysta, vaan siitä, että heidän täytyy taistella Ebonyn avulla tai ilman Ebonya. Hän ei halua enää olla kenenkään orja. Cloe saapuu paikalle ja sanoo tulevansa myöhemmin uudestaan. Pride sanoo Salenelle olevansa mukana suunnitelmassa. Lex näkee, kuinka Tai-Sanin kuva on lattialla, ja suuttuu lapsille, jotka ovat selvästi sotkun takana. Jay ei halua, että Ved tulee hänen mukaansa tai sanoo kenellekään mitään.

Lex puhuttelee Hiirtä ja Charlieta, jotka ovat varastaneet Tai-Sanin kristallin. Hän aikoo heittää lapset ulos, koska he eivät palauta kristallia takaisin, vaan purevat häntä käteen. Pride ja Salene puhuvat Lexille järkeä. Salene ei usko, että Tai-San olisi halunnut Lexin käyttäytyvän noin lapsia kohtaan. Lex käskee lasten pysyä poissa hänen huoneestaan.

Trudy saa kaksi kalaa joesta. Hän on todella iloinen asiasta, sillä Amber neuvoi häntä kalastamaan. Amber nukkuu eikä edes kuule pikku-Brayn itkua. Toinen kala on palanut, koska Amber ei huomannut vahtia sitä. Amber ei vaikuta kiinnostuneelta. Trudy yrittää puhua Amberille järkeä. Hän ehdottaa, että he voisivat jäädä joen rannalle muutamaksi päiväksi keräämään voimia. Amber haluaisi jatkaa heti matkaa. Hän uskoo, että ekot ovat edelleen samalla paikalla kuin ennenkin. Amber pyytää, että Trudy luottaa häneen.

Lex korjaa Tai-Sanin kuvan paikoilleen. Salene saapuu pyytämään anteeksi ja auttaa korjaamaan Tai-Sanin alttarin. Lex ihmettelee, tuleeko hänen loppuelämänsä olemaan hyvästien jättöä. Pride puhuu Hiirelle ja Charlielle siitä, että varastaminen on väärin. Hän sanoo, että lasten pitää mennä heti ulos ostarilta, jos he aikovat jatkaa varastamista, mutta jos lapset haluavat jäädä ostarille, he eivät saa varastaa enää koskaan. Ved pelaa tietokonepeliä, kun Java ja Siva saapuvat kiusaamaan häntä. He haluaisivat tietää, kuka valvontakameran tyttö on. Ram kutsuu Javaa ja Sivaa luokseen.

Pride katselee Amberin kuvaa, kun Cloe saapuu hänen luokseen. Cloe ehdottaa uudestaan Pridea johtajaksi. Pride kertoo Cloelle salaisuuden: he aikovat hyökätä teknoja vastaan ilman Ebonyn apua. Cloe ei ole varma asiasta, mutta väittää tukevansa Pridea. Ebony nukkuu, kun Jay ja kaksi muuta teknoa saapuvat hänen luokseen. Ebony väittää, että hän ei tiedä, mistä Jay puhuu. Jay sanoo, että he näkivät Ebonyn valvontakameran kautta. Yksi tekno osoittaa Ebonya aseellaan. Ebony on kauhuissaan. Jay kysyy Ebonyn nimeä ja Ebony vastaa. Jay sanoo, että Ebony on tästä lähtien vastuussa kaikesta, mitä kaupunkilaiset tekevät teknoja vastaan. Ebonyn mielestä hänen on mahdotonta vahtia koko kaupunkia. Jay käskee hänen löytää keinon. Dee näkee, kun teknot poistuvat paikalta.

Trudyn mielestä he ovat kiertäneet ympyrää. Amber on menettää tajuntansa. Trudy sanoo, että Amber ei ole kunnossa. Hän yrittää taivutella Amberia palaamaan takaisin kaupunkiin, jotta he selviäisivät hengissä. Amber jatkaa itsepäisesti matkaa. Trudy pudistelee päätään. Valvontakamerat seuraavat kaupunkilaisten tekemisiä. Java ja Siva kiusoittelevat Jayta, joka haukoittelee rankan yön jälkeen. Ram virnistelee myös Jaylle.

Ostarin rotat ilmoittavat Ebonylle, että he aikovat käydä sotaan teknoja vastaan. Salene on jo puhunut asiasta klaanien johtajille. Ebony ei pidä kuulemastaan. Hänellä on omaakin sanottavaa. Amber ja Trudy löytävät perille.

Ebonyn mielestä kaupunkilaiset eivät pysty voittamaan teknoja. Ellie saapuu paikalle ja puhuu Jackin puolesta. Ostarin rotat pysyvät kannassaan: he haluavat hyökätä. Ebonylle ei jää vaihtoehtoja. Hän suostuu johtamaan hyökkäystä. Amber ja Trudy näkevät, että ekot ovat muuttaneet pois. Amber alkaa itkeä.

Jay tutkii valvontakameroita Vedin kanssa. Hän näkee yhdessä Ebonyn ja poistuu paikalta. Trudy yrittää lohduttaa Amberia, joka toivoo, että olisi kuunnellut Trudya. Trudyn mielestä he vain halusivat tehdä oikein. Yhtäkkiä ekot saapuvat paikalle. Jay menee tapaamaan Ebonya. Hän ihmettelee, mitä Ebony tekee teknojen tukikohdan lähettyvillä. Ebony haluaa keskustella.