JAKSO 4

Neljännen tuotantokauden neljäs jakso

Hahmot: Jack, Ellie, Ebony, Ved, Jay, Ram, Java, Siva, Cloe, Pride, Salene, Hiiri, Charlie, Lex, Amber, Trudy, Brady, pikku-Bray


Tapahtumapaikat: Ostari, metsä ja teknojen tukikohta


Lyhyesti: Jay on vihainen Vedille kadonneesta kommunikaattorista. Ram pitää Vedille puhuttelun. Java on kiinnostunut Jaysta. Cloe on mustasukkainen Pridesta Salenelle, joka hoitaa Hiirtä ja Charlieta Pride apunaan. Lex yrittää ilmeisesti flirttailla Cloelle. Jack ja Ebony menevät tutkimaan teknojen tukikohtaa. Jack hyvästelee ensin Ellien. Pari suutelee. Jack antaa Ellielle onnenpillinsä. Amber ja Trudy etsivät suojaa. Amber haluaa mennä takaisin ekojen luokse. Amberin ja Trudyn tiet erkanevat, kunnes Trudy päättää sittenkin seurata Amberia ekojen luokse. Ostarin rotat järjestävät muistotilaisuuden kadonneille ystäville. Ram jäljittää kommunikaattorin sijainnin. Tiedon avulla teknot kidnappaavat Jackin, joka yrittää murtautua teknojen alueelle. Ebony katselee kauhuissaan tapahtumia.


JAKSOSELOSTUS:


Jack ihastelee laitetta, jonka Ebony on saanut Deeltä. Hän ei usko, että heillä on toivoa voittaa teknot, jos teknoilla on sellaisia laitteita. Ebony pyytää, että Jack yrittäisi saada laitteen toimimaan.

Jay huutaa Vedille, joka rikkoi tahallaan määräyksiä. Ved sanoo, että Jay ei ole hänen isänsä. Jay muistuttaa, että hän on kenraali. Hän haluaa jatkaa tehtävän suorittamista. Jay ei pidä siitä, että Ved kadotti kommunikaattorinsa, mutta Ved ei usko, että kaupunkilaiset osaavat käyttää sitä. Jayn mielestä laitteen menettäminen voi saattaa teknot haavoittuvaisiksi. Jay käskee Vedin kertoa asiasta Ramille. Java kuulee keskustelun. Ram ilmestyy paikalle. Jay ei kerro Ramille totuutta. Ram haluaa mennä ulos. Java ei myös paljasta totuutta. Jay kiittää Javaa, joka iskee Jaylle silmää.

Pride kävelee Cloen ohi, jolloin Cloe hymyilee Pridelle ja katselee hänen peräänsä. Salene hoitaa Hiirtä ja Charlieta, jotka eivät suostu puhumaan. Pride saapuu paikalle ja kertoo uskovansa, että teknot ovat voitettavissa. Salene ihmettelee, miksi Pride haluaa taistella, vaikka hän ei edes kuulu Ostarin rottiin. Pride haluaa nähdä Mayn ja muut turvassa. Salene ilmoittaa, että hän haluaa järjestää muistotilaisuuden kadonneille ystäville kuten Tai-San tekisi, ja toivoo, että Lex ei pahastu.

Cloe hoitaa Lexiä, joka toivoo, että Tai-San olisi paikalla. Hän muistelee Tai-Sania ja huomaa, että Cloesta on myös kasvanut nainen. Cloe kysyy, yrittääkö Lex iskeä hänet, ja sanoo ei kiitos. Amber ja Trudy näkevät teknojen kuorma-auton. Trudy haluaa etsiä heille ja lapsille suojapaikan yöksi.

Jack kertoo Ellielle, että hän saattaa onnistua kuuntelemaan teknoja laitteen avulla. Ellie sanoo, että Jackin ei ole pakko tehdä mitään vaarallista vain koska hän pyysi Jackia palaamaan takaisin. Jack sanoo, että hän osaa huolehtia itsestään. Salene ilmoittaa, että hän haluaa järjestää muistotilaisuuden. Ellie järkyttyy, koska hän ei halua hautajaisia, koska hän uskoo, että ystävät ovat elossa.

Java sanoo Jaylle, että Jayn pitäisi tehdä muutakin kuin töitä. Javan mielestä Jay on vahva ja mysteerinen. Ram keskeyttää keskustelun saapumalla paikalle ja vaatimalla kommunikaattorit tarkistukseen - puhtaina. Jay alkaa kerätä kommunikaattoreita, vaikka vaikuttaa järkyttyneeltä. Amber ja Trudy löytävät talon.

Salene yrittää pestä Charlien kasvoja, mutta Charlie puree Salenea käteen. Salene poistuu paikalta, jolloin Hiiri ja Charlie alkavat ahmia pöydällä olevaa ruokaa. Salene näkee kaiken nurkan takaa. Amber ja Trudy etsivät ruokaa, mutta talo on tyhjä. Amber haluaa jatkaa etsimistä aamulla. Amber ja Trudy istuutuvat tuoleille. Brady itkee pienesti.

Ved pyytää Ramilta anteeksi sitä, että hän hukkasi kommunikaattorin. Ramin mielestä huolimattomuudesta pitää rangaista. Ram antaa Jayn päättää rangaistuksen. Jay näyttää vakavalta, jolloin Ram puhkeaa nauramaan. Java ja Siva nauravat väkinäisesti taustalla. Ram ilmoittaa, ettei hän ollut tosissaan. Hän uhkaa, että heittää Vedin kadulle, jos hän hukkaa toisen kerran tavaroita. Jay ihmettelee, haluaako Ved todella olla tuollainen kuin on. Ved sanoo, että hän ei halua olla kuin veljensä Jay.

Salene pyytää Cloen apua lastenhoidossa, mutta Cloe sanoo olevansa kiireinen. Pride saapuu paikalle ja tarjoaa apuaan. Cloe muuttaa heti mieltään ja tarjoutuu myös avuksi. Salene sanoo, että Cloen ei tarvitse auttaa, koska Cloe on kiireinen. Cloe suuttuu asiasta. Lex katsoo ihmetellen Cloen perään.

Yö koittaa. Amber muistelee hetkeä, jolloin Bray ryntäsi ekojen luokse tapaamaan Amberia. Amber päättää palata takaisin ekojen luokse. Jack työskentelee tietokoneensa parissa. Ram tutkii omaa konettaan ja yrittää etsiä kadonnutta kommunikaattoria. Jack menee tapaamaan Ebonya ja kertoo löydöstään. Ram löytää koneeltaan kadonneen kommunikaattorin sijainnin.

Aamu valkenee. Amber ja Trudy vaeltavat eteenpäin. Trudyn mielestä on typerää lähteä ekojen luokse ilman ruokaa. Amber ei usko, että Bray palaa takaisin. Hän haluaa lapsensa turvalliseen paikkaan. Trudy ei halua jättää Ostarin rottia pulaan. Amber ei halua viedä lastaan kaupunkiin. Trudy ei usko, että Amber selviää. Amber toivottaa Trudylle onnea ja lähtee yksin matkaan.

Pride näyttää Hiirelle ja Charlielle, kuinka solmuja tehdään. Salene syö ruokaa ja katselee heitä. Cloe saapuu paikalle ja näkee Priden. Hän pamauttaa vesipullon pöydälle ja kävelee suuttuneena pois. Pride ja Salene ihmettelevät Cloen käytöstä.

Jack vakuuttaa Ellielle, että hänen ei tarvitse huolehtia. Jack ojentaa Ellielle onnenpillinsä, johon voi puhaltaa, jos tarvitsee apua. Hän sanoo olevansa ostarilla Ellien vuoksi. Jack antaa Ellielle suukon poskelle. Ellie antaa Jackille suukon suulle, mikä saa parin hämilleen. Jack sanoo hyvästit ja poistuu paikalta. Salene muistuttaa Ellietä muistotilaisuuden alkamisesta. Amber vaeltaa yksin metsässä. Trudy saapuu paikalle. Amber ja Trudy halaavat toisiaan.

Jack ja Ebony hiiviskelevät teknojen tukikohdan luona ja välttelevät kameroita. Pöydällä on Mayn, Amberin, Alicen, Ryanin ja Tai-Sanin kuvat. Salene pitää puheen. Hän toivoo, että kaikki heidän läheisensä ovat turvassa.

Amber ja Trudy vaeltavat eteenpäin. Jack jättää Ebonyn taakseen ja menee yksin eteenpäin. Salene muistuttaa, että heidän ei pidä luopua toivosta. Ellie muistelee Jackia ja suudelmaa. Ram tutkii tietokonettaan. Jack yrittää avata lukon. Ebony katselee huolestuneena Jackia. Hälytys alkaa soida. Teknot ottavat Jackin vangiksi.