YSTÄVÄNPÄIVÄHAASTE

Foorumilla suunniteltu yhteinen projekti

The Tribe Klaanin foorumilla toteutettiin ystävänpäivän kunniaksi haaste. Haaste oli myös osa suurta 10 v juhlavuotta.

Aiheena oli ystävänpäivä, ystävyys ja rakkaus. Työssä sai käsitellä näistä yhtä tai vaikka kaikkia. Osallistua sai yhdellä tai useammalla työllä. Toteutustapa oli vapaa. Sai esimerkiksi tehdä tarinan, piirtää, maalata, blendata, askarrella tai neuloa.

Tälle sivulle on koottu valmiit työt tekijöiden mukaan aakkosjärjestyksessä. Kuvia voi klikata isommiksi.


Katriina teki ystävänpäiväkortin, jossa esiintyy Siva ja Sivaa näytelleen Moniquen hääkuva. Mikä sopisikaan paremmin ystävänpäivään?


Sifera teki piirroksen Klaanin hahmoista Winx-keijuina. Näin Sifera kuvailee työtään ja sen tekoprosessia:
Otin haasteeksi opetella uuden piirustustyylin: piirtäen Klaanin hahmot Winx-keijuiksi. Kuvassa on piirustustyylin mukaiset hahmojen kasvonpiirteet ja asennot. Osa vaatteista on vähän sinne päin, mutta jonkin verran myös omaa mukana. Vaatteissa koitin käyttää värejä, jotka ovat Klaanin hahmoille tyypillisiä. Jotkut kampaukset ovat melko lähellä hahmon omaa kampausta ja jotkut eri tavalla tyyliteltyjä. En halunnut, että Sivalla ja Ebonylla on samanlaiset kampaukset, koska nehän ovat aika samanväriset kuitenkin. Sivalla on yllään sen sävyiset vaatteet, jotka hänellä oli sen jälkeen, kun hän jätti Teknot. Javalla on teknomaiset vaatteet, musta on korvattu harmaalla. Ebonylla on tuttu punainen väri kokopukuna. Tai-Sanilla oli joskus jotain oranssia ja keltaista yläosassaan. Vaatteet eivät ole täsmälleen samanlaisia kuin ne Klaanissa ovat, vaan tyyliltään enemmän Winxiä. Piirrostyyliin kuuluu, että hahmot ovat hyvin laihoja esim. vyötäröstä, käsistä ja jaloista. Piirsin melko samaan tapaan kuin tähän tyyliin kuuluu, mutta joissakin asioissa sovelsin omaa tyyliäni mukaan. Tämä työ oli myös siitä haasteellinen, että piirsin useamman hahmon ja siihen meni puolet enemmän aikaa. Ensiksi katselin pitkään erilaisia kuvia Winx-hahmoista ja luonnostelin hahmojen asennot. Sitten piirsin hahmoille Klaani -hahmojen kasvot. Sen jälkeen päätin vaatteista ja korostin ääriviivat. Sitten olikin jo suurin osa työstä tehty ja pääsin värittämään. Lopuksi tein vielä taustat ja tekstin kuvankäsittelyohjelmalla. Kaikenkaikkiaan tähän meni aikaa noin kuusi iltaa. Valitsin nämä neljä hahmoa, koska he ovat olleet teknotyttöinä. Halusin kuitenkin tehdä kaikista erinäköisiä.


Zipzu teki haasteeseen taustakuvan, jota aikoo käyttää ainakin oman tietokoneensa taustana ystävänpäivän alla! Työssä on käytetty näyttelijöistä otettuja ystävänpäiväteemaisia kuvia.
Idea lähti siitä, kun Sifera kyseli olisiko tekemistäni kalenterikuvista olemassa isompaa versiota, jota vois käyttää tietokoneen taustakuvana. Päätinkin tällä kertaa siis tehdä ihan haastetyönä taustakuvan ja ehkä jatkossa teen muistakin töistäni mahdollisesti taustakuvaversioita.