HAHMOKUVAUKSET

Lyhyet kuvaukset Klaani sarjan henkilöistä

Valvoja (Guardian) / Jaffa

Klaani: Hurjat, Valitut

Ikä: 17 v (2. kausi)
20 v (5. kausi)

Kaudet: 2,3,(5)

Onko hän fanaattinen nero vai hullu? Valvoja on omistautunut Zootille ja hänen ajattelutavalle. Valitut-klaani kunnioittaa ja ihailee Guardiania, mutta hänen vihollisensa ja muu kaupunki pelkäävät häntä. Onko Guardian vajoamassa hulluuteen? Mitä hän haluaa saavuttaa - entä mitä hän on valmis tekemään sen eteen? Näyttää siltä, että tälle miehelle ei ole kukaan asettamassa rajoja.

Guardian vangitsi Trudyn ja sekoitti hänen pään erottamalla hänet lapsestaan ja aivopesemällä hänet, kutsuen häntä Korkeaksi Äidiksi, ja käännytti Trudyn ystäviään vastaan. Hän pakotti Jackin tekemään multimediaohjelmalla kidutusvideon Braylle, jota hän heijasti pimeässä huoneessa valkokankaalle ja yhdisti sen voimakkaisiin ääniin, ja oli saada Brayn sekoamisen partaalle. Kun Bray ei yhä suostunut liittymään Valittuihin, Guardian määräsi hänet teloitettavaksi.

Valvojalla on ohjelmassa useita tyylejä. Alussa hänellä on valkoinen pitkä kaapu niinkuin uskonnollisella johtajalla, mutta myöhemmässä vaiheessa hänellä on istuvammat nahkavermeet, jolloin hän yrittää selvästi tehdä pukeutumisellaan vaikutuksen Tai-Saniin.

Kun Valitut ja Guardian syöstään pois vallasta kolmoskaudella, niin Guardian vangitaan ostarille hissikuiluun, mutta Ebony auttaa hänet pakoon; vastapalveluksena Guardian tappaisi Nedin, jolloin kukaan ei saisi tietää Ebonyn olleen osallisena Amberin ja Trudyn vangitsemisessa. Tässä vaiheessa on selvää, että Guardian osaa näytellä vakuuttavasti hullua ja edesvastuutonta, koittaen saada muiden sympatioita puolelleen, ja armahtamaan hänet oikeudenkäynnissä. Ainakin Tai-San puolustaa häntä kiivaasti. Oikeudenkäyntiä ei kuitenkaan tapahdu, sillä Guardian pakenee ja on taas vapaa keräämään uudelleen joukkojaan. Hänet nähdään rannalla muutaman uskollisen seuraajan kanssa. Myös Luke on hänen seurassa, jota hän kuljettaa kuritukseksi talutushihnassa, sillä tämä rohkeni erota Valituista(Luke tuli kuitenkin takaisin, mikä kertoo heidän lahkon voimakkuudesta.

Neloskaudella Teknojen saapuessa Guardian vangitaan ja hänet nähdään vitoskaudella aitauksessa Alicen ja KC:n, ja muiden tuntemattomien vankien kanssa. Hän höpisee silloinkin vielä Zootista ja Alice on vähällä käydä hänen kimppuun, sillä tietää, että Guardian tappoi Nedin.