HAASTATTELUT: ELLA WILKS

Ellan haastattelut

Hahmo vs näyttelijä
Tribe Heaven 10 Years Anniversary

Hahmo VS näyttelijä

Ella vastaa kysymykseen itse ja keksii myös, kuinka hänen roolihahmonsa Danni vastaisi samoihin kysymyksiin.

Lempiväri?
Ella: Vaaleanpunainen ja vaaleansininen.
Danni: Musta, koska hän rakastaa hiuksiaan.

Lempiaine koulussa?
Ella: Draama, äidinkieli ja kuvaamataito
Danni: Äidinkieli ja tiede

Typerin aine koulussa?
Ella: Tiede
Danni: Kielet

Vapaa-ajan harrastukset?
Ella: Lukeminen ja kirjoittaminen. Rakastan viettää aikaa ystävieni kanssa.
Danni: Danni rakastaa tutkia asioita, joihin hän uskoo. Hän yrittää parantaa elämää ja taistella hänen itsensä ja hänen ystäviensä oikeuksien puolesta aina, kun hänellä on vapaata aikaa.

Lempisanonta?
Ella: I´d rather see the world from another angle! - Jewell (Haluaisin mieluummin nähdä maailman toisesta kuvakulmasta!)
Danni: Fight for your rights! (Taistele oikeuksiesi puolesta!)

Oikea vai vasenkätinen?
Ella: Oikea.
Danni: Oikea.

Mikä olisi klaanisi nimi, jos olisit sen johtaja?
Ella: En ole varma nimestä, mutta ulkona olisi suuri kyltti, jossa lukisi Shopaholics Welcome (Hullut shoppailijat tervetuloa)!
Danni: The Tribe of Justice (Oikeuden klaani).

Lempiruoka?
Ella: Rakastan spaghetti bolognesea ja suklaajäätelöä.
Danni: Danni rakastaa kaikkea ruokaa. Ei ole mitään järkeä olla nirso ruualle, koska ruuan suhteen vaihtoehdot ovat rajalliset.

Sankarit vai sankarittaret?
Ella: Ihailen Antony Hopkinsia ja Jodie Fosteria, koska he ovat uskomattomia näyttelijöitä.
Danni: Hänen isänsä oli hänen inspiraationsa. Hän katsoi isäänsä ylöspäin ja oppi häneltä paljon. Hän halusi säilyttää isänsä maineen, vaikka hänen isänsä oli jo kuollut.

Tribe Heaven 10 Years Anniversary

Klaani sarjan toinen tuotantokausi alkaa suurella räjähdyksellä, sillä Amber on kuollut ja uusi naisjohtaja astuu kuvaan. Dannia arvostellaan, sillä hahmo muistuttaa Amberia: molemmat seurustelevat Brayn kanssa, työskentelevät kaupungin ja lasten puolesta ja ovat Ebonyn inhoamia. Heillä on monia yhtäläisyyksiä, mutta myös eroavaisuuksia, sillä Amber johtaa sydämellään ja Danni aivoillaan. Danni on laskelmoiva, etenkin piilotellessaan menneisyyttään, joka paljastaa, että hänen isänsä kehitti viruksen, joka tappoi aikuiset. Danni ottaa syyt niskoilleen ja päättää korjata virheet tuomalla lain ja järjestyksen takaisin maailmaan. Hän käyttää viruksen vastalääkettä hyväkseen saattaakseen klaanien johtajat allekirjoittamaan lait ja ohjeet. Dannin ideat ja teot eivät ole kaikkien mieleen. KC keksii hänelle lempinimen Cruella. Danni uskoo kuitenkin toimivansa oikein, vaikka hän kohtaa monia vastustajia: Tai-San, Ebony ja Valitut. Yksi asia on varmaa: Dannia joko rakastetaan tai sitten häntä rakastetaan vihata.

Kuinka sait Dannin roolin?
- Minä olin juuri saanut itselleni agentin. Hän tiesi, että Klaanin toiselle tuotantokaudelle järjestettiin casting tilaisuus, ja pyysi, että tekisin itsestäni nauhan, joka lähetettäisiin Cloud 9:lle. Tein sen, ja minulle soitettiin ja pyydettiin koe-esiintymiseen yhteen casting toimistoista. Menin läpi noin kolme tilaisuutta, minkä jälkeen Cloud 9 pyysi minua tulemaan studiolla ja tapaamaan tuottajat. Silloin he tarjosivat minulle roolia.

Katsoitko Klaania tai olitko kuullut siitä ennen kuin näyttelit sarjassa?
- En ollut kuullut siitä mitään. Sitä ei näytetty Uudessa Seelannissa silloin.

Dannilla oli merkityksellinen tarina takanaan, sillä hänen isänsä kehitti viruksen. Kuinka pääsit sisälle Dannin ajatusmaailmaan? Kuinka samaistuit hahmoon?
- Se oli oikeastaan aika vaikeaa, sillä omat vanhempani oikeassa elämässä eivät ole koskaan tappaneet mitään, saati sitten koko aikuisväestön. En tiennyt paljon mitään Dannin menneisyydestä ennen kuin sain käsikirjoituksen kyseessä olevasta asiasta, joten se tuli myös minulle shokkina. Se muutti käsitystäni Dannista ja sai minut ymmärtämään häntä ja hänen tekojaan hieman paremmin.

Amberin fanit arvostelivat Dannia. Mitä mieltä itse olet siitä, oliko Danni vain Amberin korvike? Ärsyttävätkö kommentit sinua? Oletko vihainen Beth Allenia/Amberia kohtaan?
- Haha, ei! Beth on uskomaton. Olen varma, että Danni ja Amber olisivat tulleet toimeen hyvin, jos heillä olisi ollut tilaisuus tavata toisensa. Kuka tietää, ehkä he kumpikin olisivat jättäneet Brayn ja juosseet yhdessä pois! Luulen, että yleisö valitti siitä, mitä tuottajat yrittivät tehdä, sillä yleisö halusi pitää alkuperäisen Klaani dynamiikan kasassa.

Tuntuu siltä, että jokainen tyttö johtasi Brayta toisella kaudella. Mitä mieltä olet Dannin ja Brayn suhteesta? Olisitko halunnut, että Danni olisi ollut erilainen ja valinnut jonkun toisen poikaystävän?
- Ehkä. Mielestäni he olivat yhdessä, koska heillä oli paljon yhteistä ja yhteisiä päämääriä. En näkisi Dannia jonkun sellainen kanssa kuin Ryan, näkisitkö sinä?

Kukaan ei tiedä, kuoliko Danni vai ei. Sarjassa ei koskaan kerrottu asiaa tarkasti. Häiritsikö asia sinua?
- Ei. Tuottajat tekevät päätökset käsikirjoituksista.

Saavuit sarjaan varsijousi käsissäsi ja lähdit kirveen heilautuksen myötä. Danni oli vahva hahmo. Oliko uuvuttavaa näytellä häntä?
- Se oli hauskaa. Dannilla ei ollut paljon kohtauksia, joissa hän ei olisi taistellut, itkenyt tai tehnyt muuta sellaista, joten se oli haastavaa. Olisi ollut hauskaa hymyillä enemmän, haha.

Jännititkö, kun jouduit tulemaan sarjaan kesken kaiken? Oliko näyttelijöiden joukkoon helppo asettua?
- En ollut hermostunut mennessäni näytttelijöiden joukkoon. Olin hermostunut mennessäni mukaan sarjaan. Se oli ensimmäinen oikea näyttelijän työni. En tiennyt, mitä odottaa. Myöhemmin sain todeta, että kaikki olivat ihania ja toivottivat minut tervetulleeksi. Jen mursi jään ensimmäisenä aamuna, kun meidät valittiin kuvattaviksi: "Hei, olen Jen, me voimme olla uusia yhdessä!".

Olit mukana yhdessä hulluimmista vuosista Klaanissa. Silloin äänitettiin Klaanille levy, tehtiin musiikkivideot ja osallistuttiin erilaisiin tilaisuuksiin Uudessa Seelannissa. Oliko se sinusta ihanaa? Millaista oli työskennellä kaikissa sarjan ulkopuolisissa tapahtumissa?
- Se oli hienoa! Oli paljon kaikenlaista koko ajan, joten oli ensin vaikea löytää aikaa koulukavereille. Kaikki sujui hyvin, kun löysin tasapainon kaiken välille. Kaikki oli uusia kokemuksia.

Tekikö sinun mielesi vahata Dwaynen eli Brayn rintakarvat pois tietyissä kohtauksissa? Pidätkö karvattomista vai karvoista?
- Hahaha. En ole varma, kuinka vastaisin tähän! Luulen, että pidän luonnollisista, joten miten vain on hyvä.

Olit Klaani sarjan jälleennäkemisessä ja tapasit sarjan näyttelijöitä. Millainen kokemus se oli?
- Se oli fantastinen! Oli hienoa tavata kaikki samassa tilassa. Näen monia heistä erikseen, mutta oli mukavaa olla kaikki siellä samasta syystä. Toni, Tori ja Beth tekivät hienoa työtä järjestäessään sen.

Tapasitko sarjan näyttelijöitä sen jälkeen, kun lähdit sarjasta?
- Kyllä. Olen edelleen ystävä suurimman osan kanssa. Oli upeaa nähdä Sarah jälleen, koska hän muutti Englantiin. On hienoa, kun suurin osa meistä on taas samassa kaupungissa.

Tapasit Beth Allenin eli Amberin. Oliko teillä taistelu Braysta?
- Haha, ei! Olen tuntenut Bethin Klaanin ajoista lähtien.

Miksi lähdit pois sarjasta?
- Tiedän, että siitä on ollut paljon arvailuja vuosien varrella. Tuottajat tekivät päätöksen. Luultavasti asian olisi voinut hoitaa paremmin sekä ruudulla että ruudun takana.

Oliko lähteminen tunteellinen kokemus?
- Tietenkin se oli. Oli vaikeaa mennä takaisin kouluun ja palata takaisin normaaliin elämään, kun oli viettänyt jokaisen hereillä olevan hetken Klaanin parissa seitsemän kuukauden ajan. Mielestäni suurin osa ihmisistä olisi kokenut asian raskaasti, kun olisi ensin ollut yksi viidestätoista ja sitten yksi kahdesta tuhannesta, kuten minun koulussani, mutta minulla oli uskomattomat ystävät, sekä koulussa että sarjassa, mikä helpotti tilannetta.

Kadutko jotain siinä, kun lähdit sarjasta? Olisitko halunnut palata takaisin?
- Se oli, mitä oli. Olisi ollut hauskaa palata myöhemmin ja nähdä, missä Danni olisi ollut.

Mikä on mieleenpainuvin hetki Klaanissa? Hauskoja tarinoita?
- Niitä on monia! Hienoja otoksia, paljon hysteeristä naurua kuvauksissa eli sellaista, jota ei voi kontrolloida. Muistan hienon repliikin, jonka Dwayne sanoi ja joka ei päässyt sarjaan asti. Luulen, että repliikin piti olla "what’s this all about Danni I’ve got things to do", mutta hän sanoi, että "what’s this all about Danni I’ve got people to do". Se oli aika hauskaa, etenkin ääninauhoittajan ilme.

Millaista Klaanissa oli työskennellä?
- Se oli fantastista. Siinä oli ylämäet ja alamäet, kuten tavallisessa elämässä. Kaiken kaikkiaan se oli kokemus, jota en vaihtaisi mihinkään. Sain työskennellä upeiden ihmisten kanssa ja viettää seitsemän kuukautta tehden sitä, mitä rakastan eniten.

Olet esiintynyt näytelmissä nimeltään Romeo ja Julia sekä Squabble. Millaisia rooleja olet näytellyt ja mitä muistat niiltä ajoilta? Näytteletkö mieluummin lavalla vai kameran edessä?
- Pidän enemmän kameran edessä työskentelystä, koska silloin voin edetä nopeasti uusiin asioihin. Rakastan kuitenkin myös lavalla näyttelemistä! Lavalla olemisessa on haasteena se, että uusia asioita pitää yrittää ilta illan jälkeen. Voit leikkiä repliikeillä tai reaktioilla eri esityksissä samasta näytelmästä. Ne olivat koulun näytelmiä ja todella hauskoja! Ne saivat minut haluamaan näytellä.

Pidit laulamisesta Klaani sarjan albumille. Millainen musiikkimaku sinulla on? Laulatko nykyään? Haluaisitko näytellä musikaalissa?
- Rakastaisin olla musikaalissa! Musiikkimakuni on laaja. Pidä suurimmasta osasta paitsi rapista. Laulan nykyään vain, kun juon hieman viiniä ja kun minulla on mikrofoni ja laulunsanat edessäni ruudulla, mutta kuka ei pitäisi karaokesta silloin tällöin. Haluaisin laulaa enemmän tulevaisuudessa.

Rakastat matkustamista, esimerkiksi Peruun ja Fijille. Mikä on paras matkakokemuksesi? Minne matkustat seuraavaksi?
- Niitä on monia! Olen onnekas, kun minulla on äiti, joka rakastaa matkustamista, joten olen ollut uskomattomilla lomamatkoilla ympäri maailmaa nuoresta iästä lähtien. Olen ollut kaikilla muilla mantereilla paitsi Antarktiksella, haha. Tällä hetkellä haluaisin ajaa autolla ympäri Eurooppaa isäni kanssa huhtikuussa. Afrikka on mieleenpainuvin paikka, jossa olen ollut. Köyhyys on vaikuttavaa, mutta ihmiset ovat niin vahvoja ja kauniita kohdatessaan sen.

Klaani ei ollut yhtä suosittu Uudessa Seelannissa kuin muualla maailmassa. Olet tunnettu ja rakastettu fanien joukossa. Oletko kohdannut maailmanlaajuisen kuuluisuutesi jollain tavalla?
- En. On mukavaa tietää, että fanit pitivät jaksoista ja hahmostani vihassa tai rakkaudessa, mutta en ole tavannut faneja, koska asun Uudessa Seelannissa. Ystävistäni on huvittavaa, että minusta on tehty nettisivuja.

Mitä teet nykyään?
- Valmistuin juuri koulusta (BA degree in English literature and theatre), joten minulla on nyt loma. Yritän ansaita niin paljon rahaa kuin pystyn, koska aion matkustaa Eurooppaan.

Mitä ovat tulevaisuuden suunnitelmasi?
- Toivon, että opin kameran käyttöä filmikoulussa tulevaisuudessa. Minä rakastaisin näyttelemisen jatkamista. Vanhemmiten tavoitteet muuttuvat, mutta rakastan filmiteollisuutta ja toivon löytäväni sieltä joskus töitä.

Mihin osoitteeseen fanisi voisivat kirjoittaa sinulle?
- Tietenkin. Voit kirjoittaa agenttini kautta (Auckland Actors). He lähettävät kaikki minulle. Olen saanut todella mukavia kirjeitä menneisyydessä. Osoite on: Ella Wilks, c/o Auckland Actors, PO Box 56 460, Dominion Road, Auckland, New Zealand.

Onko sinulla viestiä faneillesi?
- Kiitos tuesta vuosien varrella. Olen iloinen, että olette saaneet jotain irti Klaanista. Meillä oli hauskaa, kun teimme sitä!