FANICHAT: MATT ROBINSON

Suomennos Matt Robinsonin fanichatista

Matt Robinson (Slade) vieraili The Tribe Official Facebook sivustolla fanichatin merkeissä sunnuntaina 3.4.2011. Hän vastasi fanien kysymyksiin, mistä on tehty suomennettu kooste tälle sivulle. Kysymykset ja vastaukset on jaoteltu väliotsikoin, jotta niitä olisi helpompi lukea.

Itsestään

Hei! Mitä kuuluu?
- Erittäin hyvää kiitos!

Miten elämä on kohdellut sinua viime aikoina?
- Erittäin hyvin, kiitos kysymästä! En saa paljoa nukkua, kiitos pienen poikani, mutta en valita hetkeäkään. (Mattista tuli isä vasta äskettäin!)

Koska on syntymäpäiväsi?
- Se on 12.5.

Hei, onko sinulla tyttöystävää tai oletko naimisissa?
- Hei, olen naimisissa!

Mietin, mikä sai sinut nimeämään poikasi Zacheryksi? Ja miten nimeäisit Klaanissa vauvasi?
- Hyvä kysymys! Me olemme aina pitäneet nimestä Zachery. Se ei ole Zach Ephron. Olen aina pitänyt nimestä. Se kuulostaa kuin pieneltä rokkistaralta. Ja sen voi lyhentää Zach. Jos minulla olisi Klaanissa vauva... Varmaankin Blade, jolloin se olisi Sladen Blade.

Kannustaisitko omaa poikaasi näyttelemään vai haluaisitko pitää hänet poissa julkisuudesta?
- Minä haluaisin hänen huolehtivan meistä, kun olemme vanhoja. Hehe. Että hän menisi pankkiirialalle ja hankkisi kunnon työn... Tai jotain! Mutta koska hänen vanhempansa ovat kummatkin näyttelijöitä ja luovia, niin voi hyvinkin olla, että poika suuntaa samalle alalle. Se on upea tapa matkustaa ja nähdä paikkoja, sekä saada uusia ystäviä.

Haluatko lisää lapsia tulevaisuudessa? Oletko huomannut, että poikasi olisi muuttanut elämänkatsomustasi?
- Onko tuo ehdotus, hehe? Ehdottomasti, haluaisin lisää lapsia! Zackin saaminen muutti elämäni ja laittoi kaiken tärkeysjärjestykseen, mutta poisti myös paljon paineita. Tapahtuipa mitä tahansa, minä loin tämän pienen pojan ja minusta olisi hauskaa omistaa oma viisihenkinen jalkapallojoukkue!

Mikä on suosikki hetkesi, jonka muistat?
- Kuulostaa kliseeltä, mutta se, kun aamulla on juuri herännyt ja väsyttää. Poikani kanssa laitamme musiikin päälle ja alamme tanssia. Se todella kohottaa mieltä!

Mikä on kaikkein noloin tilanteesi?
- Huh, niitä on monia... Palaan tähän kun osaan sanoa yhden.

Mikä on sinun paheesi?
- Hehe, paheeni on TV... Olen aivan koukussa sarjaan Deal or No Deal (Ota tai jätä). On olemassa myös sarja nimeltä Rastamouse, jossa Rastafarian-niminen hiiri taistelee rikollisuutta vastaan. Poikani rakastaa sitä ja myös me vanhemmat.

Hei Matt, jos ottaisit toisen tatuoinnin, mikä se olisi ja miksi?
- Hei! Olen varma, että ihmiset tietävät Calenin olevan upea tatuoija ja hän on myös hyvä ystäväni, joten antaisin hänen tehdä tatuointini. Hän teki oikean käden tatuointini, joka on kunnianosoitus vaimolleni ja naimisiinmenolle, joten seuraavan tatuoinnon voisin ottaa maaliskuussa, kun näen Calenin taas, ja se voisi olla jotain poikaani liittyvää. Ehkä tatuoin jonnekin tekstin Power and Chaos!

Mikä on suosikki tv-ohjelmasi/elokuvasi?
- Suosikki tv-sarjani on Dexter. Pidän erittäin paljon myös sarjasta Mullan alla. Pidän myös Fireflysta. Ja elokuvien puolella minut löi ällikällä pitkästä aikaa Inception, rakastuin siihen!

Mikä on suosikki elokuvasi ja miksi?
- Viimeisimpiä näkemiäni elokuvia on Inception. Se on hyvä, koska vielä nykyäänkin osataan tehdä suuren luokan elokuva, jossa on käytetty aivoja, eikä se loukkaa yleisöä. Elokuva vaatii yleisöltä tarkkaavaisuutta, mutta myös palkitsee katsojan tarkkaavaisuuden. Kaikkien aikojen suosikkini on Shawshank Redemption. Se on niin tunteellinen. Pidän paljon Fight Clubista. David Finch on upea ohjaaja. Terminaattori 2 on itseasiassa hieno, muistan lapsena jonottaneeni pitkään nähdäkseni sen. Sillä oli todella syvällinen merkitys minulle, kun scifi yhdistyi inhimillisyyteen.

Mikä on lempiruokasi?
- Rakastan pitsaa, mutta sen täytyy olla pihvi, hyvä puoliraaka punaviinin kera!

Kuulin, että rakastat karkkia. Jos kaiken karkin valmistaminen lopetettaisiin, mitä haluaisit erityisesti varastoida?
- Haha, paljon valinnanvaraa! Jos elokuva on tekeillä, minun pitäisi vahtia linjojani, mutta jos voisin todella lihoa ja syödä paljon, niin valitsisin englantilaisen Green and Blacks suklaan. Paljon sitä!

Mikä on suosikki kirjasi?
- Sen täytyy olla The Great Gatsby, jonka on kirjoittanut Scott Fitzgerald. Luin viime vuonna kirjan The Book Thief ja sen kirjoittaja Marcus Zusak on mieletön!

Mikä on suosikki eläimesi?
- Suosikkieläimeni on myyrä! Tai sammakko.

Pidätkö hevosista?
- Olen ratsastanut vain kerran, kun olin lapsi. Olisi hienoa tehdä jokin eeppinen elokuva, jossa voisin ratsastaa hevosella.

Oletko ollut koskaan Skandinaviassa?
- Tapasimme mahtavan tanskalaisen pariskunnan häämatkallamme Uudessa-Seelannissa. Meistä tuli hyviä ystäviä. Me seurasimme heitä aina paikasta toiseen, joten toivottavasti pääsemme tänä vuonna käymään Tanskassa.

Oletko koskaan ajatellut vierailla Ruotsissa?
- Olen avoin kaikille kutsuille ja tarjouksille! Olen kuullut, että Tukholma on ihana.

Slade

Mietin, jos jokin viruksen tyyppinen olisi luotu, kun olit teini, olisitko päätynyt sellaiseksi kuin hahmosi Slade? Ja jos et niin miten olisit jatkanut eteenpäin? Olisitko luonut jonkin klaanin vai liittynyt sellaiseen?
- Jos virus olisi tullut... On mielenkiintoista, kun äärimmäisiä asioita tapahtuu. Hätätilanteissa olen käytännöllinen ja toimin, joten voisin olla kuin Slade, mutta minun pitäisi opetella ajamaan moottoripyörää!

Hei Matt, pitikö sinun opetella ajamaan moottoripyörää rooliasi varten?
- Kyllä, tein kaikki omat stunttini!

Oliko kätesi tatuointi sarjassa oikea? Se näytti todella hienolta!
- Se ei ollut oikea. Mutta mahtavaa oli se, että viimeisen kuvauspäivän jälkeen kun tatuointi poistettiin, minulle jäi siitä vaalea jälki käsivarteen, koska olin ruskettunut aika paljon kuvauksissa. Aucklandin lentokentällä joku sanoi, että se oli hienoin kuvio, jonka on koskaan nähnyt.

Klaani

Mitä kaipaat eniten Klaanista ja miksi?
- Eniten kaipaan ihmisiä. Sain siellä paljon hyviä ystäviä ja ystävyytemme kestää eliniän. Kaipaan heidän näkemistään ja kaipaan Uutta-Seelantia. Kaipaan myös kuvaamista. Mahtava kuvausryhmä, mahtavat kuvauspaikat. Tietenkin kaipaan Slade esittämistä. Kuka nyt ei tykkäisi esittää metsästäjätyyppistä hyvis-pahista.

Hei Matt Rakastan Sladen ylimielistä luonnetta ja sitä, kuinka hän pääsee aina pälkähästä, mutta jos olisit saanut esittää sarjassa jotain toista hahmoa, kuka se olisi ollut?
- Jos olisin saanut esittää toista hahmoa niin se olisi ollut Lex. Caleb hoitaa roolinsa hienosti, mutta minusta Lexissä on samanlaista energiaa kuin Sladessa, jota rakastan.

Ketä vastakkaisen sukupuolen edestamaa hahmoa haluaisit näytellä?
- Sen täytyy olla Ebony. Minusta Ebony ja Slade olivat hyvin samankaltaisia. Se oli hauskaa.

Mitä tapahtuisi, jos Ebony valitsisi Brayn Sladen sijaan?
- Se varmasti harmittaisi ja pitäisi sitten lyöttäytyä yhteen Rubyn kanssa!

Millaista oli kuvata kohtausta, jossa Ebony puree Sladen huulta?
- Hehe, Meryl on niin ammattilainen, että selviytyi yhdellä otolla. Minun puolesta olisimme voineet ottaa uudestaankin, mutta se oli todella hauskaa. Hän oli hellävarainen!

Oliko sinun ja Ebonyn välillä oikeasti mitään, vai oliko se vain näyteltyä?
- Hehe, ei. Hänen poikaystävänsä oli todella iso.

Jos voisit valita yhden vastanäyttelijäsi, ketä suutelisit?
- Öööö... Tom on upea mies, mutta en tahtoisi Calenin tulevan mustasukkaiseksi! Kaikki tytöt olivat kerrassaan upeita, joten vaikea valinta. Ollaanpa rehellisiä, joko Meryl tai Fleur.

Hei Matt, rakastan sinua sarjassa! Mikä kohtaus oli nolointa kuvata viidennellä kaudella?
-Hei! Olin hyvin vaivaantunut, kun ensimmäistä kertaa kuvasimme Rubyn kanssa ja olin ilman paitaa. Tein ainakin 20 punnerrusta ennen kuin aloimme kuvata, enkä hengittänyt ulos kertaakaan koko kohtauksen aikana.

Mikä jakso on suosikkisi?
- Joka jaksossa oli omia kohokohtiaan, koska näyttelijäkaarti oli iso ja erilaisia juonenkäänteitä riitti. Oli varmaa, ettei yksikään jakso ollut tylsä. Kaikki kehittyi Ebonyn ja Megan kanssa, kun kausi eteni ja panokset kovenivat. Se oli todella intensiivistä ja hauskaa tehdä. Parhaita olivat ehkä kohtaukset Tomin kanssa, kun Slade pelasti Ramin ja he päätyivät Vapauteen. Se oli todella hauskaa.

Kumpia pelkäät enemmän, Valittuja vai Teknoja?
- Haha! Sanoisin Ramin hiuksia. Se oli pelottavin asia!

Oletko edelleen ystävä vastanäyttelijöidesi kanssa?
- Kyllä, todellakin. Olen hyvä ystävä Calenin kanssa, joka suunnitteli oikean hauikseni tatuoinnin. Erittäin hyvä ystävä Tom Hernin kanssa. Hän on hyvin inspiroiva ihminen. Calebin kanssa olemme yhä yhteyksissä. Samoin monien muiden.

Ihastuitko kehenkään naispuoleiseen vastanäyttelijääsi kuvauksissa? Jos niin kehen ja miksi?
- Hehe, olen todellinen ammattilainen, joten keskityin työhön. Kaikki tytöt olivat todella upeita.

Viidennen kauden jaksossa 46 löit Lexiä baarissa. Mutta uskoisitko voittavasi oikeassa ja reilussa tappelussa kulissien takana?
- No, tiedäthän sinä millaisia me olemme Calebin kanssa... Me istuisimme alas ja puhuisimme asiat selväksi hyvän viinipullon ääressä.

Kuka näyttelijäkollegoistasi oli mielestäsi eniten kuin hänen hahmonsa?
- Hyvä kysymys! Luulen, että Tomista huokuu sellainen mahtava hauska energia, hän on uniikki kuten Ram. Heillä on samanlainen energia. Se, joka muistuttaa vähiten hahmoaan on Caleb, koska hän on niin ihana ja mukava ihminen.

Millaista oli näytellä kolmen siskoksen kanssa? Ebonyn, Javan ja Sivan.
- He olivat upeita, todella uskomattomia. He olivat todella persoonia. Pidin siitä, että Sladella oli syvä suhde Ebonyn kanssa, mutta hän oli tekemisissä myös muiden siskosten kanssa. He ovat niin erilaisia.

Miltä tuntui se, ettet saanut työskennellä KC:n, Alicen, Brayn, Ryanin yms. kanssa?
- Sitä toivoisi voivansa työskenellä kaikkien kanssa, mutta koska hahmoja on niin paljon, se olisi mahdotonta. Minulla ei ollut kovin montaa kohtausta Beth Allenin tai Antonia Prebblen kanssa.

Hei, Matt, toivottavasti voit hyvin. Millaista oli asua Uudessa-Seelannissa, kuvata Klaania ja olla poissa Briteistä?
- Uusi-Seelanti on epäilemättä yksi upeimpia paikkoja, joissa koskaan olen ollut. Me kävimme häämatkallakin siellä ja rakastimme sitä paljon. Asuminen siellä oli upeaa. Maisemat, ihmiset. Se on niin eläväinen paikka ja tunsin oloni heti kotoisaksi. Suurin ero minulle oli tilan paljous, koska olin tottunut ruuhkaiseen Lontooseen. Oli ihanaa päästä hengähtämään ihmispaljoudesta!

Minulla on vakava kysymys. Oliko vaikeaa tulla mukaan porukkaan, joka oli jo enemmän tai vähemmän kuin perhe? Miten löysit oman paikkasi muiden joukossa?
- Se oli mielenkiintoista. Kaikki olivat erittäin ystävällisiä ja vieraanvaraisia. Samalla huomasi, että suhteet ja ystävyys olivat kehittyneet vuosien varrella ja halusin olla hyväksytty osa sitä kaikkea. Se oli upeaa.

Nautitko viidennellä kaudella mukana olosta?
- Kyllä! Joka hetkestä!

Oletko innoissasi Klaanista tehtävästä elokuvasta?
- Kyllä, ehdottomasti! Olen yleensä aina projektieni fani ensin. Olin jo sarjan suuri fani, kun liityin mukaan Klaaniin, sekä sen, miten sarjan tarina vaikutti ihmisiin. Kun kuulin, että elokuvasta alettiin puhua, olin kuin kaikki muutkin, eli innoissani! Näyttelisin siinä mielelläni. Joka tapauksessa pidän peukkujani pystyssä, että se tullaan tekemään.

Jos voisit osallistua uudelleen filmaukseen, ketä esittäisit (ei Slade)?
- Jos en saisi olla Slde... Olisin Ram, koska se olisi varmasti hauskaa! Tom teki roolista kyllä itsensä näköisen, mutta sitä haluaisin kokeilla. En tosin tiedä meikistä ja hiuksista.

Kun olet vanhempi, näytätkö Klaania pojallesi?
- 100% varmasti! Istumme alas, enkä malta odottaa, että voin näyttää hänelle dvd:n, jonka kannessa on minun kuvani. Sarja on parasta, mitä olen ikinä tehnyt poikani lisäksi.

Muu ura

Millainen lapsuutesi oli, miten päädyit näyttelemisen pariin?
- Aloin näytellä koulussa, koska päädyin näytelmään ja tykkäsin siitä. Sitten pääsin kiertävään teatteriseurueeseen Englannissa ja se johti seuraavaa työhön ja seuraavaan, joten olin onnekas. Vanhempani rohkaisivat minua ja päätin antaa näyttelemiselle mahdollisuuden. Suosittelen, että jos olet kiinnostunut jostakin näytelmästä, lähde siihen mukaan, joko lavalle tai kulissien taakse! Kokeile sitä!

Näyttelitkö ennen Klaania?
- Kyllä, olen tehnyt paljon teatteria ja noin neljä viikkoa ennen kuin lensin Uuteen-Seelantiin olin mukana Romeo ja Julia ulkoilmakiertueella Englannissa. Se oli jännittävää, koska olimme sään armoilla. Kerran sain melkein sähköiskun, kun satoi ja miekkailimme.

Kuinka kauan olet soittanut pianoa?
- Muistan aloittaneeni, kun olin lapsi, noin 5-6-vuotias. Silloin vihasin pianotunteja ja kirosin ilkeät vanhempani, koska he pakottivat minut tunneille, mutta nyt myöhemmin osaan arvostaa sitä, sillä en muuten osaisi nyt soittaa tätä upeaa instrumenttia.

Onko bändisi tekemässä kiertuetta? (Ehkä Saksassa?)
- Lähtisin mielelläni kiertueelle! Kerro vain päivä, aika ja paikka, ja me tulemme varmasti!

Hei Matt, mitä olet puuhaillut sen jälkeen kun Klaani loppui ja miten bändilläsi menee?
- Hyvää kuuluu, kiitos. Me olimme ensin duo ja me soitimme joissakin Klaanin kokoontumisissa duona. Nyt meillä on upea rumpali, joka saa meidät kuulostamaan isommalta. Meidän uusi EP on nyt Spotifyssa ja iTunesissa. Kuulumisiamme voi seurata MySpacesta MySpace.com/lastpictureshowuk ja EP on nimeltään Breaking the Cages.

Kirjoitatko musiikkia bändillesi? Vai teettekö sen yhteistyönä?
- Minä teen lyriikat ja me kaikki kolme teemme musiikin. Se saattaa alkaa pianolla tehdystä kappaleesta, johon minä kirjoitan kitaran ja rummut lisätään seuraavaksi. Kappale syntyy hyvin paljon yhteistyönä.

Tiedän, että olet nyt bändissä. Oletko tulossa keikalle Bristoliin? Haluaisin myös kysyä, muistatko, kun 2003 kävitte muiden sarjan näyttelijöiden kanssa kiertueella Bristolissa ja tapasitte tytön pyörätuolissa? Se on paljon pyydetty, että kahdeksankin vuoden päästä muistaisitte minut, mutta meidän yhteiskuvamme on minulle edelleen rakas!
- Tällä hetkellä me työstämme meidän livesoundia, jotta kuulostaisimme livenä hyvältä yhdessä. Teemme pian keikan Glaucesterissa. (TTO pitää teidät ajantasalla päivistä.) Muistan kyllä sinut ja toivottavasti voit hyvin!

Hei! Olen miettinyt jo vähän aikaa oletko dupannut Lynxin mainoksen?
- Se on saattanut olla promo, jonka tein MIP:lle (tv festivaali).

Työstätkö joitakin uusia projekteja tällä hetkellä, joista voisimme sinut bongata?
- Tällä hetkellä ja viimeisen vuoden aikana olen keskittynyt musiikkiin. Olen tehnyt myös duppauksia, mutta jos oikeanlainen tilaisuus tulee, niin lähtisin ehdottomasti mukaan tv-sarjaankin. Pitäkää silmällä tätä sivua!

Mikä on juuri nyt tärkeää elämässäsi?
- Ykkönen on perheeni, vaimoni ja poikani, mutta myös luominen. Meidän bändimme on julkaissut juuri EP:n, ensimmäinen levy iTunesissa, jännittävää aikaa. Luominen on tärkeää. Se, että saa jättää jälkensä, joko musiikilla tai elokuvien ja tv:n välityksellä.

Jos joutuisit valitsemaan musiikin ja näyttelemisen välillä, miten valitsisit?
- Hmmm... Hyvä kysymys! Se on hyvin mielenkiintoista, sillä musiikkia tehdäkseni kenenkään ei tarvitse palkata minua. Olen nytkin vain metrin päässä pianosta. Voisin istua ja alkaa säveltää. Näytteleminen taas on huomattavasti vaikeampaa, koska se riippuu työllistymisestä ja siitä, kuinka paljon saat kohtauksia ja koska töitä on. Ne ovat kaksi aika eri asiaa.

Missä näet itsesi viiden vuoden päästä?
- Toivottavasti olen juuri voittanut oscarin Sladen roolista Klaanin elokuvaversiossa ja toivottavasti elokuva on ollut hyvä. Ja pelaisin jalkapalloa pienen jalkapallojoukkueeni kanssa, jonka olen itse luonut.

Fanit

Mitä mieltä olet edelleen isosta fanikannasta?
- Minusta se on todellinen kunnianosoitus sarjalle, kirjoittajille ja sarjan luojille. Fanit ovat upeita ja on hienoa, että elämme aikaa, jolloin ihmisillä on mielipiteitä ja fanit saavat äänensä kuuluviin. Ilman faneja asiat olisivat aivan toisin.

Olen Englannista ja suuri Klaanin fani. Rakastan hahmoasi, erityisesti kohtauksia Rubyn ja Ramin kanssa. Onko uutta kautta vielä tulossa?
- Kiitos paljon! Toivon, että joku päivä!

Olet varmasti tietoinen fanien luomista projekteista. Mitä ajattelet niistä?
- Olen niiden suuri fani! Hienoa, että fanit ovat niin sisällä sarjassa, että voivat luoda omia tarinoita sarjaan pohjautuen. Esimerkiksi se, mitä Fractured Alliancen tyypit ovat luoneet. He loivat koosteen kuudennesta kaudesta. Siinä oli todella kekseliästä materiaalia. Ihmiset lataavat videoita YouTubeen... Näin yhden videon, johon oli koottu kaikki Sladen ja Megan väliset kohtaukset ja siihen oli lisätty musiikkia. Se oli todella koskettava. Se todistaa, että Klaanin faneilla on paljon mielikuvitusta, eivätkä pelkää tuoda sitä esiin. Se tekee nöyräksi.

Mikä on omituisin fanikirje, jonka olet saanut?
- Fanit ovat niin innokkaita ja innostuneita sarjasta ja usein fanikirjeiden lukeminen täytyy tehdä aika kiireellä. Yhdessä kysyttiin, olisinko kirjoittajan kauan kadoksissa ollut hieman outo serkku. Ehkä minä olen!

Tulisitko Australiaan tapaamaan faneja?
- Tottakai! Jos saamme kalenterit ja aikataulut sopimaan yhteen, niin ehdottomasti. Erilaisissa tapahtumissa vierailut ovat olleet parhaita ja jännittävimpiä hetkiä, kun faneja on saanut tavata kasvokkain. Ehdottomasti kyllä!

Tekisitkö kiertueen vielä Klaanin kanssa, jos sellainen tulisi?
- Olisi todella hauskaa tavata faneja ja matkustaa Amerikkaan ja Eurooppaan. Tapaisin jälleen vastanäyttelijöitäni ja ihmisiä, jotka muuttivat elämääni. Ehdottomasti!

Kävitkö ikinä foorumilla, kun olit Klaanin fani?
- Me kaikki kävimme kun aloitimme kuvaamisen. Oli upeaa olla mukana jossakin, mistä ihmiset puhuivat ja oli hienoa nähdä, mitä ihmiset ajattelivat hahmoista. Mutta et halua liikaa miettiä sitä, mitä ihmiset sinusta kirjoittavat. Minua kiinnosti erityisesti fanien luova puoli, videot ja kirjoitukset.

Tuletko toistekin chattaamaan kanssamme?
- Aivan varmasti! Minulle merkitsee paljon voida olla edelleen yhteydessä faneihin näinkin pitkän ajan kuluttua filmaamisesta. Se on jännittävää, ja kun kuvasimme, se oli iso asia. Joten ehdottomasti!