FANICHAT: RAYMOND THOMPSON JA AJ PENN

Suomennos Raymond Thompsonin ja AJ Pennin fanichatista

Raymond Thompson (Klaani tv-sarjan luoja ja tuottaja) ja AJ Penn (Klaani kirjojen kirjoittaja) vierailivat fanichatissa, joka järjestettiin reddit sivuston kautta 14.3.2015. Kysymykset ja vastaukset on vapaasti suomennettu sekä jaoteltu väliotsikoin, jotta niitä olisi helpompi lukea. Fanichat alkoi esittelysanoilla ja jatkui Raymond Thompsonin kommentilla: "Kiitos kaikille faneille tuestanne. Keksin alkuperäisen idean sarjasta ja tuotin kaikki jaksot. Odotan innolla kysymyksiinne vastaamista!" A J Penn kommentoi: "Olen ollut tekemisissä sarjan kanssa pitkän aikaa. Olen ´The Tribe: A New World´ ja ´The Tribe: A New Dawn´ kirjojen kirjoittaja. On hienoa puhua kanssanne!" Chat loppui sanoihin: "Rayn ja AJ:n täytyy nyt mennä, mutta kiitos todella paljon kaikille liittymisestä chattiin. Toivottavasti teemme tämän taas pian. Kiitos jokaiselle Klaani fanille avusta. Pitäkää unelma elossa! Keep the dream alive! <3 "

Elokuva

Oletteko suunnitelleet tekevänne jotain alkuperäisten näyttelijöiden kanssa?
Ray: Olen tietenkin alkuperäisten näyttelijöiden suuri fani (kuten toki te kaikki) ja voisin työskennellä heidän kanssaan vaikka heti. Minusta oli mukavaa saada heitä muihin sarjoihin kuten Atlantis High ja Revelations ja nähdä heidän käyttävän suurta kapasiteettiaan näyttelijöinä. Klaanista puheen ollen, minulla on ollut joitain taisteluja, jotka liittyvät elokuvan näyttelijöihin. Elokuva on kehitteillä, ja olen miettinyt sellaista versiota, joka kertoisi Klaanista kymmenen vuoden päästä tapahtumista. Saa nähdä, kuinka kaikki kehittyy. Olen todella ylpeä Klaanin näyttelijöistä ja siitä, kuinka heidän uransa kehittyvät. Kiitos mielenkiinnosta. Keep The Dream Alive.

Tehdäänkö Klaanista elokuva?
Ray: Olemme parhaillaan kehittelyvaiheessa. Valitettavasti tämä on osa prosessia.
Pikajuoksuna alkanut asia usein päätyy maratoniksi, mikä on turhauttavaa. On tärkeää varmistaa, että kaikki osanottajat ovat samaa mieltä asioista. Kyseessä on oikean version tekeminen oikean ohjaajan ja yhteistyökumppanin/studion kanssa, jotka jakavat samat näkemykset asiasta. Olemme tyytyväisiä Legendaryyn, joka on osoittanut olevansa kiinnostunut spin-off (oheis) tv-sarjasta. Annamme lisää uutisia sitten, kun meillä niitä on.

Tehdäänkö Klaani elokuva tai tv-sarja? Ketkä alkuperäisistä näyttelijöistä tulevat olemaan siinä?
Ray: Toivon todella niin. Teemme kovasti töitä sen eteen.

Voitteko kertoa päivämääriä liittyen projektiin, jonka teette Legandaryn kanssa?
Ray: Minulla ei ole päivämääriä. Olisin tehnyt kaiken jo eilen, jos se olisi vain minusta kiinni.

Mitä elokuva sisältää? Onko kahdelle kirjalle tulossa jatkoa?
Ray: Elokuvan tarina on erilainen kuin kirjojen, vaikkakin se sisältää samankaltaisia elementtejä.

Olen ollut fani monien vuosien ajan. Klaanin katsominen sai minut kiinnostumaan näyttelemisestä. Menin lopulta opiskelemaan näyttelemistä. Voisivatko näyttelijät Uuden-Seelannin ulkopuolelta koe-esiintyä elokuvaan?
Ray: Olemme aina kiinnostuneita kuulemaan monenlaisista näyttelijöistä, jotta voimme pitää tiedot tulevia projekteja varten. Kehittelen muita elokuvia. Voit laittaa yhteystiedot sähköpostiin contact[at]entercloud9.com. Onnea pyrkimyksissäsi. Toivon jonain päivänä näkeväni sinut työskentelemässä valkokankaalla. Vaikea ala, mutta älä koskaan luovuta.

Kirjat

Voimmeko odottaa lisää kirjoja?
AJ: Kuten Ray sanoi, olen varmasti kiinnostunut tekemään lisää kirjoja niin kauan kuin niille on kysyntää. Ray on kertonut, että tulossa on lisää klaanimaisia tuotteita, joten toivottavasti Klaanista kuullaan vielä monia vuosia!

Onko olemassa julkaisupäivämäärää saksankieliselle A New Dawn kirjalle?
AJ: Toivomme, että se julkaistaan jouluksi 2015.

Viimeisimmässä kirjassa oli vihjeitä The New Tomorrow sarjaan. Onko kyseessä siis viimeinen kirja? Vai onko tämän kirjan ja The New Tomorrow sarjan tapahtumien välillä vielä tarinoita? Terveiset Alankomaista. Tribe Universe.
Ray: Terveiset Uudesta-Seelannista kaikille ystäville Alankomaissa ja Tribe Universe:ssä.
Paljon tarinoita on A New Dawn kirjan ja The New Tomorrow sarjan välillä. Joten paljon on tulossa.

Onko A New Hope yksi mahdollisista kirjan nimistä?
Ray: Hyvä idea.
AJ: Meidän täytyy vain nähdä, onko voima kanssamme.

Kuinka monta kirjaa on suunniteltu julkaistavaksi?
Ray: Se voisi jatkua ja jatkua. Tarinoita on monien kirjojen täytteeksi. Olen varma, että löydämme aikaa kirjoittaa ne niin kauan kuin fanit haluavat lukea niitä.
AJ: Olen samaa mieltä kuin Ray. Jatkan mielelläni tätä työtä, jos sille on tilausta. Haluan myös tietää, mitä tapahtuu!

Kuinka monta henkilöä työskentelee Klaanin parissa tällä hetkellä?
Ray: Tuotannossa on noin 200 henkilöä, mutta muulloin tiimissä on noin 20 henkilöä.

Kirjoitan lyhyitä tarinoita vapaa-ajallani. Kuinka keksit nimet hahmoillesi? Minulla on aina vaikeuksia nimien kanssa.
AJ: Todella hyvä kysymys. Seuraa vaistojasi. Älä ylianalysoi tai nimistä voi tulla musertavia tai pelottavia. Nimen tulee sopia hahmolle - keitä he ovat, mistä he ovat kotoisin, voit kuvitella hahmon taustan, mistä hahmo sai nimensä. Nimi kertoo, mikä hahmo on. Se on yksi tapa. Lia tarkoittaa parantajaa. Siinä olisi järkeä, jos hänen vanhempansa olisivat lääkäreitä. Onnea. Älä koskaan luovuta!

Kuinka selviätte kirjailijan inspiraatiokatkoksista?
Ray: 99 % hikoilua ja 10 % inspiraatiota. On hyvä mennä kävelylle ja tulla takaisin työn ääreen. Pitää jatkaa eikä koskaan luovuttaa.
AJ: Olen samaa mieltä 100 %.

Kirjojen juoni ja hahmot (juonipaljastuksia)

Esiintyvätkö Ved ja Cloe kirjoissa tulevaisuudessa?
AJ: Silläkin riskillä, että annan juonipaljastuksia, Ray ja minä keskustelimme aamiaisella Vedin ja Cloen tarinasta. Tarkkaile täältä uutisia. Keep The Dream Alive.

Esiintyykö Patsy kirjoissa? Julkaistaanko kirjoja espanjaksi?
Ray: Kyllä, hän esiintyy ehdottomasti tulevissa tarinoissa. Me rakastimme myös hänen hahmoaan. Olemme päättäneet juuri espanjankielisen käännöksen, joten pidä silmällä facebook sivuja, joissa ilmoitetaan julkaisun ajankohta.

Missä Tai San oli?
AJ: Joitain elementtejä kerrottiin A New Dawn kirjan prologissa. Hän on varmasti ollut kaukana kotoa ja ostaria. Mutta missä tarkalleen? Toivottavasti sitä tutkitaan seuraavissa kirjoissa.

Mikä sai teidät päättämään, että May ja Salene palaavat takaisin yhteen?
Ray: Meillä oli kirjassa vapaus tutkia aihealueita, joita emme voineet tehdä tv-sarjassa sen ajan joidenkin sääntöjen ja asetusten vuoksi. Meistä oli mukavaa, että meillä oli tilaisuus tehdä tämä ja kehitellä tätä pidemmälle.

Kuinka Jzhao Li lausutaan?
AJ: Se lausutaan "G-how Lee".

Mistä koodattu sivu kirjassa kertoo? Voitko antaa ratkaisun?
Ray: Toivottavasti koodin purkamisen yrittäminen ei ole turhauttanut sinua liikaa. Jos sinulla on ongelmia niin laita viestiä facebook tiimille, jolloin he voivat antaa sinulle sähköpostiosoitteen, jolloin voimme antaa sinulle tietoja. Saatamme antaa juonipaljastuksia muille faneille, jos laitamme tiedot tänne. Siinä on vihjeitä siihen, kuinka tarinat nivoutuvat yhteen The New Tomorrow sarjan kanssa. Koodi on myös avattu The Tribe foorumilla.

Miksi Slade ja Ruby nimesivät lapsensa Lexin mukaan? Eikö se voinut olla vain vitsi?
AJ: Hyvä kysymys! Ruby ja Slade kokivat sen vitsinä ja Lexin huumorina, mutta lapsen nimeäminen sillä tavalla kunnioitti heidän kadonneita ystäviään ja rakkaitaan, joista he eivät olleet kuulleet vähään aikaan. Vauvan nimeäminen Lexin mukaan oli keino jatkaa heidän liittämistään Ostarinrottiin.

Rakastin sarjaa kymmenen vuotta sitten ja rakastan sitä edelleen. Voisinko esittää roolia seuraavalla kaudella? Vakavasti puhuen miksi päätitte tappaa Jayn?
Ray: Kiitos tuestasi kaikki nämä vuodet. Nöyrryn aina maailman kaikkien Klaani veljien ja siskojen uskollisuudesta ja tuesta. Koskaan ei voi tietää rooliin pääsemisestä. Mantrani Keeping The Dream Alive johti siihen, että palkkasin fanin (Kelly) näyttelemään Dee:tä neljännelle kaudelle.
AJ: Jaysta. Halusimme näyttää, kuinka vaikeassa maailmassa Klaanissa asutaan ja kuinka taisteluissa on kuolonuhreja. Joskus ihmiset tekevät lopullisia uhrauksia elämässä. Tarkoitus oli olla uskollinen sille, kuinka Jay reagoisi tietynlaisessa tilanteessa. Tuntui siltä, että Jay olisi toiminut kuten Jay toimii kyseisessä tilanteessa, mikä surullista kyllä johti hänen traagiseen poismenoonsa sen vuoksi, mihin hän uskoi.

Jay oli lempihahmoni. Onko mahdollista tuoda hahmo takaisin? Hän oli niin mukava, älykäs ja vahva.
AJ: Rakastan myös Jayta. Hieno hahmo kirjoittaa. Kaikki on kaunokirjallisuudessa mahdollista. Riippuu mihin suuntaan Ray haluaa mennä.

Ihailin Geliä. Mielestäni kirjoittajat kohtelivat häntä huonosti. Kirjoittajat antoivat vihjeitä, että hän olisi paljon muutakin kuin kauniit kasvot (hän selviytyi ainoana omasta klaanistaan ja hänellä oli hyvät päämäärät), mutta hän ei tehnyt asialle mitään. Miksi hahmo luotiin, jos se vain heitettiin menemään?
Ray: Gel oli mukava hahmo kirjoittaa. Hyvin mielenkiintoisia ulottuvuuksia. Mutta kuten AJ sanoi niin halusimme yrittää pitää tarinan kokonaisena. Tuntui väärältä esittää taisteluja ilman uhreja tai seurauksia, mikä ei olisi ollut realistista. Surullista kyllä, mutta osa joutuu uhrautumaan palveluksessa.

Mitä klaanien johtajille tapahtui toisen tuotantokauden lopussa? Onko Danni todella kuollut? Terveisiä Torontosta!
AJ: Terveisiä Uudesta-Seelannista! Danni oli hieno hahmo. Olisi hienoa paljastaa, mitä hänelle ja muille klaanien johtajille tapahtui. Kirjat tarjoavat hienon tilaisuuden tähän. Toivon, että siihen mennään pian.
Ray: Terveisiä kaikille ystävillemme Kanadaan ja etenkin Torontoon. Se on erityinen paikka. Vietin aikaa Yorkvillessä monta kuuta sitten. Muskoka on edelleen yksi lempipaikoistani. Kuinka Leafs pärjää? Toivottavasti he voittavat tällä kaudella monta peliä.

Minulla on idea: KC sanoi toisella tuotantokaudella Teeth, Lips ja Dimples triolle sekä The Hungerille, että he voisivat tehdä hänelle vastapalveluksen tulevaisuudessa, jos hän auttaa heitä. Voisivatko hahmot tehdä paluun ja auttaa KC:n pois häkistä?
Ray: Kyllä, se on hyvin mahdollista, koska olen aina juonitellut Lips, Teeth ja Dimples triolla, mutta minulla ei ole ollut aikaa kehittää ideaa sarjaa varten.

Mistä keksitte Aras nimen?
AJ: Hieno kysymys. Aras on vanha eurooppalainen nimi. Sen tarkoitus on vihjata, että Aras on evakuoitu viruksen aikana eri puolelta maailmaa saarelle, kuten Emma ja muut lapset.

Miksi vaihdoitte Baby Brayn nimen Jayksi?
Ray: AJ teki upeaa työtä. Nimen muuttaminen oli yksinkertaisesti kunnianosoitus klaani veljelle Jaylle.

Haluan kiittää siitä, että mainitsitte Zandran. Hän oli lempihahmoni. Kuinka monta kirjaa aiotte julkaista? Milloin seuraava kirja julkaistaan? Oletteko jo keksineet koko juonen loppuun asti? Kuinka paljon valtaa sinulla on AJ? Oletko ollut sarjan fani? Oletko nähnyt kaikki jaksot?
Ray: Mukavaa, että nautit jatkuvista tarinoista. Rakastamme kaikki Zandraa. Tutkimme hahmoa enemmän taustatarinassa. Koko juoni - minulla on yleiskuva. Olen toivonut voivani punoa yhteen The New Tomorrow sarjan elementit. Meillä oli ongelmia joidenkin tv-organisaatioiden kanssa, jotka vaativat muutoksia. Vaikkakin olen erittäin ylpeä itse sarjasta ja näyttelijöiden ja muiden työntekijöiden työstä. Kaikki liitetään yhteen ja kunhan kysyntää on niin luomme mielellämme lisää Klaani tarinoita.
AJ: Olen nähnyt kaikki jaksot. Olen ollut tekemisissä sarjan kanssa alusta alkaen, ennen kuin se julkaistiin, pitkä aikahistoria Klaanin kanssa. Työskentelen Rayn kanssa paljon juoneen liittyen ja odotan innolla Klaanin tulevaisuutta.

Olin todella iloinen, että The Guardian hahmoa tutkittiin A New Dawn kirjassa. Etenkin hänen kamppailuaan mielenterveytensä kanssa. Palaavatko KC ja Alice takaisin? Saammeko tietää, kuinka The Guardian palasi, mutta KC ja Alice eivät?
AJ: Kiitos palautteesta. The Guardian on mahtava ja moniulotteinen hahmo. Kirja salli hänen sisäisten ongelmiensa tutkimisen erilaisesta näkökulmasta. KC ja Alice? Heistä on monia kysymyksiä (ja kuinka he olivat samassa häkissä kuin The Guardian viidennellä tuotantokaudella). Toivottavasti vastaukset tulevat esille, sillä he olivat myös hienoja hahmoja. Olisi mukavaa vaihtaa heidän kanssaan kuulumisia ja nähdä, mitä heille tapahtui.

Olisi mielenkiintoista tuoda Ostarinrottien veljiä ja siskoja takaisin. Entä Amberin sisko Solaris? Hänen hahmonsa voisi olla mielenkiintoinen.
AJ: Mielenkiintoinen ajatus. Keskustelen varmasti Rayn kanssa. Kirjat tarjoavat hyvän väylän punoa yhteen taustatarinoita hahmoista ja heidän perheistään ennen virusta.

Kuvittelitko aina, että juoni menee näin? Onko nyt helpompaa, kun kaikki on kirjojen muodossa? Kun näyttelijät eivät lähde henkilökohtaisista syistä pois? Mitä muuttaisit, jos voisit muuttaa jotain?
Ray: Meillä oli todella rajallinen budjetti, jolla me tuotimme Klaani tv-sarjaa. Tarina täytyi rakentaa sen mukaisesti. Kirjat ovat hieno keino punoa yhteen monenlaisia asioita, joihin meillä ei ollut varaa tv-sarjassa. Siinä mielessä on helpompaa rakentaa tarinaa kirjaan kuin televisioon, koska juonta rajaa vain mielikuvitus, eikä budjetti. En haluaisi muuttaa mitään sarjassa, koska olen todella ylpeä siitä sekä näyttelijöiden ja työntekijöiden työstä. Vietin aikaa katuen Zootin tappamista niin aikaisessa vaiheessa, mutta yhtä kaikki se joudutti joitain ylimääräisiä ulottuvuuksia tarinaan.

Onko teillä mielessä lopullista päätöstä tarinalle? Voitteko jakaa joitain tietoja?
Ray: On olemassa kaksi vaihtoehtoa: yksi on sellainen, joka käy tarinaan, joka loppuu lyhyeen (minulla on mielessä joitain ideoita), mutta toinen on aivan erilainen, jos tarina jatkuu, ja josta pitäisin missä muodossa vain (esimerkiksi kirjoja, spin-off-sarjoja, elokuvia), minkä mukaan tutkimme esille tulevaa maailmaa ja siinä suhteessa se ei oikeastaan koskaan lopu.

Huomasin, että kolme hahmoa on tapettu. Aiotteko ottaa tilalle vanhoja Ostarinrottia vai luoda uusia hahmoja?
Ray: Kehittelemme aina uusia hahmoja, sillä alkuperäiset hahmot ovat vuorovaikutuksessa maailman ja ympärillä olevien ihmisten kanssa - joten nähtäväksi jää, liittyykö Ostarinrottiin uusia hahnoja.

Ovatko Gel, Darryl ja Jay todella kuolleita? Vai esittävätkö he vain olevansa kuolleita kuten Amber?
AJ: Surullista kyllä he olivat taistelun uhreja ja joutuivat maksamaan siitä lopullisen hinnan :(

Miksi Darryl ja Gel tapettiin? Tehtiinkö sillä tilaa Ostarinrotille? Vai oliko se hyvä juonenkäänne?
AJ: Sillä näytettiin, että taisteluissa on uhreja. Yritimme olla uskollisia tarinalle. Surullista kyllä siinä oli traaginen menetys. He olivat hienoja hahmoja ja heitä kaivataan.

Miksi Amber ja Bray juovat kahvia? Miksi ei kaakaota? Olisi ollut mukavaa nähdä heidät samanlaisessa kohtauksessa kuin heidän ensisuudelmansa.
AJ: Hieno kysymys! A New Dawn kirjassa oli saatavilla vain kahvia. Sen tarkoitus oli, että he pysyisivät hereillä yöllä. Mutta hieno idea!

Olen Tai Sanin ja Lexin suuri ihailija. Luin jostain, että Michelle Angin piti palata takaisin sarjaan, mutta hän päättikin mennä johonkin toiseen sarjaan. Mikä alkuperäinen juoni Tai Sanin osalta olisi ollut? Olisivatko hän ja Lex palanneet yhteen?
Ray: Kuvausten aikana meidän täytyi koota tarinat sovittamalla ne yhteen näyttelijöiden kouluvaatimusten kanssa. Tutkimme varmasti taustatarinoita kirjoissa. Rakastamme myös Tai Sania. Mielestäni AJ kylvi hienosti Tai Sanin olemassaolon A New Dawn kirjaan. Tutkimme tätä enemmän tulevissa tarinoissa.

Mitä pidät nyt Cloen ja Mayn kohtauksesta? Oletko ajatellut toista keinoa poistaa Cloen hahmon?
Ray: On monenlaisia syitä, miksi juonen on täytynyt olla sellainen kuin se on. Jotkut syyt ovat luovia, toiset logistisia. Me voimme palata takaisin löysiin loppuihin tulevissa kirjoissa.

Miksi tarinoissa ei ole ollut yhtään "LGBT" ryhmään kuuluvia hahmoja (biseksuaaleja, homoja, lesboja)?
AJ: Se on hyvä huomio. Meistä tuntui samalta, mistä syystä olemme esitelleet elementtejä aiheesta A New Dawn kirjassa. Tutkimme asiaa enemmän tulevissa tarinoissa.

Tuleeko seuraavissa kirjoissa olemaan kaivattuja Ostarinrottia (esimerkiksi Ryan, Alice ja KC)?
AJ: Kyllä. Toivomme vastaavamme joihinkin heitä koskeviin suuriin kysymyksiin tulevaisuudessa.

Sarja

Mistä otitte vaikutteita Klaaniin? Mielestäni Lexin kohtaukset muistuttivat Mad Maxia.
Ray: Henkilökohtaisesti olen aina inspiroitunut John Lennonin musiikista ja kappaleiden sanoituksista, kuten Imagine ja Give Peace A Chance. Minuun on vaikuttanut 60-luku ja kulttuuri, jossa nuoret yrittivät muuttaa maailmaa. Rakastan Mad Max elokuvia.

Mikä Wrecking Crew klaani oli?
Ray: Minulla oli monia ajatuksia klaaneista, mitkä pyörivät päässäni. Tuohon aikaan keskityin Smile klaaniin, tyttövoimaa, johon kuuluivat Lips, Teeth ja Dimples. Toivottavasti tulevaisuudessa meillä on mahdollisuus punoa yhteen monenlaisia elementtejä. Myös Patch, joka oli hahmo, jota halusin kehittää, mutta jota en koskaan voinut tv-jaksojen rajallisuuden vuoksi.

Onko olemassa julkaisematonta Behind The Scenes (kulissien takana) materiaalia? Kuvia, videoita, haastatteluja?
Ray: Meillä on paljon ennen näkemätöntä materiaalia, koska olemme tuottaneet niin monta jaksoa. Jossain vaiheessa tuomme ne saataville, jos siihen on kiinnostusta.

Onko vanhaa rekvisiittaa enää jäljellä? Onko niitä mahdollista voittaa kilpailuissa?
Ray: Kyllä, meillä on niitä paljon. Hyvä idea kilpailusta. Jossain vaiheessa tulevaisuudessa voin järjestää sen (ehkä seuraavan tapaamisen yhteydessä).

Mitä vanhoille lavasteille tapahtui?
Ray: Ostari purettiin, mutta meillä on edelleen joitain elementtejä varastossa. Paljon tavaroita myös.

Olen sarjan suuri fani. Upeaa sarjaa voi katsoa yhä uudestaan ja uudestaan. Onko kaikki tuotantokaudet kattavaa dvd tai Blu Ray julkaisua suunniteltu Yhdysvaltoihin? Näemmekö koskaan elokuvaa tai uutta sarjaa Yhdysvalloissa?
Ray: Kiitos kommenteista. Fanit tekevät sarjasta erityisen. Ilman tukeanne se ei eläisi eteenpäin kuten se on elänyt. Yritämme aina tehdä kaikkemme luodaksemme lisää Klaani materiaalia. Kunhan olette aina meitä varten niin olemme aina teitä varten.

Mikä ikäraja sarjalle ja kirjoille on?
Ray: Olemme onnekkaita, sillä sarja näyttää vetoavan hyvin laajan ikäryhmään. En koe, että pitäisi olla mitään rajoituksia, koska meitä ohjailtiin tiukasti aiheissa ja teemoissa. Kirjoissa on eri kriteerit. Annan AJ:n vastata. AJ: Jotkin aiheet ja teemat vaativat, että on luultavasti hyvä olla 13-vuotias tai enemmän, kun aloittaa kirjojen lukemisen.

Tehdäänkö Klaani sarjan tuotantokausista 3-5 dvd Saksaan? Saksalaiset fanit ovat odottaneet tätä kauan.
Ray: Jakelu ja esityssopimukset ovat hyvin monimutkaisia. Oikeuksien saamisessa saksalaisten dubbauksien käyttöön on ollut ongelmia. Viivytys johtuu tästä. Hyvä uutinen on, että monet luvat menevät umpeen, jolloin olemme siinä asemassa, että voimme saattaa asiat saataville, ystäville ja klaani veljille ja sisarille Saksaan. Älä luovu toivosta. Se tapahtuu. Lopulta.

Tiedättekö, ostiko hollantilainen Pebble TV oikeudet Cloud 9 ohjelmiin? He esittävät tällä hetkellä The Legend of William Tell, A Twist in the Tale, The Enid Blyton Secret Series ja The Adventures of Swiss family Robinson sarjoja.
Ray: Voin kertoa sinulle hienoja uutisia. Viime viikolla Cumulus hankki monenlaisia levitysoikeuksia, mikä on hyvin jännittävää. Tämä tarkoittaa sitä, että voimme tarjota koko tuoteluettelon muille lähetysorganisaatioille, mitä aiomme tehdä tulevaisuudessa. Toivotaan, että he ottavat oikeudet. Meistä on mukavaa saada kaikki julkaistua niin monessa maassa kuin mahdollista.

Eräässä jaksossa taustalla olevalla henkilöllä on Sashan hattu. Hylkäsikö hän vanhan itsensä, koska Amber ei enää ollut hänen kanssaan?
Ray: Hyvin huomattu. En muista kohtausta, mutta ehkä se johtui vain siitä, että meillä oli liian vähän vaatteita käytettävissä sinä päivänä :)

Mielestäni vähäinen budjetti antaa sarjalle ylimääräistä viehätystä. Olisitteko halunneet Hollywood tyylisen budjetin erikoistehosteineen vai olitteko tyytyväisiä siihen, miten kävi? En muuttaisi mitään.
Ray: Olen samaa mieltä, koska on helppoa tuhlata miljoonia tuotantoon, mutta on haastavampaa käyttää jokainen saatavilla oleva dollari hyödyksi. Se vaatii ponnisteluja ja yrittämistä. Olen todella ylpeä näyttelijöistä ja työntekijöistä. He tekivät parhaansa rajoitetuilla resursseilla. Olin useasti turhautunut luovuudessa rajoitettuun budjettiin, mutta mielestäni sarja on viehättävä. Mielestäni tarina ja hahmot ovat aina tärkeämpiä kuin erikoistehosteet.

Muut tuotteet

Myydäänkö tulevaisuudessa vanhoja vai uusia tuotteita? Onko näyttelijöistä kuvia, joita ei ole ennen nähty?
Ray: Meillä on rajallinen määrä Klaani tuotteita varastossa. Varmistan varmasti, että jossain vaiheessa ne ovat saatavilla. Kiitos tuesta ja mielenkiinnosta. Keep The Dream Alive.

Olen todella iloinen, että teette tämän. Olen kiitollinen siitä, että Klaani on edelleen elossa ja että työskentelette pitääksenne unelman elossa. Onko oheistuotteita tulossa pian myyntiin? Tiedättekö, mitä Caleb Ross tekee nyt? Esiintyykö hän joissain elokuvissa?
Ray: Kiitos kiinnostuksesta ja tuesta, koska ilman sinua emme voisi pitää unelmaa elossa. Tarkistan tiimin kanssa asian ja järjestän varmasti enemmän oheistuotteita saataville, jos sinä ja muut fanit olette kiinnostuneita. Caleb - hän tekee upeita juttuja Kanadassa. Sinun kannattaisi katsoa Last Dogs Of Winter, joka on upea dokumentti ympäristöstä ja villieläimistä.

Rakastin Bramber sormusta ja olin surullinen, kun klaanimaisia koruja ei tullut myyntiin. Oletteko ajatelleet julkaista koruja myyntiin?
Ray: Tutkimme monenlaisia sormusten tuotantohintoja, mutta valitettavasti ne olivat aika korkeita. Kaikki on kiinni tuotannosta, eli mitä enemmän tehdään niin sitä vähemmän maksaa. Tarkistan valmistajalta ja suunnittelijalta, jälleen kerran jos on tarpeeksi kysyntää, niin olen varma, että voimme tehdä jotain.

Fanit

Onko mahdollista lähettää fanipostia tiimille tai näyttelijöille?
Ray: Kirjoita sähköpostia osoitteeseen contact[at]entercloud9.com. He voivat välittää viestit eteenpäin.

Euroopassa pitäisi järjestää Klaani tapaaminen. Oletteko suunnitelleet jotain sellaista? Parhaat terveiset Saksasta.
Ray: Terveiset kaikille ystäville ja faneille Saksaan. Aina on niin paljon tehtävää. Yritämme varmasti järjestää toisen Klaani tapaamisen niin pian kuin mahdollista. Kiitos tuesta.

Järjestetäänkö Klaani tapaaminen? Ei vain vanhojen tuotteiden mainostamiseksi, vaan myös kirjojen ja uusien juttujen?
Ray: Rakastaisin tehdä uuden Klaani tapaamisen. Itseasiassa järjestin yhden jokin aikaa sitten, mutta surullista kyllä se ei tapahtunut isäni poismenon vuoksi. Tarvitsin aikaa toipua. Teemme tapaamisen varmasti tulevaisuudessa. Täytyy vain löytää aikaa, milloin kaikki ovat saatavilla.

Oletko katsonut yhtään Sector 4 Fan Productions:in tuotantoa?
Ray: Olen aina ollut sen suuri ihailija ja fani. Olen seurannut nöyränä, kuinka työmme on inspiroinut muita. Mielestäni oli erityistä, kun se vastavuoroisesti inspiroi minua.

Kävittekö koskaan Klaani fanifoorumeilla tai kirjoititte fanitarinoita?
AJ: Olen tuntenut ja työskennellyt Rayn kanssa todella pitkän aikaa. Olen kuullut hienoja asioita upeista fanitarinoista. Fanien joukossa on olemassa hienoja kirjoittajalahjakkuuksia ja tarinoita. Ihailen jokaista, joka ottaa aikaa istuakseen alas ja täyttääkseen tyhjät sivut. Aion katsoa joitain fanitarinoita.

Onko mahdollista, että fanitarinoista tehdään lyhytelokuvia?
Ray: Olen aina ollut hyvin vaikuttunut lukemieni fanitarinoiden laadusta ja mielikuvituksesta. Jossain vaiheessa meillä voi jopa olla mahdollisuus julkaista joitain niistä. Olisi mukavaa tuoda esille erilaisia tulkintoja. Kuka tietää - mikä vain voi olla mahdollista.

Muuta

Saammeko tietää, kuka AJ oikeasti on?
AJ: Kyllä, jonain päivänä se paljastetaan. Mutta en ole Tribemaster! ;)

Kuinka päädyit työskentelemään Klaanin parissa?
AJ: Cloud 9 toimeksiantoi minulle ensimmäisen käsikirjoituksen, jonka olen koskaan kirjoittanut. Olen työskennellyt Rayn kanssa vuosien varrella. Olin innoissani, kun minulta kysyttiin, että olisinko kiinnostunut muokkaamaan sarjan kirjojen muotoon.

Aiotteko koskaan paljastaa, kuka Tribemaster on?
Ray: Kyllä, jossain vaiheessa.

Pidätkö yhteyttä näyttelijöiden kanssa?
Ray: Kyllä. Klaani on monella tavalla kuin perhe. Pidämme säännöllisesti yhteyttä.

Pidättekö paahtoleivästä?
Ray: Kyllä. Rakastan paahtoleipää ja marmeladia. Rakastan myös Toast Martinboroughia (mikä on valtava tapahtuma siellä, missä viinitilani sijaitsee ja missä Meryl Cassie esiintyy säännöllisesti siskojensa kanssa ja he ovat upeita).
AJ: Paahtoleipä on yksi elämän nautintoja. Istua kirjan ja lautasellisen paahtoleipiä kanssa on autuutta - kunnes muruset alkavat tippua sivuille ja jäädä kiinni kirjaan.

Ray, arvostat hyvää viiniä. Onko sinulla lempiviiniä? Terveisiä Virosta.
Ray: Rakastan Pinot Noir viiniä. Odotan vierailua viinitilalleni, jossa korjaamme sadon kahden viikon päästä. Nostan lasin sinulle ja kaikille ystävillemme Virossa.

Onko teillä ehdotuksia poikavauvan toiseksi nimeksi? Saan lapsen muutaman viikon päästä enkä keksi toista nimeä hänelle.
Ray: Olen henkilökohtaisesti aina pitänyt Sky nimestä, mikä voisi olla hieno toiseksi nimeksi. Miten jännittävää sinulle. Toivottavasti kerrot meille, kun lapsi syntyy. Mukavaa, kun klaani lapsi syntyy. Toivomme Klaanin teeman mukaisesti jokaiselle uudelle sukupolvelle parempaa maailmaa. (Me saatamme jakaa saman syntymäpäivän, sillä omani on huhtikuun viides.)
AJ: Onnea vauvan kanssa ja paljon rakkaita terveisiä äidille, lapselle ja perheelle.

Haluaisitteko matkustaa? Minne maahan haluaisitte mennä pian?
Ray: Olen ollut onnekas voidakseni matkustaa moniin eri maihin. Haluaisin viettää enemmän aikaa Intiassa ja Kiinassa.
AJ: Rakastan matkustamista! On ihmeellistä, kuinka se laajentaa mieltä. Maailma on kaunis paikka, huolimatta kauhuista ja tragedioista, joita näkee joskus uutisissa. Mielestäni matkustaminen auttaa yhdistämään meitä. Siitä näkee, kuinka olemme tämän pienen planeetan tuttavallista väestöä ja kuinka meillä on enemmän yhteisiä kuin erottavia piirteitä.