JAKSO 3

Neljännen tuotantokauden kolmas jakso

Hahmot: Lex, Salene, Pride, Jay, Ved, Ram, Java, Siva, Dee, Ebony, Ellie, Jack, Amber, Trudy, Brady, pikku-Bray, Hiiri, Charlie, Cloe


Tapahtumapaikat: Ostari, kaupunki, kaupungin lähimetsä, Alicen maatila ja teknojen tukikohta


Lyhyesti: Lex toipuu teknojen aseen osumasta. Pride haluaisi taistella teknoja vastaan, samoin Lex, mutta Ebony haluaa vakoilla ja odottaa. Klaanijohtajien kokouksessa päätetään odottaa. Cloe tukee Pridea ja haluaisi hänet klaanin johtajaksi. Salene hoitaa Hiirtä ja Charlieta. Ellie ja Jack etsivät Alicea maatilalta, mutta Alicea ei näy missään. Jack aikoo lähteä pois, mutta palaa kuitenkin takaisin. Pride tunnustaa Cloelle, että hän ei rakastanut Mayta. Ram pelaa virtuaalimaailmapeliä. Ved menee salaa baariin ja satuttaa Deetä oudolla laitteella. Java ja Siva käskevät Vedin takaisin teknojen tukikohtaan. Dee varastaa Vediltä kommunikaattorin ja antaa sen Ebonylle. Trudy kertoo Amberille totuuden: Bray on kidnapattu. Amber kastaa lapsensa Brayksi isänsä mukaan.


JAKSOSELOSTUS:


Lex näkee painajaista Valvojasta ja kaipaa Tai-Sania. Salene hoitaa Lexiä ja menee puhumaan Pridelle. Pride haluaa ottaa selvää teknoista. Ved ilmoittaa Jaylle, että Ram on hereillä. Ellie haluaa mennä maatilalle etsimään Alicea. Jack yrittää estellä, sillä ulkona on vaarallista, mutta Ellie on päättäväinen.

Ram on tyytyväinen siihen, että teknot ovat vallanneet kaupungin. Jay suhtautuu viileästi tapahtumiin ja haluaa ohjelmoida ohjelmansa. Ellie kulkee kaduilla ja menee teknoja piiloon. Teknot melkein löytävät Ellien. Jack harhauttaa teknoja heittämällä pullon kauemmas kadulle, jolloin teknot ryntäävät kolahduksen perään. Ellie juoksee Jackin luokse turvaan.
Amber herää ja kysyy Trudylta, onko hän nähnyt Brayta. Trudy kertoo, että uusi klaani on vienyt lapsia kuorma-autoihin, joten heidän on lähdettävä pois rakennuksesta, koska uusi klaani voi palata hakemaan myös heidät. Amber ei halua lähteä, vaan odottaa Brayn paluuta. Trudy aikoo kertoa totuuden Braysta, mutta perääntyy ja pyytää Amberia ajattelemaan lasten parasta.

Salene antaa Charlielle ja Hiirelle ruokaa. Charlie ei halua ottaa ruokaa vastaan. Ebony ja Pride saapuvat paikalle riidellen teknoista ja vallitsevasta tilanteesta. Cloe ei kestä kuulla huutoa. Salene pyytää paria lopettamaan.

Ellie etsii Alicea maatilalta, mutta Alice ei ole siellä. Hän haluaa palata takaisin kaupunkiin etsimään Alicea. Jack ei ole varma, haluaako hän palata takaisin. Hänen mielestään Elliellä ei ole oikeutta pyytää häntä palaamaan, koska kaupungissa ei ole enää melkein ketään jäljellä. Ellie huutaa, sillä hän ei ymmärrä, kuinka Jack voi jättää Ostarin rotat pulaan. Hän käskee Jackin lähteä tekemään sitä, mitä Jack osaa parhaiten. Jack lähtee. Ellie jää tuijottamaan Jackin perään.

Cloe on huolissaan siitä, jättääkö Pride Ostarin rotat. Hän haluaisi, että Pridesta tulisi johtaja nyt, kun ketään muita ei ole paikalla. Pride kertoo Cloelle, että Ebony on oikeassa Mayn suhteen. Hän ei halunnut satuttaa Mayta, mutta hän halusi jonkun tuekseen. Hän myöntää antaneensa Mayn luulla, että hän rakasti Mayta, vaikka hän ei todellisuudessa rakastanut. Hän ei ole varma, onko May enää elossa. Cloe haluaisi itselleen jotain hyödyllistä tekemistä.

Dee saapuu paikalle ja ilmoittaa kokouksen alkavan. Amber ja Trudy neuvottelevat siitä, mitä heidän pitäisi tehdä. Trudy haluaa löytää turvallisen levähdyspaikan. Amber haluaa odottaa Brayta maatilan lähellä. Trudy tunnustaa, että ei usko Brayn palaavan. Hän näyttää Amberille Brayn sormuksen, jonka Amber aikoinaan antoi Braylle. Trudy itkee ja pahoittelee tapahtunutta. Amber itkee Trudyn olkaa vasten. Dee ilmoittaa Ebonylle kokouksesta, mutta Ebony kieltäytyy ottamasta kutsua vastaan ja vaatii kaikkia tulemaan hänen luokseen. Dee sanoo olevansa vain viestinviejä. Hän ilmoittaa myös, että Ebonysta halutaan päästä eroon.

Ram pelaa virtuaalimaailmapeliä, jossa hän taistelee Javaa ja Sivaa vastaan. Ved katselee peliä toiselta tietokoneruudulta ja menee oman pelinsä kimppuun. Hän ehdottaa Javalle, että he menisivät yhdessä kaupungille, vaikka se olisi sääntöjen vastaista. Jay saapuu paikalle ja ottaa töpselin irti. Hän kieltää Vediä menemästä kaupungille. Java sanoo, että Jay on mies. Ved ehdottaa muutamalle pojalle kaupungille menoa. Ellie katselee Alicen kuvaa, kun Jack ilmestyy paikalle nurkan takaa. Jack ei osaa päättää, mitä hänen pitäisi tehdä: lähteä vai jäädä. Hän istahtaa Ellien viereen.

Charlie ja Hiiri nukkuvat. Salene katselee heitä. Lex saapuu paikalle ja ihmettelee, ketä lapset ovat. Salene vakuuttaa, että ostarin rotat ovat sellainen klaani, joka haluaa auttaa muita. Lex ei halua lapsia tielleen. Salene ja Lex kuulevat puhetta. Lex haluaisi osallistua kokoukseen, mutta Salenen mielestä Lex on vielä liian heikossa kunnossa.

Dee puhuu suunsa puhtaaksi ostarin tapahtumista baarissa. Ved saapuu paikalle ja uhoaa pojalle, että kaikki muut paitsi teknot ovat vain puolittain elossa. Hänellä on jokin laite, joka piippaa. Ved haluaa juhlia. Dee aikoo lähteä, mutta Ved kieltää häntä lähtemästä. Salene ja Lex saapuvat kokoukseen, jossa ovat paikalla eri klaanien johtajat. Kaikki riitelevät. Lex lopettaa riidan viheltämällä ja pitää puheen. Hän haluaa, että he taistelevat saadakseen omaisensa takaisin. Ebony ei halua taistella. Kaikki alkavat huutaa Ebonya luopumaan asemastaan, jos hän ei suostu taistelemaan.

Ved laittaa Deen ranteeseen korun, joka tuottaa Deelle tuskaa, kun hän kävelee liian kauas Vedistä. Java ja Siva saapuvat paikalle ja ottavat rannekorun pois Deen ranteesta. He uhoavat Vedille. Ved sanoo kyllästyneensä ja haluavansa lähteä. Dee varastaa Vedin taskusta jonkin laitteen.

Lex viheltää uudelleen ja ihmiset lopettavat huutamisen, mutta aloittavat taas uudestaan. Salene saapuu paikalle ja hiljentää ihmiset. Hän pyytää, että kaikki kuuntelevat vuorostaan Ebonya. Ebony muistuttaa, että tekno melkein tappoi Lexin painamalla nappulaa. Hän ehdottaa, että he yrittävät selviytyä siihen asti kunnes he keksivät keinon kukistaa teknot. Ebony ehdottaa vakoilua, mikä paljastaisi teknojen heikkoudet. Kokous päättyy. Amberin mielestä Trudy on oikeassa siinä, että heidän pitäisi jatkaa eteenpäin.

Lex kertoo Pridelle kokouksen tuloksen: odottaminen. Ellie ehdottaa, että Pride voisi tehdä jotain, koska kukaan ei koskaan näe Pridea, mutta Pride kertoo, että teknoilla on turvakameroita. Ellie haluaisi taistella. Hän käskee Priden pois ostarilta, jos hän ei halua taistella, koska ei ole yksi Ostarin rotista. Cloe halaa Pridea. Ellie pyytää sanojaan anteeksi. Pride antaa anteeksi. Hän haluaa varmistaa, että muutama ihminen on turvassa ennen kuin hän lähtee pois. Salene lukee Charlielle ja Hiirelle kirjaa. Ebony kiittää Salenea, joka ei kuitenkaan hiljentänyt joukkoa vain Ebonyn vuoksi. Dee saapuu paikalle, sillä hänellä on jotain näytettävää. Ebony ei ole ensin hyvillään Deen näkemisestä.

Amber ja Trudy kastavat Amberin lapsen. Amber toivoo, että lapsella tulee olemaan hyvä tulevaisuus ja maailma, jossa hän voi kasvaa. Amber kastaa lapsen isänsä mukaan Brayksi. Dee ojentaa Ebonylle laitteen, jonka varasti Vediltä ja jonka uskoo olevan kommunikaattori. Ram kuuntelee puhelinta, josta naisääni sanoo: toiminko hyvin. Ram myöntää, että hän toimi hyvin.