FANICHAT: RAYMOND THOMPSON

Suomennos Raymond Thompsonin fanichatista

Raymond Thompson vieraili The Tribe Official Facebook sivustolla Digital Tribal Gathering tapahtuman yhteydessä 26.6.2011. Kysymyksiä tuli paljon ja Ray käytti aikaansa cahtin jälkeen, jotta pystyi vastaamaan kaikkiin hänelle esitettyihin kysymyksiin. Tältä sivulta löytyy siis kaikki hänelle esitetyt kysymykset ja vastaukset suomennetuina. Ylläpidosta Zipzu oli paikalla itse chatissa. Kysymykset ja vastaukset on jaoteltu erilaisin väliotsikoin lukemisen helpottamiseksi. TTO eli The Tribe Official tarkoittaa Raymond Thompsonin vastauksia.

Tervehdykset ja kiitokset

Trina: Hei Ray,kiitos todella paljon, että olet noin omistautunut faneillesi.
TTO: Kiitos myös sinun omistautumisestasi, Trina.

Sabrina: Hei Ray, mukavaa että olet täällä!
TTO: Kiitos Sabrina!

Jessica: Yksinkertaisesti sanoen olet nero.
TTO: En osaa ajatella itseäni niin, mutta arvostan sanojasi. Minusta Klaanin fanit ovat erittäin erityisiä ja heidän paalutteensa merkitsee todella palon! :0)

Boom: Hei Ray, olet huippu!!!
TTO: Kiitos Boom! ;0)

Matthew: Ray, haluan sinun tietävän, että olet luonut parhaan asian koko maailmassa, Klaanin. Se pelasti elämäni. Rakastan sitä todella paljon ja tulen aina rakastamaan! Kiitos, ettet pettänyt luottamustamme ja olet pitänyt unelman elossa. Olet muuttanut elämäni pysyvästi ja olen enemmän kuin kiitollinen sinulel ja kaikille muille. Sydämeni on vahva, koska Klaani on siellä. :)
TTO: Hei Matthew, kiitos todella paljon. Sanasi merkitsevät minulle paljon. ;0) Mahtavaa nähdä sinun osallistuvan kokoontumiseen ja toivottavasti nautit siitä. Olet ollut upea tukija ja karman laki toimii kahteen suuntaan. Olet tukenut minua monien muiden fanien tavoin ja velvollisuutemme on antaa tukea takaisin teille. Näin voimme toteuttaa mahtavia asioita. Kuten esimerkiksi tänään, kakki Klaanin siskot ja veljet ovat liittyneet yhteen ympäri maailmaa. Poliitikkojen tulisi huomata, että on toinen tapa toimia. Ihmisten olot ovat kurjat. Usein poliitikot unohtavat sen ja saavat kaiken sekaisin. (Rakastan John Lennonia.)

Sarifa: Hei Raymond, kuinka voit? Näitkö viestini keskustelupalstalla? Silloin joskus Asuit Australiassa, mutta olen ymmärtänyt sinun muuttaneen takaisin Uuteen-Seelantiin taas? Pysyvästi? Minulla ei ole varsinaisesti kysymystä, mutta hlausin kertoa nauttivani Tribal Gatheringista. Hyvää päivänjatkoa.
TTO: Safira, hei! Kiitos ja me kaikki nautimme kun voimme hengailla klaanisiskojen ja -veljien kanssa ympäri maapallon.

Klaani

Amanda: Hei Ray! Kiitos kokoontumisesta ja chatista, tämä on fantastista! Sinä olet mahtava! Saanko kysyä, mistä sait inspiraatiosi Klaaniin? Antaisitko fanien pyrkiä elokuvan rooleihin? Olen valvonut chattisi takia täällä Skotlannissa. Kiitos kun olet auttanut pitämään unelmaa elossa!
TTO: Hei Amanda. Ensinnäkin kiitos ideasta tehdä kirja (ehdotit sitä yhdessä kirjeessäsi). Puhun paljon Klaanin lähtökohdista kirjassa, mutta lyhyesti sanottuna teema kehittyi kun olin 18-vuotias ja nuorena ihmisenä halusin muuttaa maailmaa ja tehdä siitä paremman paikan. Kyllä fanit voivat pyrkiä elokuvaan.

Sabine: Kiitos kun teet tämän Ray! Haluan todella tietää, oliko Dwayne oikeassa muistellessaan, että vasta-aine oli oikeasti appelsiinimehua? Koska ainoa sen värinen tietämäni juoma on Mountain Dew.
TTO: Kyllä, se on appelsiinimehua.

Heather: Hei Ray! Uskoitko Klaanin alkuaikoina, että sitä tehtäisiin viisi kautta?
TTO: Toivoin, että kausia tulisi monta ja minulla oli mielessä paljon juonenkäänteitä vaikka loppu iäksi. Sarjassa on kuitenkin kyse uuden ja paremman maailman rakentamisesta.

Catsy: Hei Ray. Koe-esiintymissä, kuka muistutti eniten jotakin sarjan hahmoa? Näitkö esim merylin heti Ebonyna vai kuvittelitko, että hän tulisi esittämään esim. Tai-Sania?
TTO: Tiesin tarkkaan, mitä ominaisuuksia hain näyttelijöiltä niin taiteilijoina kuin persooninakin. Olen hyvin ylpeä kaiksita Klaanin näyttelijöistä. He ovat hyvin lahjakkaita ja rakastettavia yksilöitä. On mieltä lämmittävää nähdä heidän onnistuvan niin henkilökotaisessa elämässä kuin amamtissaankin.

Lina: Hei Ray, kiitos kun tulit chattaamaan kanssamme! Mitä Abe Messiah tarkoittaa? Olemme yrittäneet selvittää sitä pitkään... :)
TTO: Hei Lina. Trudylle syntyneestä lapsesta on tarkoitus tulla suuri johtaja, joka jää Klaanimaailman historiaan. Jos katsot musiikkivideon, Brady on melekin kuin vapauttaja, jota palvotaan ja juhlitaan. Musiikkivideosta käy ilmi, mitä suunnitelmia minulla oli tulevaisuuden varalle. Musiikkivideossa on tarina, joka muistuttaa Leijonakuningasta. Vastasyntynyt palsi esitetään kaikessa puhtaudessaan ja hän on klaanin toivo.

Sabrina: Ray, minulla on vain yksi kysymys. Miten selität Klaanista syntyneen ilmiön?
TTO: Hei Sabrina. Se riippuu täysin faneista ja siitä, että olemme onnistuneet luomaan aitoja tunteita herättävän sarjan. Ehkäpä me jaamme saman tavoitteen ja huolen maailmasta, jossa elämme.

Emma: Hei Ray! On hienoa, että olet vihdoin täällä. Minulla on neljä kysymystä.
1. Kuinka kauan kesti kirjoittaa Klaanin käsikirjoitus?
2. Ketä Klaanin hahmoa itse esittäisit?
3. Kenestä Klaanin hahmosta kirjoitit kaikkein mieluiten?
4. Voivatko ihmiset lähettää omia käsikirjoituksiaan sinulle?
TTO: Hei Emma! Yhden jakson käsikirjoituksessa kestää noin kuukausi, mutta ensimmäisen kauden tuominen televisioruutuun vei noin 10 vuotta (aluksi paljon torjuntaa, mutta pidin unelman elossa).
Olen onnekas, koska saan tavallaan esittää kaikkia hahmoja mielikuvituksessani, kuten kaikki jaksoen käsikirjoittajat ja Harry Duffin. Uskon, että joka hahmossa on jotain minun piirteitäni. - Älä kerro että uskon olevani hieman kuin Amber tai Zoot tai jopa Bob-koira.

Sven: Mikä on suosikki kappaleesi Klaanista?
Abe Messiah, yksinkertaisesti siksi, että siinä on toivoa ja iloa ja puhtautta vastasyntyneestä vauvasta.

George: Kuinka pitkälle suunnittelit Teknojen vallankaappauksen ja Ostarinrottien lähdön kaupungista?
TTO: Hei George! Kolme vuotta tarinaa eteenpäin. En kovin yksityiskohtaisesti, vain suurpiirteisesti.

Caitlin: Hei Ray! Kenen uskot Tribemasterin olevan?
TTO: En halua spoilata, joten ehkä minun ei pitäisi vastata tuohon, Caitlin. Minulla on omat epäilykseni. Mutta en ole Tribemaster, kuten jotkut uskovat. Mutta tiedän kuka hän on...

Oscar: Kuinka kauan kesti kuvata Klaanin ensimmäinen kausi?
TTO: Hei Oscar. Kolme kuukautta ennakkotuotantoa, kuusi kuukautta varsinasita tuotantoa ja kuusi kuukautta jälkituotantoa. (Näin karkeasti)

Lina: Kenet sarjan henkilöistä loit ensimmäisenä? Kenestä muodostui ensimmäisenä valmis kuva mielessäsi? Ja kuka hahmo muuttui sarjan aikana suuntaan, jota et aluksi ollut ajatellut?
TTO: Hei Lina. Harry ja minä keskustelimme alustavasta henkilörungosta jo kauan ennen kuin ensimmäisiä käsikirjoituksia oli kirjoitettu.Mutta minusta tuntuu, että Bray muotoutui päässäni kun olin 18-vuotias. Hän oli kunniallinen eko-soturi, joka toivoi tuleville sukupolville parempaa tulevaisuutta. Tästä johdettuna voisi sanoa, että virus oli tavallaan myös henkilö tia hahmo. Sellaisena minä sen ainakin näen. (Ja ei, Trimenaster ei ole virus, vaikka joskus harkitsinkin sitä.)

Emil: Hei Ray! :) Olen miettinyt, mikä sai sinut tuomaan teknot sarjaan? Heidän tulonsa tavallaan muutti sarjan enemmän scifiksi, eikä sarja ollut enää niin relaistinen. Teknojen mukaan tuleminen ei kuitenkaan muuttanut fanien suhtautumista sarjaan. Itse olisin ollut iloinen ilmankin teknoja. :)
TTO: Hei Emil. Jotta voisin tarkasti kuvailla maailmaa, jossa elämme minun oli tuotava teknologia siihen mukaan. Ja Ramin avulla toin mukaan vuorovaikutuksen elottoman kanssa. Myös Paratiisi oli jossakin mielessä enteellinen, sillä elämmehän nykyisin maailmassa, jossa on Facebook ja YouTube. Olet siis oikeassa, että se on scifiä, mutta me elämme nykyään hyvin teknologisessa maailmassa. Tietokoneilla ei ole tuneteita ja minä leikittelen ajatuksella, että joku voisi olla vuorovaikutuksessa tietokoneen kanssa. (Onko kukaan nähnyt elokuvaa A Space Oddysey vuodelta 2001?)

TTO: Editoijat sanoivat aina, että fanit tulisivat huomaamaan sen. Olet ehkä huomannut, että sama täysikuu näkyy monissa muissakin sarjoissamme. Se on kiinni budjetista. :)

Kathryn: Minusta on hienoa, että käsittelit vaikeita aiheita Klaanissa, kuten aborttia. Klaanissa on käsitelty nuoria koskettavia vaikeita asioita hyvin monipuolisesti ja niin, että nuoret niitä ymmärtävät. :)
TTO: Hei Kathryn. Halusin kuvata nuorten asuttamaa maailmaa tarkasti ja sellaisena kuin se on. En halunnut teeskennellä, ettei joitakin asioita olisi olemassa.

Sabine: Se pöllö ja se kissa ovat aina samoja! [Näkyvät Klaanissa aina kohtausten väleissä.]
TTO: Hyvin bongattu! ;0)

Kristoffer: Onko Klaanin mytologia (Abe messiah ja kaikki muu mainitsemasi) saanut vaikutteita Raamatusta? Oletko uskonnollinen ihminen?
TTO: Olen hyvin hengellinen mies. En välttämättä uskonnollinen. Olen lähinnä sintolainen. Rakastan alkuperäiskulttuureja. Monella tapaa kaikki uskonnolliset, raamatulliset ja hengelliset tarinat vaikuttivat Klaaniin ja erityisesti Abe Messiah'in. Minä uskon suurempaan voimaan, kutsuttiin sitä sitten Jumalaksi tai miksi tahansa uskonnossasi. Meitä kaikkia ajaa eteenpäin kysymys olemassaolomme tarkoituksesta. Itse uskon sen oleva rakkauden antaminen ja saaminen. Ilman sitä ihmismäinen olemassaolo loppuisi. (Oli kyse sitten rakkaudesta lastaan kohtaan, naista tai miestä kohtaan tai vaikkapa ”Äiti Maata” tai musiikkia tai mitä vain. Rakkauden välttäminen tekee sielusta ja hengestä tyhjän.)

Nik: Miksi päätit, että Bray ja Amber saavat lapsen? Millainen Brayn, Amberin ja vauvan tarina olisi ollut, jos Dwayne olisi jäänyt sarjaan?
TTO: Hei Nik! Me olimme suunnitelleet, että Bray palaa. Emme halua antaa juonipalastuksia, mutta sen voimme kertoa, että kaikki tullaan pajastamaan jonain päivänä muodossa tai toisessa. Sen minä lupaan. Se on hieno tarina toivosta ja rakkaudesta, jotka voittavat vastoinkäymiset.

George: Tämä chat on niin informatiivinen Ray. Voisitko kuvitella tekeväsi koskaan Klaani podcastin?
TTO: He George, kiitos. Jos fanit haluavat, teen sen enemmän kuin mielelläni. Joihinkin kysymyksiin on vaikea vastata näin nopeasti, koska aiheet ovat niin syvällisiä.

Melissa: Miten heiltä aina loppui ruoka, mutta ei koskaan meikki? Lol.
TTO: Hyvä kysymys. Oikeassa elämässä alkuperäisheimot käyttivät hyväkseen luontoa ilmaistessaan itseään meikin ja asujen kautta. Samalla tavalla me ilmaisemme itseämme nykyään kampaamoiden ja vähittäiskauppojen avustuksella. Minua kiehtoo ajatus siitä, että yhteiskunnan romahduksen kautta ja ympäristömme antimien (kuten pellava ja kasvit) avulla voisimme luoda hiuslisäkkeitä. Voisimme maustaa tyyliämme vaikkapa jääkiekko- tai hitsausmaskin palojen avulla. Ruokaa voi aina kylvää, mutta mielikuvitus tarvitsee ruokintaa, jotta itseilmaisu voi jatkua.

Wendy: Jos olisit ollut itse kaupungissa, olisitko syönyt ”Brand 9” papuja? Minusta ne näyttivtä maukkailta! Lol.
TTO: Elin ”Brand 9” pavuilla meidän Take 9 Studion kahvilassa! Se on totta, rakastan papuja paahtoleivällä!

Kuudes kausi

Jessica: Hei Ray! Tekisitkö koskaan uutta kautta, jos sinulle tulisi mahdollisuus?
TTO: Hei Jessica, vastaus on KYLLÄ! :)

Kathryn: Hei Ray, kiitos kun olet täällä! :) Onko mahdollisuutta saaka kuudetta kautta?
TTO: Hei Kathryn, Klaani hyllytettiin monista syistä. Lopullista päätöstä se ei ikinä saanut. En näe mitään syytä, miksei se voisi jatkua tv-sarjana. Meidän pitää vain vakuuttaa kanavat ja sitä yritän ja aion aina tehdä.

Glenn: Ray, rakastan työtäsi, rakastan Klaania ja jos koskaan tarvitset apua USAn lounaisrannikolla, niin sinun ei tarvitse kuin laittaa minulle sähköpostia. :) Muuten odotan innolla kirjaa, josta selviää minnulle ja muille ihmetteleville faneille, mitä tapahtui seuraavaksi. Kysymyksenä vielä, kuinka usein toivot, että kuudes kausi oltaisiin tehty?
TTO: Hei Glenn ja kiitos kauniista sanoistasi! ;0) Voitte huomata yhdestä Klaanin trailerista, että meidän mielestämme kuudes kausi on jo suunnitteilla, eikä suunnittelua ole lopetettu. Miellä on ollut joitakin esteitä. Suunnittelumme keskeytyi hetkellisesti kun nuorempi veljeni yllättäen kuoli ja olin muutenkin aika loppu, koska olin työskennellyt tuotannossa 16 vuotta. Tämä vastaa noin 150 elokuvan tekoa. Tarvitsin aikaa palautua niin amamtillisesti kuin henkisestikin. Nyt minulla on jälleen paljon ideoita, joita tahdon vielä toteuttaa.

Lena: Hei Ray, en tiedä onko kukaan kysynyt tätä vielä, mutta oletko koskaan miettinyt jatkavasin kuudetta kautta kirjana tai sarjakuvana, jos sitä ei saada televisioon?
TTO: Hei Lena. Ehdottomasti tarina jatkuu novellin muodossa ja olemme puhuneet mahdollisesta sarjakuvasta. En tiedin tiedä toteutuuko sarjakuva, mutta toivon niin ja kuten sanoin, on monia alustoja, joilla tarina voi jatkua, koska suunnitteilla on elokuva, emmekä ole televisiotakaan kokonaan hylänneet. Voin nyt paljastaa, että meitä on pyydetty tekemään eri versioita sarjasta eri maissa. En ole varma, miten se toimisi, mutta katsotaan. ;0)

Muut projektit, työ

Oscar: Kuvaatko edelleen jotain ohjelmia Ray? Kiitos. :)
TTO: Hei Oscar, olen kokoamassa uutta elokuvaa The Cowboy and The Dancer, joka on rakas projekti minulle ja merkitsee paljon. Me kaikki kehittelemme yleensä noin viittä projektia kerralla.

Lisa: Kiitos todella paljon kun mainitsit kokoontumiset videolla ja Tribeworldissa! Se todella auttoi saamaan huomiota työllemme! Minulla on yksi kysymys, joka minun on pakko kysyä. Oli Brayn letillä mitään erityistä merkitystä? Olen spekuloinut sitä vuosia! Kun suunnittelin omaa klaaniasuani, laitoin hiuksiini yhden sulan jokasita perheenjäsentä kohden, jonka olen menettänyt ja jota kaipaan.
TTO: Hei Lisa! Kaikilla merkeillä ja asusteilla oli merkityksensä. Hankalaa kertoa yksityiskohtaisesti tätä kautta. Katso Ebonyn tatuointia Abe Messiahissa. Ja suuremmassa mittakaavassa Klaanin mytologiassa kaikki liittyy toisiinsa (mukaan lukien Tribemaster) tavalla, joka voi yllättää. Kaikki tullaan paljastamaan aikanaan.

Anne: Millaisia uusia projekteja sinulla on tällä hetkellä tiedossa? Mitä meidän Klaanin fanien kannattaa tsekata tukeaksemme työtäsi?
TTO: Hei Anne! Pidä unelma elossa ja lupaan, että pidämme teidät ajan tasalla kaikista uutisista. Kiitos tuestasi, se merkitsee paljon. :)

Jack: Hei Ray, kuinka minustakin voisi tulla menestynyt tv-sarjan luoja?
TTO: Hei Jack! Seuraa unelmaasi ja usko itseesi, mitä ikinä sitten teetkin elämässäsi. Et voi muuten olla tyytyväinen itseesi. Jos elät elämäsi niin, että yrität olla sellainen kuin muut sinun olettavat olevan, et ole koskaan vapaa. Joten hyväksy itsesi ja elä niin kuin haluat.

Jeffery: Ray, sinun hengellisyytesi paistoi todellakin läpi Revelations'sta. Siitä minä pidän todella paljon sarjassa ja Jess'n tarinassa. Onko mitään suunnitelmia, että tät sarjaa saataisiin DVD:lle tai jollekin nettisivulle levitykseen? Onko sinulla ideoita, miten Revelations'n tarian jatkuisi?
TTO: Kiitos Jeffery! Me aiomme saada sen tapahtumaan. Palautteesi merkitsee paljon, koska itsekin rakastan Revelations'a ja kaikkia teemoja, joita se käsittelee. (Minusta Klaanin näyttelijät olivat sarjassa upeita, kuten myös Tom [Hern] pääroolissa.) Musiikki (jonka olen itse säveltänyt) merkitsee myös minulle paljon, koska pyrin hyödyntämään Raaamatun kertomuksia ja esittämään niitä mahdollisesti hieman uudesta näkökulmasta. Näin yleisö pääsee hetkeksi pakoon pikaruuasta ja tappelukohtauksia sisältävistä televisiosarjoista, sekä voivat seurata tarinaa, jossa on jokin syvempi emrkitys.

Lauren: Hei Ray! Minun kysymykseni koskee The New Tomorrow sarjaa. Mistä keksit Brayn palvomisen?
TTO: Hei Lauren! Tämä on hyvin mielenkiintoinen kysymys ja toivoisin, että voisin vastata yksityiskohtaisesti. Kerron siitäkin yksityiskohtaisesti kirjassani. Olen hyvin ylpeä TNT:stä ja sen näyttelijöistä ja taustajoukoista, mutta sarja muotoutui hyvin erilaiseksi kuin olin sen alkujaan ajatellut. Tämä johtui valtion luokitusasetuksista, joten emme voineet viedä sarjaa siihen suuntaan kuin itse olisimme halunneet. Sen oli alkujaan tarkoitus olla jatko-osa, mutta sitten se yllättikin kaikki olemalla esiosa, joten Zoot omaksui TNT:n hahmojen persoonallisuuksia. Meillä oli joitakin ongelmia tarinankerronnallisesti ja jouduimme tekemään muutoksia. Aiomme ehdottoamsti tutkia näitä asioita tulevissa novelleissa. Se on hieno tarusto.

Muuta

Sabrina: Ray, mietin tiedätkö kirjan Gone, jonka on kirjoittanut Michael Grant?
TTO: En tiedä, Sabrina. Tiedän, että joitakin dystopisia novelleja on olemassa.
Sabine: Gone muistuttaa minusta paljon Klaania. Olen varma, että Michael Grant on katsonut Klaania.

Lance: Oletko nähnyt mitään Tribe Sector 4 Productionsin fanifilmejä, jotka pohjautuvat Klaaniin? Mitä mieltä olet tällaisista fanien luomista sarjoista?
TTO: Minusta ne ovat ehdottomasti sensaatiomaisia ja inspiroivat minua. Ei ole mitään niin palkitsevaa luovaa toimintaa kuin se, että jonkun luoma asia inspiroi toista luomaan jotain ja lisäämään siihen oman luovuutensa ja rakentavan siitä jotain uutta. Tällaisessa lumipallo-efektissä ihmisillä on luova yhteys ja minä kunnioitan kaikkia fanien tekemiä videoita ja tuotantoja. Olen hyvin inspiroitunut luovasti ja ammatillisesti fanien taidoista ja mielikvituksen määrästä, jota olen saanut nähdä.