HAASTATTELUT: CHANTELLE BRADER

Chantellen haastattelut

Tribe Heaven 10 Years Anniversary

Ensimmäisellä tuotantokaudella käytiin läpi muun muassa raiskauksia, prostituutiota ja orjuutta. Jokaisen aiheen aikana katsojille esiteltiin uusi klaani ja uusia kasvoja. Kukaan ei tiedä, kuinka suuri kaupunki on ja kuinka monta klaania siellä on, sillä heitä esiteltiin aina silloin, kun juoni meni eteenpäin. Heitä myös katosi matkan varrella. Eräs näistä hahmoista oli Susannah, joka oli Normannit klaanin johtajan Troyn parina. Heillä oli tapana kutsua leiriinsä vieraita, jotka he myöhemmin myivät orjiksi. Haastattelussa (joulukuu 2008) Susannahia näyttelevä Chantelle Brader kertoo työstään Klaani sarjassa, näyttelemisestä ja nykyisistä suunnitelmistaan.

Kuinka kiinnostuit näyttelemisestä?
- Äitini kautta! Hän on laulaja (teini poptähti Uudessa-Seelannissa 1960-luvulla). Hän laittoi minut näyttelemään televisiossa ennen kuin osasin puhua! Näyttelin vauvaa saippuasarjassa Uudessa-Seelannissa. En muista sen nimeä. (Kysyn äidiltäni!) Jäin näyttelemiseen koukkuun!

Kuinka sait Susannahin roolin?
- Koekuvausten kautta tietenkin. Tavallisella tavalla. Sain osan onnella!

Susannah ja Troy olivat orjakauppiaita. He esittivät ystävällisiä vieraille ihmisille, mutta myivät heidät sitten orjiksi. Siitä on kauan, mutta miltä sinusta tuntui näytellä hahmoa ja mitä ajattelet hänestä?
- Kyllä, olet oikeassa, siitä on kauan... Mutta muistan ajatelleeni, että se on haaste ja että on hauskaa näytellä niin ilkeää ja manipuloivaa hahmoa. Oli upea kokemus löytää minusta pahis ja näytellä hahmoa, joka oli niin kaukana minusta. Mitä ajattelen hänestä... Jos tapaisin hänet kadulla niin ajattelisin luultavasti, että hän on mukava ihminen. Kävisin luultavasti lounaalla hänen kanssaan, koska hän vaikuttaisi mukavalta. Hänen kohdallaan epätoivoiset ajat johtavat epätoivoisiin tekoihin. Orjakauppa ja ihmisoikeuksien loukkaukset ovat inhottavat asia, jota valitettavasti edelleen on olemassa monessa paikassa.

Klaani sarja sijouttui tulevaisuuteen, jossa aikuiset olivat kuolleet virukseen. Oliko orjakauppa mielestäsi liian kaukaa haettua? Vai oliko se tarvittava askel taaksepäin, jotta he pääsisivät eteenpäin?
- Mielestäni orjakauppa ajatus ei ollut kaukaa haettu. Olen varma, että moni lapsi maailmassa on ympäristönsä tuote. Ehkä he matkisivat asioita, joista he tietävät jotain. Susannah ja Troy olivat epätoivoisia ja köyhiä, joten he alentuivat pahimpaan. Katso ympärillä olevaa maailmaa. Ihmiset ovat kyvykkäitä kamaliin ja kauniisiin tekoihin. Asia ei ole valitettavasti kaukaa haettua. Orjakauppa on surullista todellisuutta, minkä toivon muuttuvan tulevaisuudessa. En usko, että on välttämätöntä ottaa askelta taaksepäin päästäkseen eteenpäin. Kuinka ihmiskunta voisi koskaan kehittyä, jos me seuraisimme sokeasti sitä, mikä on jo ohittanut meidät? Vaatii rohkeutta muuttaa asioita...

Miten koit näyttelemisen ja työskentelemisen Klaani sarjassa?
- Fantastinen ja upea kokemus. Työskentelin niin monien upeiden ihmisten rinnalla ja opin heiltä. Se oli upea yhteisö.

Oletko seurannut Klaani sarjaa?
- Kaikella rehellisyydellä... en ole! Muutaman jakson silloin tällöin... Sarja tuli kello 4 aamulla Uudessa-Seelannisssa. Se on minun tekosyyni. Lisäksi minusta on vaikeaa katsoa itseäni televisioruudulta. Se tuntuu oudolta!

Vaikuttaa siltä, että olet näytellyt ainoastaan Cloud 9 projekteissa. Näyttelijän ammattiin on vaikea päästä. Näytteletkö jonkin muun työn ohella vai aiotko tehdä näyttelemisestä uran? Mistä muista töistä olet kiinnostunut?
- Olen tehnyt mainoksia ja elokuvia muiden yhtiöiden kanssa. Ei mitään suuria hittejä, mutta se ei olekaan syy siihen, miksi olen alalla. Näytteleminen, draama ja teatteri ovat ehdottomasti sellainen ura, johon aion ryhtyä. Ura voi johtaa moneen eri suuntaan. Siinä täytyy olla älykäs, sillä täytyy huolehtia omista asioistaan. Tutkin siis erilaisia alueita: ohjaaminen, kirjoittaminen ja draaman opettaminen, mutta näytteleminen tulee aina olemaan lempiasiani!

Mitä hahmoa haluaisit näytellä? Miksi?
- Vaikea kysymys... Paras rooli... Sekoitus Ameliea ja Ugly Bettya... Rakastan heidän suhtautumistaan maailmaan. He ovat myös ei-stereotyyppisia naishahmoja. Pidän siitä! Sellaista pitäisi olla enemmän.

Kuulut Bahai uskontoon. Kuinka kiinnostuit siitä?
- Äitini esitteli sen minulle, kun olin lapsi. Sitä ei koskaan pakotettu minulle. Kannatan itsenäistä totuuden etsintää. Aloin etsiä ja kysyä kysymyksiä eri uskonnoista ja ajatuksista, kun olin 17-vuotias. Bahain uskonto edustaa kaikkea, jonka uskon olevan totta. The 7 Valleys kirja kertoo henkisestä matkasta. Siitä alkoi oma etsintäni!

Olet matkustanut paljon. Ovatko matkasi olleet hengellisiä matkoja?
- Olen matkustanut paljon. Matkustaminen on ehdottomasti henkistä. Uskon, että asia on kuitenkin henkinen. Voit siis olla matkalla riippumatta siitä, missä osassa maapalloa sinä olet ja oletko matkustanut tai et. Matkustaminen avasi silmänsä muille kulttuureille ja tavoille. Niillä on ollut minuun vaikutusta. Haluan asettua yhteen paikkaan sen sijaan, että matkustaisin ympäriinsä: Ruotsissa, Sydneyssa, Israelissa, Kiinassa... Sillä tavalla saa paremman käsityksen maasta eli millaista on olla paikallinen asukas.

Mikä on ollut mieleenpainuvin matkakokemus ja miksi?
- Ehdottomasti se, kun lähdin vapaaehtoiseksi 18 kuukaudeksi Bahai World Centreen Haifaan Israeliin. Ryhmässäni oli yli 600 vapaaehtoista ympäri maailmaa: Cameroon, Samoa, Saksa ja Intia ja niin edelleen. Uskomaton kokemus oppia kaikki kulttuurit ja vierailla joka viikko Baha´u´llahin temppelissä, joka on kaikista pyhin Bahain paikka. Uskomatonta! Toivon, että jokainen pääsisi vierailemaan siellä joku päivä. Se on rauhallisin paikka, jossa olen ollut.

Mitä olet parhaillaan tekemässä?
- Olen draama asiantuntija Internation Schoolissa Shanghaissa. Näyttelen teatterissa täällä ja kirjoitan TV ohjelmaan... Olen aika kiireinen! Shanghai on mahdollisuuksien maa tällä hetkellä!

Millainen tulevaisuutesi on?
- Hyvä kysymys... Opettelen vain kulkemaan virran mukana... mutta näytteleminen on jollain tavalla kuitenkin mukana! Haluaisin perustaa oman teatterin ja elokuvayhtiön.

Voiko sinulle kirjoittaa fanipostia?
- Ei... En ole niin vaativa! Faniposti voisi kulkea sinun kauttasi!

Haluaisitko lähettää viestin faneillesi?
- En usko, että minulla olisi sellaisia! Siitä on niin kauan aikaa! Mutta jos heitä on niin haluaisin sanoa, että seuratkaa unelmianne, sillä ei voi tietää, minne ne johtavat. Huomaan sen parhaillaan itse!