AMULETTI LEHTI

Ellien toimittama uutislehtinen

Toisella tuotantokaudella Ellie saapuu ostarille. Hän haluaa tietää kaikesta totuuden ja on hyvin intohimoinen toimimaan oikein. Hän kannattaa demokratiaa ja haluaa paljastaa asioita ihmisille, vaikka se satuttaisi hänen läheisiään. Ellie päättää tehdä yhden sivun pituista uutislehtistä. Sen nimi on aluksi Tribe Trader. Hän kirjoittaa sitä Jackin tietokoneella ja printtaa lopputuloksen. Jack auttaa Ellietä ja lähettää kaupunkilaislapset jakamaan lehtiset kaupungille. Ellie kirjoittaa pääasiassa viruksesta. Hän etsii ja tutkii lähdemateriaalia löytääkseen lisää näkökulmia aiheeseen. Hurjin paljastus on se, että Dannin isä työskenteli Pandorax firmassa, josta virus sai vahingossa alkunsa. Dannin isä halusi julkistaa asian, kun muutama virustapaus ilmeni, mutta isä päätti olla hiljaa, kun Dannin henkeä uhattiin. Tämän salaisuuden vuoksi Danni vastustaa tiukasti Ellien ja Jackin tutkimuksia ja lehtisen julkaisemista. Ellien mielestä kaikilla on oikeus tietää, miksi aikuiset kuolivat.

Dal löytää maatilalta amuletin ja näyttää sen Alicelle, joka kertoo, kuinka hän on löytänyt vaikka mitä vanhoja esineitä maatilalta. Tai-Sanin mielestä amuletin löytäminen on enne. Ellie menee myöhemmin Tai-Sanin huoneeseen keskustelemaan viruksen vastalääkkeestä, sillä vaikuttaa siltä, että sitä ei enää tarvita. Tai-San rauhoittelee Ellietä, sillä hän on sitä mieltä, että ihmiset on hyvä koota yhteen lääkkeen avulla. Hän uskoo, että totuuden paljastuttua ihmiset jatkavat samaa yhteiseloa. Ellie haluaisi kertoa totuuden, mutta Tai-Sanin mielestä uutiset eivät kerro totuutta, vaan vain mielipiteitä. Ellie huomaa Tai-Sanin huoneessa olevan amuletin. Tai-Sanin mielestä amuletti löysi Dalin. Ellien mielestä se on kaunis. Tai-San kysyy, haluaako Ellie amuletin, ja laittaa sen Ellien kaulaan. Hän uskoo, että amuletti on löytänyt kodin itselleen.

Jack sanoo Ellielle, että hänen mielestään uutislehtisen pitäisi kertoa totuus. Hän nimeää lehtisen Amuletiksi. Danni menee salaa Jackin tietokoneelle ja printtaa valheellisia uutisia, joiden mukaan juorut lääkkeen tarpeettomuudesta eivät ole totta. Ellie raivostuu Dannille. Hän kirjoittaa erittäin totuudenmukaisen artikkelin virukseen ja ostarin tapahtumiin liittyen, mutta Jack ei oikein pidä asiasta, sillä viattomat ihmiset saavat kärsiä siitä. Ellie kysyy neuvoa Ebonylta, sillä hän pelkää, että artikkelista voi olla vahinkoa Dannille. Ebonyn mielestä artikkelia ei kannata julkaista. Ellie suuttuu asiasta. Jack yrittää saada Ellien luopumaan artikkelista, mutta Ellie ei halua kuunnella. Lopulta Braykin puhuttelee Ellietä, sillä artikkeli vaikuttaa koko klaaniin ja sen johtajaan eikä vain Danniin. Ellien mielestä jokaisella on oikeus tietää totuus siitä, mitä tapahtui ja miksi. Bray pelkää Dannin hengen puolesta, mutta Ellien mielestä kaikkien elämä on vaarassa kaiken aikaa Dannin isän vuoksi. Hänen näkemyksensä mukaan asia ei koske Dannia. Tilanne ratkeaa, kun Danni kiittää Ellietä siitä, mitä hän ja Jack tekevät. Hän toivoo, että kaikki selviää viimein. Ellie repii artikkelin, kun Danni on poistunut paikalta.

Ellie kohtaa seuraavan suuren uutisensa, kun Trudy palaa takaisin ostarille oltuaan Valitut klaanin vankina. Hän haluaa heti haastatella Trudya aiheesta. Trudy ei kuitenkaan halua puhua kokemuksistaan. Hän ei ymmärrä, kuinka uutislehtinen voi olla Ellielle maailman tärkein asia. Ellie puolustautuu sanomalla, että kyse ei ole lehdestä, vaan Ostarinrotista ja Valituista. Hän ottaa avukseen Ryanin ja lähtee kaduille etsimään ihmisiä, jotka saattaisivat tietää jotain Valituista. Ostarilla vierailee myöhemmin Wolf niminen poika, joka väittää tulleensa kaukaa pohjoisesta, jonne Ellien uutislehtinen on jo levinnyt. Ellie haastattelee Wolfia, joka väittää, että Valitut on kukistettu. Ellie kirjoittaa koko yön artikkelia asiasta. Alicen mielestä Ellie on hullu, mutta Ellien mielestä hän on vain omistautunut asialleen. Ellie kehuu Wolfia, sillä poika antoi hänelle suuren uutisen. Uutinen saa kuitenkin uuden käänteen, kun Ellie kohtaa kadulla pojan, joka puhuu jotain kidnappauksista. Poika uskoo, että mustilla autoilla ajavat tyypit ovat kannibaaleja. Ellie kirjoittaa artikkelia niin pitkään, että hänen hartiansa ovat aivan jumissa. Dal on ihastunut Ellieen ja hieroo hänen hartioitaan, mutta ei kestä läheisyyttä ja poistuu paikalta. Ellien puheet ja uutisointi alkaa karata käsistä, sillä hän lipsauttaa Ebonylle vastoin Ostarinrottien toivetta, että klaanien johtajat pitävät kokouksen. Ebonya ei nimittäin haluta paikalle. Ellie puhuu ohi suunsa myös sanoessaan, että Tai-San seurustelee Lexin kanssa ja petti parhaan ystävänsä Alicen.

Kolmannella kaudella Ellien uutisointi muuttaa muotoaan, sillä hän joutuu Valitut klaanin vangiksi ja tekemään lehtisiä salassa. Niissä ei ole muuta kuin pari lausetta provosoivaa tekstiä. Ellie ei suostu alistumaan Valittujen tahtoon ja kapinoi viimeiseen asti klaania vastaan. Hän on hyvin lojaali Ostarinrottia kohtaan eikä ymmärrä, kuinka osa Ostarinrotista voi alistua Valittujen tahtoon. Luke saa selville Ellien jakavan lehtisiä, mutta hän ei paljasta Ellien tekoja muille. Alice ja KC auttavat Ellietä.

Valitut klaani kukistetaan ja Ellie alkaa seurustella Luken kanssa. Hän ehdottaa, että he voisivat yhdessä tehdä Amuletti lehteä. Luke kuitenkin toteaa tiukasti, että hän ei ole Jack. Ellie päättää ensimmäiseksi aiheekseen rahan, jota Luke auttaa valmistamaan. Luke sanoo, että Ellie tarvitsee reporttereita ja uusia tietokoneita, kun lehden levikki kasvaa. Ebony kehuu artikkelia, jonka otsikkona on uusi yhteiskunta taskussasi, mutta ei lue koko artikkelia. Moz esittelee lehteä, jossa lukee, että tervetuloa uuteen maailmaan, jossa kadun lapset ovat sekä nälkäisiä että köyhiä. Ellie puolustautuu sanomalla, että hän on journalisti, joka kertoo asiat kaikkien näkökulmasta. Ebony on vihainen. Ellie saa idean kirjoittaa lehteen kaikkien klaanien mielipiteitä. Hänen ajatuksensa harhautuvat pois lehdestä, sillä hänellä on kolmiodraama Luken ja Jackin kanssa. Luken lähdettyä ja Teknojen saavuttua kaupunkiin Ellie innostuu taas artikkelien teosta. Pian Ellie kuitenkin masentuu menetettyään Alicen ja Jackin ja unohtaa lehtisen teon. Hän joutuu Teknot klaanin joukkojen mukana pois ostarilta.