JAKSO 2

Neljännen tuotantokauden toinen jakso

Hahmot: Amber, Trudy, Brady, Bray, Jay, Ved, Ram, Java, Siva, Ebony, Dee, Lex, Cloe, Pride, Jack, Ellie, Salene, Sammy, Hiiri, Charlie


Tapahtumapaikat: Ostari, kaupunki ja teknojen tukikohta


Lyhyesti: Amber synnyttää pojan. Trudy auttaa synnytyksessä ja tajuaa, että Bray on kaapattu. Teknot lastaavat ihmisiä kuorma-autoihin. Bray kulkee tajuttomana yhden kyydissä. Salene tapaa kadulla Hiiren ja vie hänet ostarille. Hiiren Charlie-veli seuraa heitä ostarille. Ebony vakuuttaa kaupungin lapsille, että ostarin rotat auttavat heitä kukistamaan teknot. Ostarin rotat menevät tapaamaan teknoja, jotka käyttäytyvät ylimielisesti heitä kohtaan. Ved ampuu Lexiä teknoaseella. Ram, Java ja Siva saapuvat kaupunkiin.


JAKSOSELOSTUS:


Trudy auttaa Amberia synnytyksessä. Amber huutaa, että hän inhoaa Brayta, koska hän on kadonnut. Pride vakoilee Jayta ja Vediä, jotka lastaavat vankeja auton lavalle.

Lex haluaisi pelastaa kadonneet Ostarin rotat. Ebony sanoo, että he eivät tiedä, minne he ovat menneet. Ostarin rotat pelkäävät, että kidnapatut viedään lentokoneella jonnekin kauas pois. Pride saapuu paikalle ja kertoo, mitä hän näki kaduilla.
Trudy pitelee vastasyntynyttä poikaa sylissään. Amber hymyilee onnellisena. Jay ja Ved katsovat, kuinka ihmiset asettuvat auton lavalle. Heidän mielestään on erikoista, että ihmiset eivät taistele vastaan. Jay uskoo, että vastarinta on pian tulossa. Trudy juttelee Bradylle, jolle on juuri syntynyt serkku. Amber nukkuu. Trudy katselee ympärilleen ja ihmettelee, missä Bray on. Hän löytää Brayn sormuksen maasta ja kauhistuu asiaa.
Teknojen kuorma-auto ajaa eteenpäin tietä pitkin. Bray on sen kyydissä. Tuntematon tyttö pitelee hänen päätään sylissään. Lex, Cloe, Ebony, Dee, Ellie, Jack ja Pride kävelevät kaduilla. Ellie on hermostunut. Ebony vakuuttaa kaupungin lapsille, että kaikki kääntyy hyväksi, kun he toimivat yhdessä teknoja vastaan. Ebony vakuuttaa, että hän on Ostarin rotta, mikä tarkoittaa sitä, että he löysivät vastalääkkeen, kukistivat Valitut ja pitivät huolta kaupungista. Pride on sitä mieltä, että Ebony ei ole Ostarin rotta, sillä hän on tehnyt paljon pahaa. Lex haluaisi jatkaa matkaa riitelyn sijasta.
Salene kävelee kadulla ja kohtaa Hiiren, joka ei halua puhua. Ram pelaa tietokonepeliä. Java ja Siva ilmoittavat, että kaupunki on turvallinen. Ram haluaa vielä varmistaa asian lähettämällä eliittijoukot kaupunkiin. Lex kertoo Ostarin rotille, että teknot ovat isolla stadionilla. Ebony haluaa, että Ostarin rotat valehtelevat teknoille heidän joukoistaan, jotta heillä olisi mahdollista voittaa teknot.
Trudy valehtelee Amberille, että Bray kävi heidän luonaan ja sanoi, että hän on ylpeä Amberista ja että hänen poikansa on maailman kaunein. Salene puhuu Hiirelle, joka ei vastaa mitään. Hiiri katselee epäilevästi ympärilleen.

Jay ja Ved tarkastelevat kameroita. He näkevät, että Ostarin rotat lähestyvät stadionia. Jay ja Ved menevät Ostarin rottien luokse. He käyttäytyvät ylimielisesti heitä kohtaan. Lex ei pidä heidän asenteestaan. Ebony yrittää uhkailla teknoja, mutta se ei tehoa. Pride haluaa tietää, missä heidän ystävänsä ovat. Jay vakuuttaa, että teknot eivät ole väkivaltaisia.

Salene ja Hiiri saapuvat ostarille, joka on tyhjä. Jay käskee Ostarin rottien poistua paikalta. Ved kiusaa Lexiä puhumalla vankeina olevista naisista, jotka saavat erityiskohtelun. Lex ryntää kohti Vediä, mutta Ved ampuu häntä teknojen aseella.

Salene ja Hiiri näkevät ostarilla Charlien, joka on seurannut heitä. Salene arvaa, että Hiiri ja Charlie ovat sisaruksia. He eivät puhu mitään. Amber kiittää Trudya ja ihmettelee, milloin Bray tulee takaisin. Hän muistaa yllättäin unen, jossa hän näki miehen. Hän ei tiedä, että uni oli totta ja mies oli tekno, joka kävi Amberin luona. Trudy ilmeisesti järkyttyy, ottaa Bradyn syliinsä ja menee ulos. Salene hoitaa Hiirtä, jonka kuume alkaa laskea. Hän kysyy, onko Charliella nälkä, mutta Charlie ei vastaa mitään. Teknot johdattavat Ramin katsomaan kaupunkia. Siva ja Java vakuuttavat, että kaikki on hyvin, mutta Ram pitää silti kasvoillaan huivia bakteerien varalta. Hän kulkee eteenpäin erikoisella laitteella.