SAKSANKIELISET KIRJAT

SCHÖNE NEUE WELT - Kaunis uusi maailma

Vapaa suomennos takakannesta:

Mitä tapahtuu, kun kaikki aikuiset kuolevat virukseen? Lapset ja nuoret elävät täyttä kaoottista painajaista. Hylätystä ostoskeskuksesta tulee pakopaikka ”Ostarinrotille”, jotka joutuvat puolustautumaan armottomia jengejä, kuten ”Hurjia” ja ”Demon Dogseja” vastaan. Merkitsevätkö nämä klaanien väliset riidat kaiken loppua? Katkerat kamppailut ja synkät salaisuudet tekevät nuorten yhteiselosta yhä hankalampaa. Ostarinrotat epäilevät yhä vahvemmin sitä, onko heidän klaanilla tulevaisuutta, sillä Hurjien uusi öykkäripomo haluaa tuhota kaiken.

Jeannen arvio kirjasta:

Ralph Sanderin "Kaunis uusi maailma" (Schöne Neue Welt) on saksankielisen Klaani-kirjasarjan ensimmäinen osa. Tykkäsin siitä, miten ensimmäisessä luvussa kuvataan Zootin ajatuksia ja luodaan tosi romanttinen auringonlaskun maisema Zootista, Ebonysta ja Hurjien jengistä. Kirja ehdottaa, että Ebony olisi todellinen vaikuttaja Hurjien taustalla ja saa painostuksellaan Zootin esittämään kovempaa kuin on, vaikka sydämmessään tämä on jo kyllästynyt Hurjien johtajuuteen. Tarina on kuitenkin Ebonyn tuntien helppo uskoa, ja henkilöiden välinen vuoropuhelu on kiinnostavaa luettavaa - näkee, että Ebony on kokoajan hieman painostavassa asemassa, kun lukee Zootin ajatuksia. Zootin vähäsanaisen ja -eleisen kuoren alla todellakin liikkuu paljon ajatuksia, mm. kaipuuta ulos ilkeästä kuoresta, kaipuuta läheisten Trudyn ja Bray-velin luokse ja yleensäkin epätoivoa siitä miten asiat ovat ja että hänen täytyy pitää yllä ahdistavaksi käynyttä imagoa. Ebony yrittää saada Zootin avautumaan mm. siitä mitä tehdä Lexin suhteen, joka on anonut pääsyä Hurjiin. Zoot esiintyy tässä kieltämättä sympaattisempana kuin sarjassa ja enemmän uhrina. Ebony sen sijaan on yhtä "bad-ass bitch" kuin sarjassa, ja sen ja Amberin välinen muijatappelu on tässä korostunut.(^^) Juonessa kuvataan samat päätapahtumat Klaanin 1. kaudelta ja silti vähän uudella tapaa, koska kirja on kerrottu osittain Amberin näkökulmasta.

Toisessa luvussa - kuten sarjassa - kerrotaan kuinka Lex, Zandra, Glenn ja Ryan pakenevat Hurjia ja kuvataan Amberin ja Lexin ohimenevä ensi kohtaaminen, sekä Ostarinrottien klaanin muodostuminen. Sen jälkeen Ostarinrotat ovat aina tapahtumien keskiössä, mikä tekee Amberin päiväkirjamerkinnöistä toimivan osan tarinaa eikä ne jää irrallisiksi. Juoni etenee järkevästi ja osa tapahtumista kuitataan nopeasti Amberin päiväkirjamerkinnöissä, ja osa on kirjoitettu reaaliaikaisena kerrontana ja keskusteluina. Ilhaduin siitä, että kirjassa on oikeasti kuvattu tapahtumia ja keskusteluja, ja päiväkirjamerkinnät ovat vaan liittämässä tapahtumia yhteen, eivätkä ole mitenkään pääosassa.